Jucarii pt. copii nevoiasi

Jucarii pt. copii nevoiasi | Autor: Diablette

Link direct la acest mesaj

Am de dat niste jucarii de plus (un iepure, un elf, un catel mare, un elefant foarte mare, un "ceva" de rasa/specie indefinita etc, etc). Le fac maine poze si o sa le si pun, daca e nevoie. Nu stiu unde sa le duc, la o casa de copii, la o familie nevoiasa de care aveti cunostinta...
Ma puteti ajuta cu niste adrese din Bucuresti?

Off topic,cine ma poate lamuri si pe mine de ce unii oameni vand jucariile si hainutele copiilor care au crescut? Tocmai am vazut aici pe site un anunt la mica publicitate. Mie nu mi se pare normal sa le vinzi, mai bine le daruiesti cuiva care are nevoie... ma gandeam ca parintii care iau hainute purtate de alti copii si jucarii vechi nu au posibilitati materiale... Chiar te imbogatesti din vanzarea lor??? Ma rog...

Zi buna,
oana

audiatur et altera pars

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si eu as avea ceva hainute pentru bebei micuti-pana in 5 luni-si as vrea sa le dau cuiva care chiar are nevoie de ele. Daca aveti asemenea cunostinte sau stiti unde le pot duce.... Dar sa ajunga sigur la cineva care le va folosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Draga Diablette,

Probabil ca unii parinti incearca sa faca o economie. Poate ca din doua hainute prea putin purtate pot cumpara o pereche de ciorapi pe masura copilasului care creste ca din apa... Poate ca o jucarie pe care au dat sute de mii si acum nu mai prezinta interes, vanduta macar la jumatate de pret poate insemna o jucarie noua, potrivita cu nivelul actual de dezvoltare a copilului... Hainutele si jucariile la mana a doua, vandute mai ieftin decat cele din magazin, daca-s in buna stare, pot fi de folos celor ce nu-si permit sa dea bani pe cele nou noute, cu eticheta. Nu cred ca se imbogateste nimeni vanzand hainele si jucariile unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

As avea si eu ceva jucarioare de bebelusi pe care nu le mai folosim si chiar as vrea sa le dau la niste copii care nu au.

Daca s-ar gasi cineva sa stranga, si sa le duca la vre-o casa de copiii,cu drag le-as da.

mamica de zanamica(putin peste un an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

quote:
Originally posted by Witchie

Draga Diablette,

Probabil ca unii parinti incearca sa faca o economie. Poate ca din doua hainute prea putin purtate pot cumpara o pereche de ciorapi pe masura copilasului care creste ca din apa... Poate ca o jucarie pe care au dat sute de mii si acum nu mai prezinta interes, vanduta macar la jumatate de pret poate insemna o jucarie noua, potrivita cu nivelul actual de dezvoltare a copilului... Hainutele si jucariile la mana a doua, vandute mai ieftin decat cele din magazin, daca-s in buna stare, pot fi de folos celor ce nu-si permit sa dea bani pe cele nou noute, cu eticheta. Nu cred ca se imbogateste nimeni vanzand hainele si jucariile unui copil.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Imperfectul simplu

witchie,
imi place cum ai pus punctul. si mie mi se pare nprmal ca atunci cand am dat bani pe an lucruri(si le-am cumparat nu mi le-a dat nimeni gratis) sa incerc sa le revand si din putinul ala sa-i cumpar altceva. chestia cu facerea de bine sunt satula. parintii mei au ajutat enorm de multa lume, cu tot si cand au avut o pb aia pe care i-a ajutat i-au inchis primii usa in nas. daca intr-o zi nu-mi voi permite ceva nu-mi da nimeni nimic ci din contra rad(ai vazut cand avea....) . si eu platsc pt orice - serviciu, imbrac. jucarii. imi cer scuze daca am o tonalitate m ridicata dar cred ca de-aia unii parinti vand si nu dau. cand eram mica parintii mei au dat saci de jucarii la tara iar oamenii resp. le-au pus pe foc. si vorba sotului meu- aia care chiar au nevoie nu cer. si parintii mei dau f mult eu insa n-o fac.ce ma enerveaza cel m tare e ca unii oameni pun anunturi de genul ca vor haine pt micuti ca nu-si permit bla bla bla si apoi le vand in magazinele proprii de second hands pe bani frumosi(cazuri in canada). iar in orfelinate pana sa apuce sa se joace copilasii le ia personalul pt copii lor de acasa. cam asta se intampla. e dureros dar adevarat
sarbatori fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

am intrebat, nu am dat cu parul am aflat si alte puncte de vedere/opinii
am intrebat daca stiti copii care au nevoie, eventual case de copii (daca situatia e asa cum o descrie mathilda, cu personal care se "infrupta" din lucrurile copiilor, e foarte urat!)
ma gandesc ca exista si parinti care nu pot da nici macar 2 lei pe o jucarie noua sau veche si poate jucariile pe care vreau eu sa le dau le-ar fi de folos... inca mai caut

SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emma_ spune:

Diablette inteleg unde bati....si eu sint la fel
Dar fetelor sa ne gindim la cei nevoiasi....mai ales acum inainte de sarbatori.Si sa multumim ca avem un camin cald,o familie sanatoasa si fericita.
Asa cum s-a pus problema:poi daca eu am platit ptr. lucruri de ce sa nu le revind? Sau ca am facut atita bine si cind am avut si eu nevoie,mi s-a intors spatele.
Eu personal cred ca atunci cind vrei sa faci un bine,fa-l fara sa astepti rasplata.Fa-l ptr. bucuria ta sufleteasca.
Eu nu pot sa donez jucarii,dar as fii mai mult decit bucuroasa sa pot dona niste bani pentru cei care se afla in pragul sarbatorilor si viata a fost putin mai nedreapta cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Dragele mele,cine vrea sa vanda lucrurile copiilor lor,sunt libere sa o faca,noi aici incercam sa donam.

Eu personal imi doresc sa le vad la niste copiii,ai caror parinti nu au bani sa cumpere jucarii.Sunt parinti care pusi in fata situatiei de a avea un venit infect de 25 de lei,reprezentand alocatia copiilor,si eventual un somaj de 200-300 lei(nu stiu exact cat este),prefera ca in loc sa cumpere jucarii copiilor de Mos Niculae si Mos Craciun,sa cumpere 2 kg de cartofi ,o paine si poate o bucata de carne din care sa guste fiecare.

Sau,casele de copii care din diverse motive nu sunt finantate suficient,si nu-si permit sa aloce o suma de bani pentru a face o surpriza copiilor,acestia din urma chiar nu ar trebui sa aiba parte de nimic pe lumea asta,pentru ca eu ma gandesc ca pe nu stiu ce jucarie am dat 5-10 lei si o pot vinde cu 3-8 lei?

Haideti sa fim putin mai buni,pentru niste copii care nici nu au cerut sa vina pe lume,si nici nu au vre-o vina pentru situatia in care sunt.

mamica de zanamica(putin peste un an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Pe cand un nou targ de jucarii?

Andreea lui Andreiut Puiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Si cine are o lista cu cei nevoiasi care nu pun lucrurile in vanzare la second hand si nici nu le dau foc?

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si eu am o multime de jucarii care zac intr-un sac la boxa si mai am doua cosuri in casa din care 90% nu ne mai trebuie (zic eu).
Cum fac sa bucur niste copii cu ele fara sa fiu nevoita sa umblu cu sacul in spate prin 313?
Hai sa organizam cumva o strangere de jucarii si donare la o casa de copii sau familii sarace sa se bucure niste copii de ele de sarbatori.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput