Celule sterm
Cine ma poate ajuta si pe mine cu o informatie despre celulele sterm?
A "facut" cineva pana acum recoltare de astfel de celule?
Voi deveni mamica in luna martie si ma intereseaza foarte tare acest subiect. Am vb cu dr cu care o sa nasc si mi-a spus k trebuie sa iau legatura inainte cu firma, clinica care se ocupa cu asa ceva.
Ma poate indruma cineva catre o astfel de clinica ?
Raspunsuri
nelone77 spune:
Salutare,
erau 2 forumuri pe tema asta, probabil nu mai sunt active.
Una din firme este CordBloodCenter, cu sediul in Cluj. Si eu am apelat la ei, mi-au trimis contractul dar am renuntat la idee din urmatoarele motive: contractul e foarte vag facut, nu scrie decit obligatiile noastre ca si clienti,ei nu prea au obligatii...Adica daca se intimpla ceva si tu ai nevoie de acele celule peste 10 ani si nu mai sunt bune ei nu te despagubesc cu nimic. Asta am inteles eu din contract, cu putinele mele cunostinte de drept...Daca vrei iti dau nr lor de tel si poate te lamuresc pe tine mai bine...Dar mai e ceva: acele operatii cu celule stem se fac numai in China din cite am inteles de pe alt forum (cei de la firma nu au stiut sa imi spuna unde se fac operatiile) si de catre un doctor care are deja citeva reclamatii, pacientii nu se simt mai bine ....
Deci....nu stiu ce sa iti zic....ideea in sine e f buna dar traim in Romania unde mai mult ca sigur cineva profita de cele 35 milioane lei vechi cit costa chestia cu recoltarea de celule stem dar nu garanteaza nimic in schimb si daca bebele va avea probl si va trebui sa apelezi la celule tot va trebui sa scoti 100.000 euro din buzunar sa mergi la operatie in China....
Eu ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine si sa nu ajungem la asa ceva...
Te pup, sarcina usoara!!
blackpanterro spune:
Nici nu stiam ca se face si in Romania.Eu cand am nascut mi s-a oferit o firma la spital sa faca asta dar era scump rau, ne cereau $10.000 pt tot procedeul si pt stocare pe 25 de ani.
Pe net am gasit mult mai ieftin dar nu am avut cum sa coordinez totul la timp.La urmatorul ma voi interesa din timp si o voi face.
Cumanata o facut asta si bine a facut ca poate o sa ii foloseasca, fetita ei s-a nascut cu cancer...
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
alessiamaria spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Sincer va spun k am cam intrat in ceata.
Daca se poate, nellone sa-mi dai nr de tel al clinicii... pt k as vrea sa sun sa vb cu ei. Vreau sa incerc k sa nu ma gandesc mai tarziu, cu regret, k dc as fi sunat ... ma intelegeti
Ma sperie foarte tare gandul k al meu copil s-ar putea imbolnavi, doamne fereste, si eu sa nu pot face nimic.
Cred k orice parinte ma intelege!
O sa mai caut si pe net, cu toate k pana acum nu am gasit mai nimic
Multumesc
nelone77 spune:
Salutare,
scuze de intirziere, dar asteptam barza din moment in moment.
Nr de tel al firmei din Cluj este 0264 - 444 442. Va recomand sa cititi cu atentie contractul si daca se poate cu cineva care are cunostinte de drept. Mie nu mi se pare ok si nu ma risc sa dau banii aiurea. Apropo...celulele stem se pot folosi doar la boli pe care le face copilul DUPA nastere, deci daca s-a nascut cu cancer nu se poate face nimic...Plus ca diverite forme de cancer nu se trateaza la noi in Romania....Cititi pe forum ca mai este un subiect legat de celule stem unde au mai scris mamici care au recoltat si care au intimpinat diferite probl si mai sunt ceva reclamatii la adresa doctorilor din China care fac operatii cu celule stem.
Nu sunt eu prea religioasa din fire dar cred ca numai Dumnezeu ne poate apara ...