Cum scapam de soricei?

Cum scapam de soricei? | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

De cand ne-am mutat la casa au aparut si problemele aferente. Mia precis soarecii. In casa inca nu au ajuns (sper nici sa nu fie cazul) dar deocamdata ii avem in garaj si ...in masina. AM incercat cu ce metode stiam noi, adica grau din ala roshu (care chiar cred ca le place, l-au mancat pe tot, dar pana acum nu am gasit nici un soarece mort), nuca cu sunca sub galeata (de care nu s-au atins) si de aseara avem un aparat din ala cu ultrasunete. Ce alte metode mai exista? Suntem disperati sa nu ne trezim cu vreun cablu ros pe la masina, sau, mai rau, cu inamicii in casa.Multumesc mult pentru orice raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de ralucutza77

De cand ne-am mutat la casa au aparut si problemele aferente. Mia precis soarecii. In casa inca nu au ajuns (sper nici sa nu fie cazul) dar deocamdata ii avem in garaj si ...in masina. AM incercat cu ce metode stiam noi, adica grau din ala roshu (care chiar cred ca le place, l-au mancat pe tot, dar pana acum nu am gasit nici un soarece mort), nuca cu sunca sub galeata (de care nu s-au atins) si de aseara avem un aparat din ala cu ultrasunete.

Ce alte metode mai exista? Suntem disperati sa nu ne trezim cu vreun cablu ros pe la masina, sau, mai rau, cu inamicii in casa.

Multumesc mult pentru orice raspuns.

Exista niste aparate cu ultrasunete care ii alunga. Testat de niste prieteni de-ai mei pe sobolani.
http://cg-electronic.idle.ro/anti%20rozatoare.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

cu siguranta o sa intre si in casa, cand se lasa frigul, ei se retrag de pe camp si-si cauta locuri mai calduroase.
eu stiu doar doua metode: capcansa cu lipici (de gaseste in comert), dar cea mai eficienta metoda e procurarea unei bucati mîta, poa' sa fie si rasa europeana, comuna, dar obligatoriu sa fie femela, se stie ca masculii (si nu e valabil doar la feline) sunt mai lenesi din fiere, si prefera somnul

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Si o pisicuta vigilenta ar fi buna, una maidaneza, trecuta prin viata.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

quote:
Originally posted by adusca

cu siguranta o sa intre si in casa, cand se lasa frigul, ei se retrag de pe camp si-si cauta locuri mai calduroase.
eu stiu doar doua metode: capcansa cu lipici (de gaseste in comert), dar cea mai eficienta metoda e procurarea unei bucati mîta, poa' sa fie si rasa europeana, comuna, dar obligatoriu sa fie femela, se stie ca masculii (si nu e valabil doar la feline) sunt mai lenesi din fiere, si prefera somnulfetele de pe DCViata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Cum se numesc capcanele alea cu lipici, si unde gasesc mai exact?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Noi avem un garaj de plasa langa bloc si sotul gaseste mereu la motor sub scut undeva, provizii de nuci. Cred ca faptasele sunt niste veverite care locuiesc prin zona iar cablu ros n-am avut.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Lipiciul il gasesti la farmaciile veterinare .Tot acolo poti gasi si niste pliculete cu jeleu ,dar care isi fac efectul dupa 2-3 zile,asa ca e posibil sa nu vezi victima .Cu lipiciul eu am prins pina acum destul de multi soricei si de fiecare data sper sa fie ultimul Nasol e ca trebuie sa le ghicesti cumva traseul ca sa pui capcana cu lipici (eu am pus lipiciul pe o bucata de gresie ) prin locurile pe unde circula dumnealor .Eu m-am saturat de ei ca deja au ajuns prin locuri imposibile ,dupa parerea mea ,insa nu si a lor

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Cel mai probabil ai si in casa, numai ca nu ti-ai dat seama pana acum..Ia-ti pisica...ale mele mi-au gasit pana acum in casa 3 soareci, de a caror existenta habar nu aveam....In garaj si in curte e plin, si gasesc ei metode sa intre si in casa...habar nu am pe unde si cum...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Poti sa-ti iei toate tipurile de lipiciuri, tot la pisica vei ajunge. Garntat 100%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggimaggi spune:

Sunt posesorul unui soricel capturat acum 2 ani cu ajutorul unui prosop, dupa ce am vazut doi murind prinsi in lipici, in chinuri groaznice.

Mila de atunci mi-a fost recompensata cu varf si indesat, caci am descoperit o lume noua, lumea unor animale pe care noi le consideram dusmani, dar care, in realitate sunt niste fiinte extraordinare.

Inteleg teama sau sila (absolut nejustificate) unora dintre dvs. fata de aceste animale. Inteleg si supararea celor care s-au trezit cu ceva ros de ele.

Pentru cei care vor sa scape de ideile preconcepute, va stau la dispozitie cu poze, detalii despre viata lor, informatii de pe web, etc.

Pentru ceilalti, din pacate cei mai multi, va rog doar un lucru. Incercati sa va respectati statutul de om si sa recurgeti la mijloace demne de acest statut.

Lipiciul este inuman, totusi, daca il veti folosi, incercati sa omorati cat mai repede animalul. Faceti-o cu mana dvs., pentru a simti responsabilitatea... Dar mai ales, nu lasati animalul sa se chinuie.

Otrava anticoagulanta ii provoaca soarecelui hemoragii interne multiple, facandu-l sa moara in chinuri groaznice in cca. 2-3 zile. Niciun animal nu merita asta. Dealtfel, sper ca si UE sa adopte legislatia americana impotriva maltratarii animalelor, interzicand aceste otravuri.

Metodele umane sunt cursele cu o singura intrare (dupa care puteti elibera soarecele in natura), cele cu degajare de co2 (sorecele moare in 30 secunde) pisica (o cale naturala, intotdeauna corecta) ariciul pripasit pe langa casa, sorecarul.

Apoi e bine sa inlaturati tentatiile soarecilor, pastrand posibila hrana in locuri in care nu pot intra, astupand gaurile cu ciment si cioburi, pe care nu le vor roade, etc.

Peste 90% din solutiile medicale de astazi se datoreaza testelor efectuate pe soricei, in laboratoare. Haideti sa le acordam macar putin respect...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allisi spune:

citeam ce a scris MAGGI eu o sa-i culc cu mine in pat daca tot am asa un suflet mare.RALUCUTZA eu mi-am comandat de la aceea revista QUEL aparatele solare ce alunga soarecii,cartitele...cu ,cartitele am avut eu tare mare necaz,doamne ce prapad mi-au facut pe teren.am pus gazon , superb a fost pana si-au facut aparitia cartita.am auzit ca sunt bine acele aparate de acea le-am si comandat.,iar pt.soareci credema ca aproape tot ce s-a gasit prin farmaciile vet.le-am incercat si fara nici un rezultat.pisica nu-mi trebuie deoarece nu vreau s-o vad tot catarandu-se pe gardul vecinului.

Mergi la inceput