Becuri economice
Dragilor,
Din cate am observat/cautat/intrebat, becurile economice sunt mai lungi si mai voluminoase decat cele normale si nu pot fi utilizate in orice tip de lustra. Am descoperit insa urmatorul bec economic care are dimensiunile unui bec normal, cu putere 16/20W. Stiti ceva despre acest tip de bec si care este echivalenta la luminozitate fata de un bec normal?
www.shopmania.ro/magazin~online-corpuri-de-iluminat~produs-bec-economic-softone~p-1082978.html" target="_blank">http://www.shopmania.ro/magazin~online-corpuri-de-iluminat~produs-bec-economic-softone~p-1082978.html
Raspunsuri
kittygreeneyed spune:
Eu am luat zilele trecute un bec economic, e drept ca am dat numai vreo 5 lei pe el. Scria ca are 20W, echivalent cu 100W la bec normal. Dar acasa am vazut ce lumina dadea: era intr-adevar alba, dar semana cu un bec de maxim 40 W. Poate ca un bec mai de calitate sa fie mai eficient, dar pe mine m-a dezamagit...
Kitty, mamica de Adi si Robi
Pozne de pitici
capcaunul spune:
Bec economic de 5 lei Cat dai atata face.
Cu cat platesti mai mult la bec cu atat mai putin platesti la curent.
Dupa vreo 10 ani de folosit becuri de toate natiile si felurile pot sa va spun ca pentru becurile bune suma pret_bec + pret_curent pentru aceeasi lumina este cam aceeasi. Economia de curent amortizeaza costul becului economic cam in timpul lui de viata, 2-3 ani, depinde de cate ore sta aprins pe zi. Insa daca punem in balanta si grija fata de planeta atunci becul economic iese in usor castig. Desi si aici intervin alte chestii, precum cianurile sau compusii pe baza de clor utilizati in tehnologia componentelor electronice ale becurilor economice si ale ultimului val, becurile cu LED.
Becurile economice bune sunt in primul rand de firma (Philps, Tungsram, chiar si Romlux dar timpul de viata al becurilor noastre este cam la jumatate). Nu va lasati pacaliti de chinezariile de 5 lei caci riscati sa va scoateti ochii prin bezna, si in plus au un timp de viata foarte scurt (electronica lor este de rahat, ca orice chinezarie ieftina facuta pe vapor sau in sala de sport a unei scoli, din Guangdong sa zicem). Pretul unui bec economic bun de 20W este 15-20 lei.
miki68 spune:
Pe fiecare ambalaj de bec economic scrie nr. de lumeni. Cu cat este mai mare cu atat lumineaza mai puternic. Totusi eu, pana acum, nu am gasit becul economic de 20 W care sa lumineze cat unul clasic de 100 si am vreo 4 feluri (chiar si de 35 lei/bc.). Am descoperit insa ca sunt de 2 feluri: cu lumina alba (lucrurile din incapere arata de parc-ar fi luminate cu tub de neon) si lumina galbena.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
joxy spune:
Eu am acasa becuri Philips (nu de modelul celui prezentat) de 20 RON, cu lumina galbena. Dupa un timp nu te mai deranjeaza faptul ca lumineaza mai slab. Ex: 20-23W consumati, echivalent cu 100W bec incandescent ... sa lumineze cam de 75W real.
tanima_i2002 spune:
Si eu am becuri economice pe care am dat 50 Ron si au 25W dar cica fac 100W. In realitate iti cam scoti ochii. De aspectoase sunt...mai mari, cam ca un glob si dau bine cu lustra. Dar la banii care i-am dat m-a cam dezumflat calitatea luminii.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007
dooku3 spune:
Eu numai becuri economice folosesc si sunt foarte multumita.Cum s-a mai spus aici,cumparati becuri Philips sau alte firme cu renume.Daca iei no name,calitatea nu este aceeasi.Am,de exemplu,becuri Philips care,daca stau sa ma gandesc acum,nu le-am schimbat de cca 4 ani,deci pentru mine merita.
micalondra spune:
Eu prefer becurile economice cu lumina calda (probabil e cea galbena cum spunea cineva mai sus), nu rece si am observat ca la inceput, cand le aprind, nu lumineaza foarte tare, insa pe masura ce trec minutele se intensifica lumina.
EmaC spune:
Eu am cumparat o aplica de la www.euro-iluminat.ro, cu bec economic, de 40W, care da echivalentul a 150W si vreau sa va spun ca sunt foarte, foarte incantata de ea. Am pus-o in camera la copii si face foarte multa lumina. Sunt multe modele acolo, foarte multe interesante si rezonabile la pret, in conditiile in care ofera garantie 2 ani de zile la toate produsele. Va recomand cu incredere site-ul.
Tot de acolo am mai luat o lampa economica pentru bucatarie, pe care am pus-o chair deasupra chiuvetei, prinsa de rafturile suspendate. Consuma 8W si da o lumina foarte puternica iar seara o las aprinsa si pe post de lumina de veghe, sa lumineze si in hol
claudia_a spune:
Eu mi-am schimbat aproape toate becurile din casa, cu unele economice luate de la OSRAM, max 20w echivalentul a 100-120W, iar la preturi diferite din diverse magazine... primul l-am luat din Real cu 190.000 lei, apoi am gasit o oferta in Praktiker cu 160.000 lei, iar ultima data am gasit in Pic cu 168.000 lei. Eu am luat varianta Warm White (lumina calda), nici nu se simte ca e lumina altfel decat cea clasica!
Apropo de putere, zicea cineva ca e foarte slaba... astea pe care le-am luat eu au trei faze din momentul in care aprind lumina...la inceput e foarte slaba, apoi in cateva secunde se mai mareste putin urmand ca intr-un minut sa devina foarte luminos!Puterea e cea estimata... 100W cu siguranta!
Sunt foarte incantata!
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.