Gravidutze racite

Gravidutze racite | Autor: mcrissa

Link direct la acest mesaj

Buna!
Din pacate este sezonul racelilor si al gripei.Se pare ca nu m-a ocolit nici pe mine
Eu nu stiu daca sunt insarcinata sau nu, dar cum aspir de mult la titlul de gravidutza si cum luna asta am facut si tratament de stimulare a ovulatiei am toate sansele sa am o bobita in burtica.asa ca nu vreau sa iau ceva care sa afecteze sarcina.

Voi cum scapati de raceala?Ce e bine sa faci si ce nu?Ca sunt persoane care recomanda baile fierbinti , dar eu stiu ca nu sunt bune in sarcina.Cu ce-mi desfund nasul , ca asta ma supara cel mai rau

Cred ca ar fi util sa imparatasim aici cum luptam noi cu raceala si ce avem voie sa luam si ce nu avem voie sa luam sau sa facem pe perioada sarcinii.

Posibila gravidutza si mamica de iulie-august 2008

Cristina in asteptarea mormolocului

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Multe citrice, supe calde si pentru nas eu faceam inhalatii cu uleiuri volatile. Eu am refuzat sa iau orice tip de medicament. Bine, nici nu am fost foarte bolnava, doar o raceala usoara cu nas infundat si dureri de cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Sub nici o forma bai fierbinti daca esti gravida. Pt nas infundat eu mi-am luat un creion nazal de la farmacie, iar pt raceala iti recomand frectie cu otet aromatic si apoi sa stai infofolita bine in pat. Deasemenea ceaiuri cat mai multe cu lamaie, poti sa mai iei si oscilococcin

26+ Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana M. spune:

Buna, Cristina
nu te mai stresa :). Asa e, n-ai voie bai fierbinti, si-n general daca ai ramas insarcinata, stiu ca nu sunt indicate baile (preferabil dus); nasul se desfunda foarte bine cu Nazomer, Marimar - chestii din astea gen spray cu apa de mare - curata si desfunda - se gasesc la orice farmacie; daca tusesti - sirop Stodal - 4-5 linguri pe zi fara grija - e naturist;
pentru parte profilactica - suge comprimate de propolis cu vitamina C si comprimate Homeogene 9 (la fel, se sug) - homeopate. Sfatul meu: nu lua alte pastile, du-te si vorbeste cu un internist si spune-i ca s-ar putea sa fii insarcinata, eu asa am facut si asta mi-a recomandat sa iau. Si mi-a mai spus ca daca cumva fac febra (asta insemnand 38, nu mai putin !) pot sa iau paracetamol simplu, dar rar, sa evit totusi. Mie pentru ca am facut 3 zile la rand seara febra 38 mi-a dat ginecologul antibiotic, care nu dauneaza, dar e bine sa n-ajungi la asa ceva...
Da-i cu ceaiuri cu lamaie si miere (de tei si soc cu lamaie)...o sa fie bine.
Si, a propos, testul poti sa ti-l faci de la 10 zile de la presupusa data a ovulatiei si conceptiei, nu tre` s-astepti sa vezi daca-ti vine ciclul...

Oricum, succes la bebe !

Dana M. 17+ si Raluca (5 ani si 10 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

Va multumesc mult!
m-am bucurat tare mult ca mi-ati raspuns atat de repede.
eu am fost la un doctor generalist si mi-a spus ca am guturai.i-am spus ca probabil sunt insarcinata si mi-a spus ca pot lua Eferalgan, unul la 8 ore, dar eu sunt cu inima cam indoita, nu prea vreau sa iau.am luat unul ieri pentru ca ma durea rau capul si facusem febra si am inteles ca si febra afeceteaza sarcina .doctorul spune ca eferalganul are mai putin paracetamol decat un comprimat normal de paracetamol.
Dana o sa merg sa-mi iau un spary cu apa de mare si o sa combin si cu creionul nazal recomandat de RalucaS.
o sa cumpar si citrice si o sa mananc cat mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Crissa cand aflam sigur daca esti ? Multa sanatate

36+ AMR 4 saptamani
Poze Laura
Puiul nostru drag
Sarcina 2007

Mergi la inceput

Laurici sunt d'abia ziua 20 si deja ard de nerabdare sa fac testul, dar cred ca mai devreme de Z28 nu are rost sa-l fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

eu sunt o graviduta racita si am luat din gama Boiron Oscilococcinum, Homeogene si Paragripe. Dr de fam mi-a dat si Amoxiclav pt k ma durea gatul rau de tot, dar nu am vrut sa-l iau .IL luam dc faceam febra sau incepea tusea. In rest am baut ceai de tei cu miere si lamaie, sau doar lamaie cu miere de albine

Madalina 17+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Darius la 11 luni
VIENA

Mergi la inceput

madaluta o sa incerc si eu oscilococcinum.

mi-a mai zis cineva sa pun un saculet cu sare calda pe piept.o fi bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Foarte bun e Oscilococcinum-ul intr-adevar. Si acum dupa ce am nascut prefer sa-l iau in locul altor medicamente.
Pt nas e foarte bun Pinosol.
Iar pt git Tantum verde.

Prea multe gravide se sperie si spun ca nu au voie nici un medicament in sarcina. Complet fals. Se poat lua destule medicam, depinde de afectiune, insa numai sub supravegerea medicului.

Mergi la inceput

Intr-adevar foarte bun Oscilloccocinum.am cumparat ieri la indicatia voastra, am luat o doza ieri la pranz si una aseara si deja ma simt mult mai bine.farmacista mi-a dat si o chestie care se cheama Coryzalia pentru gat, tot homeopata si se poate lua una pe ora.

Mergi la inceput