Este sanatos sa impartasim copii
Raspunsuri - Pagina 19
roli25 spune:
Da! Este sanatos sa impartasim copiii, dar si mai important este sa credem in binefacerea impartasaniei.
Nu numai ca este exclus sa se imbolnaveasca la impartasanie, dar copiii bolnaviori se fac bine.
Cu subiectul asta mi-am dat seama ca nu i-am impartasit cam de multisor si am sa-i duc cat de curand.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
fdoina spune:
Sfantul Ioan Maximovici ia impartasania scuipata de o bolnava de turbare
“O cunostinta apropiata de-a vladicai, O. Skopicenko povesteste ca o femeie, Mensikova, a fost muscata de un câine turbat si, neglijând regulile elementare legate de tratamentul muscaturilor, s-a îmbolnavit de turbare.
Când vladica a împartasit-o pe muribunda, ea fu cuprinsa de una din crizele specifice bolii si, dând afara spuma pe gura, ea scuipa si Sfânta împartasanie. Dar Sfintele Taine trebuie consumate, asa ca vladica le-a ridicat de pe jos si le-a înghitit, însotitorii care erau cu el n-au apucat decât sa strige:
„Ce faceti ? Turbarea este foarte molipsitoare !”.
Dar vladica le-a raspuns linistit:
„N-o sa se întâmple nimic, doar sunt Sfintele Taine”.
Si, întradevar, nu i se întâmpla nimic”.
(Sfantul Ioan Maximovici, “Predici si indrumari duhovnicesti”, Editura Sophia, Bucuresti, 2006)
Sfantul Nicolae Planas: Impartasirea leprosului
“Alta intamplare dovedeste credinta neindoielnica si evlavia ce-o avea in savarsirea sfintitelor sale datorii. Acolo, in parohia sa, pe o strada ingusta, se ascundea un lepros intr-o stare grava. I se mancasera buzele, din cauza infricosatoarei boli. Odata, Parintele a mers sa-l impartaseasca, dar gura lui distrusa n-a putut primi Sfantul Trup al Domnului, care a cazut alaturi. Fara nici o sovaiala, Parintele s-a aplecat si cu gura sa a luat margaritarul dumnezeiesc care cazuse si l-a “consumat”. Asta s-o auda si cei care sovaiesc sa se impartaseasca, pentru ca se tem de microbi! Intr-adevar, mare blasfemie! Dumnezeul viilor si al mortilor, Care a facut cerul si pamantul sa fie biruit de microbi! Aiureli ale necredintei celei intunecate.
Cat despre bolnavul acesta, l-a descoperit Politia si l-a trimis la azilul de leprosi impreuna cu fiica lui, care si ea se molipsise mancandu-i-se degetele. Cu toate acestea, Parintele n-a patit nimic”.
(Monahia Marta, Sfantul Nicolae Planas, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2002)
Minuni si descoperiri din timpul Sfintei Liturghii
“Un fapt asemanator s-a intamplat si in 1942, la Ioanina. Predicatorul preot Benedict Petrachis (+1961), dupa Sfanta Liturghie la bisericuta din Cadro, s-a dus la spitalul din acea localitate unde se gasea si sectia TBC, ca sa impartaseasca pe bolnavi.
Un bolnav care se gasea intr-o stare grava, imediat ce s-a impartasit a vomat pe cearceaf. Imediat parintele Benedict a luat cu lingurita, a mancat, si a dat porunca ca cearceaful sa fie ars.
Doctorii l-au vazut si s-au ingrozit:
Ce face, nebunul?, au strigat. Peste putin timp il veti vedea cu TBC.
Dar nici peste putin timp si nici peste mult timp nu l-au vazut cu tuberculoza. Harul Tainei nu a lasat sa se intample nimic”.
*
“Raposatul Dimitrie Panagopulos (1916-1982), predicator luminat, predica chiar si la spitalul Sotiria, unde altii nu se apropiau de frica tuberculozei. Acolo il insotea parintele Dimitrie Papantonis, care spovedea pe tuberculosi si savarsea Sfanta Liturghie.
