* Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (77) *

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by Ereena

Hai sa incercam sa ma bag eu big_3 , da dublu click pe mine.
Ce nick ai?
32+
http://community.webshots.com/user/Ereena80?vhost=community

http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png

mERSI MULT CA M-AI DEZMETICIT. Mai trebuie sa invat cum ma pun pe lista de asteptare, ca asta nu am reusit.

www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei

36+ bb PATRICIA ALEXIA

AMR 27 zile !!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gina M

quote:
Originally posted by irlandeza

Gina, Doamne ajuta. Deci de Craciun sunteti mai multi. F. bine.
Vad ca se vor naste multi bebelusi in decembrie.
Noi pe 20 avem programare , la control. Dar aici nimeni nu ma verifica cu mana, doar un scurt eco, si atat. Teste de urina, tensiune.....

36+ bb PATRICIA ALEXIA

AMR 27 zile !!!

Irlandeza - in acest caz trebuie sa ceri sa-ti fie verificat cervixul.Esti destul de aproape de termen la randul tau si este timpul sa o faca.

Am cerut si nu vor, cica bebe o sa ma anunte cand vine. Prin contractii. Pt. ca la eco totul pare normal, trebuie sa astept.

36+ bb PATRICIA ALEXIA

AMR 27 zile !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Salut Zuzici !

Postez si eu repede , ca iara-mi schimbati capitolul inainte sa termin de scris mesajul...

Irinouka , mi-ai facut o pofta de munte...Ati avut o zi minunata , au iesit niste poze de vis....parca ar fi felicitari ! Cat despre dezamagirea ta ca nu vei putea sa planifici data nasterii si probabil nu vei face cezariana ...cred ca totusi e mai bine asa ...nu vreau sa reiau discutia despre nastere naturala versus cezariana...pe de alta parte , eu m-as bucura nespus daca as scapa in vreun fel de procedura de inducere a nasterii la care , daca imi amintesc bine ,erai si tu candidata . La cat de multa miscare ai facut tu , sunt convinsa ca ai sa nasti usor !

Louiza , ma intrebai de scutece cu fanta pentru buricutz...am luat Bella Happy Start - marimea newborn 2-5 Kg cu 42 buc. la pachet. Nu stiu daca se mai gasesc si de la alte firme ( Pampers , Libero...) insa eu am incredere in Bella , cel putin tampoanele lor mie imi plac...
Ceska ...cu durerile dintre picioare ...welcome to the club ! Sa dea Doamne-Doamne sa fie cum zici tu si sa avem parte de o nastere usoara , ca meritam la cat ne chinuie afurisitele astea de dureri acum.
Miri , acum am citit si eu ca Bruno a iesit cu cezariana ...eu eram convinsa ca ai nascut natural...am gasit un subiect deschis de tine despre nasterea provocata si chiar voiam sa te intreb ce si cum cu procedura asta...ca ma asteapta si pe mine ...M-ai omorat cu " micul buddah care sta in funduletz si-si suge degetele de la picioare "Sper ca 8 ianuarie sa fie o zi cu toate ursitoarele bune active ! Poate da Doamne si iese si Sara tot in ziua aia , ca atunci e DPN-ul si-mi place si mie data asta , ca nu se suprapune cu nicio sarbatoare religioasa.

quote:
Originally posted by miri_mik

mah, ce m-elodia mea aveti cu elodie? ca ea e o draguta:))) si daca vreit sa stiti rontsaia fistic cand a vorbit medicul cu ea. si arunca cojile sub birou!

miri_mik 34+ bebe sacha
www.webshots.com/user/mirimik" target="_blank">bebe sacha si bruno

http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Bai , m-ati spart...rad ca proasta de 5 minute...

Irinouk , Laura D , Gugu ...explicati-i dragelor lui Miri , ce si cum cu Elodia , ca saraca fata cred ca nu are habar de ce vorbiti voi...iar eu mi-am dat drumul pe mine de ras !
Ereena , sterilizatorul de la Primii Pasi e vreo 25 RON , asa ca , nu e mare paguba in ciuperci daca n-o fi bun . Nu stiu ce ar putea fi asa diferit la un castron de plastic cu capac etans de la Primii Pasi si unul de la Avent . Din cate stiu , si cel de la Primii Pasi are suport de biberoane inauntru.

Ma inscriu si eu in clubul celor cu control pe 20 decembrie...sa vezi atunci ce umplem la capitole cu DBP-uri , LF-uri , AC-uri si alte de-astea...

