Sezatoarea canadiana (75)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
Fiu, am terminat curatenia in toata casa ca duminica vine sor'mea si we aviator vrem sa punem accentul mai mult pe cumparaturi decat pe frecat podele si dupaluri si aragaze. N-am putut sa ma abtin sa nu muncesc iara, ca aveam o mireasma de Omega3 in casa de la o imputiciune de somon - de-mi venea sa-mi iau campii.
Am gasit rochite de brad la Walmart, insa ce vreau eu costa 20$, asa ca o sa aman evenimentul, in traducere o sa las balta si asta.
Iubitul meu termina examenele pe 19, asa ca mai am cateva zile de cosmar de indurat. Stiu ca nu e frumos sa ma vait, dar vineri, venind de la repetitie si fugind catre scoala prin nameti, in fusta (m-am gasit si eu ) si cu vreo 2 pumni de zapada in cizme ...m-a luat asa...o vibratie de plans si c-o inspiratie de-a ma tranti in zapada de epuizare
- dar m-am autoincurajat si mi-am zis ca nu e dracu' chiar asa de negru - in realitate e mai mult faptul sunt f frustrata ca ziua nu are decat 24 de ore si ca nu mai am deloc timp de mine - ca la serviciile mele sau acasa ma distrez de numa'.
Simt asa, o dorinta foarte accentuata de-a nu face NIMIC frate, de-a ma tranti pe canapea si de-a ma preface ca privesc un film. Efectiv sa-mi las creerii amortiti si sa beau ceaiuri si supe calde si sa ma trantesc de pe un pat pe altul eventual alternand cu o canapea - prin casa.
Dupa cum spuneam duminica vine sor-mea. Sa vedeti atuncea rock'n roll pe capu' meu, ca ea cica vine sa se distreze - cu cine - nu stiu, ca io sper sa dorm in timpu' ala.
Simona, tot uit sa-ti multumesc de patinele de la Radu pt. Sofia, sunt deosebit de frumoase si utile, numai ca-s cu vreo 3 ani mai mari decat Sofia. In speranta c-o sa creasca ca Fat frumos, intr-un an cat altii in 25, cred c-o sa-i cumpar altele, intermediare, ca vad ca astia ai mei se pregatesc de dat drumul la patinoar.
Ma duc la dus, cine-o mai fi inventat si spalatul pe lumea asta, ca Inelul Arabellei de l-as avea, uite-acus' l-as rasuci, ca nu mai pot de somn. Bine ca am apucat s-o adorm pe minunata.
O saptamana plina de vitamine, va doresc. Sanatate, energie si Centrum forte.
Sofia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
codritu spune:
Ira, cand ajungi asa obosita si stresata gandeste-te la vacanta de vara care a trecut si cand asteptai sa inceapa serviciul ca te plictiseai acasa. Daca la sfarsitul anului tragi linie si faci bilantul, per total anul asta ai avut parte si de munca si de vacanta, asa in mare se compenseaza chiar daca nu le poti avea deodata, in plus vine surioara ta, uf ce-mi doresc sa o vad si eu pe a mea si sa stam la barfa toata noaptea, sa ne uitam la filme sau sa dezbatem carti sau situatii, mai bine nu ma mai gandesc ca ma ia cu plans.Te pup si sa ne povestesti si noua cum e.
Eu nu am avut parte numai de munca anul asta, iar luminita de la capatul tunelului legata de vancante si relaxari e tot stinsa la mine, la servici un stres continuu de zici ca vine cineva in fiecare dimineata si da cu un spray de cearta si hartza continua, cred ca ar trebui sa scriu punem afis "Va rugam nu sariti la beregata", iar acasa la mine ca la circ, Petra plange orice nu-i convine si tot timpul nu-i convine ceva, Tudor are vesnic ceva de intrebat si repeta intrebarile pana il baga si pe el cineva in seama, in plus se cearta cu Petra tot timpul pe aceeasi jucarie, se imping, se trag, ce sa mai imi vine sa-mi iau lumea in cap. Cred ca anul asta astrele mele au fost in vacanta nu mi-au fost deloc favorabile. Ca sa pot sa o iau de la capat imi spun sanatosi sa fim ca restul le rezolvam.
