Sezatoarea canadiana (75)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Nelia, la doctorul meu iti trebuie orice recomandare (generalist, medic de familie, etc) uite adresa : Joseph Gauze 5025 Sherbrooke West Suite 550 Montreal H4A 1S9 tel 514-482-6320 si mult succes. Multa sanatate si tie iti urez, nu te juca cu rinichii..

V-a raspuns Simonna inaintea mea...max e de 500$ /copil ptr activitati sportive, pastrati chitantele care vi se dau la inscriere.

Simi, bradul meu e ...brad, nu stiu ce e ala Fraser, e prima oara cind aud. Eu am dat pe al nostru 50$.

Merci ptr toate aprecierile, try saniuta atirnata de lustra e creatie proprie si sunt tare mindra de ea. oanagabriela, sotul s-a obisnuit cu culoarea la dormitor, am luat pe peretele gol si mare (cum zicea try) doua tablouri lungi cu colori vii si chiar cu portocaliul de pe celalat (Winners sa traiasca) iar deasupra patului imi voi lua la anul din Dominicana un alt tablou. Eu m-am obisnuit atit de mult cu culoarea ca nici n-o mai observ.

Roxana, bag de seama ca ai convins-o si pe Romina, bravo. Eu vin ptr prima oara la Atrium asa ca nu stiu unde sunt lifturile dar sper sa va gasesc.

Copiilor mei le-a luat sotul echipament de schi de la second hand. El i-a si invatat sa schieze si se duc mai des la St Bruno, care e la 20 minute de noi. Chiar simbata asta i-am dus/adus ca eu nu schiez.

In seara asta copii mei au avut spectacol la scoala...o tortura la care am fost si obligata sa stau de doau ori ca fiind sala de sport mica au facut in doua serii(evident ca copiii mei au fost in serii diferite). Nu stiu daca mi-a placut ceva in mod special, copiii se loveau intre ei,au cintat la fluta si xilofon (parca asa se numeste) si desi le scoteau anumite note muzicale tot greseau si nu erau la unison.

Si uite asa mi-am amintit de serbarile noastre, organizare din timp, copii care recitau poezii kilometrice invatate pe dinafara, piese de teatru, etc. Aici nu ii pune sa invete nimic pe dinafara,chiar si directoarea a avut scris pe o hirtie 10 cuvinte de bun venit.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Revin ca am reusit sa vizionez si eu pozele printesei Yasmine... f frumoasa rochita si Yasmine cu parul ei superb arata ca din filmele de desene animate.

Sa va traiasca s sa va aduca numai bucurii.
PS si daca tot ne-am cunoscut la 1000 insule, am mai reperat si alte personaje cunoscute pe acolo,

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

BBPuck,in fiecare metropola in America de Nord exista zone in care se petrec rafuieli intre benzi, insa asta nu inseamna ca toti cei care traim aici suntem martori zilnici a rafuileilor lor. Pe masura ce incepi sa cunosti zona in care locuiesti, inveti sa eviti si zonele rau famate din diverse motive. Despre Richmond eu nu stiu sa fie o zona de asta, din ceea ce am auzit ar fi indicat sa evitati zona de nord. Noi stam mai inspre munte...suntem cam la 1/2 ora de condus de Richmond...asa ca mai mult de atat nu pot sa-ti spun. Voi cum veti face cu locuinta? Va inchiriaza angajatorul pentru voi sau vine sotul tau intai?

Piscina de bebei....nu stiu ce faci la babyspa cu bebe-ul tau....aici exista piscine la tot pasul...in care poti merge singura cu bebele atunci cand au program liber sau exista posibilitatea sa te inscri de pe la 6 luni la mini-cursuri de innot la care sa participi si tu, cursuri in care bebelusii incep sa se acomodeze cu apa. Cursurie sunt pe la toate piscinele de aici, iar pana pe la 3 ani unul din parinti trebuie sa participe alturi de copil.