Gina , presimt ca bebe al tau e urmatorul pe listuta...daca este asa coborat si daca ai colul moale si deschis...Sa vina cand vrea el si sa fie sanatos !

Vali Honey , vad ca esti in plina activitate in noua ta casuta...imi pare rau insa sa aud ca te ia raceala ...baga repede homeopate si ceaiuri cu multa lamaie , sa nu te-apuce simptomele alea nasoale care te tintuiesc la pat.

Bai , ce-o fi cu Iulia din Baia Mare...n-a mai dat niciun semn de tare mult timp. Te pomeni ca acum o alapteaza pe Iris ...

35+ cu Sara - Eliza
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Eu trebuie sa merg in seara asta la petrecerea de Craciun, tinuta de colegii de munca ai sotului pe care nu-i cunosc.. si despre care nu stiu foarte multe.
M-as fi imbracat mai...silly... ma refer la... o caciulita rosie de Craciun, o pereche de cercei cu Mos Craciun...dar.. ma intreb.. o fi..cam prea mult?? Ar trebui sa ma imbrac normal, serios??? Nu ma gandesc la haine, caci... prea multe articole din care sa aleg, nu am. Ca sa nu mai zic ca am fost de mi-am luat niste sabotei... cu un pic de toc, comfortabili dar deja 2 numere peste nr meu normal.... si, a doua zi... nu-mi mai veneau. A treia zi nici atat, asa ca... i-am dus inapoi... iar acum am niste... Birckenstocks negri... supra-purtati si uzati.

So... silly... sau.. serioasa???

www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey 29+ Andrew John

Vali

Mergi la inceput

Cine deschide capitol nou? Gina, te bagi ? Ca tu sti.

Chiar ca ma ingrijoreaza Iulia. Poate nu mai are net acasa si nu a reusit sa mearga in oras la unul.

36+ bb PATRICIA ALEXIA

AMR 27 zile !!!

Mergi la inceput

Honey, cum te simti tu mai bine, asa sa mergi. Sa nu-ti pese de cei din jur. Oricum e Craciun (in curand), nu ? Deci e distractie nu concert de opera.
Si felicitari pt. casa. Sa o stapaniti sanatosi.

36+ bb PATRICIA ALEXIA

AMR 27 zile !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaatudor spune:

Of..mai fetele...eu sunt singurica.,..huhurez..ca sotul e la petrecerea de Craciun organizata de firma...problema e ca am dormit toata ziua..si cred ca voi sta ..treaza pana vine..in plus..nu prea pot sa dorm singura..

www.flickr.com/photos/14806819@N02/1532194058/in/photostream/" target="_blank">Poze de tot felul
www.flickr.com/photos/14806819@N02/sets/72157602400879499/" target="_blank">Poze mai recente
www.flickr.com/photos/14806819@N02/sets/72157603256223729/" target="_blank">Fesuletz

Alina 30 si Stefania

Mergi la inceput

Eu sunt de 2 zile in concediu , insa nu prea simt asta ...sunt mai obosita decat eram cand ma duceam la serviciu , insa ...e bine asa , fac ce vreau , ma ocup de mine...nu de toti tampitii care ma freaca la cap.