Nu ma bagati in seama ca sunt in pasa tare proasta si n-am cui sa ma plang, doar voua.si
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
Codritu, of, o sa treaca si perioada asta cu copiii, cand sunt foarte mici e tare greu. Frumos, da' si greu.
Sora ta de ce nu poate veni, motive de viza, sau financiare/administrative ? Sunt oferte f bune la bilete din Ro - periodic, iar la viza trebuie numai sa incerce, io nu le-am trimis nimic alora, am declarat ca muncesc, declaratiile de impozite de la sfarsitul anului si larevedere, nici adeverinta de la job nu am pus in plic - si sor'mea a primit viza....nu e complicat. Incearca!
Sofia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/simi/simi.jpg)
simi spune:
Codritu, plinge-te aici, te intelegem perfect! Nici eu nu stiu ce se intimpla, e in aer ceva. Poate e de vina oboseala, epuizarea, cine stie. Nu mai am rabdare cu copiii, Alice si ea e morocanoasa, nu-i intru-n voie nici chip, ieri a plins intr-una (daca n-ar avea 6 ani as zice ca-i la premenopauza), fiul meu cel mare ma tot bate la cap sa-l las sa plece cu prietena si de Craciun si de Revelion... Doamneee, am imbatrinit!
Raminem in trei si-n citiva ani numai noi doi! E drept ca nici eu la 17 ani nu-mi prea suridea sa fac revelionul cu tata, numai ca atunci cind iti vine rindul...nu prea-ti pica bine!
Ira, sa stii ca si eu te invidiez de nu mai pot ca-ti vine surioara! Ce bine-o fi, ce-as mai freca si eu podelele in cinstea surioarei mele! Dar, mai adaugam un an in care vom fi singuri de sarbatori, acum ce mai conteaza , ne-am obisnuit deja! Si eu sint trista, nu-s ce am, parca nici sa cumpar cadouri n-am chef anul asta, nu mi-a intrat spiritul sarbatorilor in inima. Din contra, ma enerveaza orice cintecel de Craciun, parca anul asta au inceput si mai repede ca de obicei, nu mai poti intra in nici-un magazin ca tot un clinchet de clopotei si-o nebunie, numai sa te faca sa cheltui banii! Si cind vad lumea cum alearga in toate partile si iese de la ToysRUs cu cosul plin de toate timpeniile de jucarii, zau... imi vine sa ma bag cu capul sub plapuma pina pe 3 ianuarie asa si sa nu mai aud, vad nimic.
Dar o sa-mi treaca, vom face bradul in curind, vom incepe si noi goana dupa jucarii si alte prostioare si o sa-mi treaca amocul!
Va doresc o saptamina buna, sa fiti sanatosi cu totii!
Simonna spune:
Neata!
Cu adinca mindrie va anunt ca MI-AM CUMPARAT APARAT FOTO!
Mai bun si mai frumos si mai destept decit precedentul! Are si stabilizare de imagine si chestie de-aia de ochi rosii si, culmea, mai vorbeste si romaneste! Amu' mai trebuie sa-mi cumpar GPS pentru el si I'm all set, na!
L-am cadorisit cu patine pe plod, sint f. multumita, am gasit modelul extensibil, m-am scos, macar 2 ani de-acum nu trebuie sa-i iau altele, asa ca si pt. intilnire sint all set.
Mutat mobile prin casa si montat si splendoare de brad de plastic, arata me-se-ri-as, pe cuvint!, eu am fost cu indicatiile si osanalele, colegu' cu executia.
pupici acum,
Simonna
cge spune:
Simonna, de unde ai luat patine din astea extensibile ?
Trebuie sa ii luam si noi lui Victor, acum daca l-am adus aproape de Polul Nord.
Ira, si eu visez sa frec podele in cinstea sora-mii. Sunt primele sarbatori fara ea, si copiii ii simt tare lipsa.
Si noi posedam copii din astea care nu ne asculta.
Anca e mica, si face numai ce vrea ea, si Victor la fel ca daca sora-sa are voie, el de ce nu.
Oricum, eu ieri am dormit vreo 2 ore dup-amiaza si mi-a trecut depresia de sarbatori si de copii urlatori.
O sapt. buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Simonna spune:
Irina, asta-i, i-s bune de anul viitor cu trei pina la cinci perechi de sosete :))) Pare rau de creat sperante false, am citit 12 in loc sa citesc 2 :)
Da', daca platesti bine, am o super poza pt tine...
Codritzu, Simi, cred ca trebuie sa pretindeti un picut, asa mi-a fost mie anul trecut, ma enerva tot, da' tot, fiecare stupid de acord si fieacre globulet... M-am certat cu copilul cind am facut bradul, daca va puteti imagina!
Anul asta mi-am propus sa ma bucur de toate, nu-mi iese 100%, dar macar sint consecventa! Am terminat, de ex., cumparaturile de Craciun, ma rog, in mare parte, ce mai am de facut se cumpara strict cu noaptea in cap sau f. tirziu... Adica m-am dus la cumparat mincare la 8, rupeam usa la grand marché, mai erau doi timpiti ca mine in parcare, da' macar nu ma ingramadesc. (Am crezut ca turbez ieri la walmart, la patinele cu pricina, nu puteai sa ajungi, dom'le, de la un raft la altul, eram ca la fotbal american si-am si stat la coada la casa de m-am indoit!!! Ultima greseala de acest gen!)
Mai am mincarea pt. vacanta, mi-am propus sa o prepar saptamina asta, pe seara, sarmalele, de ex. si sa le congelez. Poate reusesc! Poate nu :) totul e sa nu ma enervez! Poate reusesc si asta :)
Si, daca trec si de carnetul de note de saptamina asta plus intilnirea cu ticnita de profa a lui fiu-meu, inseamna ca nu mai am nici o problema in viata!
Codritzu, crez ca tre sa schimbam locurile de minca fo' saptamina, sa-i vezi pe-ai mei in ce urlete si tabarnaci o tin zi-lumina... De-o vreme am inceput si eu sa strig, ce sa fac!?! Ca nu se mai poate, imi vine sa-mi pun miinile pe urechi si sa ma car!)
Edit: CGE, de la Walmart, da' le-am gasit din greseala, erau ascunse pe raftul cel mai de sus, intr-o cutie rosie cu sigla filmului ala cu masinile, pixar (?), stie Victor daca nu sti tu :))
Hai, ca ne vedem in curind!
Simonna
try spune:
Eu vazui aseara 4 luni, 3 sapt si 2 zile, filmul romanesc ce-a luat "oscarul" european si m-a "binedispus" deja pe termen lung. Am asa o stare de parca am trecut eu prin ce-au trecut fetele alea. Iar dialogul e atat de real, ca aveam la un moment dat impresia ca nici nu e film, ci urmaresc o filmare clandestina. Limbajul nu e exagerat (asa cum am vazut prin primele filme de dupa revolutie), iar epicul e cat se poate de obisnuit si cotidian, nu genul de filme cu morala, cu happy end sau sfarsit tragic sau mai stiu eu cum, pur si simplu o farama de viata. Si cand ma gandesc cate fete au trecut prin asta pe vremea aia... ma depresez si mai tare...cata stupiditate in sistemul ala de rahat si nu stiu cum parintii nostri, unii din ei, mai gasesc puterea sa regrete acel regim...
Astept s-ajung acasa sa dau ochii cu minunile mele si sa ma-ntampine alex cu vesnicul "ce faci mami?"
Altfel am reusit si noi ieri sa mergem la "cules" de bradut si sa impodobim streasina casei. Bradu-l las mai pe la sfarsitul sapt din cauza de pitic neascultator care presimt ca o sa fie numa' cu mana pe dupa globuri.
Nelia, cred ca inainte sa se aseze la voi linistea in casa dupa noul eveniment, probabil ca mai degraba o sa va obisnuiti voi cu noua stare de fapt. Si-o sa vezi ca-n cateva luni ceea ce acum ti se parea haos si nebunie, o sa fie o stare de fapt normala.
La noi alex si dupa 15 luni de la aparitia lui Adrian, tot asa ca fetele tale se comporta uneori. E si multa dragoste la mijloc, dar si motiv de nervi, suparare si frustrare, din ambele parti.
