***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (36)***
Raspunsuri - Pagina 19
Paflo spune:
Servus, fetelor cucuietelor!
Madi, nu e musai sa faceti varicela. In principiu, o persoana este contagioasa cam cu 24-48 de ore inainte de a apare eruptia, deci poate scapati. Oricum, din cate stiu nu sunt probleme deosebite la 8 luni. Plus ca, daca mai alaptezi, si tu ai facut varicela, ii transmiti si lui anticorpi protectori impotriva varicelei ( e ca si cum ar fi facut vaccinul).Va tinem pumnii!
Motanel, si eu o suspectez uneori de plans ca vrea in patul mare, mai ales ca am stat (acum vreo doua sapt) la soacra-mea mai multe zile si atunci s-a cam obisnuit cu noi in pat.Culmea e ca ziua doarme fara probleme, noaptea in schimb...dar sa n-o vorbesc de rau ca asta-noapte a fost cuminte, mance-o mama!
Lauradi, ce absorbit e Ducu de steluta pe care o monteaza in brad! Abia astept sa o vad si eu pe fiica-mea in fata bradului (tati a spus ca va face el bradul cat noi vom fi la plimbare, ca sa fie 'adus de Mosu'!').
Miniuta, daca te incalzeste cu ceva, sa stii ca si eu simt ca ma doarea cateodata linia de sutura (si am avut cezariana) si ma suspectez de ceva aderente, ca am niste dureri tare ciudate prin burta uneori, asa ca...nu cred ca ai pierdut nimic!
Miniuta, si noi tot cu bradut mic vom astepta Craciunul ca avem spatiu f mic (deocamdata - sper ca la anu' vom sta la casuta noastra si atunci ne scoatem noi parleala cu bradul!). Cred ca si Soso are un boloboc in burta!Mai, dar tu esti o nora model!
Chiqui, sa stii ca si Sofia a baut mai putin lapte cand am trecut pe Nan2.Habar nu am de ce. Eu am pus atunci pe seama dintilor, ca o chinuiau si ei.In principiu, cand se scrie zahar pe o eticheta, atunci zahar contine produsul respectiv.Eu evit produsele cu zahar macar pana la un an. Sunt pe piata atatea altele fara.
Vali5, sa-ti fie de bine!Cred ca ti-ai incarcat bateriile!Poate o sa ajungem si candva pe la Leapsa, ca pare tare frumos!
Lavini, citind ca voi mergeti cu bebelul la psicina, mi s-a facut o pofta de piscina...cred ca-mi conving sotul, ne luam si noi cupilu, si in weekend o comitem si noi!
Andrada, tinem pumnii sa va iasa cat mai repede dintisorii buclucasi!Pe noi ne-a chinui mai bine de o saptamana un dinte si nu am vazut nimic pana inainte cu o zi de a apare.
La multe lunisoare:
Petra, Maia si Mara de Msemcu !
Eduard Andrei de Cioaca !
Matei Stefan de Paky !
Eliza Ioana de Vas!
Stefan Bogdan de Doxinu!
Si cu putine intarziere si pentru Antonio de Andrada!
Florina si Sofia la sase luni (09.05.2007)
chiquitita spune:
Paflo, eu vroiam sa zic daca scrie dextroza e zahar? Sau e un indulcitor care nu o fi asa rau ca zaharul? Sau e la fel de rau? Nu am gasit Erifluid nici acu', mi-au zis la farmacii ca nu se mai gaseste de 6 luni, ghinionul meu...Cand mai pui poze noi?
Mami de Livia (08.06.2007)
Alyna24 spune:
Miniuta, nu stiu dc e chiar cel mai diversificat capsunel...
se poate!
Ce mancam si cand:-9-10 dimineata:150-170 ml ceai cu biscuiti/laptic cu biscuiti/cereale/mar cu biscuiti.
-13-14 pranz:150 gr supa legume(cam 5 legume) cu carnita de pui/ficatel/galbenus ou sau mai nou,pireu cartofi+pui(ii place mult dar facut cu laptic),conopida+brocoli+branzica de casa+galbenus ou(asta i-a placut doar prima zi)Eu la mancarica adaug si un strop de sare,ulei masline,unt....depinde ce-i fac.
-17.30-18 160 gr ii dau cereale/iaurt cu cereale(biscuiti sau mar)
-21-22 200-240 ml lapte cu 2 masuri cereale.
Insa combinatiile variaza in functie de ce are chef sa manance.De ex, acum la 14 a refuzat sa manance (i-am dat pireu cartofi cu pui, conopida+brocoli,cereale si n-a vrut deocamdata nimik).
