Mamici de mai-iunie 2008 (22)
Raspunsuri - Pagina 5
simonacip spune:
quote:
Originally posted by mihaser
Fetele va multumesc mult pentru sprijin...Conteaza foarte mult in astfel de momente. Am decis sa duc sarcina la bun sfarsit si sa fac toate testele necasare ca sa ma asigur ca bebe e sanatos. Si eu am dat peste cativa medici care m-au incurajat si mi-au spus ca riscul este mic si am decis sa mi-l asum.
Va multumesc mult pentru mesaje! Sper ca de acum inainte sa va dau numai vesti bune!
Ma bucur ca incep sa apara si fetitele ca sa se echilibreze situatia pe lista si astept luna mai/iunie cand o sa avem cu toate bebelusi frumosi, pufosi si sanatosi!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
Bebe 2
Sa stii ca iti felicit decizia. De altfel am citit si la subiectul postat de tine si am vazut ca au mai fost cazuri de genul asta si bb-ii sanatosi. Cred ca n-ai putea sa-ti ierti sa arunci un bblus sanatos. Doamne Ajuta!!!!
David (10 nov 2004) si
Simona 20+
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
YLARI spune:
Mihaser, Doamne Ajuta, ma voi ruga pentru voi sa fie bine! Te admir pentru decizie si curaj!!!
Pupici la fata!!!
YLARI
http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png
fecian spune:
Buna seara burtici
In primul rand Mihaser iti doresc multa sanatate tie si puiului tau si iti felicit decizia de a tine copilul. Sper sa fie totul bine si bebica al tau sa nu fii patit nimic. Sper ca ai un medic competent si care te ajuta si este alaturi de tine. Caci tare mult conteaza sa ai oameni care te sustin in tot ceea ce faci. Bafta multa
Fetelor cum stati cu burticile? Cand a inceput sa se vada mai bine, cat sa ziceti ca e burtica de gravidutza?
Eu am avut un weekend tare ciudat: vineri seara mi s-a facut foarte rau, si am dar nefiind nimic in stomac am vomitat sange...nu mult dar suficient cat sa ma doara si mai rau stomacul. Plus ca eram sa ma sufoc din cauza asta. In sfarsit pana la urma a trecut...dar a fost o noapte aiurea de tot.
A doua zi m-am simtit mai bine si am zis sa ma apuc de ca tot omul. Pe la 5 am terminat dar eram incredibil de obosita. M-am asezat pe pat ca incepuse sa ma doara spatele si am zis sa ma odihnesc. Dar de la un timp a inceput din ce in ce mai rau sa ma doara spatele, si in special piciorul drept. Ma durea ingrozitor. Am vrut sa ma duc la toaleta si eram sa cad jos de durere...Nu am putut deloc sa pun piciorul jos. M-a dus sotul la toaleta, ce jenant. Pana la urma s-a mai ameliorat durerea insa si azi ma doare destul de tare ...nu ma pot apleca, nu pot deloc sa ma sprijin in piciorul drept ca e teroare.
Asta de obicei se intampla dupa ce fac un pic de efort, sau un pic mai mult.
Ma mai durea piciorul si inainte, dar nu cine stie ce, insa ieri a fost groaznic.
Abia astept sa merg pe 18 la control sa o intreb pe doctoritza ce ar putea fi, si mai ales cum as putea sa o tratez...ca nu prea imi convine sa nu pot face treaba asa cum vreau eu.
Hai ca iar m-am intins cam mult si ca de obicei e despre mine.
Simonacip abia astept sa vad burtica. Sa vedem cat de mare e
Am sa incep sa pun si eu ceva poze cu burtica , caci cred ca deja pot sa pun ceva
Felicia 15+ viitoare mami de peanut
Doloress spune:
Mihaser multa multa sanatate iti doresc si eu si tie si puiului, nu uita ca suntem aici sa te sustinem si sa fim langa tine, orice decizie ai lua! Te felicit si eu ca si celelalte fete pentru curaj, acuma cel mai important e sa fii linistita si sa nu te stressezi prea mult.
Eu de exemplu nu vreau sa fac dublut test si nici triplu test, dupa cate rezultate fals pozitive si stressuri de aiurea am vazut pe forum aici , nu prea imi vine sa fac nimic. Eu am incredere ca totul va fi bine si Doamne fereste in caz ca nu e ceva in regula, oricum nu stiu daca as putea renunta la puiutul meu. Este al meu asa cum mi l-a dat Dumnezeu. Desi stiu ca nu va fi usor sa imi conving familia si sotul.
Miercuri am programare la ecografie, o sa imi masoare pliul nucal si atata, nu fac si analiza de sange.
In alta ordine de idei, cu burtica, sa stiti ca eu desi am 12 saptamani abia mi-am luat haine de gravida de acuma 2 saptamani, am deja ditamai burticuta! Deja lumea la servici ma opreste si ma intreaba de bebe, fara sa le fi zis eu nimic. Si nici nu prea imi place sa port haine mulate, deci nu pot zice ca ar iesi in evidenta din cauza asta. Pur si simplu se mareste pe zi ce trece. De ingrasat m-am ingrasat foarte mult in prima luna, nici nu stiu de ce, poate pentru ca am renuntat brusc la miscare, am avut sangerarile si mi-a fost frica sa mai fac orice fel de miscare. Am pus 5 kilograme dintr-un foc! . Apoi a doua luna m-am mai potolit, numai un kilorgam am pus. Astept si a treia vizita la doctor, sa vad cat am mai pus si intr-a treia, ca ala este cantarul meu etalon, asta de acasa arata aiurea. De mancat mananc foarte calculat, nu am mai pus gura pe dulciuri, deloc prajeli, paine numai neagra, fructe si legume cat mai multe, seara mai deloc, numai cate un fruct. Deci nu as avea de ce sa ma ingras dar iata ca tot se depune. Oricum eu vreau numai bebe sa fie sanatos, nu conteaza cate kilograme pun eu!
Mi-e cam frica insa pentru burta ce se tot mareste pentru ca am si fibrom, ma gandesc mereu sa nu fie fibromul cel care creste mai mare ca sarcina! Dar miercuri merg la ecografie si atunci o sa stiu mai multe.
Felicitari pentru carucioarele roz sau bleu si pentru bebeii activi! Eu inca mai am mult pana sa miste, abia astept!
Fecian ai grija cu efortul fizic, poate de aceea te-a durut piciorul. Si pe mine m-au apucat la un moment dat niste crampe musculare, simteam ca nu pot pune piciorul in pamant, am mai citit si am inteles ca ar fi o lipsa de calciu.
Va pup, o saptamana buna, cu vesti cat mai bune!
Doloress 12+
simonacip spune:
Neata dragele mele.
Fecian, totusi de la ce sa fi vomitat sange? Ai vb cu dr? Imi pare rau sa aud ca te-ai simtit asa de rau, eu zic sa nu mai faci efort, stiu ca e foarte greu pentru ca nimeni nu face treburile in locul nostru, dar macar pana te vei simti mai bine si va mai trece un timp...Eu am observat la fel ca ma simt destul de rau la efort si as sta mai mult intinsa dupa o activitate mai dificila...
Am pus deja pozici in album, la Gravidutza bb 2, dar nu am pus inca poze cu burta dupa ce maninc, seara inainte de culcare...e imensa, nu exagerez.
Sanatate multa si sa ne spui ce ai facut la dr...Pana pe 18 n-ai cum sa ajungi la control?
Doloress, succes la masuratori. Nu-ti face griji cu DT si TT, nu e nici o scofala sa stai stresat, iti spun din experienta. In ce priveste kg...nu stiu pe ce criteriu se iau in sarcina, dar intr-adevar se pun imediat. Poate unde e si metabolismul incetinit...Eu una ies afara la citeva zile, e tare nasol.Sa vezi in ultimele 2-3 luni, va fi o mirare continuua din ce se pun atitea kg...
David (10 nov 2004) si
Simona 20+
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
andreap spune:
Buna dimineata si de la noi!
In primul ran,Mihaser,iti doresc sanatate multa si tin pumnii sa fie decizia buna si BB sa fie perfect sanatos
Nu reusesc sa citesc tot...dar sper ca aveti numai vesti bune
Eu ma simt bine,sper si inauntru la BB sa fie totul OK.Pe 20 merg la Iosup,sper sa fie un eco mai performant si sa am mai mutle detalii
Pupici
Petrecere 3 ani
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004
Lilly79 spune:
Buna dimineata.
Bravo Mihaser pt decizia luata. Si eu cred ca as fi facut la fel.Iti doresc sarcina usoara si-un bebe sanatos.
Simonacip frumoase poze, frumoasa burtica, frumoasa posesoarea burticii.
Fetelor ma bate gandul sa ma mai duc saptamana asta la un eco performant (poate vad ce e, si sa masoare exact varsta sarcinii pt TT). Dar...oare nu dauneaza 2 ecografii facute la distanta de-o saptamana?
Lilly 16+ Bebe
andreap spune:
Simona,am vazut burtica...
A fost cineva la Baby Expo?Eram curioasa ce s-a mai expus...
Nu am nici un chef de munca....asta ptr.ca 1)astept sarbatorile si 2)in fiecare dimineata pe la 5-5.30 BB ma duce la WC..si nu mai adorm.....mooor de nervi.Si ma intreb de ce seara pe la 8-8.30 mor de somn
Petrecere 3 ani
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004
cadina spune:
Fecian eu credeam ca numai pe mine ma dor soldurile si picioarele noaptea. Ma dor atat de tare (mai ales soldul) incat cred ca nu o sa ma pot misca vreodata singurica... Dar fac eforturi, ma plimb nitel si durerea se diminueaza. Mie clar mi se largeste bazinul, se vede mai ales la spate: deasupra coccisului erau doua puncte adanci inainte (cam prin dreptul coloanei sacrale), iar acum nici nu se mai vad aproape. Oricum pe spate prea e voie sa dormim, e recomandabil sa o facem cat mai putin si eventual cu perna sub coloana lombara - pentru ca se comprima organele interne si nu prea e bine pentru bebe. Indicat este somnul pe o parte (mai ales pe partea stanga, din cate stiu pe dreapta este vena aorta care trebuie sa fie si aceea lasata in pace), iar noua daca ni se modifica bazinul, cumva tinem contra prin somnul pe-o parte. Cam asta cred ca ar fi explicatia, desi eu ma gandesc sa fac si niste analiza: calciu, magneziu, fier sa vedem sa nu fie sustinuta durerea de vreo lipsa din astea.
Mihaser, cumnata mea a avut si ea varicela in sarcina si are un bebeloooi. Un baiat atat de mare pentru varsta lui si atat de frumos... Cam prin luna a 3-a a facut varicela, iar dr i-au spus ca daca este aproape de trim II de sarcina, riscurile nu sunt mari, a decis sa pastreze bebe care e de viiiiiis. Asa ca... si eu te sustin, nici nu vreau sa ma gandesc cum te simti cu tati care nu te sustine (am trecut si eu prin d-astea din partea mamei mele pana sa primesc rezultatul la amnio). Fii curajoasa si multa putere, bebe trebuie sa fie sanatos! Sa ai multa grija de tine.
Simonica, ce burtica frumoasa ai! Asa aratam eu acum vreo trei saptamani, ti-am spus ca eram mai plinuta si inainte... sa vezi ce burtoi am acum. Abia astept sa merg vineri la eco sa vedem ce zice dr, cat de maricel este bebe. Partea nasoala e ca am uneori dureri jooos de tot la burtica, cam pe unde ar fi vezica, deja mi-e ca iar apasa bebe pe vezica.
Gabita, am inteles cum e cu saculetul ala. Imi imaginam ca dupa cezariana mai vine dr si iti mai curata intr-un mod special uterul... Dar iti dai seama ce imi poate mintea de gravida. :P
Te rog mult, pune-mi si mie un carucior albastru pe prima pagina si te mai rog sa-mi schimbi si numele dr.: dr. Tutunaru, spital Elias.
Multumesc mult.
Lilly79 spune:
cadina ti-am adaugat caruciorul albastru pe prima pagina.
Am facut si modificari la statistici: erau trecute 8 fetite, dar eu am numarat doar 7 carucioare roz, numarul de gravidute nu corespundea cu totalul afisat, etc...
Edit: Am descoperit ca sunt 8 fetite, dar erau doar 7 carucioare. Am adaugat si al 8-lea carucior.
Lilly 16+ Bebe