Gravidute si mamici de Constanta (10)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Jojo_Miha, spune-i prietenei tale sa cumpere recipiente sterile de la Avent sau se gasesc si pungi pt congelat speciale ( sa intrebe prin farmacii) si sa se mulga si sa-l congeleze! asa o sa-i ajunga mult timp! laptele muls si pus in bibe sau ceva steril poate sta la frigider 24-30 ore si la congelator si 6 luni! asa ca ar fi pacat sa ia ceva sa-si diminueze lactatia! in timp, oricum i se regleaza lactatia in functie de cat cere micutul zilnic, asta e sigur, dar se intampla cam intr-o luna de la nastere! sanatate proaspetei mamici si bebelului!

Florin_a, merci de raspuns! azi am incercat sa-l pacalesc cumva si am reusit! i-am dat piure de mar cu morcov si branza calcica si a mancat cam 40 grame, ceea ce e super! singura diferenta e ca l-a mancat pe la 5.
O fi vreo problema ca ii dau piure de legume dupa-amiaza?

Monica, sanatate multa si ai grija de tine! sper sa mai stea bebe in burtik macar o saptamana!
Kris, ! sa stii ca numar si eu cu tine zilele ramase!
Adryana,imi pare rau ca esti stresata acum! eu zic sa incerci, totusi iar la Lutescu, e un medic bun si am auzit ca de multe ori daca nu vine el, vine ea la nastere sau invers, asta daca nu ai ghinionul ca altele sa nu vina deloc! eu zic sa vobesti serios cu el si sa vezi ce-ti spune! macar de ti-ar recomanda vreun coleg...

fetele.

Andicu mami deFilip la 5 luni(27iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilly love spune:

wow! ce prichindei frumosi la petrecere!
La multi ani Darius! Sa cresti mare si sa fii un copilas fericit!

Jojo-Miha! sfatul meu pentru prietena ta este sa-si mentina lactatia, este cel mai bun lucru pe care-l poate face pentru copilul ei! pana va pune copilul din nou la san, sa se mulga cat mai des [un copil asa mic suge si de 10-12 ori /zi!] pana la golirea completa a sanilor. Copilul in primele saptamani suge cand ii este foame, sete, somn, cand il doare ceva sau cand pur si simplu vrea sa se alinte sau sa simta sanul mamei - iar asta se intampla foarte des si ziua si noaptea. E pacat sa-l priveze de calitatile laptelui matern iar orice metoda de reducere a lactatiei in perioada asta poate avea efect permanent, adica sanii sa nu mai produca dupa "legea cererii si a ofertei", odata ce s-a inhibat acest proces.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florin-a spune:

Andicu incearca sa ii dai legumele la pran.Asa ar fi ideal!Si eu am avut o perioada cand i le dadeam dupaamiaza insa legumele pana la urmatoarea masa se digera mai greu si risti sa supraincarci stomacelul micutului si sa nu o dati ca altii in voma(adica ca noi)
Uite ca sa iti faci o idee programul nostru de masa:
Dimineata7-8 laptic cam 200(fara cereale)
Pranz12-1:piure,branza calcica;daca vrea ii dau si completare iaurtel cu un pic de biscuite sau cereale, balmosh,ficatel cu ou etc ...ca suntem mai mari si meniul e mai diversificat!!
Pe la ora 17:fructe mar copt cu banana, piersica din compot
seara 21-21 30 Laptic si nani la ora 22
intre mese ceiut la discretie(cat vrea ea normal)
Inca o chestie daca el vrea sa pape doar 20 sau doar 40 de grame nu il forta sa pape mai mult.Asta e!poate nu ii mai este foame!Si eu ma stresam pe chestia asta si am renuntat.Cat deschide gura dau sa pape.dc incepe si se foieste, intoarce capul se uita dupa stele gata am incheiat masa!
CONCLUZIE:4 ore intre mese, (adica se pune de cand incepi sa ii dai nu de cand termini)Ex:Masa de pranz incepeti la 1...pt urmatoare masa pui 4 ore incepand de la 1deci ora 5 incepeti urmatoarea masa.
II dau atat cat ea e dispusa sa manance.
Repet programul nostru sa fie un reper pt ca filip e mai micut si porbabil ca papa la 3 aore si inca aveti 3 mese de lapte(dc nu mai mult)
M-am cam intins dar intentia mea este sa te ajut!
Va pup pe toate fara exceptie!ma bag la culcarica ca azi am scos o masea si nu prea am fost in apele mele!

Varsta Ana-Maria
http://b1.lilypie.com/uFCEp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Uitati fetelor, cele interesate de vaccinarea antigripala in sarcina. Eu m-am linistit.http://www.desprecopii.com/info.asp?id=207
Acum inteleg de ce m-a intrebat dr. daca sunt alergica la oua.
Oricum, vad ca unii medici nu vor sa evolueze deloc si il iau pe NU in brate, pentru a nu se complica cu explicatiile. Altfel, nu inteleg de ce li se recomanda unor gravide sa nu se vaccineze antigripal sub nici o forma.