Dimineata a papat la 10, 170 ml lapte cu 6 biscuiti.
Hai ca am facut o pauza la scris la mesaj si a mancat pana la urma cam 110 gr pireu cartofi cu pui.![]()
I-am mai dat de-a lungul timpului nectarina, portocala ii mai dau uneori dar cu biscuite ca altfel nu vrea, mandarina mai bea suc.
Cand mancam noi ceva ii dau sa guste ca e f pofticios.A mancat pilaf de-al nostru, supa de curcan, ii mai dau si un pic de paine uneori....si sa guste cam orice ne vede ca mancam.Asta nu inseamna ca mananca o masa de-a lui dar gusta.Si chiar ii place.De' dc are gust mancarea noastra!![]()
Am vazut ca fetele m-au mustrului la un moment dat ca-i pun sare in mancarica insa atata timp cat ii pun doar de gust cat de cat, nu vad care-i problema.Si in plus pediatra mi-a indicat sa incep de la 6 luni sa-i pun sare si ulei in mancare.
Eu mai urmez si sfaturile surorii mele mai mari care are un baietel de 7 ani.Raducu este mai mofturos si asta si datorita ei ca a tot amanat sa-i dea anumite mancaruri, nu-i dadea sa guste diverse....si acum multe mancaruri le refuza si este mofturos!Si ma sfatuieste sa nu fac aceleasi greseli pe care le-a facut ea!
Ma mai iau si dupa intuitia mea de mama si-i dau ce consider ca nu-i face rau.
Daca i-am mai dat ceva si n-am scris si-mi amintesc,editez la mesajul asta mai tarziu.
Aaaaa, si nu-i mai blenduiesc decat carnita si ficateleul.Restul le pasez cu furculita .Deja e baiat mare si sa se invete si neblenduit!![]()
Iar la masa de noapte......mananca cam 180 ml(pe la 2-3 noaptea) insa mai nou refuza laptele(aseara a baut doar 50 ml) iar restul il haleste de la san pana dimineata.La noi masa de la ora 6-7 dimin se desfasoara la san(deci nu stiu cat mananca) in general pe parcursul noptii ca-l mai pun cand se trezeste ca altfel nu adoarme!
De asta trebuie sa scapam cat de curand!![]()
Mi-am mai adus aminte:uneori ii dau si legume sau fructe la borcanele dar destul de rar.De obicei cand nu apus sa-i fac mancarica pana la ora de masa sau cand plecam pe undeva.Iar fructele sa mai schimbe si el gustul.
Si....i-am mai facut mar si gutuie coapte.
www.youtube.com/user/ALINAFOBL" target="_blank">Davidel cu tortuletul
DAVIDUTZ
Alyna si David (22 Aprilie 2007)
lbelciug spune:
quote:
Originally posted by chiquitita
Liviana, si tu esti "norocoasa" cu socrela langa tine! Referitor la freza, la Ella acasa erai tunsa?
Mami de Livia (08.06.2007)
nu, m-am tuns si vopsit dupa vizita la ea.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
Alyna24 spune:
Lauradi, eu in fiecare seara zic ca incep sa-l dezvat de leganat
dar....imi trece repede cand se pune pe urlat!Ieri am incercat ziua si doar l-am lasat sa urle
ca pana la urma tot in brate a adormit!
Instant, e adevarat!
Iar , cum zici tu, ca sa fac chestia asta.....trebuie sa plece sotu' de acasa ca nu-l vad sa reziste urletelor desi....chiar el zice sa-l lasam sa planga pana adoarme sa se invete singurel in patut!Dar nu cred sa reziste la cum il stiu!Adevarul e ca mai mult de 20 min n-am rezistat sa-l las sa planga!
Dar ma termina de spate!Seara il adoarme mama si ea saraca are probleme cu mana drepata(ca a avut-o rupta acum cativa ani) si nici ea nu mai poate!Si nici nu accepta sa stai jos cu el in brate!trebuie sa te plimbi prin toata casa!
Iar cu renuntatul la san noaptea....alta probleme pe care sper s-o rezolvam dupa sarbatori cand mama mi-a propus sa plecam 2-3 zile undeva ca sa nu ma mai vada prin preajma!
Asta apropos de Vali 5 care a avut o minivacanta!![]()
Aaaaa, si acum juma de ora a plecat sotu' la sv dupa ce
si noi.....ca aseara dc ne-a tinut pana la 12.15......ne-a pierit tot cheful.....
Si....ce credeti?Pitikul era in premergator si.....A ADORMIT PANA AM TERMINAT!
SA NU ARUNCATI CU ROSII IN MINE!PROMIT CA NU MAI FAC!Mititelul de el.....va pun poza sa-l vedeti!![]()
DAVIDUTZ
Alyna24 spune:
Priviti-l pe DAVIDUTZ in premergator
DAVIDUTZ
Graviduta spune:
Fetelor, multumim pentru aprecieri. Adevarul e ca am impresia ca pozele de-acolo sunt de-acum cateva secole. Acum tocmai am filamt-o racnind din toti rarunchii, ceea ce nu-mi imaginam atunci ca va ajunge sa faca. O sa incerc sa le incarc azi, desi filmele vad ca se incarca destul de greu.
Paflo, ai dreptate cu cezariana. Si eu simt niste arsuri cateodata cand fac vreo miscare mai brusca sau cand ma ridic...
La multe sarbatori, sanatate si sansa pentru:
Petra & Maia & Mara de Msemcu, Eduard Andrei de Cioaca, Matei Stefan de Paky, Eliza Ioana de Vas, Stefan Bogdan de Doxinu.

Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
mica0307 spune:
vali frumoase pozele. Ce bine ca ati avut si zapada.
liviana am lasat-o pe Maya saptamana trecuta la vecina vreo ora cat m-am dus eu la piata. Si s-au distrat de minune, s-au jucat... Mie apa de la World Class mi se pare cam rece.
Mica cu
Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia 
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze
kay spune:
Graviduta, PONT de uploadare poze :
da-le copy-paste la mai multe, adica toate pe care vrei sa le pui, inclusiv filmulete si lasa-le peste noapte sa se incarce ! si asa dimineata ai incarcat tot ! eu asa fac daca n-apuc ziua. asa faceam si la munchen, ca nu stateam dupa ele. am duceam la net, le puneam la incarcat si cand plecam mai plateam o ora-2 in plus si le lasam acolo ! si a mers ! de fiecare data !
Alyna, nu te-am mustrat cu sarea, da nu intelegeam de ce ii dai... credeam ca am ramas eu in urma cu ceva si se permte sarea in alimentatia bebelusului... dar am intrebat iar ieri ambele pediatre ale Soniei si au sarit ca arse ! eu in continuare sustin ca nu e bine sa dai sare la bebe... da pe de alta parte, eu am crescut cu sare si n-am nimic... deci poate sa fie doar o modernitate asta cu nu sarii... PAFLO? ANDRADA? voi ce ziceti?
Mica, nu mi-o dai pe vecina sa stea si cu Sonia? e cadru medical? are specializare in cardiologie pedriatica? stadiu de terapie intensiva a facut? stie sa resusciteze, ventileze manual? cam asa ar arata bona ideala pt Sonia !!! eventual sa aiba si un spital in geanta, ca altfel devine problematic. sau un elicopter...
p.s. a papat 100 ml cereale cu lingurita si ne-am oprit ca erau reci... sunt la reincalzit. urmeaza restu de 40 !
oana
de
Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !
Vali5 spune:
Am terminat treaba pe ziua de azi, am facut si musaca si astept sa vina sotul de la munca.
mihamora 
lauradi, Liviana, chiquitita, eu chiar m-am simtit ca intr-o luna de miere. I-am spus si sotului ca m-am reindragostit de el. Au fost niste momente superbe, chiar daca nu s-a intamplat nimic senzational, nu stiu cum sa zic#8230;
Paflo 
Alyna24, ati fost mortali cu bietul copil care a adormit in premegator.
Ce dulce si cumintel era el acolo.
mica, da, ne-am bucurat asa de tare cand am vazut zapada chiar in prima seara. A trebuit sa punem si lanturile la masina in prima zi, ca nu mai puteam inainta #8211; si mai aveam doar 12 km.
kay, bravo pentru supica!
Eu snt cam pe dinafara cu ce discutati acum ca nu am reusit sa ajung la zi. Dar din ce am mai citit pe diagonala:
-Andrada, dintisorii? Gata, ies?
-Pepsi, cum ai putut sa te gandesti sa ne parasesti?
Mai era ceva dar nu mai tin minte#8230; 
Chiqui, intre Craciun si Revelion voi fi in Craiova. Poate reusim sa ne vedem putin daca suntem aproape. Nu stiu sa-ti zic in ce zona voi fi, dar spune-mi tu pe unde stai si il intreb pe sot daca suntem aproape.
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie