Sezatoarea canadiana (75)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Editez ca mi-a aparut mesajul de doua ori!
Asa stiam si eu de activitatile sportive ca sunt deductibile incepnad de anul asta (maxim 500 sau 600?). De treaba cu banii pentru scoala, nu stiu nimic.

Ira, nu stiu daca mai cauti material ce se pune sub brad (nu stiu cum se cheama) - am vazut o gramada foarte frumoase la Home Sense. Iar globuri frumoase si ieftine la www.ikea.com/ca/en/catalog/categories/seasonal/holiday/tree_ornaments?pageNumber=0" target="_blank">Ikea pentru cine mai cauta.

Roxana

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, pai lectii acasa iti mai trebuie tie, la cit esti de ocupata? Din pacate, simbata deocamdata e plina, ii iau si mama pianului, nu asta e problema, si sint de acord si sa platesc pe 1 ale lunii, ca atunci iau bursa si imi convine, ca-i am sigur in cont. Mai ramine drumul pina la voi, ca stati cam departe, asta e una din probleme, s-a scumpit benzina si ar trebui sa facem un calcul si... copilul. In principiu ar vrea, ca la wu-shu sint chinezii aia mici care cinta toti la pian, mai da' toti, si au virste intre 4 si 8 ani, ca ma si enerveaza. Deci, ar ramine ziua, ca deocamdata simbata nu e posibil si drumul pina la voi, care ne-ar usca la buzunare... Mai vorbim, multumesc frumos pentru oferta. Dar aici, in Montreal, mai aproape de noi, nu cunosti un profesor de muzica (pian sau vioara, in special pian, ca se pare ca o atrage mai mult)? Unul care sa nu ne ia pielea si care sa stea aproape sau, si mai bine, sa vina acasa.

Si, da, chitantele de deduc din impozit la mai toate activitatile (dar nu echipament, costume, ci doar plata catre cluburi si cursurile in sine - cel putin asa am inteles eu, e prima data cind vom pune si acestea la declaratia de impozit), dar trebuie chitanta fiscala. Eu am de la profesoara de patinaj si cea de inot, ca Agata ia lectii in particular, pe linga cele de grup. Si am inteles ca si la cele de grup (i-am luat o data pe saptamina pentru oricum trebuia sa platesc gheata si apa, asa macar mai are o ora in plus) vom primi o chitanta pentru o parte din banii dati pe care o putem deduce de la impozit. Eu le pun pe toate, daca vor sa-mi returneze ceva bine, daca nu, nu...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Simonna, nu stiam nimic despre RS si scoala (ce scoala?)...

M-au sunat de la ecografie si am rendez-vous vineri la 14.30. Cica trebuie sa nu maninc si sa nu beau nimic 8 ore inainte de a o face. O sa ma culeaga Octav de pe strada... Am niste emotii sa nu fie ceva grav cu rinichii de nu va puteti imagina. Orice ar fi, numai sa nu trebuiasca sa stau in spital, nu suport si mai trebuie sa-l iau si pe Lisandru cu mine. In privinta bebelusului m-am linistit, astazi a avut o zi cit se poate de normala, a supt, a dormit, am iesit 20 de minute la aer, in curte, apoi iar supt si la somnic... nici nu i-am auzit gurita astazi. Ca ieri m-a rupt de spate, numai cu el in brate am stat ca scincea tot timpul si intorcea capul de la sin de-mi venea sa ma dacu cu de pereti.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Nelia-bafta multa la eco si sper sa nu ai nimic netratabilrepede si multa putere cu copii si rabdare cu Lisandru-stiu cum e.
Simona- sa stapinitzi sanatosi aparatul si sa il folositzi cu placere.
Cristina-Yasmine e superba si fotogenica.Nu-mivinesacred ca fii-mea deja merge la petreceri si are inca 2 deMos,plus ca va face acusi 2ani-ce a zburat timpul.
Restulfetelor-intalneala placuta si numai bine.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

quote:
Originally posted by Simonna

Edit: activitatile spotive pt. copii, vreau sa zic, nu adulti. Ah, da, si se mai deduce ceva - tot 500???? nu stiu exact! - din ce pui deoparte pt. scoala plozilor... fondul ala, RS nu stiu cum de-ti da si guvernul bani la el... Da' asta numa'n Quebec, daca sursa mea e corecta.

S.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

Simona, din cate stiu eu poti primi cei 500cad/an numai daca depui suma minima/luna , suma care nu stiu cum se calculeaza, din pacate(de ex, noi depunem pentru Mihnea 168cad/luna caz in care statul imi va da cei 500cad/an).Pot depune si mai putin, caz in care statul nu ofera nimic.

Legat de intalnire, din pacate de data asta noi nu putem ajunge.Mihnea va ramane cu cei mai buni prieteni ai lui, Alicia si Nicolas (multumesc inca odata Aska) iar noi ne vom face de cap la petrecerea firmei unde lucreaza sotul meu.Imi pare rau, insa abia astept sa vad pozele pe care le veti face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Stati un pic, cu banii ptr studii, voi vorbiti de fondurile ptr studii in care parintii pun bani, nu? Daca da, cei 500 sunt credit rambursabil/ nerambursabil sau este vorba de 500$ cu care contribue anual statul ptr ca parintii au depus un minim de 2000$ ?