Va ziceam ca am fost ieri la Scoala Mamelor si apoi la control la gine.Cursul s-a tinut cu o moasa de la Euroclinic , foarte pregatita mi s-a parut tipa , ne-a zis ca face un fel de facultate de moase in cadrul Medicinei ( cica este o sectie cu durata cursurilor de 4 ani - n-am stiut pana acum ). Ne-a zis foarte multe chestii interesante ...incepand cu lista cu articole necesare pt spital , cu sfaturi practice gen ce marci de produse pt bebe sa nu folosim ( Johnson ) , cum sa ne confectionam tampoanele pentru epiziotomie , de unde sa luam chiloti de unica folosinta . etc....apoi a continuat cu descrierea in detaliu a travaliului , incepand cu primele semne , faze de dilatatie , cum e cu epidurala , cum e la cezariana ...totul foarte detaliat , cu exemplificari practice ( am asistat la "nasterea" unei papusi - mamica fiind un pull-over , gulerul pull-overului era perineul , manecile erau picioarele urcate pe masa ginecologica - a fost f. sugestiv )
M-a socat un pic cand ne-a explicat ce e cu asa-zisul " control manual" dupa expulzarea placentei. Ne-a zis ca , in cazul in care placenta nu iese intacta , ci rupta si doctorul are suspiciunea ca a putut ramane ceva inauntru , este obligat sa faca acest control manual si anume ...baga mana in uterul care este inca dilatat si-l pipaie bine de la un capat la altul si daca simte ceva la mana , trage afara. Ni s-a spus ca , in faza asta , foarte multe mamici care au fost stapane pe ele in timpul expulziei fatului , acum devin agitate , se lupta , se trag dupa masa si ingreuneaza procedura. Am fost sfatuite sa incercam sa ne pastram cumpatul si sa respiram "ca un catzelus alergat " ca sa nu ne doara mai mult decat e cazul...barrr , pe mine m-a ingrozit chestia asta mai mult decat m-a ingrozit tot ce-am citit despre nastere..Poate sunt mamici care au experimentat procedura asta si imi spun si mie daca e asa cumplit cum imi imaginez eu...
Asa , dupa asta , ne-a vorbit despre faza de recuperare , mobilizare , declansarea lactatiei ( iarasi sfaturi practice f. utile ) si a incheiat cu multe sfaturi despre ce trebuie sa facem cand ajungem acasa cu bebelushul , cum sa-l spalam , cum sa-l imbracam , masaj , etc.
Nu ma mai lungesc cu povestea...oricum a fost interesant si am invatat nulte chestii pe care nu le stiam...vi le mai impartasesc pe masura ce-mi aduc aminte.

35+ cu Sara - Eliza
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

fetelor, azi mi.am facut de cap!

Dimineata am mers in obor si am luat 100 de kg de cartofi Pe urma am colindat tot orasul dupa lustre si l-am lasat si pe sotul meu si pe socrul meu cu gura cascata cand am ales pt dormitorul nostru o lusrra pe care ei cu foarte multa gingasie si delicatete au numit-o "ciudatica" probabil ca sa nu spuna altceva. Dar e superba, dupa ce o montez o sa ii fac o poza.

Pe urma am colindat orasul cu prietena mea de la 3 pana la 7 seara de nu mai puteam de durere de spate si pe urma am mers la ea acasa cu alte gagici ca a fost ziua ei si am petrecut. Asa ca acum am ajuns acasa. Maine am program sa carfuresc

Ma dor sanii taaaaaaare. Cred ca se pregateste milka sa intre in functiune... banuiesc, ce altceva ar putea fi??

quote:
Originally posted by stoisor

Angiiiiiiiipe mine ma ia raceala.....ce ma fac? oare sa incep sa iau macar un paracetamol....am voie ?ceva de gat ,ma fetelor ce parere aveti voi?am fost la nepoatamea de Mos Niculae ,ea a primit cadou si eu raceala de la ea,ce ma fac acum ,bag ceaiuri cu lamaie si miere dar mi frica de o criza de astm....

29+ cu Sara Ioana

Stoisor, ufff, ce rau imi pare!!! Pt dureri in gat ia homeogene, una pe ora si gargara cu apa cu sare, cat de sarata suporti, de cateva ori pe zi, iti trece durerea garantat. Paracetamol poti lua daca faci febra dar sa nu fie sinus ca ala e contraindicat ins arcina. Si da-ti preventiv cu ventolin o data la 5 ore. Sper sa nu apuci sa intri in criza ca stii ca atunci nu mai ajuta nimic decat urgenta...

Pupici,
Angelique 37+ bb Viktor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

AMR: maxim 3 saptamani!

Mergi la inceput

La control , dr. mi-a zis ca , dupa cate se pare , bebelusha mai sta pana la sfarsitul anului in burtica ...yuppy , ca am colul lung si inchis , ca placenta si lichidul se prezinta bine . Analizele mi-au iesit toate bune , mai putin calciul - sub limita si urocultura care a trebuit s-o repet ca , cica am atins recipientul si nu mai era steril !!!
Mi-era frica sa nu-mi iasa ceva la culturile de col pt ca in ultimul timp mi s-a schimbat secretia , nu ca miros sau consistenta ci cantitativ vorbind .Insa , totul e bine si aici ...
Am intrebat daca ar fi bine sa iau supliment de calciu si mi-a zis ca nu am voie , sa nu se osifice fontanela bebelinei mai devreme decat e cazul si sa-i ramana capul mic.
Bebelina mea avea 2580 g si 46 cm , DBP - 8.9 , ritm cardiac 136 b/m
Se pare ca totul merge bine si sa dea Doamne-Doamne sa fie asa pana la capat.

35+ cu Sara - Eliza
Am mai crescut?

Mergi la inceput