LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (269)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Poate vreti sa va citesc o poveste ...

http://www.dropshots.com/lunanoua2#date/2007-12-10/23:26:35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Deea pt tine daca ai timp

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112673

Sant destui copii care au vorbit de la 3 ani, au format direct propozitii!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

DEEA am vazut-o deja doar ca nu o aud prea bine la birou,abia astept sa o pun iar acasa! Da' ce serioasa e! Si misca din picioare fix ca Diana
MARAKI pai da asa e,eu (si nu doar eu) de ce va ziceam ca ii putem invata o multime si daca nu vorbesc inca? Ca sa aiba ce zice en gros,cand isi dau drumul la cuvinte,porpozitii sau direct fraze
De exemplu cand am invatat-o animalele pe Diana,nu vorbea inca decat f.putin,dar o trimiteam sa mi le aduca si asa le-a invatat! Intai cu plusurile (chiar de la cca un an!),apoi cu animalutele alea de la puzzle din burete (pe la un an jumate)! Eu la genul asta de invatat m-am referit si pentru asta nu trebuie sa rosteasca nici un cuvant copilul,ca sa le stie ... Si nu e musai sa fie pusi sa aduca cercuri sau patrate,doar chestii gen animale,fructe,lucruri din casa ...
Normal ca nu toti au inca rabdare,unii sunt mai zvapaiati si vor doar sa sara,altii vor numai sa se uite la TV,altii numai cu masinutele sau cu papusile etc. Dar se poate incerca si iar incerca,la un moment dat prind ideea si o sa le placa ,mai ales daca sunt laudati cand reusesc sa execute corect! Eu o vad pe Diana ce mandra e ea singura de ea cand o tot laud cu "bravo" si "vai ce stii tu tot","vai ce harnica esti ca ai strans toate jucariile","vai ce bine stii tu sa te imbraci singura" etc. si mai tare se straduie sa ii iasa , mai ales cand o mai si pupam - bonus !!! Cred ca asa trebuie stimulati (= manipulati )

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank">

" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Nasicul mic, are 1 an si 2 luni si nu vorbeste deloc. Nasa lui marco cica numai la 2 ani jumate a vorbit, dirtect in propozitii. dar ea nu-si face probleme, nu se streseaza.

Marco si-a dat bine drumul la gura, in fiecare zi vine cu cuvinte noi, mai nou canta asa de unul singur, te miri ce si gesticuleaza.

am decorat geamurile cu figurine de Craciun, cu spray de zapada. ce fain arata.superb!!!!

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Eu am inceput operatiunea "matematica" si culorile,ca am vazut ca numara fix aiurea .Asa ca am adoptat metoda asta:
http://www.dropshots.com/moni2#date/2007-12-10/19:01:25
Adica ne-am jucat cu plushurile: i-am cerut doi pui si n-am uitat sa ii precizez ca-s galbeni, 4 ursi,3 iepurasi,4 catei,5 ursuleti,2 papagali etc.
Nu va ganditi ca stie din prima sau ca are cine stie ce rabdare! Cred ca inca n-a prins de fapt decat ideea de o bucata sau doua bucati,faptul ca numara aiurea pana la zece si pe sarite,nu inseamna ca si stie sa numere de fapt. Dar incet incet, o sa se prinda ea de faza. Mai mult s-a distrat cand am strans un iepuras de burta ,a inceput sa cante si l-am pus sa danseze cu celalat iepuras care e mut.Si uite asa am invatat-o cu ocazia asta si de ... MUT si ce e aia

" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymony spune:

Ioana a inceput sa zica multe cuvinte, face si propozitii scurte, dar stie tot ce misca-citeodata stau si ma intreb unde le-a auzit...
acum s-a trezit, doarme de la 12 juma. am sa ma duc sa ii dau mincare si o astept pe mama-am stirnit-o sa vina...eu ma duc la o prezentare de medicamente de la ora5-deh, mai ies si eu in lumeMa intilnesc cu nasa Ioanei acolo si mai stam la discutii dupa. Plus ca abia astept sa ma mai vad cu fostele colege! Iar miine dimineata ma duc la "gaurit"la analizele lui Domn'ministru. Macar daca tot vine mama si sta cu Ioana.
Sa ii pregatesc miine si cadoul pentru Mos la Romagic, si sa il duc!
Cit despre pishu, Ioana face dimineata dar nu se cere, o pun eu dupa ce se trezeste, in cursul zilei cu pampers, si nu prea se cere. daca o las fara face pe ea, dar numai dupa perdeaua din camera ei!
Asa ca...ne-om auzi mai pe seara!
Pupici la spiridusi

Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)

www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina

Povestea nasterii Ioanei-Catalina

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina

Mergi la inceput

GIO pai depinde de la om la om ,de firea lui.De exemplu baietelul cu care ne-am intalnit la locul ala de joaca avea un an jumate si maica-sa era tare ingrijorata ca zice doar APA.Am calmat-o oleak,zicandu-i ca si nepotelul de la Oradea care acum a implinit doi ani,abia acum a inceput sa mai zica si el cateva cuvinte.
Sa il filmezi pe Marco cantand,cred ca mor de ras ! Diana mea nu cred sa aiba voce dupa ce "triluri" scoate Mi-ar place sa semene pe taica-su si macar un pic de voce sa aiba ,nu ca mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

culorile(rosu, galben, albastru, verde) si noi le-am repetat, cu ajutorul cuburilor Lego. si spre uimirea mea le stie.I-am cerut culorile si el mi-a dat cuburile respective.

de puzzle-ul ala s-a plictisit super repede. din a 2-a incercare le-a pus la locul lor si de atunci rar mai il face.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

ANY distractie la iesire! Am vazut-o ieri pe cretulina ta ,vad ca si ea e pasionata de cutii de carton

E adevarat ca ei invata foarte multe si doar din ce aud si vad primprejur,chiar daca nu vorbesti special cu ei.
Eu insa, de cate ori vine vorba de ceva de care stiu ca n-a mai auzit - cum e cuvantul MUT de exemplu - ma simt obligata sa ii explic ce inseamna.Mami sau Ghita nu-s asa (ca norocul,ca altfel as da-o pe Dia direct la universitate ,nu? )

Mergi la inceput

GIO asa facut si Diana in octombrie,cu ala simplu cu animale,dupa ce i-a iesit l-a abandonat.Acum cred ce e pe la mami,l-am trimis acum vreo 3 saptamani si am si uitat de el.Dar mi se pare interesant ca de litere nu s-a saturat ,desi acum le pune urgent la loc.

M-am gandit sa ii cumpar si litere din ala magnetice,dar nu stiu unde sa le utilizam - in bucatarie nu stam sa le pun pe frigider,iar in vana ... nici acolo nu stam prea mult.Astea de la puzzle ,sunt prea stilizate,nu-mi vine sa o invat literele cu ele.
Imi amintesc ca pe la 3-4 ani pe mine ma invatase tati sa imi scriu numele,de fapt il scrisese el cu vopsea alba pe scaunelul meu verde Si prima mea carte super o tin minte ,era cu cate o litera pe fiecare pagina ,doar ca nu avea cine sa ma invete la 4 ani,ca bunica-mea cu care stateam acasa era analfabeta (nascuta prin 1900 la tzara in Oltenia),iar mami,cum venea acasa, trecea la bucatarie.Asa ca am invatat la scoala ce era de invatat,dar imi amintesc si acum cum tot rasfoiam cartea aia Si la gradi doar de la 5 ani m-au dat,direct in grupa mare.

Mergi la inceput