UN VIS UCIS IN MATERNITATE

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by Lona

quote:
Originally posted by ramiris

Lona,
ai dreptate, colegiul nu-i justitie.
Insa justitia nu va lua decizia si in baza rezolutiei Colegiului? Mie una, nu stiu altii cum sunt, mi se pare strigator la cer, nu e nevoie de studii de specialitate ca sa-ti dai seama ca femeia aia nu a primit ingrijirea medicala de care avea nevoie, ca a fost in mod evident neglijenta si nu s-au facut nici macar investigatiile de rigoare (marturie e declaratia lui Bogdan Marinescu "s-a presupus ca....").

Ma revolta ca aceasta solidaritate de casta, prost inteleasa si aplicata nu face decat sa puna alte vieti in pericol dupa ce biata femeie a intrat in pamant cu zile iar copilasul va ramane cu tare pe viata... daca traieste...

Nu, justitia nu va hotari pe baza deciziei. Aceasta va fi numai o "piesa". Vor fi o multime de alte probe - raportul medico-legal, declaratii, martori etc.

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

SI in baza deciziei Coelgiului am spus.
Dar si faptul ca un "organ competent" a dat o rezolutie de acest fel va cantari in justitie, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

atat?????????????pe cat timp, Natalia e moarta definitiv, Cezara pe cat timp e suspendata!

Asta e parerea mea despre sistemul medical!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Martta, daca ne mai citesti mesajele, te rog sa ne tii si pe noi la curent cu evolutia micutului Ionut pentru care ne rugam la Dzeu sa fie sanatos si cu evolutia cazului...
Sper sa nu te fi suparat (prea rau) de atacurile la care ai fost supusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Sheanamp, recunosc ca nu am citit intreaga ta pledoarie, ci doar primele randuri, asa ca imi permit sa iti spun ca ti-am cerut parerea in calitatea ta de forumista, si deci aveai tot dreptul sa-ti dai cu parerea.
Faptul ca te-ai erijat de la o discutie concreta, in timp ce ai scris pagini intregi neconcludente (pt care eu nu acord timp) spune multe.
Multumesc de raspuns oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

1. Ionut este bine, s-a reluat alimentatia cu laptic - prin gavaj. Maine face 35 de saptamani; dr.Toma ne-a spus ca la 37 de saptamani ne va putea spune cat de sever afectat este creierul (substanta alba)datorita leucomalaciei.

2. Nu am avut intentia sa atac pe nimeni si nici nu consider ca am fost atacata de cineva anume. Eu am prezentat un caz nefericit, fara a obliga pe nimeni sa citeasca ce am scris sau sa formuleze un punct de vedere.

3. Colegiul medicilor inca nu s-a pronuntat cu privire la acest caz (suspendati au fost medicii implicati in cazul de la Sp. Universitar, cu micutul Sebastian). In aceasta perioada stiu ca erau alegeri la Colegiu, urmand ca la sfarsitul lunii decembrie sau inceputul lunii ianuarie sa se intruneasca, in aceasta speta, Comisia. Aceasta, dupa ce cazul a fost mediatizat; la momentul depunerii sesizarii, ni s-a spus ca in termen de 30 de zile ni se va comunica daca este /nu cazul sa se dispuna vreo ancheta in acest caz, iar daca raspunsul va fi afirmativ, va mai dura inca vreo 6 luni pana la solutionare.
Nu avem asteptari prea mari de la acest organism, avand in vedere faptul ca principala atributie a acestuia este aceea de a apara drepturile si interesele medicilor...

4. Decizia Colegiului nu are niciun fel de "greutate" in fata instantei, adica poate/nu sa tina cont (printre altele!) si de ea. Instanta va avea insa in vedere raportul de expertiza medico-legala. Asteptam in continuare concluziile INML.

5. Subscriu intrutotul celor precizate de Lona.

6. XIO, pentru a putea citi un text de lege nu ai nevoie de studii juridice, dar pentru a-l putea intelege si interpreta iti trebuie ani buni de scoala si experienta in domeniu. Altfel, iti poti da cu parerea despre orice, inclusiv despre notiunea de culpa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Multumesc tuturor celor care au inteles care a fost motivul pentru care am prezentat "povestea" Nataliei Ionescu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:

quote:
Originally posted by Lona

quote:

Lona,
ai dreptate, colegiul nu-i justitie.
Insa justitia nu va lua decizia si in baza rezolutiei Colegiului? Mie una, nu stiu altii cum sunt, mi se pare strigator la cer, nu e nevoie de studii de specialitate ca sa-ti dai seama ca femeia aia nu a primit ingrijirea medicala de care avea nevoie, ca a fost in mod evident neglijenta si nu s-au facut nici macar investigatiile de rigoare (marturie e declaratia lui Bogdan Marinescu "s-a presupus ca....").

Ma revolta ca aceasta solidaritate de casta, prost inteleasa si aplicata nu face decat sa puna alte vieti in pericol dupa ce biata femeie a intrat in pamant cu zile iar copilasul va ramane cu tare pe viata... daca traieste...

Nu, justitia nu va hotari pe baza deciziei. Aceasta va fi numai o "piesa". Vor fi o multime de alte probe - raportul medico-legal, declaratii, martori etc.

SI in baza deciziei Coelgiului am spus.
Dar si faptul ca un "organ competent" a dat o rezolutie de acest fel va cantari in justitie, nu-i asa?

Prea putin. Parerea mea e chiar deloc, atata vreme cat insusi spitalul a sesizat Parchetul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by martta

Buna, fetelor!

1. Ionut este bine, s-a reluat alimentatia cu laptic - prin gavaj. Maine face 35 de saptamani; dr.Toma ne-a spus ca la 37 de saptamani ne va putea spune cat de sever afectat este creierul (substanta alba)datorita leucomalaciei.

2. Nu am avut intentia sa atac pe nimeni si nici nu consider ca am fost atacata de cineva anume. Eu am prezentat un caz nefericit, fara a obliga pe nimeni sa citeasca ce am scris sau sa formuleze un punct de vedere.

3. Colegiul medicilor inca nu s-a pronuntat cu privire la acest caz (suspendati au fost medicii implicati in cazul de la Sp. Universitar, cu micutul Sebastian). In aceasta perioada stiu ca erau alegeri la Colegiu, urmand ca la sfarsitul lunii decembrie sau inceputul lunii ianuarie sa se intruneasca, in aceasta speta, Comisia. Aceasta, dupa ce cazul a fost mediatizat; la momentul depunerii sesizarii, ni s-a spus ca in termen de 30 de zile ni se va comunica daca este /nu cazul sa se dispuna vreo ancheta in acest caz, iar daca raspunsul va fi afirmativ, va mai dura inca vreo 6 luni pana la solutionare.
Nu avem asteptari prea mari de la acest organism, avand in vedere faptul ca principala atributie a acestuia este aceea de a apara drepturile si interesele medicilor...

4. Decizia Colegiului nu are niciun fel de "greutate" in fata instantei, adica poate/nu sa tina cont (printre altele!) si de ea. Instanta va avea insa in vedere raportul de expertiza medico-legala. Asteptam in continuare concluziile INML.

5. Subscriu intrutotul celor precizate de Lona.

6. XIO, pentru a putea citi un text de lege nu ai nevoie de studii juridice, dar pentru a-l putea intelege si interpreta iti trebuie ani buni de scoala si experienta in domeniu. Altfel, iti poti da cu parerea despre orice, inclusiv despre notiunea de culpa...

de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)
poze

Sanatate puisorului!
(Impresia mea a fost ca deja Colegiul s-a pronuntat, probabil am confundat cu micutul Sebastian). Nu are insa nici o relevanta. Suspendarea dreptului de practica nu conteaza in discutia de aici decat ca masura imediata, si nu va influenta decat in mica masura ancheta. Nadejdea mea este ca probele stiintifice ale medicinii legale sa fie serios administrate, si sa lumineze pana la capat cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Pana la analizarea cazului de catre colegiul medicilor si justitie, spitalul a luat vreo masura provizorie sau personalul implicat lucreaza bine merci in continuare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Martta , eu nu mi-am dat cu parerea , am dat un citat. Nu am interpretat absolut nimic.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput