Salut!
Am primit un motanel persan de doua luni. E superb, foarte jucaus, negru ca noaptea si super pofticios dar avem o problema.... Cand mergem la wc sa ne facem nevoile invariabil udam toata blanita de la fundulet si de pe picioare.
E destul de stresant atat pt el cat si pt noi sa-l spalam de fiecare data in acele zone.
Ce sfaturi puteti sa ne dati pentru a diminua aceasta problema daca nu se poate elimina cu totul?
Muffy va multumeste anticipat!
Livy, unde isi face nevoile motanelul tau? Ai mei fac la nisip special pt. pisici si nu am nici o problema cu ei. Nisipul il schimb zilnic si dezinfectez zilnic tavita. Nu ar trebui sa ai probleme cu nisipul, din moment ce se formeaza bulgarasi imediat ce a terminat de facut nevoile.
Iti doresc sa te bucuri cat mai mult de motanelul tau
Sal littlekitty,
Muffy are tavita cu nisip special. De fapt am trecut acum pe un fel de rumegus care absoarbe mirosurile, se face bulgarasi ca si celalalt dar se poate arunca direct la toaleta.
Problema e ca, fiind micutz, cand se face ghem pentru "actiunea" cu pricina, funduletul ii ramane lipit de nisit iar urmarea... Mai mult pipilica pe blanita decat in tava. Iar baie, iar uscat etc.
Tare mi-e frica sa nu ramana traumatizat si sa se fereasca de tava din moment ce urmeaza, invariabil, baitza la funduletz.
In alta ordine de idei, ai vreun sfat pt a-l invata mai repede cu olita?
Deocamdata il monitorizez ca pe o oala sub presiune si am reusit sa anticipez relativ corect:)
Eu am cam uitat cum e cu educatia puilor din moment ce vedeta incontestabila a casei are 11 ani si face totul direct in toaleta. Acum si asta e cam dat peste cam de venirea lui Muffy si cam incurca borcanele: tavita cu toaleta.
Oricum, merci pentru raspuns,