La France (62)
Raspunsuri - Pagina 9
cristina_p spune:
Cred ca pana la urma o sa dau un telefon la ambasada, sa-i intreb ce si cum.
Eu am pus intrebarea si aici pentru ca m-am gandit ca au mai fost mamici in situatie similara, au facut actele bebelusului la ambasada, asta bineinteles in cazul in care inca sunt cetateni romani.
Imi pare rau daca in mesajul precedent am fost un pic "caustica". Am fost un pic intrigata pt ca ma asteptam sa mai fie mamici care s-au confruntat cu asa ceva, si cred ca am pus intrebarea in forumul potrivit.
Salutari la toate frantuzoaicele.
Cristina P 20+
Corina spune:
Cristina,da un telefon ,e cel mai bine! Vad ca nu ai PM-ul activat,activeaza-l te rog,o sa iti trimit mai multe informatii.
alinamuller spune:
salut tuturor,
ma "inserez" si eu in discutiile voastre din lipsa de ocupatie si nevoie mare de comunicare!eu sunt de trei ani in franta (am facut un master in etudes britanniques), sotul meu de sase (in rom era sculptor, aici s-a specializat in mobila sur mesure), iar din octombrie suntem fericitii posesori ai unei minunate. asta implica, in ceea ce ma priveste, mult stat in casa si eventual holbat la pereti, pe langa lucrurile evidente ca biberoane, hainutze mici si multe de calcat etc. dar zambetul bebelusei mele ma face sa uit de cele mai multe ori ca nu prea mai am nici un fel de viatza in afara ei. nu ma plang, dar sotzul meu lucreaza de dimineata pana seara, se intampla sa fie plecat uneori si mai multe zile...si imi este dor sa mai schimb o vorba cu altcineva decat cu un bb de 6 luni. asa ca daca are cineva chef de povesti sunt aici si de abia astept...
Alina
Otilia spune:
Buna Alina, bine ai venit printre noi!
Eu as avea chef de povesti, insa acum sunt inca socata de vestea mortii lui Pruteanu. Am avut imensa sansa sa il cunosc personal pe acest OM deosebit, insa nu m-as fi gindit niciodata ca voi trai aceste clipe... Simt nevoia sa vorbesc despre el, dar mi-e greu caci ma inec in lacrimi de fiecare data, oricit as incerca sa ramin "calma".
Era un om exuberant, ii placea sa cinte, sa compuna, sa inventeze povesti, vrute si nevrute, un melanj de bazaconii si lucruri serioase, avea umor dar era conservator si usor desuet... asta ii dadea un anumit sarm. As fi vrut sa-i spun cit de mult l-am pretuit si cum mi-a schimbat viata, insa acum e prea tirziu... Din pacate avea foarte multi dusmani si probabil ca si atacurile neobosite ale acestora il stresau in asemenea masura incit a ajuns... ma rog, unde a ajuns, unii ar spune la cimitir, altii l-ar numi paradis.
Imi pare rau de toti cei de care aud ca au murit (nici de Florys nu-mi revin...), insa atunci cind sunt persoane care au avut un rol in viata noastra e innebunitor! Sunt bolnava de durere de cind am aflat, ma asteptam la orice altceva (la oameni mai batrini de exemplu) dar nu la asta. Nu mai pot decit sa-i spun adio... insa si asta o spun in gol, nu ma mai aude.
Si acum gata, tac, va doresc o noapte buna!
Corina spune:
Bine ai venit Alina
Asa este Otilia,si pe mine m-a impresionat moartea lui Florys. Iar despre Pruteanu .... ce sa spun decit Dumnezeu sa il odihneasca. Nu stiu de ce ,dar in ultimul timp au plecat o gramada de oameni cunoscuti: Ovidiu Iuliu Moldovan,Sabin Balasa pictorul ,Pruteanu....
Pacat,Pruteanu era inca tinar.
Wudy spune:
Buna fetele!
O mica rugaminte am si eu la voi, mai ales la fetele care locuiesc in Paris.
Cum pot ajunge de la aeroportul Charles de Gaulle in apropierea lui Tour Eiffel?
M-am uitat pe harta dar . . . eu m-am mai ratacit prin Paris cu metroul avand harta in mana. Asa ca nu ma incred pe ce imi vad ochii pe harta :)
Ma poate ajuta cineva?
Merci mult!
Otilia spune:
Coucou fetele!
Am si eu intrebari: cine cunoaste "les bon plans" in România (ma intereseaza Bucuresti, Ploiesti, Valea Calugareasca, Sinaia), adica: taxiuri, masini de inchiriat, mijloace de transport, pensiuni sau vile la preturi acceptabile, unde se poate minca bine si nu la preturi exorbitante etc... Si cum sa fac sa am un telefon portabil local pe durata sederii (8-9 zile)
Adevarul e ca in ultimii 10 ani zilele petrecute in RO le numar pe degete si sunt cam deconectata de realitate si de preturi, ultima oara toti taximetristii se "prindeau" ca vezi-doamne nu-s din Bucuresti ca prea nu le cunosteam firmele lor asa de celebre si cascam ochii cit cepele inainte sa intru in vreo masina. Acum ma uit la preturi la hoteluri si nu pot sa cred, 250 euro pe noapte la un hotel de calitate medie??? Si nimic mai ieftin de 50 euros pe noapte??? Ce s-au aliniat preturile la Europa, wow!!! Restaurantele sunt tot asa de scumpe?
