CNP copil la spital obligatoriu de la 1 ian
![](images/user_woman.png)
am vrut sa va anunt si pe voi: de la 1 ian, nu-ti mai primeste copilul in spital fara CNP (noi am ajuns aseara la urgenta la budimex, n-aveam certificatul de nastere - normal - si am avut "norocul" ca ana mai fusese in spital si era inregistrata cumva acolo).
doamna de la receptie ne-a spus ca de la 1 ian. nu se mai primesc in spital (nici la urgente) copiii care nu au cnp-ul cu ei. eu banuiesc ca-i vor primi, dar il va trimite pe parinte acs dupa certificat sau cnp. asa ca ne-a sfatuit sa ni-l trecem in telefon, ceea ce am si facut.
Raspunsuri
Lona spune:
quote:
Initial creeata de ana-oana
am vrut sa va anunt si pe voi: de la 1 ian, nu-ti mai primeste copilul in spital fara CNP (noi am ajuns aseara la urgenta la budimex, n-aveam certificatul de nastere - normal - si am avut "norocul" ca ana mai fusese in spital si era inregistrata cumva acolo).
doamna de la receptie ne-a spus ca de la 1 ian. nu se mai primesc in spital (nici la urgente) copiii care nu au cnp-ul cu ei. eu banuiesc ca-i vor primi, dar il va trimite pe parinte acs dupa certificat sau cnp. asa ca ne-a sfatuit sa ni-l trecem in telefon, ceea ce am si facut.
Oana
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
Doamna aia de acolo este un demn reprezentant al sistemului despre care se vorbeste cu spume la gura in ultima vreme. Ar face bine sa se mute receptionera la un hotel.
Urgentele medico-chirurgicale sunt OBLIGATORIU de primit, indiferent daca esti asigurat sau nu, copil sau varstnic. (art.218 - 220 din Legea 95/2006).
Imagineaza-ti un accident, ce faci, astepti familia sa-ti aduca actele?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
laureta spune:
Noi tot la Budimex la urgenta am fost ieri..Eu n am avut nici un act al copilului ca doar am luato de urgenta de la cresa si direct la spital dar nu am avut probleme.
Ne a inregistrat fara CNP, facut control, radiografie si gata.
Probabil ai prins o tanti mai...
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)
Diablette spune:
Nu trebuie sa ai un act cu CNP-ul, il poti scrie undeva, intr-o agenda, pe o hartie tinuta in portmoneu. Nu trebuie sa ADUCI CNP-ul, trebuie sa-l stii, ma rog, sa-l spui...
audiatur et altera pars
Jasmine spune:
quote:
Originally posted by laureta
Noi tot la Budimex la urgenta am fost ieri..Eu n am avut nici un act al copilului ca doar am luato de urgenta de la cresa si direct la spital dar nu am avut probleme.
Ne a inregistrat fara CNP, facut control, radiografie si gata.
Probabil ai prins o tanti mai...
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)
inteleg ca de la 1 ianuarie e regula asta.
mirela.d spune:
Putin probabil sa fie adevarat. Sau daca e adevarat, nu se va tine seama de aceasta regula. Daca, Doamne fereste, te loveste masina (in alt oras) si te duci la urgenta, nu te primeste pe motiv ca nu stii CNP-ul? Absurd si nerealizabil. Si nelegal.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
De primit cred ca te primeste, doar ca n-o sa-ti mai dea drumul
Mie mi se pare normal sa existe o evidenta cine a fost spitalizat, cand, etc. Mi s-ar fi parut normal sa existe si acum...da' in fine.
Adina + Olivia Q1.04
loryi1974 spune:
Sincer,este un lucru normal.Eu nu plec fara carnetul de sanatate al copilului unde este trecut si CNP-ul.I-l pun si cand pleaca la bunici si cand merge in minitabere.Nu vad ce este atat de extraordinar.Oricum nu cred ca-ti da cineva copilul afara din spital daca este o problema de viata si de moarta.
daliaailad spune:
Nu iau apararea nimanui din sistemul sanitar dar stiu ca s-a impus inregistrarea electonica a pacientilor. Daca nu completeaza datele tale in baza de date, nu iti pot da nici o aspirina...pentru ca au de justificat tot ce se consuma.
http://by.lilypie.com/X8XZp2.png
http://b1.lilypie.com/Ck8qp2.png
ana-oana spune:
doamna de la receptie ne-a explicat ca toate datele se transmit mai departe caselor de asigurari.
desigur ca vor primi bolnavii in urgente (nu numai copiii), numai ca trebuie cumva sa stii cnp. obligatoriu. (fie ca esti sau nu asigurat).
Priscilla spune:
A mai zis si cineva mai sus,probabil ca se v-a putea da pana la sfarsitul spitalizarii.
Ar fi fost culmea acum 2 saptamani cand mi-a cazut fata pe scari sa ma trimita inapoi de la Bagdasar,in Militari,pe motiv ca le trebuie CNP-ul fetei,cand ea trebuia bagata urgent(dupa spusele celor de la Grigore A.)la tomograf.Eu spre exemplu plecasem la cumparaturi in Cora,cand, in scara blocului mi-a cazut fata de scari,iar de acolo ne-am oprit la doctora fetei de familie,de acolo la Grigore A. cu CNP-ul scris pe biletul de trimitere,dar biletul a ramas in Grigore,iar cei de acolo ne-au dat alte hartii in care nu mai era trecut CNP-ul,cu care am fost trimisi direct la Bagdasar.Ar fi fost culmea sa nu-mi faca tomograf fetei pe motiv ca nu au CNP-ul,cand ea era suspecta de fractura craniana,si trebuia sa-i faca investigatii urgent.
mamica de zanamica(putin peste un an)