Despre medici - un alt aspect...
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
IreneCAM spune:
quote:
Originally posted by aura_m
Guestus, la cati nervi imi fac pacientii cred ca merit sa fiu platita de catre ei
AURA
![](icon_smile_dead.gif)
![](icon_smile_8ball.gif)
Pai de ce faci meseria asta, ca nu te obliga nimeni? Si ce pot sa-ti faca bietii oameni? Nu cred ca si-au dorit sa se imbolnaveasca taman ca sa te enerveze pe tine. Scuze, da' la replica ta nu am putut sa ma abtin, ca am multa experienta cu personalul medical nervos, NERVOS, NERVOOOOOSSSSS...care considera ca i se cuvine si plata oficiala si cea neoficiala.
"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Andrada spune:
[quote]Originally posted by aura_m
... si sa stii ca si eu platesc asigurari de sanatate si cum sistemul sanitar este jalnic nici nu imi vine sa le mai platesc.
.[quote]
Te enerveaza doctorii?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Of, nu m-am facut inteleasa...Nu caut medicul pe forum. Nu ma plang ca nu se rezolva (poate se rezolva, poate nu...). Eu vorbeam (din nou!) despre ceea ce numim "spaga". Cred ca MiereAmara a spus ceva in acest sens. Ea a spus ca eu mai degraba acuz medicii si...populatia. Asta am vrut sa fac, sa acuz "populatia" sau "o anumita parte a populatiei", cu mine in frunte. Ii acuz pe cei care dau bani ca sa obtina anumite avantaje. Nu ii acuz prea tare, asa cum spuneam, ma includ in aceasta categorie, dar, da, cei care dau ca sa obtina ceva sunt vinovati de...multe.
Eu dau ca sa obtin un avantaj. Da, ar putea fi un concediu medical, la acest tip de avantaje ma refeream. Sunt altii care dau pentru simplul avantaj de a nu sta la coada, de a intra prin fata. Sunt altii care, avand o boala care necesita internarea, dau bani ca sa fie "cazati" intr-o camera mai buna. Sigur, aici lucrurile sunt foarte discutabile. Nasc... Stiu ca in spital sunt camere cu doua paturi si camere cu cinci paturi. Stiu ca unele au baie proprie, altele nu. Cine are dreptul la cele mai bune? Teoretic toti avem aceleasi drepturi. Teoretic ma duc la spital si stau...unde se nimereste. Practic...Eu, practic, nu doresc asta. Eu vreau la doua paturi, cu baie. E sau nu e asa?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aura_m/aura_m.jpg)
aura_m spune:
Miss Parker, multumesc, Andrada, nu ma enerveaza doctorii, dar daca merg intr-un alt spital sa fac niste investigatii cu bilet de trimitere de la medicul de familie trebuie sa platesc analizele, atunci ma intreb de ce mai platesc asigurari de sanatate? Si acolo unde lucrez eu nu sunt oamenii pe moarte, da, unii sunt bolnavi, altii vor doar sa isi faca niste investigatii, dar ceea ce ma enerveaza este faptul ca nu au rabdare, iar dupa ce le da rezultatul medicul si le spune ca sunt clinic sanatosi, vin si la secretara sa o mai intrebe o data, merg si la sistenta sa se uite si ea pe analize ma intreb daca nu au ajuns si la infirmiere. Eu stiu un lucru, intotdeauna urmez sfatul unui medic, merg la medic sa imi citeasca analizele ca asa pot sa dau si eu cu presupusul.
Guestus, da vreau sa imi schimb meserie, chiar si tara.
AURA
Fomalhauti spune:
Mai intorc carnatii, mai scriu un pic (oricum ii ard pana la urma...). Scria cineva ca trebuie sa dai spaga si celor de la paza. De ce le dai? Pai fiindca vrei sa intri in spital in afara orelor de vizita. De ce nu recunoastem? Nu vrem prea tare sa fie altfel. Nu vreau sa intru in timpul orelor de vizita. Eu am timp acum, acum vreau sa intru. Si dau...
Am nascut. Nu stiu cum am facut, cum am stat, ametita fiind, dar am umplut cearceaful de sange (scuze, domnilor, dar asa e). Chem infirmiera sa-mi schimbe cearceaful. Dar ea nu are prea multe cearceafuri curate. Nu e in regula, dar asa e. Eu dau spaga fiindca vreau cearceaf curat. Si, nu stiu cum se face, dar dupa o jumatate de ora iar e murdar de sange. Si mi-l schimba iar...Nu prea ma intereseaza ce se intampla daca la un moment dat nu mai are cearceafuri.
Sectie de terapie intensiva. Curat, bolnavii curati. Relativ...Dar nu e destul personal ca sa spele foarte bine toti pacientii internati. Pur si simplu nu au timp. Dar eu stiu ca mamei mele ii place sa fie curata. Nu conteaza ca nu e constienta. Eu stiu ca asa ii place. E si grasuta, ca sa o spele bine sunt necesare doua persoane. Si atunci dau: "Va rog sa o spalati bine. Si pe cap. Acum."
Sincer: vrem sa schimbam asta? Cine este pentru? Este cineva impotriva?
Fomalhauti spune:
Da, am ars carnatii...
