Jucarii pt. copii nevoiasi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Fetelor,

La mine la firma ( HP sediul din Pipera) a inceput de luni colectare de jucarii pt Orfelinatul Sfanta Maria din Capitala.
Colectarea tine pana pe 14 decembrie.
Daca aveti jucarii care va prisosesc si vreti sa le dati unor copii care chiar nu au de la cine primi, ne putem intalni la Statia de Metrou Pipera.

sanatate multa,
Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Felicitari pt aceasta initiativa si o pt gandurile voastre nobile de a darui o jucarie unui copil

Parerea mea e cel mai bine ar fi ca aceste jucarii care le are fiecare de la copilul lu, si care nu sunt asa multe, dupa cum a spus Diablette, adica un iepure, un elefant, etc.,s-ar potrivi mai bine intr-o familie decat la o casa de copii.
Pentru ca acolo sunt mai multi si pt ca la capitolul jucarii nu stau rau, au alte trebuinte pe alte planuri, a caror solutionare e ceva mai complicata, dar in fine.
As dori sa fac o precizare: nu am ceva impotriva caselor de copii, doar ca in aceasta siuatie mi se pare mai adecvat daruirea acestor jucarii unor familii care au copii si care nu isi permit sa cumpere aceste jucarii.
Sunt asistent social si sa zicem ca am vazut multe de-a lungul anilor in acest sistem, ca urmare imi spun parerea.

Eu am avut personal o experienta recenta, chiar in acest sens.
Am fost in Romania pt cateva saptamani luna trecuta. Si mi-a facut placere sa insotesc un fost coleg de la o fundatie unde am lucrat in trecut, sa duca niste lucruri primite la niste familii cu copii mici si mai nevoiase. Erau hainute, paturi(adica plural de la patura nu de la pat) si jucarii.

Va spun ca am fost tare impresionata si efectiv aproape mi-au dat lacrimile (da, stiu, asta nu ar fi permis unui as. soc. dupa atatia ani de activitate, ca nu trebuie sa te implici afectiv si alte bla bla care ti le spun la scoala, sa fii detasat, ok, in numite situatii eu nu pot sa ma detasez in asemenea hal, si da, recunosc ca mi-a venit sa plang)

Asa, deci am vazut copii care s-au bucurat ENORM la vederea unei jucarii de plus. Fiecare copil a primit una, si pot sa va spun ca o strangeau la piept si bucuria lor nu se poate descrie.
Familiile la care am fost aveau cate 3-4 copii, lucra doar tatal,mama finnd acasa cu copiii, locuiesc in zona de campie, asa ca dupa ce isi cumpara de mancare, lemne pt iarna, haine, ghete, lucruri de scoala la copii, nu prea mai ramane nimic pt a cumpara jucarii.

Parerea mea ar fi ca pt a dona aceste jucarii si a ajunge la copiii a caror familii nu isi permit sa le cumpere, si care chiar s-ar bucura cu adevarat, o idee ar fi sa gasiti un ONG care se ocupa cu ajutorarea familiilor mai nevoiase, si ati putea chiar voi sa le daruiti, sau prin intermediul unei fundatii, biserici, etc daca aveti incredere ca ajung la cei carora le-ar produce o bucurie reala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu am cutii intregi de jucarii. Si toate sunt "de suflet", nu-mi vine sa le las langa ghena. As fi bucuroasa sa iau un dulce si sa le dau unor copii care sa se bucure de ele. Mai am si un patut de lemn cu tot cu saltea din iarba de mare, si hainute...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Cu riscul de a fi putin pe langa subiect, cum / cui pot sa dau niste hainute de bebelusi? Cum zice toata lumea, si eu as vrea sa le dau cuiva care chiar are nevoie.

Daca aveti idei, pls

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Andira, vezi ca e subiect la umanitare cu donatii lapte, hainute etc.
Diablette, fiecare isi stie problemele. M-am intrebat si eu pe vremea cand dadeam laptele de la stat unor mamici de la tara care nu primeau, de ce l-as vinde. Dar sunt si mamici care nu au lapte la san si atunci sunt nevoite sa cumpere, poate bebe nu accepta ce li se da gratis (daca s-o mai da) sau poate vor altceva mai bun si atunci isi mai scot din banuti.
A fost actiune de strangere de jucarii si la Kidex(initiata de o fundatie, nu conteaza care), e acum si in City Mall una.

"Mami, unde sunt papucii cu Nemo?"
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

In Citty Mall? Asta imi convine, e ralativ aproape. Stii cat tine actiunea asta?
Acuma, bineinteles ca as prefera sa stiu eu la cine ajung, sa fiu sigura ca se duc exact la niste copii care nu au si care se bucura de ele, exact cum a povestit Carlin21, doar ca nu am timp de cautat si umblat.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Mi-ati putea da va rog o idee cum as putea trimite niste jucarii rapid si ieftin? Ar fi minunat daca s-ar putea bucura de acestea si alti copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

La Carrefour Orhideea se face o colecta de jucarii pentru un orfelinat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Si la Carrefour Militari,la fel!

mamica de zanamica(putin peste un an)

Mergi la inceput