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Multumim fetelor de aprecieri ...banuiam eu ca stiti cum e cand implinesti 5 ani

Nelia, rochita a primit-o de la cumnatii mei, as putea sa-i intreb pe ei din ce magazim au luat-o....cred ca Agatei i-ar surade ideea, ca am vazut-o ca ea e mai motata asa ....a mea nu prea se omoara, in majoritatea timpului e baietoaica buclata

Ica, noi vom deduce anul asta toate activitatile cupilului aka dans, patinaj, inot...scrie si pe invoice-ul de la community centre, banuiesc ca e aceeasi poveste si in Montreal.

Try, Michelle Pfeiffer e una din actritele mele preferate de asemenea, a prins-o extrem de bine rolul negativ de data asta, iar pustoaica a facut un rol de exceptie, nu-mi mai amintesc s-o fi vazut altundeva insa. La Marie Antoinette mi-au placut in mod special in afara costumelor care au fost superbe si cadrele din Versailles, sala oglinzilor, patul regal, imi aminteam ce ne spunea ghidul asta vara acolo, si parca tot nu-mi venea sa cred ca in fiecare dimineata Dauphina era asistata sa se imbrace de toate doamnele curtii la ceremonia trezirii, plus nasterea in public, va dati seama???? de-a dreptul ridicol ...momentan ma pun la punct cu filmele, am o lista intreaga de vazut....traiasca biblioteca

Pitilache si eu sint fan Home Sense, au uneori niste lucruri super pt. casa

Denisa, te cred si eu ca nu-ti vine sa crezi ca a inceput Ema socializarea ...si asta e doar inceputul, stai sa vezi....oricum una peste alta, trebuie sa-ti spun in public ca ti-am admirat sotul de cat de devotat e (si i-am spus-o si lui la party ) si cat de bine se descurca cu Ema, n-avea nici un stress...se vedea ca are omu' exercitiu...asa ca good stuff Denisa, keep up the good work

Simi, Fraser ala e o specie de brad, banuiesc? Voi de unde cumparati brazii naturali? Mie imi pare rau ca anul asta vom fi plecati de Craciun, desi m-ar fi incantat ideea, si nu prea are rost sa luam unul.

Ira, pune si tu poze cu Sofia mai multe, poate chiar cand o inveti sa cante la vioara, cred ca vor fi niste amintiri pretioase ....chiar ca e bine ca mai ai rabdare de lectii private, asta e un lucru pe care nu mai am rabdare sa-l fac, imi ajung monstrii de la scoala Si eu as vrea sa incep cu a mea niste lectii de pian, sa vedem pe unde le mai strecuram...cat despre chef iti dai seama ca asta e ceea ce vor copiii din ziua de azi, mai putin adultii, si deh o data/an e si ziua lor

Simona, cred ca te referi la RESP, si noi contribuim la fondul asta, cu 20% din partea guvernului, dar nu stiam ca poti sa-l deduci la impozite. Sau poate ca e diferit la fiecare provincie.

Si mai sint 9 zile pana la concediu

Va pup pe toate,

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Cristina-mersi de aprecieri.Abia astept impresii din vacanta sa stim dc mergem si noi la anul.

Ica,Simona si restul-fondul de RESP=celptstudiilecopiilor,se deduc de la taxe,ca si cel de RRSP=pt."batrinete".CEL de copii-RESP,inONtarios-amarit la 2500,de unde inainte era 1500 pusi de tine si 500 datzi de guvern,acuma a crescut sipotzi pune 2500,noi contribuim cu cate 208 cad pe luna pt.fiecare copil.
Si aici se deduc cursurile si daycare-dar asta o anumita suma 7000 pe an sau 2/3 din salariul cel mai mic din familie.
Ma cheama datoria ca sunt singura deocamdata cu kinderii.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by pitilache

Fetelor cu copii schiori, simi, Simonna, Oana..., de unde ati luat echipament copiilor?

Noi i-am cumparat lui Seba acum doi ani echipamentul de la un magazin din est, la Source du Sport, care oferea un program de recumparare (50% dupa un an, 25% dupa 2 ani). Anul trecut i-am schimbat doar claparii. I-am luat tot de acolo unii noi, pe care nu-i mai gasim... Am rascolit toata casa, daca va puteti inchipui si nimic. Cred ca au facut aripi din garaj ca si aparatul Simonei. Nu ne-am gandit sa le fi pus GPS ca poate asa stiam unde sunt. Asa ca in week-end i-am cumparat alti clapari, de data asta nu noi, de pe craigslist.org. Vin la limita cu schiurile de pana acum si parca totusi i le-am schimba si pe asta. Dar nu am vazut nimic interesant nici pe craigslist nici pe ebay. Voi de unde le-ati luat echipamentul de schi?

"Less is more" - Mies van der Rohe

Eu inca nu i-am luat. Dar vom incerca la : magazine "second hand": "Play it again" - au un magazin pe Decarie si parca unul in Laval, "Poubelle du ski" care este Bl. St.Laurent. Si daca nu, pe la "Sport Expert" sau similare, am auzit ca au oferte cam ca la tine: platesti pentru un an (dar mai putin decit daca le-ai cumpara) si le dai inapoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Nelia, brazi Fraser gasim la Marché de l'ouest si cel mai ieftin e cam 60$, daca-l vrei mai mic. Cei mari pot costa cam 100$. Dar eu spun ca se merita.
Despre echipamente de schi, cum zice si Oana, "Play it again" cel de pe Decarie sau mai e unul pe St- Jean. Va pup!

Mergi la inceput