Romanii din Marea Britanie (16)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Nu e ilegal. In constructii ai nevoie de CIS number si UTR-ul primit la inregistrarea ca self employed. Pana la obtinerea NINO permanent, se foloseste cel temporar de forma TN data nasterii (zi zi luna luna an an) si sexul (m=male, f=female), de ex pt un barbat nascut pe 6 martie 1975 sa zicem, NINO temporar este TN060375M.

Ca si self employed, taxele pt NINo sunt mici, de 2 lire si ceva pe saptamana, dar tb obtinut numarul permanent, de indata ce este posibil. De altfel la inregistrarea ca self employed tb sa fi primit si o scrisoare care sa ii ceara NINO sau obtinerea lui.

Daca are toate actele necesare, nr pt interviu il poate obtine de la cel mai apropiat Job Centre. Intre ziua in care suna si ziua cu interviul pot trece 2-3-4 saptamani, in functie de cat de aglomrati sunt in zona respectiva.

Mamy, si unei prietene i-au zis de treaba cu Sofia, au pus-o sa anuleze zborul de Paste rezervat si i-au dat banii inapoi, doar pt ca a doua zi sa poata rezerva din nou alt zbor de Paste catre Bucuresti.

Mie la telefon mi-au spus ca sg lucru schimbat este aeroportul. Se zboara de acum catre Otopeni.

Desigur, doar pana la 1 iunie.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

La multi ani de Ziua Femeii!!!
Sa aveti o zi superba (in ciuda vremii de afara.
Sotul meu s-a trezit cu noaptea in cap sa se duca in Tesco dupa flori

Am reusit in sfarsit sa iau bilete, nu de Pasti pt ca erau prea scumpe, si nici de Florii (chiar daca e ziua mea) pt ca nu-mi puteam lua liber - ci cu o saptamana mai inainte.
Am observat ca de la 1 iunie nu mai sunt zboruri.

Mergi la inceput

Buna fetelor, ce mai faceti?
Noi suntem ok, crestem. Ieri am vazut-o pe minunea noastra, da, e fetita si e perfecta.

Asteptam cu nerabdare concediul acum, plecam in Grecia pt o saptamana de pe 19 pe 26. Ce faceti de Paste?

Va pup, astept vesti de la voi. Numai bine!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista1976 spune:

Buna fetelor,

am si eu o mare rugaminte....poate careva sa-mi imprumute pt 1zi un carucior?

Vin cu sotul meu si cu baietelul meu de 11 luni pentru 2 zile in Londra.Deoarece zburam cu o companie Lowcost nu e prea usor sa iei carucior cu avionul..si este f. scump. Penrtu 1 zi m-am gandit ca poate ma poate ajuta cineva....eventula platesc ceva...sau vreo idee unde pot inchria un carucior?..sau sa cumpar unul la mana a doau pe care sa-l arunc cand plecam..;-).

La noi in Germania gasesti in magazine de mana a 2-a un carucior de acesta care se face mic...simplu si usor pe la 5-10eu. nou ar costa 20eu...exista asa ceva la Londra?

*motanik, mersi pt. infos. si vezi ca ti-.am trimis un mail.....in ce luna esti acum? o sa fie baiat sau fetita?

mersi mult si astept cu nerabdare raspuns.

o zi buna
crista

vom veni pe 10Aprilie dimineta si plecam pe 12aprilie diminata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Crista, eu il iau cu mine pe asta din tara si merg toto cu lowcost.O sa sun sa intreb daca se poate.Cand vii?am vazut acum ca vii pe 10 aprilie.Eu ajung in martie.Daca reusesc sa vin cu el ti-l imprumut cu placere.
Am si eu o intrebare:
Trebuie sa ma inregistrez ca self-employed sau pot lucra ca dependent de sotul meu?Am fost logica?
pupici

POZE rares(7 mai 2007)
bepanthen 100g -cateva tuburi de vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Fetele din UK, am o intrebare si o rugaminte la voi ... poate stie cineva. Intrebarea ar fi: stiti daca un cetatean canadian (membru Commonwealth) are drept legal de munca in UK? Noi am luat o decizie ca aici nu ramanem, si una din variantele spre care ne-am indrepta ar fi UK-ul, dar am vrea, evident, sa stim cam unde stam prima data ... ca avem 2 copii si nu ne putem arunca cu capul inainte. Daca am avea drept de munca ar fi super OK, cu meseriile noastre am gasi oricand destul de repede, ramane problema daca am putea munci legal .. multumesc mult de tot si scuzati deranjul!

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Va bombardam cu intrebari

Imi spuneti si mie cat fac, cu masina, din Harlow, Essex pana la aeroportul Heathrow?
Intr-o zi lucratoare, in jur de 15:00-16:00 PM.

Multumesc frumos

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Motanik felicitari pt caruciorul roz!
Adina uite aici eu am selectat terminalul 2 de la aeroport. daca vrei sa bagi alt terminal ai acolo la route planner. In total cu trafic zice ca faci cam o ora si 10 minute. Uite aici: traseu .
Carmen uite aici http://www.bia.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/ site-ul de la astia cu imigrarile in caz ca nu gasesti nici o informatie concreta da-le un mail sau un telefon si poti intreba exact ce si cum e cel mai sigur.

----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Buna fetelor!

Carmen77, din cate stiu eu un cetatean canadian nu poate munci fara viza in UK. Cum a zis Mada insa, poti scrie un mail direct la Home Office si ei iti vor da toate detaliile.

Mada, multumesc! Abia astept sa facem si 4d in aprilie sa vedem bebitza mai bine.
Ale tale minuni ce fac? Cum te simti?

Noi maine plecam in Grecia in vacanta asa ca va doresc un w/e superb, Paste fericit daca sarbatoriti acum, numai bine! Va pup!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Andra unde mergi la 4d? ca eu am tot cautat sa merg undeva sa mai fac un scan mai pe la 30 si ceva sa vad daca imi poate confirma sexul ca eu la spital fiind a doua sarcina nu am facut decat doua scanuri.
Noi suntem bine ms ne chinuim cu renovatul sa terminam ca la etaj am facut mai avem sufrageria d ecare ne-am apucat acuma si podele de prin bai si de sus pe hol si apoi scarile astea is mai nasoale si ultima lasam bucataria ca necesita mai multa treaba, ne batem cu datoriile si tre sa ne apucam sa planuim botezul ca sa stie lumea cand sa isi ia biletele si sa reusim sa gasim liber o programare la biserica ca si la botezul lui Ari am gasit ca a renuntat altcineva in oct ca daca nu cine stie cand gaseam programare. Si mai vrem poate reusim totusi sa ne luam si o masina adik sa strangem banii de un avans ca de acuma cu doi bebeii o sa cam avem nevoie.
Eu ma simt bine nu prea apuc sa stau sa ma gandesc prea mult ca suntem destul de busy da is ok nici o pb pana acuma si speram sa nu fie pb pana la final. Am vb si o sa vina mama o luna cand nasc sa ma ajute ca tre sa stea cineva cu Ari cat noi suntem la spital si nu am cu cine sa o las cineva care sa o cunoasca si sa stiu ca are grija cum trebuie de ea ca cine stie cat am de stat la spital sau cand ma apuca sa nasc. Bine nici cu mama nu prea sta ea de bunavoie da poate o sa se inteleaga si o sa se descurce cat suntem noi la spital.
Weekend placut si ditsractie placuta in grecia te asteptam cu poza.

----------------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput