La France (62)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

Iti multumesc si tie delphinazi mi am facut TT o sa aflu rezultatul pe 14 sper sa fie bine
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Am si eu 2 intrebari legate de Franta, la care voi, cei de la acest topic m-ati putea ajuta:

- cum pot afla cat costa un bilet de tren Paris - Lyon (ppn ca trenul e cel mai bun mijloc de a ajunge la Lyon)
- cum pot vorbi cel mai ieftin din Franta in tara ?

Multumesc

Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Pt bilete de tren,uite aici :http://www.tgv.com/FR/.

Din Franta ,ca sa vorbesti cel mai ieftin de fix pe fix in Ro,uite aici :www.coucoutel.fr sau www.telerabais.fr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

poate ma lamuriti si pe mine un pic !! Fetita mea acum e la o gradinita privata(cam scumpa)! Cei de acolo m-au intrebat daca ramane acolo in continuare sau vrem sa o dam la scoala ! Cand am auzit de scoala am ramas cam aiurea! Ce scoala la 3 ani ?? In fine, apoi am aflat de scoala maternala..bla ,bla !!! Sapt ce vine avem un rdv la o asemenea scoala ! Spuneti-mi si mie; cum sunt scoliile astea....banuiesc ca-s ca niste gradinite , nu ??? Ieri m-am invartit pe acolo...am vazut parintii asteptand sa se deschida portiile ( deci ei nu intra inauntru sa-si ia copilul)si fiecare copil iesea daca era parintele ...bohhh !!! Offf, spuneti-mi ceva !!! Imi pare atat de rau ca o mut, era atat de bine aici...dar e vorba de o gramada de bani din pacate !!!
Ah, am vazut si meniul pe usa..fara miercuri....si atunci miercurea ce fac copii ?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Luxe,école maternelle= gradinita (incep la 3 ani in petite section,apoi moyene section,grande section si clase preparatoire).Intr-adevar miercurea copiii nu merg la scoala(in general exista garderie sau centre aéré ,unde ii poti lasa miercurea daca nu ai posibilitatea sa o tii acasa sau la bunici,etc.) Trebuie sa te interesezi la scoala ce program au: sint scoli care au program si simbata dimineata( la noi in sat nu au scoala simbata dimineata).
Intr-adevar,parintii asteapta copiii la usa scolii; nu lasa copilul sa iasa daca unul din parinti sau o persoana autorizata de parinti sa ia copilul nu e prezenta.
Oricum ,cred ca cei de la scoala iti pot raspunde la tot ceea ce te intereseaza!
Nu iti fa probleme,majoritatea copiilor sint in scolile de stat si e ok.
Pup

Mergi la inceput

ok,Corina,mersic !! Doar asa, sa-mi mai impac sufletul !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Cioc, cioc.
Daca sunteti dragute, cele care stati in Paris sau ati trecut pe acolo in week end...am si au cateva intrebari despre ce se poate face (unde cum si CAT) de vineri la pranz pana duminica la pranz in Paris, la inceput de februarie. Am pus un subiect separat cu aceasta intrebare, dr imi puteti raspunde unde va e mai usor.

Multumesc anticipat.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Pentru luxe:
Copilul meu este la scoala privata si avem posibilitatea sa ne alegem singuri tariful care ne convine din trei tarifuri posibile ,tariful de mijloc este de 180€ pe an ,chiar ti se pare asa de scump ?
La noi in comuna sint trei scoli publice si una singura privata ,scolile publice sint foarte moderne si dotate cu tot ce trebuie (am fost si am vizitat) inclusiv lift de la parter la etajul 1 pentru copii handicapati in fotoliu,este si normal sint finantate de stat (primarie) pe cind scoala privata este mai modesta pentru ca tot ce se face se face cu munca voluntara a parintilor si cu tot felul de tirguri sia ctiuni prin care se incearca stringerea fondurilor pentru utilitatile necesare ,cu toate acestea eu am preferat scoala privata,
de ce?
Pentru ca sint putini copii in clasa,pentru ca profesorii se ocupa mai mult de cei care au nevoie ,pentru ca copilul tau este inconjurat de mult mai multa grija si mai putina indiferenta!

Tu faci cum i-ti este tie mai bine!
Bonne chance!

P.S.
Sa nu-ti inchipui ca daca-i scoala privata merg acolo numai copii de familii cu venituri mari ,din contra este o scoala deschisa la toata lumea ,chiar si celor cu venituri modeste .
Iata cum à fost la noi in anul in care eu nu aveam serviciu si lucra doar sotul ,dupa ce am primit foaia de impozit prin luna august la sfirsit am fost la primarie si biroul care se ocupa de "afacerile scolare" in functie de venitul pe anul din urma (exista un plafon care difera sensibil de la departament la departament)i-ti elibereaza o "carte de reducere scolara" in baza caruia platesti la scoala copilului masa de prinz doar partial 1,50€ am platit noi in anul acela fata de 3,80€ pretul intreg ,apoi tot in baza acestei carti de reducere ti se subventioneaza iesirile scolare ale copilului ,rechizitele si tariful in "centre de loisir"(,biblioteca,etc,) pentru miercurea daca nu ai cu cine sa-l lasi miercurile!
Sint totusi ajutoare pentru familiile cu revenues mici astfel incit sa poti sa-ti duci copilul la scoala care i-ti convine.
Pe foile care ne vin acasa de la scoala prin care ne instiinteaza de cite o iesire scolara cu plata scrie intotdeauna in josul paginii citez:"familiile cu venituri mici care vor sa-si inscrie copilul pentru aceasta activitate,sint rugate sa ia legatura cu directorul scolii pentru modalitatile de compensare ale pretului"
Iata deci ca nu este chiar asa mare diferenta intre scoala publica si cea privata in ceia ce priveste "costul"doar ca daca esti nouvenita si nu cunosti toate posibilitatile reale sigur ca te inspaiminti si nu stii ce decizie sa iei.
Multa bafta i-ti doresc caci stiu ca nu este usor la inceput cind nu cunosti nimic si ai nevoie de un sfat s-au o indrumare ,sper ca experientele noastre sa-ti fie de folos,

Mergi la inceput

Mersi mult Aurelia ptr sfaturi....dar cred ca nu prea m-ai inteles! Eu actualmente la gradinita privata platesc 600 euro pe luna...care cred ca sunt ceva banuti , nu ??? De aceea am preferat ca acum de la 3 ani sa o ducem la scoala maternelle; Am fost, am inscris-o...scoala e draguta,nimic de zis... dar acum a intervenit o mare problema(ptr mine)eu cum nu lucrez....v-a trebui sa o iau acasa la amiaza sa manace si apoi sa o duc din nou la scoala!! E tampenia cea mai mare...dar se pare ca asa e in Franta....ce idiotenie....sant atat de nervoasa....! V-a fii foarte inconfortabil...!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Draga luxe, eu cred ca tu confunzi gradinita cu cresa daca vorbesti de 600 euros pe luna pentru copii mai mici de 3 ani. Gradinita (in traducere ecole maternelle) nu costa in nici un caz atita, mai mult daca e gradinita de stat (publica) e gratuita. Si ca lucrezi sau nu, esti libera sa iti lasi copilul la cantina (contra unui cost modic - in jur de 2-3 euros pentru masa de prînz) sau sa il iei acasa la ora prînzului - faci cum vrei tu si cum iti convine, eu n-am auzit pîna acum sa te oblige sa faci cum vor ei in pauza de prînz.

Bafta!

Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea

Mergi la inceput