Mamici de Martie-Aprilie 2008 (52)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Nicol ma apucasem de treaba, dar cum era sa nu trimit bancurile alea?

Giani drag te-as lumina, dar zau ca nici io nu stiu!

si mai vin cu un banc:

In padure, intr-o zi se intalneste iepurasul cu vulpea si-i zice:
- Vulpito n-ai vrea sa facem si noi ceva?
- Mi-ar placea dar vreau sa raman virgina.
- Nu-i asta o problema, cunosc eu pe cineva care te poate coase la loc. Asa ca cei doi se pun pe treaba si dupa aia iepurele o duce la un arici care o coase la loc.
A doua zi lupul ii propune acelasi lucru.
- Mi-ar placea dar chiar vreau sa raman virgina.
- Nu-i asta o problema, te duc la un prieten si te coase la loc. Vulpea accepta iar apoi lupul o duce la arici si acesta o coase din nou.
A treia zi si ursul ii propune.
- As vrea dar vreau sa raman virgina. Ursul ii spune acelasi lucru ca si ceilalti doi, iar dupa ce-si termina si el treaba o duce si el la arici. La care ariciul suparat:
- Daca stiam ca esti asa cu*va iti puneam fermoar!

gata... ma intorc la trebi!

Mihaela 25+ cu Andra
Pozici
Bebitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

quote:
Originally posted by Olgutzika
Vreau sa le felicit pe Sovi si pe Elara pentru intalnirile cu bebicii! Ma bucur mult, Sovi, ca ti-a placut Iosup, mi se pare exemplar, nu inteleg ce a avut cu Elara....Pe bune!!!! Olga 27+ cu Ioana

Multumesc frumos pentru felicitari.

Cat despre Iosup, eu banuiesc ca este stresat si tracasat de cazul acela, in care e chemat in judecata de mama unei fetite, la care nu a vazut nici macar ca inimioara era pe dreapta dar mai ales ca mai era si malformata.
Oricum, in opinia mea, chiar daca nu a ridicat tonul si nu m-a jignit, indiferent de ce motive a avut, tot nu il scuza chiar daca m-a respins cu "aluzii fine" (dupa parerea lui probabil, ca pe mine m-a bulversat si ranit, mai ales ca mai facusem alte 2 eco la el si-mi facuse impresie nu buna, ci foarte buna).
Preferam sa-mi spuna cinstit ca prefera sa nu dea explicatii suplimentare deoarece isi depaseste atributiile. Si as fi inteles. Dar felul in care m-a respins m-a lasat fara grai. Nu va mai povestesc cat am plans pe urma acasa, pana am ajuns la dr mea.

Elara
24+
vine Maria Roxana
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIDANA spune:

Mai da harnice mai furati la povestit! mi-a luat o ora si ceva sa citesc si cand am ajuns la pag 20 am vazut ca ati facut si capitol nou.

Doua prietene blonde stau de vorba la birou...
-Mai nu stiu ce sa mai fac , am o durere cumplita de gat.
-Ah, nici o problema, iti recomand un remediu sigur. Eu de cate ori ma doare gatul, fac sex oral cu sotul meu si a doua zi nu mai am nimic.
-Serios?
-Da.
A doua zi, la birou... prietena cea bolnava apare foarte zambitaoare...
-Ei, cum te mai simti? { intreaba prietena }
-Extraordinar... ai avut dreptate, remediul recomandat de tine functioneaza perfect... doar ca sotului tau nu-i venea sa creada ca a fost ideea ta…

Dana 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Giani,mare dreptate ai...si eu am fost la 22 de saptamani la morfo-fetala,si nu a dr vazut ca colul meu are probleme(si e cel mai bun dr ecograf din BV)...rezultatul?!La 25 de saptamani internata in spital cu amenintare de avort si insuficenta cervicala(adica,col scurt 18mm),in perfuzii,antibiotice si injectii!Si acasa,dupa 5 zile ,repaus total,stat doar in pat,pana nasc...asa,ca ,intradevar,dr astia ce fac,nu vad mai devreme problema cu colul?!Eu cred ca ii ia pe nepregatite...ce sa mai zic...

Simo,mamica lui DAVID, 28+ cu SAMUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

ELA,da sunt ceva mai bine...am dormit bine azi-noapte,bebe e f activ(tot jos,cred ca ii place tare mult acolo) si maine abia astep verdictul dr...ca marti,in 18 are David serbarea si sper din toata inima sa ma lase sa merg!

O sa pun si eu mai incolo niste poze cu "trusoul"lui SAMUEL,ce i-am luat cand am fost ,in septembrie ,in Germania(si atunci nu stiam ca e baiat,dar am simtit)!

Simo,mamica lui DAVID,28+ cu SAMUEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Elara, absolut de acord cu tine. Problema este ca cel putin mie uneia nu mi-a refuzat nici un raspuns. L-am intrebat de la tampenii la semnificatii de prescurtari ( vezi CRL, EDD etc ), la ce inseamna "pielocaliceal" ( ca spusese cuvantul asta cand se referea la rinichii fii-mi, si mi-a raspuns ceva de genul ca tocmai ce facuse Maimu pishu, si ca nu e absolut nici o problema...). L-am intrebam cand e ok sa fac triplul test, urmez schema lui de ecografii, si am insistat la ginecoloaga sa merg pe ea...Deci m-a ajutat foarte foarte mult!!! Oricum, nici o pierdere pentru tine, cata vreme nu te simti confortabil cu el.

Ela, bafta diseara!!!!

