Tipuri de permanent

Vreau sa intreb fetele coafeze, sau cele care merg mai regulat la salon. cu ce se mai onduleaza parul? se mai folosteste solutie de permanent cu amoniac (sau ce se folosea) ? sau mai sunt si alte feluri? ce-mi recomandati?
Am sunat la salon si mia dat niste preturi, in functie de parul meu (lungutz) si cu ce vreau sa-l fac. Eu masca, normal, merg la salon o data pe an, daca merg.
m-am saturat de ondulatoare si mi s-a nazarit sa-mi fac bucle (mai)permanente. Mor dupa bucle cretze...
Inainte permanentul si apoi vopseaua sau vopseau si apoi permanentul?
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
Raspunsuri

dandusa spune:
si acum exista aceleasi solutii pe baza de amoniac...,doar ca sint muuuuult mai delicate...,protejeaza structura firului de par ,hidrateaza...,apoi exista niste creme speciale de dupa pemanent(fixator si opta)...,care ajuta la refacerea firului de par
exista solutii specaiale pentru fiecare tip de par in parte...
fff important este ca parul sa fie spalat inainte de operatiune...,la fel de important este ca parul sa nu fi fost decolorat ever...,pt ca altfel ramii fara par...
permanent inaintea vopsitului in cazul in care nu ai radacina crescuta ff mare...
cind radacina este de 8-10 cm,atunci vopsim si apoi facem permanant...
Fiti mai buni de Craciun
Ionut/Teo
/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia
/www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
/www.crisa.ro/" target="_blank">Crisa

Annie80 spune:
dandusa multumesc frumos pentru detalii, daci as putea sta linistita ca nu-mi ard parul. a fost decolorat cu pudra mai bine de 3 ani, dar acum arata bine, este parul meu normal.
inca o data mercic mult!
------------------------
Alergic at stupidity.

dooku3 spune:
Orice permanent arde parul.Daca mai mult sau mai putin,asta depinde de sanatatea firului tau de par si de solutiile folosite pentru procedeu.Al meu e lung cca 60cm si ultima tentativa de permanent a rezistat...o saptamana!Asta pentru ca:mergi la salon care se respecta=solutii mai putin agresive,dureaza mai putin,par mai putin degenerat dupa;mergi la salon"de carier"=solutie old generation,par degradat dar dureaza mai mult.Eu acum ma gandesc sa fac ceva mai extravagant inainte sa-l tund-codite:D Si caut salon,si caut..si caut...si sper sa gasesc curand:-)

Val_ spune:
Daca este parul tau natural sansele sa iti fie ars sunt mai mici dat tot trebuie sa ai mare grija la ce coafeza mergi.
Eunt patita. Am avut nevoie de 2 ani ca sa mi se regenereze parul, care era complet ars de la radacina si nu imi mai trebuie permanent in veci. Desi imi place la nebunie parul ondulat si imi sta foarte bine.

dandusa spune:
quote:
Originally posted by Annie80
dandusamultumesc frumos pentru detalii, daci as putea sta linistita ca nu-mi ard parul. a fost decolorat cu pudra mai bine de 3 ani, dar acum arata bine, este parul meu normal.
inca o data mercic mult!
------------------------
Alergic at stupidity.
mai specific inca o data sa nu cumva sa intelegi gresit...
deci:daca parul tau de acum a fost decolorat,nu fa permanat...,vei ramine fara par...,se va rupe cu tot cu bigudiu...,crede-ma...
daca parul tau de acum,radacina si restul ,este vopsit sau natural...,il poti face permanent...
deci nu pune solutie de permanent pe parul care a fost decolorat acum 3 sau 10 ani...,chiar daca el arata bine...
sa ne pui poze daca te-ai facut,ok?
Fiti mai buni de Craciun

Ionut

Lorenza spune:
Ma bag si eu aici,de curiozitate.N-am inteles bine,daca parul a fost decolorat,nu conteaza cand,nu mai e bine sa-l faci permanent niciodata?

