Sezatoarea canadiana (75)
Raspunsuri - Pagina 6
mikiion spune:
codritu saraca de tine....
Cu fetita, sa stii ca asa e si Marc. Cu somnul sta f. f. prost. a dat gata doua educatoare. Doarme ca un iepure cu ochii intredeschisi. Si daca miscam se trezea. Nu reuseam niciodata sa-l iau de la san fara sa-l starnesc si sa planga.Abia dupa vreo 40 minute cu sanul in gura adormea msi el. Asa am ajuns sa-l alaptez in pat si sa adorm apoi langa el.O ora alaptam, 2 dormeam s. a.... Dar i-a priit ca la 14 kg ale lui nu am de ce sa ma plang.
De o luna de cand am incetat alaptatul parca s-a mai schimbat la somn. Ori si antibioticul il face mai linistit, ca poate avea otita asta de vreo 2 luni, ca parca doarme si el ca un prunc. Adinc adanc sa tai lemne pe el.
Iar de crize. Sa stii ca eu am ajuns la conluzia ca al meu face pe fond de oboseala, sau cand chiar il doare ceva.
Si cum nu dormea f. adanc ci iepureste el era cam tot timpul obosit.
Si tactica mea, chiar daca am un vecin, ca eu stau cu chirie( noroc ca am unul singur). Il las mai nou sa planga. Il asez jos pe podea( ca de obicei se curbeaza pe spate cand il apuca urlatul) si cand vede ca nimeni nu-l ia de acolo ,incepe sa isi fac singur de lucru.Si ii trece.
Si nu ma uit la el. si nu reactionz. Ca e un mod , uneori , de a atage atentia. Cand e vorba de un lucru pe care nu vreau sa il dau( adica de obicei lucruri priculoase ca in general ii dau orice sa se joace)atunci e mai jale. Dar incerc sa-i distrag atentia in alta directie. Dar are domnule o memorie......Se duce a doua zi exact acolo unde stie el ca a vazut ceva interesant a doua zi. La fel si in parc facea.
Dar oricum , unele din crizele lui isi aveau clar justificare. Mai ales cele pe care le facea cand se trezea. Nu reuseam trei oameni( era si mama aici) sa-l calmam. Si acum cand ma gandesc imi dau seama ca il durea rau urechea. Cine stie de cand avea el otita asta. Ca nici un doctor nu l-a vazut din septembrie. Abia astept sa vorbeasca si sa-mi spuna clar cand il doare ceva. Ca el nici nu face febra. Si duce cate o chestie pe picioare fara sa-mi dau seama ce are.
Si se lovea cu mana pe cap, si eu credeam ca e el asa nervos. Si acum cu otita am facut legatura . Isi dadea exact la urechea bolnava.
Mai grav e cand face cate o criza de nervi in magazin. Dar am invatat lectia. Nu-l dau jos din carut, ca nu mai am nici o sansa sa-l mai urc acolo!!!!! Si nu sta deloc langa mine , pleaca de nebun printre oameni....asa ca e consemnat in carut!!!!
Si acolo nu pot sa-l pun pe jos....
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
lorelaim spune:
Buna dimineatza
In primul rand doresc sa urez multa-multa sanatate tuturor piticutzilor bolnaviori!
Gabisor are in continuare mucisori... da' asta e... folosim "batista bb" din plin si poate respira cata-cat bine pe guritza. Eu am din-nou gatul in pioneze, sunt ragusita si imi pierd glasul (e un "fenomen" cu, care ma confrunt de vreo 4 ani incoace in fiecare sezon rece-ploios... cu precadere noiembrie) - da' daca iau Biseptrim la primele simptome - in 2 zile max trece...
Azi de dimineatza facand surf pe I-net am descoperit http://www.beemovie.com/ si mi-a luminat deja inceputul de zii :-)
Va urez un weekend placut, odihnitor si sa va jucatzi veseli in zapada alba, proaspata, curata!
Lorelai
Gabisor , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
pitilache spune:
Lorelaim e tare haios Beemovie! Am fost cu Seba vinerea trecuta cand a avut journée pédagogique si s-a nimerit tocmai bine de Sf. Andrei. Unde mai pui ca s-a intalnit acolo din intamplare si cu prietenul lui cel mai bun si s-au distrat copios amnadoi, si eu pe langa!
Sanatate la toata lumea!
Fetelor, de abia astept sa ne reintalnim!
Roxana
oanagabriela spune:
Uitati un link despre medicamentele contra tusei si gripei. Titlul este destul de "sever" : "Médicaments contre la grippe et la toux: un danger pour les enfants" (Medicamentele contra tusei si gripei sint periculoase pentru copii).
http://www.cyberpresse.ca/article/20071207/CPACTUALITES/712070802/6685/CPACTUEL
Magdone spune:
Fetelor, nu stiu nimic ce-ati scris, n-am apucat sa citesc din urma, dar vreau sa va inveselesc putin, am primit o gluma super tare pe mail, nu stoiu daca o stiti, v-o copize aici:
M.L., românca emigrata de 15 ani in Canada, cetatean model al noii
sale patrii, duce peste Ocean o viata linistita, mic-burgheza. Isi
vede de serviciu, de familie si de casa enorma, cu piscina, pentru
care plateste la banca rate care ar cocosa zece români la un loc.
Pentru ca, in Canada, cei mai cunoscuti români sint Leonard Doroftei
si Lucian Bute, nu Mailat si compania, originile ei sint privite cu
bunavointa si chiar cu simpatie. Pina intr-una din zilele trecute,
cind româncei emigrata in Canada i-a inghetat, pentru citeva secunde,
inima-n piept. Seful ei, un italian emigrat, la rindul sau, in Canada,
a navalit peste ea in birou si i-a pus o intrebare pe care spera din
tot sufletul sa n-o auda niciodata: "Ai auzit ce-au facut românii
tai?". Femeii, care-si facea treaba excelent la slujba, motiv pentru
care fusese promovata in mai multe rinduri, i s-a urcat tot singele-n
cap. "Da` italienii tai ce-au facut, ma, cind au venit in America?
Cine a inventat mafia americana? Bai, da` ce tupeu de macaronar
nenorocit ai! Poate-mi spui si mie ce fac italienii tai prin România.
Vestejiti libidinosi si tepari, astia-s italienii din România. Va`
fa`n culo, fraiere!". Fiind vorba, totusi, de seful ei, românca n-a
spus toate astea decit in gind. Cu voce tare, s-a prefacut ca habar
n-are: "Nu stiu. Ce-au facut?". Mirat ca asemenea vesti n-au ajuns
pina in Canada, italianul a lamurit-o: "Cum, nu stii? V-ati calificat
la Euro. Felicitari!"
va pup
Magdone 14+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Diana2007 spune:
Am vazut ca a cam trecut subiectul cu fratii dar simt nevoia sa impartasesc ce simt.
Intre mine si fratele meu este o diferenta de 1an si 11luni (eu sunt mai mare). Nu stiu daca e mult sau putin dar stiu ca suntem foarte uniti de cand ne stim. Si cred ca in sensul asta si parintii au avut un mare rol, ne-au incurajat intodeauna sa fim uniti, ne-au trimis cam pe la toate activitatile impreuna si ne-au invatat ca indiferent ce s-ar intampla ne avem unul pe altul. Asta nu inseamna ca nu am avut partea noastra de certuri, paruieli, etc dar asta se intampla intotdeauna acasa sau la bunici, cum ne trimiteau in tabara sau cine stie unde erau numai straini deveneam foarte uniti. Si nu cred ca distanta, casatoria, meseria aleasa pot schimba ceva in relatia noastra (cel putin nu pana acum). Am scris asta tocmai pentru ca vreau sa cred ca indiferent ce diferenta va fi intre copiii mei, vreau sa le insuflu acelasi sentiment "fratesc" stiu ca le va fi bun in viata.
Si apropo de copii, e adevarat ca sunt la primul, vulcanic mi se pare mie, dar si asta depinde de perceptia fiecaruia nu ?, dar deja incerc sa-l programez pe al doilea si imi fac curaj ca l-as vrea si pe nr3 (intotdeauna mi-am mai dorit un frate, mama a mai incercat dupa 40 de ani sa mai aiba un copil dar nu a reusit asa ca eu am ramas cu nostalgia "trei copii").
Dupa ce am citit postarea Neliei, mi-am completat in minte o zicala care ma tot framanta (stiam ca trebuie sa mai fie ceva...) si anume:
"Primul copil il faci pentru tine, al doilea il faci pentru primul ..." continuarea "... si al treilea il faci pentru intreaga familie !"
Un weekend placut va doresc !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
cge spune:
Si noua(toata familia) ne place si filmul Ratatouille.
Victor a vazut filmul la Service de Garde, si apoi l-a comandat la MN, care bineinteles ca a adus DVD-ul.
Roxana, Lorelai, deci trebuie sa mergem si la Bee Movie. Merci de atentionare
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
BBPuck spune:
Buna, fetelor,
Intrucat sotul meu a primit un job in Richmond, BC, si o sa ne mutam din martie cu catel cu purcel acolo, pot sa ma infiltrez si eu printre voi?:)
Sunt foarte speriata de ce urmeaza, nu cunoastem pe nimeni acolo, avem un baietel de aproape 5 luni si nu stiu cum o sa fie cu relocarea asta. O sa citesc din urma, dar am o intrebare: aveti idee daca pot veni cu ceva medicamente (siropuri) in Canada? O sa avem asigurare medicala si tot tacamul, dar as vrea sa am la mine o trusa cu medicamente recomandate de pediatra noastra (pentru orice eventualitate).
Multumesc mult.
pitilache spune:
Cristina, si mie mi-a placut Ratatouille, poate chiar mai mult decat Bee Movie!