Simo, sanatate multa!!! Tot randunica viteaza !!!

Olga 27+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Giani, colul este canalul muscular care face legatura intre vagin si uter, unde creste bebe. Lungimea acestui canal se masoara la eco de sarcina.
In mod normal trebuie sa fie inchis, adica peretii sa fie apropiatzi si se deschide foarte usor la menstruatie pentru a se scurge sangele menstrual.
De asemenea se deschide la nastere ca sa iasa copilul.

Pana la nastere, in mod normal uterul se extinde in sus si colul ar trebui sa ramana la aceeasi lungime. Teoretic. Practic, la fiecare femeie, lungimea lui mai variaza, deoarece in functie de cat efort face, cat sta pe scaun, cat de greu e copilul, actionand forta gravitationala si poate si alte cauze patologice ce tin de mama, uterul se largeste si in jos, nu doar in sus si lungimea colului se reduce, cam cum s-ar scurta gatul unei sticle (tinuta invers), daca intelegi.

Daca nu...eu mai limpede nu imi imaginez cum sa explic.
Daca gravida se odihneste si sta la pat, lungimea colului poate sa ramana aceeasi sau (mai bine) sa creasca revenind la o dimensiune care sa excluda ingrijorarile ca ar putea pierde sarcina.

La nastere acest proces de scurtare a colului este firesc. Cand nu mai exista deloc acel canal, se cheama ca s-a "sters" colul (deci intre uter si vagin e doar un perete cu o gaura in mijloc) si se asteapta doar sa se si deschida, adica sa se dilate pana la o dimensiune suficienta ca sa iasa copilul (de cca 10 cm).

Cred ca daca vei cauta cateva imagini pe net, cateva desene anatomice care explica procesul nasterii vaginale pas cu pas, vei intelege mai bine. Daca nu, eu zic sa iti intrebi dr. si sigur iti va explica mai bine, aratandu-ti si vreun mulaj.

Elara
24+
vine Maria Roxana
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maia37 spune:

Dati repede pe antena 2.nastere naturala sau cezariana!

Mihaela, mamica Andreei 13+ si 27+ cu Vlad Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Soacra, pe patul de moarte catre ginere:
-Sa repari pendula aia de pe perete...
-Sigur, o repar io mama soacra, dumneata concentreaza-te acolo.

20+ Vlad Alexandru
http://bd.lilypie.com/mTVqp2.png http://community.webshots.com/user/ursuleata14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIDANA spune:

Bubu f tare Vladut cu perlele lui.
Elara ma bucur ca bblu e bine si inimioara la fel. Vreau si eu rochita rosie ca a ta! Dar cu burtoiul de acum nici o sansa...
Sovi ai gija cu colul, nu pleca la drum fara avizul dr. Mai bine stai acasa decat sa ai probleme.
Ar trebui sa dea si dr de familie analize de 3 ori in sarcina. Eu ieri am cerut pt prima oara si nu a comentat nimic; vroia sa imi dea si la inceput cand l-am anuntat ca sunt gravi dar facusem si nu mai vroiam sa ma intepe.
Ariel_7000 sa treaca macar durerea, ca de chinuit tot te chinui cu medicatia. Si ma rog de ce nu mananci oua si carne? Eu am trecut si peste petele de pe fata care-mi ies de la carne si tot mananc acolo cate-un pic, macar in weekend oua. Desi citisem ca trebuie minim un ou pe zi.
Si mie imi place sanosan -crema pt burta o folosesc mai des decat mustela care pe pielea mea miroase a om nespalat.

Floriio cred ca o sa ma iau cu med de fam de guler, are vreo 65-70 ani, de ce nu i-o lasa si pe altii sa manance o paine si sa stea acasa nu stiu. Cred ca pur si simplu nu a vrut sa imi dea elevitul compensat, ca m-a trimis la ginecolog. Asa ca tre sa scot vreo 70 lei ca iau vitaminele si fier, calciu dar mai intai o sa astept sa vad rezultatele la analize.
Mami eu cred ca atunci cand suntem mai obosite e si bb mai miscaret.
Naty asteptam vesti de la eco! Sa dea Dumnezeu sa fie bine bebelina, vad ca azi ati implinit 23 sapt!.
Clau eu sper ca nu ati inteles bine despre bb nepotel.
Chris sa-ti traiasc baietelul, poate ai si tu surpriza sa fie fetita pana la urma !
Nicol felicitari pt putza! Tie cand ti-a mai spus doctora sa faci analize? Mie mi-a zis ca in ianuarie. Am intrebat-o eu ce analize sa mai fac, ca altfel nu spune nimic. Of!
Giani sa-ti treaca supararea.
Maria cred si eu ca te bucuri sa mai stai acasa.

Nu stiu ce va faceti planuri de acum cu suzete sau fara ca vedeti atunci cand o fi bb in brate ce e de facut.
Eu nu am cumparat decat prosoape pt bebe, patut am primit de la cineva si o sa cumpar doar salteaua, mai am timp sa ma razgandesc ca sucita oricum sunt si nici banii afara din casa nu ma dau.
Probabil ca prin luna a 7-a o sa-mi fac bagajelul sa fie desi am senzatia ca mai e muuuuuult pana atunci.

Uitam sa va spun. Facui EKG si cica e toate bune cu inima mea, dar pe scrisoarea medicala mi-a scris la diagnostic si "sindrom hiperkinetic secundar". Cand oi termina si eu medicina o sa stiu ce inseamna ca parca e limbi straine ce am gasit pe net.

Dana 20+

Mergi la inceput