Annie80 spune:
pai cred ca din parul care l-am decolorat acum 3 ani, inca mai este pe, la varfuri
ma duc si-mi pun numai o suvita, in caz ca se arde, nu se va arde tot parul.
la ce coafeza merg...am ales si eu cel mai stralucit salon din oras...la care manichiura nu mia placut cum a fost facuta....sau sa ma duc la filipineza care mia spus ca o sami faca bucle frumoase (spuse ea).
imi mai spunea cineva ca daca ai bucle va trebui sa le pun mai mereu pe bigudiuri ca ssa se aseze parul ?!?!?!
------------------------
Alergic at stupidity.

energy79 spune:
Si eu am un permanent slab!desi initial mi s-a spus ca este atat de slab si efectul va dura doar 2-3 luni nu este asa.mi-am faut prima data in feb 2007 si am fost de-a dreptul incantata.mi-a placut ff mult,nu il puneam niciodata pe bigudiuri sa se aseze buclele asa cum crezi tu,erau bucle mari,eram f incantata.a doua oara,in mai,avand in minte ceea ce-mi spusese coafeza ca dupa 2-3 luni deja se pierde efectul mi-am facut din nou si de data asta nu a fost la fel de reusit,in sensul ca mi-a pus bigudiuri mai mici si au iesit buclele mai mici.daca te intereseaza iti pun poze,si de prima si de a doua oara.acum,au trecut mai bine de 7 luni si nu l-am mai refacut,e inca ondulat...poate in primavara!!
singurul efect secundar la mine a fost ca parul mi s-a deschis un pic la culoare(era natural inainte)si este mai uscat un pic la varfuti,pun mereu masca..in rest cu produse bune de styling,poti face tot ceea ce iti doresti,cat de mult volum iti doresti,cat de accentuate vrei sa fie buclele..orice!
sa ne anunti ce te-ai hotarat!
http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg

dandusa spune:
quote:
Originally posted by Annie80
pai cred ca din parul care l-am decolorat acum 3 ani, inca mai este pe, la varfuri![]()
exact aici vroiam sa ajung...,dupa spusele tale asta am inteles si eu...,ca inca mai exista la virfuri...,deci,ala se va arde...
o coafeza buna te va tunde first si apoi va proceda cu permanentarea...,astfel vei scapa si de virfurile care au fost acum 3 ani,decolorate...
si dupa parerea mea ,nu merge cu imi fac o suvita sa vad daca se arde ai apoi ma fac pe tot capul...,pentru ca este unul din cele mai complicate procedee...,astfel ca persoana care te face trebuie sa aibe multa experienta...,sint persoane cu parul vopsit+uscat+fin,unde solutia de permanat actioneaza in 3 minute...,dar sint persoane cu par gros+natural+normal,unde solutia de permanat actioneaza in 15 minute...,coafeeza trebuie sa stie atitea lucruri despre parul tau...,apoi trebuie sa verifice ffff des bigudiurile...si sa desfaca ce s-a facut...,sa limpezeasca etc...,DAR ,trebuie sa stie cu ce se maninca permanentul...,asa ca ai mare grija...,eu am patit-o...siiii urit de tot...si culmea nu eram decolorata ever...,doar ca m-a lasat prea mult...si am ramas cu un par fff scurt...,restul a ajuns la gunoi...
Fiti mai buni de Craciun

Ionut

dandusa spune:
inca una si ma duc..
sa va spun un pont...,pe care noi clientele nu-l stim...
permanentul a devenit asa de "slab"...,sau soft pentru ca astfel clienta vine mai des la coafor...,se face mai des...,deci plateste mai mult...,avantaj coaforilor...
eu as alege acest tip de permanat care ma costa mai multi bani ca sa-l intretin...,dar care imi protejeaza parul fff mult...,decit solutia veche...,par degradat/uscat,care dureaza un an...si ma costa si mai putin...,este alegerea vostra...,sint banii vostri...
permanatul cu solutiile noi,dureaza la fel de mult...,depinde cit de bine a fost facut/lasat sa actioneze...
permanentul "slab",nu se numeste un permanent care a fost facut cu o solutie mai slaba...NU!!!...,permanentul slab este facut cu bigudiurile mari...,sa para ondulat natural...,doar pentru efect...,simplu...,deci nu ff cret...
un permanat facut bine,nu are nevoie de bigudiuri&co,sa-i aduca un plus de onduleu...,ala staaaaa tot timpul...,motivul pentru care ar trebui sa va duceti la coafor in 2 luni,este radacina!!!...,nicidecum parul care a fost facut permanent...,asta inseamna operatiune indeplinita cu succes...
ps:daca doriti mici trucuri prin care va puteti da seama daca coafeza stie sau nu...,spuneti-mi...
Fiti mai buni de Craciun
Ionut/Teo
/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia
/www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
/www.crisa.ro/" target="_blank">Crisa