Iar legat de relatiile dintre frati/surori cred ca nu numarul lor e cel ce duce direct la o buna relatie, ci modul in care parintii cultiva aceste relatii. Marturisesc ca, desi provin din 4 copii la parinti, abia acum, dupa ce l-am facut pe adrian am inteles ca una e sa fii mama pt un copil (nu ma refer la mama cu un singur copil) si alta e sa fii mama pt doi copii (sau mai multi). Cred ca multi dintre parintii nostri se axau pe cum sa fie un bun parinte cu fiecare copil in parte. Intotdeauna a existat ideea asta ca trebuie sa te imparti in mod egal intre copii, idee care are limitele ei din punctul meu de vedere, si probabil ca unii parinti s-au pierdut prea tare in amanuntul asta si-au uitat intregul, si anume ca trebuie sa existe o unitate la nivelul intregii familii. Cand sunt multi copii la parinti, acestia se impkica din ce in ce mai putin in gestioanrea relatiilor dintre copii. In astfel de cazuri, relatiile dintre copii nu se prea invata de la parinti (care de-abia prididesc sa asigure cele necesare traiului), ci se construiesc de la sine, din instinctul copiilor si probabil ca ceva bun o exista in instinctul asta al nostru cat suntem copii. Am observat ca de cele mai multe ori, acolo unde parintii intervin mai putin in gestionarea relatiilor dintre frati, ei ajung in final sa dezvolte relatii mai apropiate, mai solide. Asa-mi explic eu lucrurile, cel putin acum.
Am observat ca mi-e usor sa fiu o mama buna pt alex luat separat si o mama buna pt adrian luat separat, dar e al naibii de greu sa le combini si sa fiu o mama buna pt amandoi odata. Si probabil ca asta se invata in timp.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
cge spune:
Scrisesem un mesaj mai lung, dar l-am pierdut pe motiv de VPN-uri si prostii de la job.
Pe scurt. multumesc, Simonna.
Si f. bine zici Andra, cu starea de normalitate.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
khristin spune:
Simi, e adevarat ca asa repede trec anii , eu tocmai am avut revelatia asta cand a implinit fiimea 5 ani
, mi s-a parut ca e mare dintr-o data, nu stiu de ce....ca sa mai zic cum as reactiona cand va pleca de Revelion cu prietenu', asa ca te inteleg perfect
. Totodata, nu vrem sa-i facem pe cei din jur sa sufere, asa ca sint convinsa ca-i vei da binecuvantarea tanarului macar pt. Revelionul asta
....banuiesc ca vine si timpul ala cand trebuie sa ne bucuram de fericirea lor
Uite iti trimit o cana de vin fiert virtuala cu scortisoara numai pt. tine
Simona, si eu am momente de nervozitate maxima, de-mi zic ca sint paranoica, ca sa nu zic mai rau , important e totusi sa simtim bucuria sarbatorilor astora, si asta depinde numai de noi. Eu de mult nu imi mai propun teluri din astea sa fac asta si cealalta, ca altfel sigur ma enervez
....tocmai de aceea ne-am si hotarat ca anul asta Craciunul sa nu fie unul traditional
Ira, uite vezi cum omul sfinteste locul ...asa si tu ai frecat podelele cu un scop nobil , ca-ti vine surioara si vei petrece alaturi de ea sarbatorile, asa ca nu ai de ce sa te bucuri, si sa nu te mai gandesti la oboseala cronica zilnica, si eu incerc sa aplic acelasi truc
Cge, o sa vezi ca vine si soarele pe aleea ta
Try, de unde ai luat filmul respectiv? Vreau si eu
Ieri am avut si noi petrecerea copilului de 5 ani ....copiii s-au distrat la maxim
, iar adultii mai mult alergand dupa pitici, bucurandu-ne ca am avut prietenii alaturi.....Yasmine era toata rosie la fata de cat se zbenguise in toate cele si cand am venit acasa, nu mai putea de bucurie cand si-a deschis cadourile
. Si se pare ca ne mai pregatim de alte 2 petreceri pt. cei mici
. Asadar, poze de la petrecere puteti vedea aici. Am reusit in sfarsit sa punem si noi decoratiile exterioare pe casa....poate reusesc sa le pozez intr-o zi, de brad nu ne-am ocupat inca, speram saptamana asta, desi se anunta cam ocupata cu vreo doua Christmas parties pe la servicii si un concert la care sintem invitati
de niste prieteni
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB