Sisteme de invatamant alternativ

Sisteme de invatamant alternativ | Autor: AncaSiRoxana

Link direct la acest mesaj

Fata mea cea mare are 2 ani si 3 luni, se apropie gradinita, caci vreau s-o dau de la 3 ani. Si ma gandeam asa, retoric, oare ce alte sisteme de invatamant exista in afara de invatamantul de stat si gradinitele particulare "normale", adica fara vreo specializare anume? De exemplu, invatamantul Waldorf pe ce se bazeaza? Mai sunt si altele similare? Care anume ar fi mai bun pt punerea in valoare a talentelor sau capacitatilor native ale copilului?
Daca s-a mai discutat despre asta, imi cer scuze ca am deschis inca un subiect. Dar oricum, cred si sper ca lucrurile evolueaza in domeniul asta, asa ca poate discutia nu e chiar desueta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Asa e s-a mai discutat, eu am citit si inteles mult din celelalte subiecte. Poti da search pe DC cu 'Montessori' sau 'step-by-step' si vei vedea si discutiile legate de scoala in cont. gradi.
Fetita mea e acum cl. a IIa la step, daca vei reusi sa treci de discutiile pro-contra din forumuri (la search poti alege si forumul) vei vedea principiile de baza, noi suntem f. multumiti. Pt. mine si sotul meu conteaza cel mai mult ca s-a continuat ceea ce am inceput noi de cand era zana mica, sa devina un copil/adult care sa stie sa isi spuna parerea si sa fie valoros in societate, nu doar sa acumuleze informatii.

Ca sa vorbesc in cunostinta de cauza, nu voi vorbi despre celelalte sisteme, sper sa raspunda parintii cu copii acolo. Uite aici manualul pe care as fi vrut sa-l vad inainte de cl. I:
http://www.stepbystep.ro/ghid/ghid.doc

Despre educatia acasa ce parere ai?

AJUTOR SI RUGACIUNE PT. CRISA www.crisa.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Problema care apare daca alegi o institutie de invatamant alternativa e ca va trebui sa continui cu acest tip de invatamant. Daca dupa cateva clase de step-by-step incerci sa muti copilul la o scoala "normala" vor aparea probleme de adaptare (nu ma refer la colectiv ci la sistemul de invatare/notare). Nu stiu deaca exista licee alternative. Pe de alta parte si oferta e mai mica. Nu prea poti zice - nu-miplace gradinita asta il duc la cea de dupa colt , pt ca sunt relativ putine gradi alternative in comparatie cu celelalte. (Scoli si mai putine).

Toti ne ducam copiii acasa mai mult sa mai putin, dar nu cred ca e o solutie valabila "numai acasa". Daca esti miliardar si iti permiti meditatori sa vina acasa ...si tot mai trebuie realizata si partea cu socializarea cat si cea cu competitia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Daca te intereseaza Montessori pot sa-ti recomand cu cea mai mare placere gradinita din Bucuresti. Daca vrei, pot sa iti dau mai multe detalii pe mail sau PM.

Mergi la inceput