Intr-o zi, un doctor, care urmarea predicile, s-a apropiat de predicator si i-a spus:
Domnule Panagopulos, este imposibil ca preotul sa consume continutul Sfantului Potir. Se impartasesc atatia bolnavi din acesta si dupa cum este cunoscut, microbul se transmite prin saliva. Ce face deci preotul cu Trupul si Sangele Domnului, care ramane? Il varsa in chiuveta? Acesta nu este insa un pacat mare?
Un astfel de lucru nu se intampla niciodata, a raspuns predicatorul. Hristos nu se infecteaza cu microbi. Si din nemuritoarele Taine nu exista niciun pericol de infectare.
Doctorul insa nu putea sa creada. Atunci acela l-a sfatuit sa urmareasca Liturgha si la sfarsit sa se aseze undeva, incat sa vada miscarile preotului in timpul consumarii continutului Sfantului Potir. Asa s-a si intamplat. Doctorul a vazut cu ochii lui cum preotul slujitor a consumat Sfintele Taine. L-a vazut chiar cum punea vin ca sa nu ramana nici urma din Trupul si Sangele Mantuitorului. De atunci doctorul nu numai ca a crezut, ci se impartasea si el cu bolnavii”.
Mitropolitul Nicolae din Messogia si Lavreotiki: Este posibil ca Sîngele si Trupul Domnului sa ne infecteze?
“De secole se împartasesc crestinii, bolnavi sau sanatosi, din acelasi pahar, cu aceeasi lingurita :niciodata nu se spala niciodata nu se curata; si niciodata nu s-a observat nimic, nici o îmbolnavire. Preotii spitalelor împartasesc credinciosii si bolnavii, iar acestora nu li se întâmpla nimic. Sfânta Împartasanie este ceea ce este mai sfânt în Biserica noastra, cel mai bun medicament pentru trup si suflet. Asta este cea mai mare învatatura si experienta a Bisericii noastre. Câti nu cred în miracolul Învierii Domnului, câti ironizeaza nasterea Lui din Fecioara câti neaga frumosul miros ale sfintelor moaste, câti desconsidera sfintele moaste, câti uneltesc împotriva Bisericii noastre, câti cer sa dispara si cea mai mica urma de credinta din sufletele noastre, este normal ca sa încerce sa se foloseasca si de aceasta noua gripa ca sa se ia de Sfânta noastra Împartasanie. [...]“
Nota bene: Mitropolitul Nicolae a fost medic si cercetator în biomedicina la Universitatea Harvard, precum si fost presedinte al comisiei de Bioetica a Bisericii din Grecia.
(Un mitropolit grec despre gripa porcina, Sfanta Impartasanie si… confesiunile fara Taine si Duh)
ramonapreda spune:
Nu stiu fetelor, ma rog sa ma ierte Dumnezeu,dar eu am avut o experienta urata si am pus-o pe seama asta . Am mers cu fetita mea si am impartasit-o acum vreo luna,cam asa, si dupa vreo 2-3 zile(in acincea deja a facut febra si am observat eu) i-au aparut afte.Nu vreau sa stie nim eni de aici ce inseamna asta...Nu stiu din ce motiv au aparut,dar eu am pus-o pe seama asta. Chiar aseara m-am gandit ca am sa merg in continuare,dar cu lingurita mea,desi am auzit ca nu accepta asa ceva preotii. A mai patit cineva asa ceva?Ce parere aveti?
Iasmin08 spune:
Ramona, imi pare extrem de rau pentru puiul tau.
Cauzele stomatitei aftoase sunt multiple, unele nici macar nu au fost total elucidate. In principiu e vorba de un sistem imunitar slabit pe fondul caruia ataca un virus. Acest virus, poate fi virusul herpetic (pe care il poarta cam 80% din populatie, dar din acesti 80% multi sunt imuni la el. Daca a facut din cauza asta, ar fi facut si la integrarea in comunitate (gradinita) cand venea in contact cu el.
De asemenea se presupune ca apar cateodata pe fondul unor alergii.
E cam dificil de spus daca intr-adevar din lungurita de impartasanie a luat un virus herpetic (sau altceva). Aceasta lingurita (am mai spus-o si cu alte ocazii), este facuta din argint, iar argintul are o proprietate mai ciudata un pic, nu prea e compatibil cu bacteriile samd.
De aceea de pilda apa tinuta n vase de argint nu se deterioreaza ani de zile, isi pastreaza proprietatile.
Daca vrei sa te linistesti, poti discuta cu medicul pediatru acest aspect, si cu preotul- la fel.
Multa sanatate iti doresc.
Doamne ajuta!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
ramonapreda spune:
Nu stiu Iasmin,dar fetita mea e mica(are 1an si 3 luni) si in afara de impartasanie,n-a avut nicio intamplare deosebita in sapt aceea, in afara de faptul ca am prins-o moflaind o cordeluta de-a mea.
mikaeela spune:
Buna fetelor,
As vrea sa-mi spun si eu parerea mea despre Sf .Impartasanie.
Eu pe fetita mea o impartsasesc f des ,de cate ori merg la biserica si vreau sa spun ca nu a luat niciodata nici un microb,ba din contra de cate ori am impartasit-o i-a mers mult mai bine(fiind faptul ca ea e si bolnavioara).Eu cred ca tot ce e sfintit ,e si pur si niciodata nu mi-am pus probleme in cate guri a intrat lingurita de impartasanie si nici nu o voi face niciodata.
BAZAR GENERAL PE DC
AJUTATI-O PE IONELA
irlandeza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui brado73 "Nu spre judecata sau spre osanda sa-mi fie mie impartasirea cu Sfintele Tale Taine, Doamne, ci spre tamaduirea sufletului si a trupului. Amin" Asta spunem in rugaciunea dinaintea primirii Sfintei Impartasanii si credem ca potirul este izvor de viata, nu focar de infectie. Sa ne gandim putin ca preotii sunt obligati sa consume tot continutul potirului dupa impartasirea credinciosilor, si o fac cu aceeasi lingurita. Daca ar fi doar un cocktail de germeni, ar trebui sa fie pline paturile spitalelor de preoti cu hepatite, HIV, TBC si tot felul de boli. Si eu am impartasit fetita aproape saptamanal si nu a patit niciodata nimic de la asta, si mereu sunt in fata ei cel putin 20 de copilasi. Chiar la biserica unde mergem e un grup de tiganusi care se tot baga in fata si se impartasesc primii. Ca ortodox, stiu ca in potir nu e doar paine si vin, asa ca nu am dubii. |
Perfect de acord. Si noi o ducem pe fiica noastra in fiecare duminica la biserica si o impartasim si nu s-a imbolnavit niciodata.
Poate daca ar scrie un preot aici si ar explica cum e treba cu impartasitul, macar unele din persoanele cu indoiala in suflet si-ar schimba parerea.
Dar mai cred si ca tine de credinta.
BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa o ajutam pe MIHAELA, o fetita de doar 4 ani.....
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Sa salvam un inger - ALINA DONESCU
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
www.soringologan.com/" target="_blank">Ajutati un suflet - SORIN GOLOGAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda Nu stiu Iasmin,dar fetita mea e mica(are 1an si 3 luni) si in afara de impartasanie,n-a avut nicio intamplare deosebita in sapt aceea, in afara de faptul ca am prins-o moflaind o cordeluta de-a mea. |
Ramona, finuta noastra a facut la fel, cu febra multa si dureri. Le-au spus partintilor la medic ca este virus/microb care n'are a face cu curatenia. Stiu copii aici in gradinita care iau unii de la altii doar ptr ca pun mana pe aceiasi jucarie si dupa aceea baga mana in gura. Gandeste-te ca e posibil sa fi luat si asa. Cunosc de asemenea copii, printre care si fetita mea, care se impartasesc de cand aveau cateva luni si niciodata n-au patit nimic. Eu zic sa mai incerci o data. Nu cred ca vre-un preot te va primi cu lingurita ta. Medicul a facut doar o supozitie, insa eu nu cred ca de la Sfanta Impartasanie fetiteti tale iau aparut aftele.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
roli25 spune:
Cele care aveti indoieli asupra impartasaniei, v-ati intrebat de ce nu se imbolnavesc copiii dupa botez? Ca este momentul cand primesc prima impartasanie.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)