Aura, uite te intreb ceva: acolo unde lucrezi, la o policlinica, probabil, nu vin oameni care doresc anumite investigatii? Medicul le recomanda anumite analize si ei spun: "Dom' doctor, da' vreau si eu o ecografie la burta, o radiografie la coloana si o tomografie la cap." Sigur, la "privat" se pot face, dar costa...mai mult. Ei, aici e problema mea: multi spun "Am platit asigurari, am dreptul la analize la stat." Da, ai dreptul la analizele de care medicul are nevoie pentru a stabili un diagnostic si un tratament. Dar nu ai dreptul la ce analize doresti, ca asa i-a facut vecinului si uite ca s-a facut bine...
gtexro spune:
Fomalhauti, daca tu consideri un pivilegiu faptul ca in spital ti se schimba lenjeriile murdare si te simti atat de "vinovata" ca ceri asta incat sari cu banu' ca sa ti se faca acest "favor" ce sa mai zic... Ti-a trecut vreodata prin minte ca infirmierele alea se vaita ca nu au lenjerii curate tocmai ca tu sa te "simti" si sa bagi mana in buzunar? Nu tu ca pacient trebuie sa ceri sa ti se schimbe lenjeria, ei trebuie sa se asigure ca totul e in regula si te simti confortabil. Este datoria lor, pentru asta primesc salariu. Dar cu cat sunt mai multi ca tine, cu atat le merge mai bine si cu atat se vaita mai tare, logic.
Din pacate spaga la doctor nu se da numai pentru concedii medicale sau alte de-astea; spaga o dai cu speranta ca doctorul respectiv te va trata bine, adica iti va explica mai pe indelete diagnosticul, nu se va ratzoi la tine din te miri ce, nu te va lua peste picior etc. Spaga o dai cu speranta ca doctorul o sa fie om (si asta s-a spus de atatea ori pe subiectele astea) si isi va face munca asa cum trebuie. Ca unul care nu e capabil nu face nimic (bun) nici cu spaga nici fara.
Dana si www.dropshots.com/gtexro" target="_blank">Diana
ANDREEA GEORGIANA spune:
Ma intalnesc zilele trecute cu o veche cunostinta.Depanam amintiri,povestim despre cum ne merge fiecareia,ii spun ca m-am casatorit bla,bla si,din una in alta,ma intreaba cum ma cheama acum(tocmai isi nota nr. meu de tel).Ii spun si cade pe ganduri.Apoi ma intreaba daca am vreo legatura cu dr. X.Sigur,ii spun,e socrul meu.De ce?Imi spune ca l-a operat pe tatal ei acum doua saptamani si tocmai se gandea sa il solicite si pt. rezolvarea nu stiu carei probleme a cumnatului.ma grabesc sa-i dau nr. de tel al socrului,imi spune ca-l are.Vazand ca are niste retineri o intreb daca n-a fost multumita?Raspuns:ba da,foarte multumita dar nu prea as mai apela la un dr. caruia nu i-am putut da nimic,nici inainte,nici dupa operatie."Nu a vrut sa ia nimic de la mine si s-a purtat cu tata ca si cum i-ar fi fost frate.M-am simtit prost ca nu m-am putut revansa".Etc.
aura,am fost candva profesor(asta mi-e de fapt meseria,pe care o si iubesc enorm!) si ma enervau cumplit unii copii.Nu i-am trantit,bruscat,jicnit niciodata.Dar...e vorba de vocatie.
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
Oamenii se schimba.De obicei...in rau.
Fomalhauti spune:
Gtexro (sper ca am scris bine), eu am vrut sa ma refer la un anume aspect al "spagii". Exista si celalalt aspect, cel despre care vorbesti tu. Acel aspect s-a tot discutat. Eu discut un aspect care cu siguranta exista, dar pe care multi, multi nu vor sa-l recunoasca. Tu nu traiesti in Romania. Crede-ma, e chiar foarte posibil ca intr-un spital sa se termine lenjeria curata de pat. In Romania se intampla. Dar putem lua exemplul camerelor cu sau fara toaleta, a camerelor cu mai multe sau mai putine paturi. As vrea mult sa intrebam gravidele: vreti sa se faca ordine? Vreti sa nu dati spaga, sa nasteti cu medicul de garda si sa fiti cazate in ce camera se nimereste? Da, sunt convinsa ca in Canada e altfel, toate camerele din spital dispun de baie, exista lenjerie curata la discretie...Dar in Romania nu e asa (si nu se va schimba prea curand, ar fi nevoie sa se faca lucrari mari, costisitoare in spitalele vechi). Exista camere mai bune si altele mai putin bune. Da, e destul de greu sa dormi dupa nastere intr-o camera cu alte patru mamici si cu bebicii corespunzatori. De fapt, nu poti dormi, in permanenta va plange cel putin un bebic. Si atunci vrei la doua paturi...
Andrada spune:
quote:
Originally posted by Fomalhauti
= Crede-ma, e chiar foarte posibil ca intr-un spital sa se termine lenjeria curata de pat. =
Si daca se termina lenjeria curata, surorile iau din dulapul: "spaga 15 lei" alte asternuturi curate?
Rezerva cu nr de paturi mai putine trebuie rezervata celor cu probleme sau celor care platesc spitalului (nu asistentei Firuta), o suma mai mare,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu