bicicleta sau banda de alergat?

bicicleta sau banda de alergat? | Autor: alibra

Link direct la acest mesaj

buna!
in ultima vreme m-a tot batut gandul sa imi iau un aparat de gimnastica pentru acasa. si am ajuns sa aleg intre bicicleta si banda de alergat. ba chiar am gasit pe site-uri preturi destul de mici (o bicicleta in jur de 150 ron si banda de 500 ron). cine are deja acasa un aparat de genul asta si care sunt parerile voastre?
va pup si astept raspunsurile si parerile pro si contra!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alyynna21 spune:

de care bicicleta vrei?.....statica?.....am intrebat odata un antrenor de fitness si mi-a zis ca sunt amandoua recomandate......in urma efortului depus la bici se formeaza anumiti muschi la picioare mai mult decat altii.......iar pentru ca piciorul sa arate cat mai frumos,armonios(nu musculos-care sa dea senzatia de picior de barbat)....este recomandat ca dupa ce te dai jos de pe bici sa te urci pe banda macar 15-30 de minute......acum ramane la latitudinea ta ce o sa alegi...poate un abonament la sala.....acolo poti sa antrenezi toate grupele de muschi iar un antrenor de fitness iti va recomanda cele mai bune exercitii pentru a slabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Eu am avut si una si alta. Acum mai am doar bicicleta, banda am dat-o pentru ca nu o prea foloseam.

Din experienta mea pentru banda trebuie sa ai o conditie fizica mai buna. Este adevarat ca banda mea nu era electrica si era usor inclinata, deci efortul era un pic mai mare. Eu oboseam destul de repede pe banda.

In schimb pe bicicleta pot merge si 2 ore la un efort moderat si este OK. Ma simt chiar foarte bine si pe masura ce merg oboseala se diminueaza si am senzatia ca pot pedala oricat.

Pe de alta parte cred ca banda pune la treaba mai multi muschi si probabil slabesti mai repede si obtii o forma mai buna decat cu bicicleta.

Eu oricum prefer bicicleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

banda este mai obositoare dar si mai eficienta.iti pune in miscare aproape toti muschii din organism si slabesti si te tonifici mai repede!
cu bicicleta iti tonifici gambele si coapsele,daca pedalezi f mult risti sa le ingrosi pt ca se dezvolta muschii f mult(asa a facut prietena mea).mai este si incovenientul ca te doare fundul de la sa,pe minE ma doare de nu pot sta nici macar 2 min pe bicicleta!
sincer,in afara de o forma fizica buna,gambe si coapse..eu nu cred ca aiba alt efect bicicleta!
deci,din pct meu de vedere..votez in exclusivitate BANDA!!!

http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibra spune:

buna, fetelor si multumesc pentru raspunsuri!
ieri toata ziua am "colindat" magazinele online de biciclete, crosstrainere si benzi si am intrebat in dreapta si in stanga care ar fi cea mai buna varianta. pana la urma toate parerile inclina spre bicicleta eliptica (sau crosstrainer - tot aia e), care pune in miscare mai tot corpul. banda de alergare am scos-o din schema, pentru ca cele bune sunt mult prea scumpe (peste 1000 ron), iar ce am vazut eu in jur de 500 ron, sunt mai mult ca sigura ca e un jaf.
am vorbit si cu maica-mea, care mi-a spus ca o prefera pe cea eliptica, ca cea statica te solicita prea putin si mai risti sa iti anchilozeze posteriorul dupa ceva vreme de pedalat.
ok... deci am ramas la bicicleta eliptica. dar si aici dilema: cu franare mecanica sau magnetica? iarasi, sfaturile "expertilor" le recomanda pe cele cu franare magnetica, ca cica sunt mai "fiabile". si cand m-am hotarat in sfarsit pe un model care sa corespunda cu bugetul si "prescpriptiile", am descoperit ca nu mai exista in stoc pe la nici un magazin si dureaza cel putin 3 saptamani pana o aduce. :(( m-am enervat mai tare ca pe site scrie ca e in stoc si apoi te suna sa iti spuna ca de fapt nu e si mai am de asteptat.
in sfarsit, m-am orientat spre alta bicicleta, o idee mai ieftina, tot eliptica, dar cu franare mecanica. la fel, pe site iti spune ca dureaza maxim o saptamana pana iti vine, si apoi in confirmarea comenzii ca poate dura intre 14-17 zile. m-am enervat si imi vine sa anulez si comanda asta... daca intr-adevar dureaza atata, mai bine ma duc si colind magazinele din oras pana gasesc ceva.
va pup si va doresc o zi frumoasa de mos niculae!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Vad ca ai ales deja, pentru ca si eu vroiam sa iti spun ca banda e din punctul meu de vedere mult mai completa, dar sigur nu cea la 500 de Ron care mai mult ca sigur nu e electrica. Eu mi-am luat banda de vreo luna jumate si sunt tare multumita de ea. Am dat insa 1700 de ron pe ea. Iti trebuie conditie fizica buna, dar merita efortul.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Recomandati-mi si mie va rog o banda electrica buna si nu exagerat de scumpa. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Poti incerca si un stepper. Eu mi-am luat si-mi place foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

quote:
Originally posted by ayla

Recomandati-mi si mie va rog o banda electrica buna si nu exagerat de scumpa. Multumesc.

Eu mi-am luat de la http://www.dhsbike.ro/. Am mai spus mai sus ca a costat 1700 de RON si eu sunt tare multumita de ea. Mai ieftine, electrice gasesti in selgros sau in cora.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

alibra, trimite-mi si mie te rog link-ul catre site-ul care vinde bicicleta eliptica magnetica....multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibra spune:

buna moana!
uite mai multe linkuri unde poti comanda online articole pt fitness:

www.onestop.ro - de aici mi-am comandat eu bicicleta
www.artsport.ro
www.shopix.ro
www.top-shop.ro
Bafta!

Mergi la inceput