UN VIS UCIS IN MATERNITATE

Raspunsuri - Pagina 36

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu le incurc , am scris despre cazul acesta , cand pacienta a decedat se presupune din cauza indolentei doctorului.

Culpa se pedepseste juridic , eroarea nu .

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by XIO

Nu le incurc , am scris despre cazul acesta , cand pacienta a decedat se presupune din cauza indolentei doctorului.

Mi-e teama ca verdictul o sa fie "eroare", nu stiu de ce am asa un feeling?
Cine a vazut in Romania verdict de "culpa medicala"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by ramiris

quote:
Originally posted by XIO

Eroarea s-a stabilit deja, si a fost sanctionata de Colegiul Medicilor.
Ramane de vazut daca datele puse cap la cap implica si o raspundere juridica.

Xio, nu orice ucidere din culpa se pedepeseste cu inchisoarea.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lona

quote:

quote:
Originally posted by XIO

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Lona, deci atunci, conform definitiei date de tine mai sus, in situatia asta Colegiul medicilor stabileste "cu maxima competenta profesionala" ca a fost doar: "un esec imprevizibil al un comportament profesional normal"????

Eu una am ramas fara cuvinte.... chiar ca numai in justitia divina mai putem spera...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Lona, cum a fost sanctionata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Xio, iertata-mi fie intrebarea off-topic - ai cunostinte juridice ?? Nu vorbesc de cele dobindite citind un studiu dintr-o revista sau gugalind ... sper sa nu te ofenseze mirarea mea, dar am observat acuratetea raspunsurilor tale vizavi de problema juridica pe care o implica acest caz.
Eu astept cu mare interes rezultatele anchetei si imi doresc din suflet ca (macar in) acest caz sa nu mai fie asa de "nepatrunse si nebanuite" caile justitiei romane !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by Lona

quote:

quote:
Originally posted by XIO

Lona, deci atunci, conform definitiei date de tine mai sus, in situatia asta Colegiul medicilor stabileste "cu maxima competenta profesionala" ca a fost doar: "un esec imprevizibil al un comportament profesional normal"????

Eu una am ramas fara cuvinte.... chiar ca numai in justitia divina mai putem spera...

Colegiul nu-i justitie. Atat are in competenta. Ei nu hotarasc daca este culpa sau nu, ci prezinta doar un raport din care organele de cercetare trebuie sa inteleaga ce s-a intamplat acolo si sa hotarasca in consecinta. Nu poate un organism profesional sa zica "da, e invinuit, la instanta cu el".

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tusferi

Lona, cum a fost sanctionata?

Prin suspendare.

Mergi la inceput

Lona,
ai dreptate, colegiul nu-i justitie.
Insa justitia nu va lua decizia si in baza rezolutiei Colegiului? Mie una, nu stiu altii cum sunt, mi se pare strigator la cer, nu e nevoie de studii de specialitate ca sa-ti dai seama ca femeia aia nu a primit ingrijirea medicala de care avea nevoie, ca a fost in mod evident neglijenta si nu s-au facut nici macar investigatiile de rigoare (marturie e declaratia lui Bogdan Marinescu "s-a presupus ca....").

Ma revolta ca aceasta solidaritate de casta, prost inteleasa si aplicata nu face decat sa puna alte vieti in pericol dupa ce biata femeie a intrat in pamant cu zile iar copilasul va ramane cu tare pe viata... daca traieste...

Mergi la inceput

quote:

Lona,
ai dreptate, colegiul nu-i justitie.
Insa justitia nu va lua decizia si in baza rezolutiei Colegiului? Mie una, nu stiu altii cum sunt, mi se pare strigator la cer, nu e nevoie de studii de specialitate ca sa-ti dai seama ca femeia aia nu a primit ingrijirea medicala de care avea nevoie, ca a fost in mod evident neglijenta si nu s-au facut nici macar investigatiile de rigoare (marturie e declaratia lui Bogdan Marinescu "s-a presupus ca....").

Ma revolta ca aceasta solidaritate de casta, prost inteleasa si aplicata nu face decat sa puna alte vieti in pericol dupa ce biata femeie a intrat in pamant cu zile iar copilasul va ramane cu tare pe viata... daca traieste...

Nu, justitia nu va hotari pe baza deciziei. Aceasta va fi numai o "piesa". Vor fi o multime de alte probe - raportul medico-legal, declaratii, martori etc.

Mergi la inceput