***Mamicile de capsunici gatesc***

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Super reteta cu limbile de vaca...Pot completa ceva,poate ca sunt mamici care nu stiu?...Limba de vaca se da in cateva clocote(aprox 15 min)si apoi se curata cu cutitul,se spala bine si se continua prepararea...si iasa exceptional de buna daca o fierbi in oala sub presiune!

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Chris, mersi pt completari, au fost binevenite, eu nu m-am gandit sa fac precizarea asta, dar asa e, limba trebuie curatata bine inainte de a o pregati efectiv.

Lavinia, mamica de Radu Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

E super buna limba. Eu faceam cu hrean sau cu rosii intregi, dar asta se intampla acum mai bine de 10 ani, asa ca imi ia ceva timp sa imi aduc aminte retele. Acum o repun pe cea cu ciorba de burta.(am mai postat odata si mi-a murit netul)

Se poate folosi burta prefiarta ( eu asa folosesc ptr ca nu-mi place mirosul ei atunci cand fierbe), daca nu, se fierbe in oala de fiert sub presiune. Se fierbe impreuna cu un rasol de vita cu zgarciuri si maduva. Eu dau un clocot si arunc apa apoi mai pun la fiert inca o data.
Se rad f fin (eventual mixat) ceapa si morcov, in cantitati egale si se inmoaie in 2-3 linguri de ulei de masline (daca se foloseste burta prefiarta, sau rasolul nu are maduva, se pune mai mult ulei), apoi se toarna peste burta fiarta, se taie fin si rasolul, carnita si zgarciulete, eu las si maduva.
Separat se bat 10 galbenusuri cu 750 gr smantana, 2-3 linguri otet (eu folosesc de mere cu miere), si o capatana de usruroi zdrobit. Se toarna compozitia peste burta si se lasa pana in pragul fierberii si se opreste focul. Dupa gust se poate pune mai mult otet, sarea se pune la fiert cu burta sau cu morcovul si ceapa, tot dupa gust. Nu se fierbe usturoiul!

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA


www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

In cautare de retete pentru bebei am gasit aici www.dmoz.org/World/Rom%c3%a2n%c4%83/Acas%c4%83/G%c4%83tit/" target="_blank">Lista site-uri...

Pupici Angi si Nicole ( 28 mai 2007)
www.totsites.com/tot/nicole-amber" target="_blank">POZICI NICOLE-AMBER MICA PRINTESA
Asa creste Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Mamicile de capsunici nu mai gatesc? Nu se poate.
Uitati ce am facut eu zilele trecute trufle
Si retetawww.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/17934/Tarte-crocante-cu-Mars-si-fulgi-de-porumb/" target="_blank"> aici

Michelle mamica lui Mario Dominic 15.05.2007

POZE


www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Tort de mere

6 albusuri se bat spuma, se adauga o ceasca de zahar, galbenusurile, 6 linguri de faina si un praf de copt.

6-7 mere mai acrisoare se curata de coaja, li se scoate mijlocul cu grija sa nu se gaureasca si celalalt capat, se pun stafide si scortisoara inauntru.

1 cana de zahar si 1l de apa se fac sirop.Se aseaza merele pe marginea cratitei si unul in mijloc.Se dau la cuptorul incins si la foc tare 20 min.Dupa 20 min se toarna blatul in cratita(chiar daca in cratita e siropul, turnati compozitia peste ea-are rolul de a insiropa blatul).Se da la cuptor la foc potrivit.Se orneaza cu frisca.

E foarte bun tortul, e printre preferatele mele-oricat ai manca, nu e gretos deloc.Atentie cand rasturnati tortul, s-ar putea sa mai ramana sirop in forma si sa nu va frigeti.

Lavinia si Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

lavini Mi-a lasat gura apa gandul la tortul asta de mere. As vrea sa incerc si eu zilele astea, sper sa imi iasa bun!

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)


Poze Vladut

Filme Vladut
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Daca tot mi-au cerut cateva mamici niste retete cu ce am facut in ultimul tp bun....le pun si aici pt cine mai doreste sa se inspire!

Bomba cu portocale:
Blat:3 oua+100gr zahar+75 gr faina+75 gr amidon+2 lingurite praf copt, vanilie-se amesteca mai intai albusurile cu zah, vanilie, apoi se adauga galbenus pe rand si faina, amidonul si praful de copt.Se da la cuptor 25 min intr-o tava rotunda.

Crema:400 ml frisca+100 ml miere+suc de la 1 portocala+1 pachet branza Philadelphia+2 zahar valiat+1 pl gelatina
Gelatina se inmoaIE in 50 ml apa apoi pe bain marine si se adauga in compozitia de mai jos..Suc de portocala+miere+branza-se mixeaza.Frisca+vanilia se bat bine si se adauga peste crema.Se da la rece.
Se tapeteaza un castron cu felii de portocale , castronului ii pun folie alimentara inainte de a pune feliile.Peste felii se adauga o fiola de rom apoi crema care ar trebui sa fie ca o crema mai groasa(daca nu e, mai adaugi juma de plic gelatina preparata ca mai sus sau intaritor de frisca)+blatul copt+suc de portocale peste blat.Adik blatul va fi prima chestie din castron de deasupra.Lasi la frigider cateva ore apoi rastorni pe un platou bomba dintr-o miscare rapida

Tort “Lady’s fingers”

Aluat pentru “fingers”:
150 g unt
1,5 pahare apa
1,5 pahare faina (230-250 g)
6 oua

Crema:
800 g smintina
1 pahar zahar
vanilie
cacao pentru decor

Se pune la fiert apa cu untul, iar cind da in clocot, se adauga faina, amestecind continuu cu o lingura de lemn. Se mai tine un pic pe foc, pina cind aluatul incepe sa se dezlipeasca de vas. Se raceste un pic, apoi se adauga ouale pe rind, amestecind bine.
Se pune aluatul intr-o punga, care se taie la virf, si se spriteaza mici “degetele”, de grosimea unui creion si de circa 5 cm lungime, pe o tava pe care s-a asternut hirtie de copt. Se coc la foc mare, destul de repede (cam 10-15 minute). Arata cam asa cind sint coapte.
(din cantitatea de mai sus de aluat mie imi iese o cratita de 2.5 l plina cu “degetele”)
Se bate smintina cu zaharul si vanilia.
Se inmoaie fiecare “degetel” in frisca si se aseaza intr-un vas mai adinc, in straturi. Se toarna deasupra restul cremei, se niveleaza cu lingura si se presara cacao.
Se pune tortul la rece, pentru minim 6-7 ore.

Poze puteti vedea aici cum arataPAPA BUN

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">SARBATORI

DAVID
Alyna si David (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Pepsi,am facut si eu Corba Radauteana si a avut un real succes in familie dar....se nimerisera si cativa prieteni cand o faceam asa ca...au papat si ei cate 2 portii!
Iar placinta cu praz....a fost deliciu in aceeasi zi!sar;na de retete.

Voi ce mai faceti papaica la capsunei?ca eu deja nu mai stiu ce combinatii sa fac!
Azi am facut supica din carnita de pui+morcov+pastarnac+paste stelute de la barilla+pt gust vegeta de legume.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">SARBATORI

DAVID
Alyna si David (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Alyna si Lavini - multumim tare mult de retete!
O sa incerc tortul cu mere a lui Lavini si bomba cu portocale de la Alyna, dupa ce le fac va anunt.

Michelle mamica lui Mario Dominic 15.05.2007

POZE


www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!

Mergi la inceput