Pediatrii sau medici de familie...spre deosebire de Quebec unde mergeam la pediatru cu pustii...aici merg cu ei la medicul de familie. Din fericire, nu prea am avut nevoie. Cauti unul ...esti multumita, ramai la el,nu esti multumita cauti altul...si pana la urma tot gasesti unul la care sa te duci cu incredere.
Asa cum ti-a mai spus una din fete, nu te mai stresa, gandeste-te ca aveti avantajul ca unul din voi are job , ceea ce e mare lucru la inceput, ca job-ul nu e la o companie oarecare si ca, bineinteles ca pe drum se vor ivi probleme, dar problemele apar pentru a fi rezolvate. Veniti intr-o tara in care, chiar daca nu e totul perfect, copiii ocupa locul intai pe lista de prioritati si sunt si tratati ca atare. Asa ca, cu ajutorul celor de aici si cu sfatul prin telefon cu cei de acasa, va veti descurca.
Ok, daca mai ai intrebari, nu te sfiii sa le pui.

Nelia, multa sanatate si cand te pui pe picioare...bombardeaza-ma cu intreabari despre orasul tau preferat...ca daca astepti sa ma eliberez eu, vei mai avea de asteptat.

Intalnire placuta fetelor din Montreal care se intalnesc sambata, imi pare rau ca am plecat inainte de a reusi sa va cunosc.

Noapte buna, Canada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Simi unde e magazinul ala pe st.jean sa dau si eu o raita? Brazii de care zici tu trebuie sa intrebi de ei sau cum ii deosebesti? Imi surade si mie ideea unui brad care sa nu faca ace.
Pitilache merci de site nu stiam ca se poate schia asa aproape de noi, as vrea sa-l inscriu si eu pe Tudor sa vedem cum vom face cu inotul. A terminat acum prima sesiune si ma bucur ca a reusit sa se obisnuiasca cu apa si si-a mai dat drumul, acum il voi incrie iar din ianuarie.
Simonna, m-as duce singura la intalnire si inca cum, sa nu trebuiasca sa stau cu ochii in patru. Deocamdata Petra e bolnavioara, dupa vreo 3 controale s-a hotarat medicul sa-i dea antibiotic ca are infectie la ureche si e si ma maraita ca de obicei.
Ira, surioara mea isi face lucrarea de diploma si pana nu o termina nu se pune problema vizei. Dupa ce termina sper sa ii dea si ei viza si sa vina pe mai muuuulta vreme. Ea nu vrea sa vina de tot a fost acum 3 ani si nu prea i-a placut, deocamdata e in Italia, acolo isi termina studiile si apoi nu stie ce va face.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BBPuck spune:

Maru, multumesc de PM si info, am si intrat pe forum acolo.

Rocs, cu casa o sa fie in felul urmator: in primele doua luni plateste firma chiria, dupa care vom inchiria noi ceva cu 2 dormitoare. Am vazut ca gasesc asa ceva incepand cu 1000CAD. Gresesc?
Care ar fi cele mai mari cheltuieli lunare, dupa parerea ta? Adica telefonul, caldura, internetul, cum sunt?
In legatura cu babyspa-ul de aici, ii ia pe bebei de la 4 luni, cu un parinte alaturi si ii familiarizeaza cu apa, invatandu-i sa inoate de foarte mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Uite asta am vrut sa spun:

Instauration d'un crédit d'impôt remboursable pour favoriser l'épargne-études
Une cotisation à un régime enregistré d'épargne-études (REEE) pour épargner en vue des études postsecondaires d'un enfant donne droit à une aide versée par le gouvernement du Québec, sous la forme d'un crédit d'impôt remboursable, qui s'ajoute aux fonds du régime.

Pour une année d'imposition, ce crédit d'impôt correspond à 50 % de la subvention canadienne pour l'épargne-études accordée dans l'année. Il s'applique à compter de l'année d'imposition 2007 à l'égard d'une subvention canadienne pour l'épargne-études attribuable à une cotisation versée dans un REEE après le 20 février 2007 pour une année civile postérieure à 2006.

Cette aide québécoise à l'épargne-études peut atteindre, sur une base cumulative, 3 600 $ par enfant.

De-aici: http://www.revenu.gouv.qc.ca/fr/ministere/centre_information/nf/nf2007/in-136_76/credit_epargne_etudes.asp

Adica, daca citesc eu bine, banii nu se intorc la noi, ci se duc in contul copilului. Ceea ce, pina la urma, nu-i rau. Aia 3600 is cit le iese pe viata, as zice, asa-i? Ca jumate din cit da guvernul federal - care da $400.00 max - zic bine sau s-a schimbat si-asta? - ar fi $ 200.00/an ori 18 ani, iaca, fix $ 3,600.00. Bre! Inca stiu tabla inmultirii! :))))

Pupez, ca ma duc la prinz sa ma intilnesc cu scorpia aia hitlerista de invatatoare a lui fiu-meu si deja am nervi in stomac!
Simonna

Rox, aia cu "Play it again" incercam s-o scot si eu din mine ieri... :) Da' m-am scos cu "Poubelle ski".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Codritu, uite www.againsports.com/home.html" target="_blank">aici este Play it Again Sports, este pe St. Charles, in Kirkland.

Merci Oana si simi de info.

Simonna merci mult inca o data!!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Multumesc ptr lamuriri !!!

Eu beau acum sirop de catina, astazi simt cum mai adaug un an, si vreau sa-l incep cu dreptul.

si va doresc o zi usoara

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Hey, Icutza, la multi aaaaaaaaaaaaaaaaaaani!!!! Sa fii fericita, sanatoasa si sa-ti cumperi casa anul asta.

Io beau limonada cu zahar (yack), dar a trebuit sa prestez ca a facut-o iubitul meu pt. mine. Stia de Splenda, da' i-a venit ideea prea tarziu.

Is f fericita c-am gasit solutia sa nu mai cumpar pat, aveam o saltea gonflabila pe care o stransesem si uitasem de ea, am umflat-o si am aranjat camera soramii, mai am sa decorez, sa-i pun si ei acolo un bradut mic, instalatii, deocamdata i-am lasat o oglinda imensa si haltere in dormitorul ei, ca mesaj subliminal pt. a face mai multa miscare fizica.

si o zi calda, ca soare e din belsug.

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Fetelor, cred ca m-am imbolnavit de la prea mult stat acasa

Sotul meu are vineri intalnire cu colegii de sfarsit de an, ca si o party de noel. Dar este doar cu angajatii, la Maison du Gouverneur. Cand a fost intrebat daca merge, m-a intrebat pe mine si i-am spus sa mearga. Eu oricum voi sta cu copii. Dar ieri a adus acasa programul si activitatile din seara cu pricina. Totul ar parea OK. Dar in incheiere dupa masa si degustarea de vinuri urmeaza deplasare la hotel Sheraton citez: "pour plus de jeux et de plasir( optionnel)". Asta fiind la ora 23:30. AM ramas muta. El nu a zis nimic. A lasat invitatia cu pricina la vedere pe mobila.
Voi ati participat la asa ceva ca angajati la o companie? Ce jocuri si ce placeri mai vor la ora aceea angajatii? Imi vine sa urlu, dar stiu ca nu e frumos. Nu stiu ce-mi va spune si nu vreau sa par absurda cu pretentiile mele. Am incredere in el dar nu-mi place deloc sa stiu ca se duce fara mine si nu o sa stiu ce a fost acolo
Si eu credeam ca lucreaza la o firma serioasasau poate asa este si sunt eu absurda. Vad probleme acolo unde nu sunt.
Acum va multumesc ca existati. Deseara o sa pot sa-l abordez altfel pe sotiorul meu dupa ce am vorbit cu voi.

Mergi la inceput