19+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Andicu ,Andreea si eu am sfatit-o la fel ,dar a zis ca nu mai poate de durere,si banuiesc ca a facut si o depresie postnatala,a zis ca se mulge cate jumatate de ora ,pana ii da sa manance lui bebe,pana il schimba trebuie sa inceapa iar sa se mulga,mie mi se pare enorm de mult lapte ,si bebe mananca mult,eu nici acum nu stiu daca as avea 260ml.Laptele si-l congeleaza,nu stiu cum sunt acele pungi dar mi-a zis ca are deja 10.Ragade si eu am avut,Florin_a stie ca si eu m-am plins la ea, dar la mine a facut minuni garmastanul,dar prietena mea e din Cluj si mi-a zis ca acolo nu se gaseste,foloseste bepanten,dar degeaba.
Eu la sarcinile mele pierdute pt lactatie luam brocriptina,dar la ea nu stiu cat este de indicat ca are mult lapte.Sa vad ce timp am azi sa caut pe net ceva,daca nu reusesc sa o conving sa-l alapteze.

Mihaela si Teodora Ioana (29.09.2007)
http://community.webshots.com/album/560608464rHUeBp?start=36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Florin_a, merci mult de tot! nici nu stii cat ma ajuti! Filip mananca la 4 ore, 3 mese bune de lapte, adica dupa-amiaza (cand nu-i dau ca ieri altceva), seara si pe la 4-5 dimineata cam de 230 ml ( cat se face cu 7 masuri de lapte si 210 de apa), de multe ori sunt doar 2 mese cu mai mult, a3a ajunge sa manance doar 180-190 ml. Ziua mananca cam tot la 4 ore, cateodata si la 5 ore, depinde daca ii dau intre mese piureul de fructe, de ex. Adica nu mai e fomist, ba chiar mi se pare ca nu prea mai mananca bine! a ajuns sa aiba 4-5 mese pe zi (+/- piureurile de fructe). SI am vazut ca in ultima luna a pus cam 400 grame, a ajuns de la 8.900 kg la 9.300 , deci e ok cu cresterea in greutate.

Jojo_Miha, si la mine a facut minuni Garmastanul ! incearca sa ii trimiti tu prin posta! cat despre lactatie, stiu ca e greu si eu am patit ca ea si pt ca ma saturasem de muls am facut in final mastita( la un san, de la care nu vroia sa suga ca avea canalele infundate si facusem rani, iar el nu avea putere sa suga cum trebuie) si pe urma cine plangea ca a trebuit sa renunt la alaptat ..lactatia se regleaza, in timp, dar daca neglijeaza cu alaptatul sau mulsul sa nu pateasca ca mine!

Andicu mami deFilip la 5 luni(27iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maia37 spune:

Si eu sunt multumita de d-na dr.Lutescu si n-as schimba-o pt. nici o alta sau alt dr.E foarte atenta si binevoitoare imi raspunde la toate intrebarile si mi-a spus ca o sa nasc cum vreau eu dar acum e cam devreme sa discutam despre asta.Indiferent cat va mari tariful eu tot la ea merg.Fetita am nascut-o cu dr. Lutescu si avand travaliu fals m-am chinuit foarte mult.Am scapat cu bine si eu si fetita utilizand forcepsul.O stiu pe d-na dr. de atunci ea fiind o buna profesionista si atunci cu un echo rudimentar mi-a zis ca voi avea fetita si asa a fost.
LA MULTI ANI PENTRU DARIUS Are ochisorii superbi!Si eu am un nepotel cu ochi asa frumosi de un albastru curat,intens.Vor face prapad printre fete mai tarziu
CristinaMultumesc tare mult!

Mihaela, mamica Andreei 13+ si 28+ cu Vlad Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maia37 spune:

Abia asteptam sa ninga
Ati iesit afara?Copilul meu e la zapada O mare fericire,cand esti copil dar la fel de mare e si cand esti adult.Traim emotiile prin copii nostri.E minunata iarna.

Mihaela, mamica Andreei 13+ si 28+ cu Vlad Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Ce frumos eeeee!!!! Pacat numai ca la noi nu rezista!!!

Pupici,
Angelique 38+ bb Viktor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 12 zile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adryana_4u spune:

Dragele mele, zilele astea (nu stiu exact cand anume) tati a zis ca se va ocupa de calculator, sa-l formateze, ca ne chinuie rau...asadar, daca voi lipsi de pe forum, sa stiti de ce...sper ca atunci cand ma voi intoarce voi citi numai vesti bune, vesti despre bebici sanatosi si mamici fericite...va pup

Adriana S.
AMR maxim 7 saptamani
-33 sapt BIANCA
acte
bebe evolueaza
www.flickr.com/photos/adryana_4u/1468720937/in/photostream/" target="_blank">Bianca-22sapt.

Mergi la inceput