***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (36)***
Raspunsuri - Pagina 4
ckristina spune:
graviduta, nu scriu la redoutiste,desi as vrea ceva de pe acolo; ma ajuti?
cat despre carti m am apucat sa le citesc pe cele de pe mailul comun(totul se intampla pana la 6 ani si intelege ti copilul)si mi a mai luat sotulache una de la diverta ' si tu poti fi supernanny"(cu aia care are si o emisiune tv).... sa vezi ce copil fac din bianca dupa ce termin toate cartile de citit;
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
kay spune:
bon, mi-a adormit trupa !
deci, carstea, ce-i cu sangele bun si rau... ca io nu stie. eu calculam care e mai aproape de la schimbare, ala da sexul copilului... e invers?
graviduta, daca aveai 26, inseamna ca ai schimbat la 24, deci aveai 2+, iar sotul (mariul vine de la mari din franceza?) avea 36, deci schimbase la 36. el avea 0... deci iese fata dupa ce zice carstea. ca la el sangele e mai prost, ca e nou...
pai atunci la mine cum de iesi? sa eu aveam 2+ si Al avea.. 3 si ceva+, deci ar fi iesit baiat... 27 si 9 luni 20 si 7 luni. pai el mai avea 3 luni si schimba si eu 1 an si 5 luni... deci nu mai inteleg nimic ! vaaaaaaaaaaaaaaaaaaas, HELP !!!
oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by ckristina
graviduta, nu scriu la redoutiste,desi as vrea ceva de pe acolo; ma ajuti?
Pai te ajut, da' sa-mi spui cu ce. De carti, ma gandeam la beletristica, altceva decat puericultura.
Kay, da, mariul vine de la mari din franceza.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
kay spune:
carti bune... depinde ce vreti sa cititi. eu am citit ceva care mi-a mers la suflet cat eram cu Soni in spital, o carte antrenanta. e scrisa de Alice Nastase si Aurora Liiceanu, se numeste "Dincolo de bine, dincoace de rau"... pe mine m-a atreas, recunosc, titlul ca e inspirat din "Dincolo de Bine si de Rau" al lui Nietzsche. Carti pe care le iubesc sunt:
Procesul lui Kafka,
Crima si Pedeapsa- Dosto,
Faust- Goethe,
Strainul - Camus...
daca veti sa plangeti cu lacrimi suvoaie, cititi "Oameni sarmani", tot a lui Dosto. eu am bocit la fiecare 3 randuri !
acum astea nu prea merg sa le citesti in perioada asta, ca pur si simplu n-ai timp de ele... eu acu citesc, de fapt recitesc Dictionarul de vise al lui Freu si teatrul lui Llosa.
mai merg povestirile lui Salinger,
trilogia "Rastignire trandafirie" a lui Miller (sexul, plexus si nexus). o tin asa pana maine, sunt multe care mi-au placut. cu toate ca nu sutn mare fan Miller, e adevarat ca m-am oprit dupa Sexus... n-am putut digera atata sex si limbaj obscen... o s-o reiau peste 1 an, toata trilogia, poate mi s-o mai coace mintea !
astept sugestii !!! ceva care sa nu fie clasic si sa va fi placut !
asa creste Sonia
Sonia
miniuta spune:
pai daca tot vorbiram despre relatiile homosexuale azi, eu v-as propune povestea noptii de colm tóibín. si daca va plac povestile, va recomand cu caldura balzac si micuta croitoreasa chineza de dai sijie, sau cartile lui andrei makine (preferatele mele sunt testamentul francez, pe vremea fluviului amur si pamantul si cerul lui jacques dorme
am tot vrut sa va intreb: pe voi va mai doare epiziotomia? stiu ca a trecut multisor de la nastere dar pe mine ma doare inca, si se simte asa de tare la pipait ca nu stiu daca e ok. o sa ma duc si la control ,dar nu stiu daca mai ajung anul asta.
mamica lui david(21.05.2007)
kay spune:
Graviduta, help-ul era la vas...
zi cu cartile, ca si eu abia astept sa mai citesc ceva nou !
povestea tarfelor mele triste, cronica unei morti anuntate, toamna patriarhului, despre dragoste si alti demoni... toate de Marquez !
asa creste Sonia
Sonia
kay spune:
miniuta, maine rascolesc biblioteca de la mama si daca nu dau comanda la Alex ! ca eu am citit mai mult rusi, si daca mi-au placut asa mult, i-am citit pe toti aproape (mai putin Tolstoi-nu prea ne inghitim)... asa ca imi trebuie o largire de orizont !
asa creste Sonia
Sonia
miniuta spune:
kay, eu cred ca o sa-ti placa. v-am zis, povesti. ca mie imi plac povestile. asa de mult ca acum am rugat-o pe mama sa rascoleasca toate librariile din brasov dupa aventurile lui habarnam si ale prietenilor sai (am aflat si eu acum o saptamana ca s-a reeditat la humanitas in 2003). si nu o gaseste . bine, cartile de mai sus nu sunt chiar asa, povesti de copii, doar de copii mai mari, ca noi. pupici
mda, si daca vorbim de carti, trebuie neaparat sa-l pomenesc pe kundera - superb dupa parerea mea. dar cred ca daca incepem sa vorbim despre carti putem deschide inca un subiect
kay spune:
s-a reeditat Habarnam??? iti dai seama ca eu nu l-am prins, da se smiorcaie Alex ca nu-si gaseste cartea si ar fi un cadou de Craciun minunat ! vorbeste despre Habarnam cu o duiosie si o nostalgie de parca i-a dat sa manance cand era mic ! trebuie s-o gasesc ! si daca o gasesc ti-o iau si tie, miniuta !
pt miniuta, cu mare drag !
asa creste Sonia
Sonia
miniuta spune:
kay, trimite pe cineva sa scotoceasca prin cora, acolo spunea o tipa de pe alt forum ca a gasit-o. am cautat pe site-ul celor de la humanitas, dar cica nu se mai poate comanda, ca stocul e gol. poate ai tu mai mult noroc. si eu am zis ca o iau in dublu exemplar, sa i-o trimit si lui frate-meu, ca deh, asa o "madlena" mai rar.
kay, esti o draguta ca mi-ai trimis link-ul de pe net, pe ala l-am gasit si eu, dar eu sunt putin defecta, imi plac cartile tinute-n mana (si asta cu habarnam era bestiala, asa frumos colorata, acum am aflat si eu ca era scrisa de un prieten rus, probabil de-aia arata asa de bine, ca pe vremea lui ceasca cartile aratau execrabil). deci, imi plac cartile tinute-n mana, si cd-urile originale, si dvd-urile originale. de craciun vine o prietena la mine si am rugat-o sa-mi aduca o noapte furtunoasa si o scrisoare pierduta si alte cateva in orginal, si mi-a umflat capul ca-mi aduce copii. eu nu vreau copii..oricat de bune ar fi nu se compara cu originalul. desi sunt mult mai ieftine.
voi va mai amintiti de habarnam? sau de doctorul aumadoare??? alea erau carti...