Ce locuri ar merita in Bucuresti sau Sinaia (poate Brasov) sa nu fie ratate de niste francezi care vin pentru prima oara astfel incit sa le dea dorinta sa se intoarca? Si ce restaurante?...
Va pup, daca nu raspundeti nu-i bai, inteleg ;)
Ah, am uitat: sigur se poate intra in RO doar cu un CI franceza?
Si unde schimb bani ca sa platesc taxiul dupa ora 8 seara la aeroport?...
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
andiaroro spune:
Otilia,
Si eu sunt " deconectata", dar imi dau cu parerea.
Pentru cazare poate ar fi bine sa contactezi: http://www.antrec.ro/fr-antrec-tourisme-rural-roumanie.html
Cu telefonul: pentru cateva zile cred ca e bine sa-ti iei decat o cartela cu numar,pe care apoi o reincarci dupa necesitati. Pentru apartul in sine ar fi super, daca ai avea deja un mobil ce nu-i blocat pe o anumita retea frantuzeasca si in romania doar introduci cartela cumparata in aparat. Daca nu ai asa ceva il cumperi pe cel mai ieftin din magazin sau gasestri pe cineva dornic sa-ti imprumute un mobil ce functioneaza, dar poate zace inutilizat prin vre-un colt....
Daca se poate ajunge in Fr cu o CI romaneasca e clar ca e valabila si reciproca doar suntem in UE.
Despre taxiuri, preturi si alte cele te sfatuiesc sa deschizi un subiect la generale si vei avea la final o "radiografie" completa
ana si alexandre (17.02.2006)
Marox spune:
Bine ai venit Alina, sa va traiasca fetita! Pe forumul asta o sa ai sigur cu cine sa vorbesti! Daca nu chiar la topicul asta, macar la cel de bebelusi.
Wudy, de la CDG nu cred ca ai legatura directa pentru Turnul Eiffel (sau in apropiere). Am gasit un itinerariu recomandat pe situl regiei de transporturi pariziene (ratp): iei Roissybus (un autobuz special) de la Terminalul n°2 pina la Opera. Acolo schimbi si iei autobuzul n° 42, in directia Hôpital Européen Georges Pompidou pina la statia Monttessuy (dupa harta ar fi linga turn). Cred ca e cel mai direct, cu metroul ar trebui sa schimbi de vreo 3 ori.
Otilia, si pe mine ma intereseaza "les bons plans", dar cind vad preturile pe net ma tuflesc. Ai incercat "Le guide du routard"?Pentru taxiuri te sfatuiesc sa le comanzi prin telefon, eu asa am facut si nu am luat teapa. Nu te poate astepta un prieten la aeroport? Ca acolo chiar ca mi-ar fi mila pentru bani, sa-i dau taximetristilor. Daca nu ai prea multe bagaje, stiu ca e un autobuz, 783, parca, te duce in centru. Restaurantele mi s-au parut acceptabile, bine, fata de preturile din Franta. Asta era in iarna trecuta, cine stie ce-o mai fi acuma?! Si se maninca bine. Tu cind pleci in România? Noi mergem intre 2 si 23 august.
Otilia spune:
Andia, merci, m-am uitat pe linkul dat de tine, e interesant dar nu vad nici un tarif... Si am impresia ca e putin in afara Bucurestiului?
Telefon neblocat nu am (aici au mania sa le blocheze pe toate)
Marox, eu merg intre 3-12 iunie.
De aia imi si trebuie telefon portabil, sa comand taxiurile...
Nu merg singura, ci cu familia + inca alti 3 francezi, noi ne cazam prin familia mea dar pentru prietenii francezi trebuie sa rezerv pe undeva o pensiune faina (preturile la hoteluri m-au speriat!)
Chiar daca vine cineva la aeroport ne trebuie 2 masini, asa ca probabil ca tot o sa luam un taxi. Am inteles ca sunt Fly-taxi alea care vin la aeroport si de la Baneasa in centru cica ar costa 8-10 euros, deci nu e chiar asa infricosator... :D Ajungem la 8 seara si oricum n-o sa le propun sa mergem cu bagajele cu autobuzul (daca mai circula la ora aia...)
De restaurante mai stiti ceva? Eu vroiam sa-i mai duc la vechiul restaurant chinezesc, dar nu stiu nici daca mai exista nici daca se maninca inca bine si... la ce pret. Mai era ceva "ca la mama acasa" sau "gogosarul", mai exista? Daca nu, care altele sunt mai bine cotate acum?
Pup!
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea