La France (62)
Raspunsuri - Pagina 15
doruletz spune:
otilia, si io ti-am admirat ieri creatiile, sunt superbe. O sa las comentarii si pe blog, am vazut ca ai multi admiratori:)
io stiam ca la animal ii zice "cochon" si cand vorbim carnea de la macelarie sau din mancare zicem "porc" ("viande/rôti etc de porc"). Se zice ca porcului viu nu trebuie sa-i spui "porc" ci totdeauna "cochon". Da' se poate sa fi inteles io gresit ca sunt multe reguli d'astea bizare.
Iar purcelusii se numesc "porcelet", "cochonnet" sau "goret".
Cand vorbeste franceza porcu face "groin-groin" adica un fel de "guit-guit" sau "groh-groh". In fr porcu nu guita ci "couine", "grogne" sau "grouine".
Uite cum vorbesc animalele pe frantzuzeste:
L'abeille vrombit; elle fait bzzzz.
L'oiseau pépie; il fait cuicui.
Le chameau blatère.
Le chat miaule; il fait miaou.
Le poussin piaule, il fait piou-piou.
La vache meugle; elle fait meuh.
Le corbeau croasse; il fait croa-croa.
Le chien aboie; il fait ouah ouah.
L'âne brait; il fait hihan.
Le pigeon roucoule.
Le canard canard cancane; il fait coin coin.
L'éléphant barrit.
Le renard glapit.
La grenouille coasse; elle fait coa-coa.
La chèvre bêle; elle fait bêêê.
L'oie glousse.
La poule caquette; elle fait cotcotcodet.
L'hyene ricane.
Le cheval hennit; il fait hiiiiii.
Le lion rugit.
La souris couine.
Le hibou hulule; il fait hou-hou.
Le cochon grogne; il fait groin groin.
Le coq chante; il fait cocorico.
Le mouton bêle; il fait bêêê.
Le serpent siffle, il fait sss.
Le tigre feule.
Le dindon glougloute, il fait glouglou.
Le loup hurle.
Otilia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doruletz otilia, si io ti-am admirat ieri creatiile, sunt superbe. O sa las comentarii si pe blog, am vazut ca ai multi admiratori:) |
Bises,
Bijoux passion
Adélie la p'tite souris
Floricici din gradina mea
Elena spune:
Multumesc mult, Otilia si Doruletz!! mi-au fost de mare ajutor.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Gabriela19 spune:
Buna fetelor,
Este vreuna din voi in apropiere de Lautenborg?
Am o prietena care este venita in Lautenborg si s-ar bucura de romance.
Pupici
frunzaverde2 spune:
Lautenborg e numele in germana al vreunui oras frantuzesc ? scuze pentru ignoranta
andiaroro spune:
Cred ca-i vorba despre Lauterbourg http://www.mairie-lauterbourg.fr, care uneori mai apare ca Lautenbourg cu ac cod postal.
Oricum, trebuie sa fie pe undeva in Alsacia sau Lorena, dupa "bourg"-ul din coada.
Otilia-recunosc spasita ca te-am tot spionat de-a lungul timpului la subiectul "lucru manual"
ana si alexandre (17.02.2006)
Marox spune:
Otilia, simpatica muzica lui Bob&Mimosa, dar in afara de titlu, ca era scris, n-am inteles nici un cuvintel! Asta era dialectul breton? Cred ca e dulce Adélita cu ochelari! Si eu trebuie sa-i pun Juliei. Am fost la un control in România si au descoperit ca e astigmata. Acuma ea a intrat in PS, iar Alex e in GS. Julia s-a adaptat foarte repede si manifesta un entuziasm de ma termina. Isi face scenarii in care vorbeste cu copiii, pe tine cum te cheama, citi ani ani, face liniste, ii dirijeaza . Are vreo 2 ATSEM preferate si se arunca dimineata in bratele lor de ma face geloasa . Cit despre teatre = 0, filme = 2 - "Mamma mia" si "Entre les murs".
Doruletz, cind e ziua Alexandrei, parca in octombrie, nu? Cum a la scoala?
Mihiasiro si Andiaroro, voi ce mai faceti?
Gabriela19, imi pare rau, nu locuiesc acolo, probabil ca e un orasel foarte mic pt ca nici mie nu-mi spune nimic numele. Si din cite cunosc fetele de pe forum, nici una nu locuieste in Alsacia/Lorena.
doruletz spune:
neata,
da,da ,Marox, si noi am inceput scoala si Aca e la fel ca Julia, f incantata sa mearga, si-a facut prieteni (numai baietei care se reped la ea diminieata sa-i faca bisou), a invatat clasicele "souris verte" si "tape, tape petites mains" pe care le tot fredoneaza prin casa. S-a cerut singura sa manance si ea la "cantina cu copiii la masuta mica" asa ca sta la scoala pana la 13h20. Nu doarme acolo ca sunt prea multi copii (70 de copii pt 40 de locuri!) si ii culca pe saltelute pe jos. Asa ca deocamdata are o tanti care o ia dupa pranz si sta cu ea acasa la noi. Important e insa ca ii place mult scoala ba chiar miercurea se trezeste tipand ca am uitat sa o ducem
Da, e nascuta in octombrie, luni face 3 ani
Otilia, pai acu e frig si ploua pe la voi pe acolo, nu? sa vina primavara si poate dam o fuga:)
la frantzuzoaice
frunzaverde2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marox Mihiasiro si Andiaroro, voi ce mai faceti? |
multumesc de intrebare, eu lucrez in continuare in Paris la compania farmaceutica la care sint de peste sase ani
am fost in Pirinei o saptamina in septembrie, foarte frumos, cu o incursiune in Andorra
simbata pe 11 oct am fost pe Champs Elysees la expozitia de aeronautica si mi-a placut foarte mult
si intilnesc romani peste tot (doi in autobuzul spre Andorra, un moldovean la expozitia de pe Champs, trei in restaurantul in care am mincat dupa aceea in Cartierul Latin in Paris)
salutari tuturor (mai ales celor pe care le-am cunoscut si in realitate si cu care nu m-am mai vazut de mult)
si ginduri bune in aceasta toamna frumoasa
cu drag,
Marox spune:
Doruletz, La Multi Ani Alexandrei si plein de bisous!!!
Mihiasiro, voiam sa ajungem si noi la expozitia de avioane, dar n-am reusit, am avut alte angajamente. Unde ati fost in Pirinei? Am fost prin zona in mai. De fapt am fost la Canet Plage si ne-am plimbat prin imprejurimi. La Andorra nu ne-am dus, in schimb ne-a recomandat cineva un restaurant ("el roy de tapas") la La Jonquera si am trecut in Spania numai ca sa ne indopam . Da' a meritat!