Sezatoarea canadiana (75)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Cu medicamente. Sorry daca am indus in eroare. Mereu uit ca sunt diferente intre provincii.

Si chiar, ca ma intreba fratele meu zilele trecute( inca nu i-a iesit din cap idea sa plece si el, mai spre vest, dupa ce-si da ordinul) ..De fapt care sunt diferentele intre provincii?
Ma refer la medicamente compensate, vizita la doctor.
De ex,, pediatrul e gratuit , nu? Si antibioticele pt. copii?

Si de ceaiuri, mama a venit cu o punga de ceai de paducel( nu pliculete) si nu a intrebat-o nimeni nimic.Doar ca a inceput sa faca fluturi si i-am aruncat-o eu repede.....

Si apropo de frati, mesajul meu de acum cateva pagini era cam pesimist...
Dar lucrurile nu au stat chiar asa de negru intre mine si fratele meu.Tin minte cum ma lua de la gradi si imi dadea de mancare, si el nu era decat in clasa a 1-a....La adolscenta conflictele erau mai mari. Si de fapt ne ignoram reciproc....
Insa parca mi-as fi dorit si eu o surioara. Eu nici macar o verisoara nu am avut. Eram singura fata din familie!!!! Dar familia mea e mica. Paintii mei au fost doar 2 copii la parinti, ambii.Nelia cred ca era super, 4 fete.......

Nelia, ai un bouncer, din acela cu vibratii? Eu cu el ma mai salvam cu Marc. era putin inclinat si accepta acolo sa stea. Lui nu-i placea sa stea culcat pe spate.....Ce circ aveam la schimbat.....
Si eventual un warp ca sa faci treaba, cu el la piept si cu mainile libere.

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ei, asa am facut treaba cit de cit astazi, prea mult oricum nu pot sa fac din cauza de rinichi. L-am pus intr-un port-bebe si el a motait sau a stat pur si simplu acolo cumintel de am putut si eu sa mai fac ordine un pic prin casa. Are doar doua somnicuri lungi cam de trei ore pe zi, in rest e ca un iepuras, motzaie o ora, suge 10-15 minute, alta ora trebuie sa-l tin in brate, sa-i fredonez, sa-l minghii, sa-i masez spatele (ii place de nu mai poate), sa-i dansez din buric, apoi iar mai motzaie o tzira si tot asa... Acum astept somnicul cel lung de dupa-amiaza, poate reusesc sa o culc si pe Tudora, ca sa termin si eu treaba, pina vin cei mari... cind s-or pune toti pe dezordonat ce a facut mami, macar sa fie totul terminat.

Ii tot spuneam lui Octav ca daca ar sta el cum stau eu cu copiii zi de zi, vreo 7 ani (aproape), isi ia trei servicii, nu unul. Si aseara, dupa numai 11 zile de stat dupa-amiaza cu fetele, mi-a dat dreptate! Si intr-o seara vine si imi spune ti-am gasit..., eu: servici!?! La care el foarte repede si hotarit: nu, acolo ma duc eu!!! Era vorba de un site unde sa ma mai relaxez cind il tin pe Lisandru in brate...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Nelia, cum scriam acum citeva pagini, va urez din toata inima sa fiti sanatosi sau (pentru cei bolnaviori) sa va faceti sanatosi, pentru ca este cel mai important lucru.
Si felicitari pentru Agata, sint sigura ca a fost o adevarata vedeta in costumasul ei de dans. Abia stept pozele/filmele.
Din ce scrii, Lisandru este un bebelus cuminte si mincacios, acus' acus' vei fugi dupa el prin parc .

Noi fugim acum la patinaj la CEPSUM. Am fost si ieri dupa-amiaza (prima data in anul acesta). De obicei incepeam sezonul mai devreme, dar cum eu mi-am "paradit" un genunchi in septembrie, nu am avut curaj sa-l fortez. Acum am facut testul si a functionat. Din ianuarie vrem sa o ducem pe Antonia la ski, si imi era teama ca voi sta "pe tusa".

Sper sa ne vedem cit mai multe duminca viitoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Mihaela, eu de fiecare data cand pediatru sau alt med i-a prescris copilei antibiotice, am platit, integral sau partial, functie de asigurare, daca am avut sau nu, la fel tylenol sau orice alt medicament.

Nelia, m-ar interesa si pe mine o clinica privata care face investigatii. Eu am o durere axilara de prin primavara, care se tot muta de la o axila la alta sau la ambele concomitent si am primt de la medici, in afar de asig ca totul este ok, sau nu stiu ce sa-mi spuna dar nu cred ca este nimic , antibiotic sau antiimflamator.

Poate s-a mai confruntat cineva cu probl asta si poate sa-mi dea si mie cateva detalii sau macar sa-mi recomande un med de incedere.

Sanatate maxima

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Am ajuns si noi acasa de la 2 petreceri de la job cu Mosu...slabutz, tare slabutz...
Ma uit frate la canadienii astia, tare ciudati mai sunt...nu prea se baga in seama la intalniri de astea, stau sa manance, iau cadourile si apoi o taie acasa . Mai comunicativi ii vad la serviciu decat in societate !
Sa va povestesc : pe 5 seara le-am povestit la muncitorii mei de Mosu Nicolae, de cizme, betzisoare si cadouri...in pauza de masa am gasit o prajitura cu berry de la Tim Hortons iar cand sa plec nu stiam de ce nu ma incapea cizma...aveam bomboane inauntru!Chiar m-au impresionat cu asta, se pare ca m-au acceptat putzintel in gasca lor !
Acasa am primit o carte ( continuare la 'Pe aripile vanturilor , dar viata lui Rhett Butler'), David costul pt Craciun, Ioana printese ca de obicei iar tati Boxul cu Mummy, cele 3 filme ...deci am fost toti cuminti .
Lorelaim, sanatate tie si lui Gabi...haioase albinutzele astea, noi am inchiriat Ratatoiulle pe we ( cum se scir, frate ?) nu stiu cat va fi pt Ioana sau pt noi...

Refritor la discutia despre diferenta de varsta intre frati, mie 2.6-3 ani mi se pare ideala, cel mare nu mai trebuie tinut mereu in brate, e scapat din pampersi, te poti intelege cu el...la copiii mei e mai mare, 5 ani si 2 luni dar Ioana tare il iubeste pe David si el pe ea, si sper asa sa fie mereu . Intre sotul meu si sora lui sunt 2.7 luni si vreau sa zic ca-si vb ff rar, ea e si mai tacuta, practic nu au nimic sa-si spuna unul altuia...

BBPuck, bine ai veit la Sezatoare ! Medicamente iti poti aduce, pastreaza-le in cutiile originale , eventual reteta daca sunt ceva deoasebite si te-ntreaba la vama . Nu sunt prea multe dintre noi in BC, dar te vom ajuta cu sfaturi si indemnuri .

Nelia, ca lumea gluma ta, dar viata din pacate...e pe dos ! Ma uitam azi pe GAC ( Country Music ) si canta cineva tare frumos, ca te culci si ai 6 ani, te trezesti si ai 25, pana te dai jos din pat faci 35 si ai copii, pana faci ceva pasi ai 50...ce repede trece 100de ani...

Carmen 77, pe cand momentul cel mare ? Mai mergi la serv ? Dar cu plecarea in Dubai cum mai e ? Mie cred ca mi-ar place sa merg acolo: cald, frumos, shopaiala...vrabia malai viseaza !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Ica 1975

Mihaela, eu de fiecare data cand pediatru sau alt med i-a prescris copilei antibiotice, am platit, integral sau partial, functie de asigurare, daca am avut sau nu, la fel tylenol sau orice alt medicament.

Nelia, m-ar interesa si pe mine o clinica privata care face investigatii. Eu am o durere axilara de prin primavara, care se tot muta de la o axila la alta sau la ambele concomitent si am primt de la medici, in afar de asig ca totul este ok, sau nu stiu ce sa-mi spuna dar nu cred ca este nimic , antibiotic sau antiimflamator.

Poate s-a mai confruntat cineva cu probl asta si poate sa-mi dea si mie cateva detalii sau macar sa-mi recomande un med de incedere.

Sanatate maxima

Noi

Ce faci te si face.

Ica, eu nu inteleg de ce a trebuit sa platesti antibioticele; noi n-am platit niciodata nimic, cind am avut reteta de la pediatru, doar cind am cumparat Tylenol sau aspirine fara prescriptie; acum suntem pe asigurarea sotului toti trei pentru ca e foarte buna, dar inainte pentru tudor era tot gratuit, cu cardul de maladie.

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ana, ptr mine asta cu antib gratuit este noua. Uite, ieri am fost la o clinica sans rendez-vous ptr Christine si a primit antib pe reteta si am platit 20% restul fiind acop de asig. Este adevarat ca 20% nu a fost mult dar nici gratuit. Tocmai de asta intreb, ca nu stiu cum functioneaza. Ar trebui sa fac ceva ? Doar cu cardul maladie, anul trecut, cand inca nu aveam asig privata, am platit 100% antib prescrise de pediatru ...

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Ica si pe mine ma derutasesi putin. Apoi am vazut ca ai privata asigurarea.
Am inteles ca cele private, la capitolul medicamente, unele, nu toate, sunt mai proaste decat aia de stat. Dar in schimb ai late chestii incluse. Eu triplu test si ecografiile suplimentare le-am facut pe banii mei, de ex. Ca asigurarea mea de student nu le acoperea. Si apropo la aia de stat noi a trebuit sa sunam, prima oara, si sa ne inscriem . Nu am habar ,de ce, nu au facut automat.
Si sotul, recent , a asista la farmacie la o cearta , ca un anumit tip de asigurare nu mai era acceotata de farmacista. Ca nu stiu ce nu platisera. Nu a inteles el prea bine ce.

Si pana acum am luat cu 100 la suta: vitamina D, antibiotice si tylemol. Dar numai daca le am pe retata.
Cand am avut diabet de sarcina: mi-au dat redus, nu stiu cu cat, acele si langetele. Insa antibioticele nu au fost total reduse. Si nici calmantele de dupa operatia de cezariana.

Deci nu e totul gratuit, dar pt. copil e.
Si mi-am adus aminte, am luat pt. el un sampon pt croute de lait( cruste pe cap, nu stiu cum e in rom) cand era micut si pe ala l-am platit integral chiar daca aveam reteta.

Dar mi-ar placea sa-mi raspunda si cele mai de prin vest, dincolo de Rubicon..... Sa-i dau si eu un raspuns documentat lui frate-miu. Ca se cam chinuie sa faca copii, nevasta-sa si pana acum a facut o gramada de investigatii, gratuite toate.Mai putin ecografia.Si era curios. Ca acum cantareste avantaje si dezavantaje sa o ia spre vest....
Si cred ca o sa ne traga si pe noi dupa el, spre vest.....Ca si sotul cauta o univ pt. post-doc, nu conteaza unde in toata Canada....Ca in domeniu nostru nu poti sa fai mofturi. unde se investe un post, te duci.

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Azi de dimineata am fost trezita de soarele cu dinti
care imi infigea prin pleoape lumina alba
si de acordurile desenelor animate
mirosul de cafea
si manutele Sofiei care imi mangaiau parul :
Poti si tu sa dormi mai putin si sa te pufosesti mai mult ?
Un sfert de ora nu am putut scoate nici un sunet
as fi putut descompune starea intensa a fericirii depline
pana si o silaba ar fi contenit si profana perfectiunea
m-am lipit de caldura si am sufocat-o in brate.
Ti-am facut cafeaua, mami, dar nu pot sa ti-o aduc ca e pe jos, am varsat-o
Lumina prea alba incepe sa doara, jaluzelele trag chiului de la geamuri
acordurile se metamorfozeaza in zgomote, reclame la raliuri si hockey
iar ceapa prajita invinge in emanatii tot ce ar putea inseamna simt olfactiv
manutele Sofiei devin agitate si agresive parului meu:
Daca nu te trezesti o sa-i dau telefon lui père Noel sa nu-ti mai aduca cadouri
simt o durere complexa - ochi, urechi, cap, maini, dinti
imi aduc aminte ca am adormit la 4 dimineata
imping caldura cu piciorul
trag plapuma pe mine
inchid ochii si ma cufund in moliciunea berceusei ce mi-o soflegiez singura- fals
adorm stramb, cu o mana pe laptop si cu una pe urechi, sa nu ma mai aud cantand :
Az sam Sancio
Idvam ot goritza
Da vi caja
Leca nosht decitza
Leca nosht detza
leca nosht detza

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

BBPuck, te rog, spune-ne si noua ce medicamente ti-a recomandat medicul pediatru sa iei cu tine?

Mergi la inceput