Fructe si legume exotice(pentru Romania) 2
Raspunsuri - Pagina 3
monica-elizabet spune:
Lavinia(sper sa nu se supere principe...stiu ca ea intra mai pe seara de obicei si m-am gandit sa-ti raspund eu) am pus amidon doar pe masa si peste foi la intins si intre foi cand le-am pus una peste alta
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
_giulianna_ spune:
Mai scrieti inca o data si pentru mine reteta de aluat frantuzesc?
Plssss
*******************************************************
Nu-i nimeni drac si nimeni sfant...credinta-i val ,iubirea vant si viata fum...
de ziua mea 16.06.2008 vreau sa fiu
Vianne spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
aaa....vin roshu bine ca ai zis
ce fel de specialitate este painea de ham(adica din ce bucatarie face parte? specific de acolo de unde locuiesti tu?)...suna bine poti sa dai(cand ai timp) o reteta mai exacta pliz
pup
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Monica, painea asta cu ham si ce se mai pune e specifica si in Portugalia dar am vazut-o si in Brazilia la emisiunea Anei Maria Braga, Mais Voce.
Deci voi sunteti in Brasilia, acolo nu am ajuns dar tre' sa fie fain.
Pupici
Alina 15+
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova
principe spune:
aluat frantuzesc cu ulei.
1 pahar de apa fierbinte
1 pahar de ulei
un vf de cutit de sare
4 pahare 1/2 de faina
2 lingurite praf de copt
se amesteca ingredientele se framanta piana se obtine un aluat compact
se divide in 3 portii.
se ia pe rand fiecare portie si se intinde subtire ,pe masa prafuita cu amidon in exces.
dupa ce se intinde subtire ,se prafuieste cu amidon si latura externa a aluatului intins,se impacheteaza plic .in timp ce se impacheteaza se prafuiesc toate laturile asa incat intre foi sa fie amidon ...sa nu se atinga foaie cu foaie fara sa fie bine amidonata.
acest plic se imparte la randul lui in doua...din el se intind doua foi..care le umplii dupa preferinta .
deci din compozitia de mai sus ies 6 rulade.
eu obisnuiesc sa coc doar 2 iar restul ,de doua portii le amidonez bine ,le bag in punga si le congelez.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=7782
-----------------------------------------------------------------
monica,
painea de ham,face parte din meniul de craciun venezuelean.
reteta...faci un aluat frantuzesc sau de paine,in care pui si un pic de zahar(daca-ti place combinatia de dulce cu sarat)dupa ce intinzi foaie,ca ptru rulada,apoi umpliicu felii de ham,masline,stafide.rulezi,ungi cu miere si bagi la cuptor.
poti face si cu branza crema si somon,cu branza si ham.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
fetelor, multumesc mult de lamuriri...o trec pe listuta de asteptare
azi am luat
Andive
Ridiche alba
????
pe primele doua stiu cum sa le prepar dar ultima chestie nici nus tiu ce e nici cum se mananca...voi stiti ce este si cum se papa?
multumesc anticipat
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
ache spune:
, Monicuta, nu stiu cat te ajuta raspunsul meu, dar eu cred ca-s dovleci...imi pare ca i-am vazut la raionul de legume indiene
si ca mi-am adus aminte, aveai niste poze mai demult cu vinete verde inchis, shatirat...si pe ele tot la legume indiene le vad...cum le-ai gatit pana la urma?
Si please, vreu si eu reteta cu andive...n-am cumparat niciodata ca nu stiu ce sa fac cu ele, dar imi plac experimentele.
anca
14+ mostly
Diablette spune:
Fetelor, voi stiti ce poveste frumoasa au adivele? O puteti citi aici http://www.jurnalul.ro/articole/106132/foto.php?albumId=1217
Nu vreau sa copiez intreg articolul, este scris cu diacritice si nu ati intelege nimic.
ache, andivele pot fi folosit in fel si chip, in special crude. le amesteci in salate, le folosesti ca "barcute" (de exemplu le umpli cu creme diverse, cu peste, fructe de mare, salate etc), le manaci pur si simplu crude, desfaci foile si eventual le rupi in doua, le pui pe o farfurie, un strop de ulei de masline si un strop mai mare de otet balsamic si gata. sunt divine, eu iubesc andivele...
Spuneti NU prajelilor de orice fel, sucurilor sintetice, fumatului, margarinei, FACETI multa miscare, dragoste, fapte bune, acte de caritate, iubiti, iertati, daruiti, hidratati-va corpul si tenul, folositi cosmetice cat mai naturale, mancati ciocolata cu 85% cacao, beti suc proaspat stors de grapefruit si portocale, ganditi pozitiv, nu mai faceti RAU...
SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil
alinabojuc spune:
Helo fetele. Ieri am facut cartof dulce la cuptor nu pot sa explic cat e de bun. l-am mancat asa simplu fara nimic sa nu stricam gustu. Langa am mai pus si dovleac.Vai ce bine am papat.
Cu aluatul frantuzesc ma tot ametiti de cap pana fac si eu. Dar daca ajung si mai voi sunteti de vina
Am luat pomelo, din pacate nu l-am nimerit prea copt.Oricum l-am papat. De obicei il nimeream f bun dar de data asta nu am avut noroc.
Andive cred ca iau si eu saptamana viitoare cand mergem la cluj.Sper sa ne placa.
Avocado am gasit si aici dar era foarte moale, parca era stricat, nu am indraznit sa iau.
Apropo de cartofi dulci-sotul a zis ca e mai bine ca nu se gasesc la Dej, ca altfel am da faliment. Is cam scumpi(7.5 lei/kg). Tare mult i-au placut si lui.
Principe reteta cu fructe si vin suna tare bine. Am vin, fructe sunt, asa ca in curand fac si beutura.
alina
monica-elizabet spune:
Lavinia foietajul il poti faca asa cum a zis si principe cu de toate...si cu dulce si cu sarat
merge si umplutura cu branza sarata si marar
branza dulce , zahar, oua, smantana, stafide
mere rase, nuca, stafide
mango combinat cu mere
mango cu fulgi de cocos
carne tocata si condimentata amestecata cu oua si ceapa
spanac
dovleac
eu ti-am scris aici numai ce am incercat eu(nu cu aluatul asta cu altele) dar sunt convinsa ca sunt mult mai multe posibilitati
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post