LMA! Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (121)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ziggy spune:

A venit si randul meu sa va impartasesc experienta nasterii lui Calin.
Dupa o sarcina usurica, as putea spune, mai greu cu job #8211;ul, caci lucram pe un santier, uneori cam frig prin birouri, cam in mijlocul campului se mai defecta centrala, a venit si timpul sa intru in prenatal. Moment mult asteptat. Somn mult, cumparaturi pentru bebe, plimbari multe. Am fost la consulturi cam la 10 zile in ultimele saptamani. DPN era 5 decembrie. Pe 21 noiembrie, la consult dr. imi vorbeste despre inducerea nasterii. Imi propune ca pe 30 noiembrie sa ma prezint pentru inducere. Fiind Sf. Andrei si numele de familie al nostru fiind tot acesta il intreb daca nu se poate alta data. Ok, ramane 28 noiembrie. Dupa aceasta intalnire cu dr. incep sa imi pot tot felul de intrebari despre inducere. Merg la gimnastica pentru gravide la Giulesti, unde scumpa de Cerasela Radu, cea care se ocupa de noi, ma mai linisteste, imi spune ca daca copilul nu este pregatit este posibil ca nasterea sa nu se declanseze. Asa a si fost.
Dupa ce m-am internat pe 28 dimineata si dr. a urmat procedurile necesare inducerii, eu contractii deloc, dilatare deloc, nu aveam nici o legatura cu nasterea. Stau toata ziua in sala de nasteri, urata periada, au fost foarte multe nasteri, nici una cu epidurala, incep sa imi pun intrebari de ce nu alege lumea epidurala. Seara merg intr-un salon, a doua zi dimineata ma externez. Imi zice dr. ca daca nu intervine nimic (apa rupta, contractii dureroase) sa vin pe 4 decembrie.
Am petrecut o saptamana frumoasa, isi luase si sotul concediu si luni pe 4 decembrie ma internez. Medicul meu nu venise, rugase un coleg sa se ocupe de mine. Pus sfert de pastiluta in col, facut injectia cu calciu si nimic. Se face ora 13, medicul ma consulta din nou, mai pune un sfert de pastiluta in col. Eu nu simteam contractii, desi medicul zicea ca am, dar nu sunt prea eficiente, copilul nu lua pozitia care trebuia. Trece timpul, simteam din cand in cand cum ma strange burtica, dar nu ma durea nimic. Se face ora 19 si medicul decide sa imi rupa membranele si spune ca peste o jumatate de ora sa imi faca epidurala. Din acel moment el a plecat lasand dispozitie sa fie chemat cand ajung la dilatatie 7-8. Acum, dupa ruperea membranelor, au inceput durerile. A durat mai mult de o jumatate de ora pana mi-a montat epidurala caci au mai fost trei fete inaintea mea.
Moasa care fusese pana la 19 era mai draguta, aceasta de acum era mai in varsta si cam frustrata. Cred ca pe la 20.40 a venit si epidurala mea. Moasa mai avea o fata de urmarit, o prietena de-a mea Alina, cu care fusesem la gimnastica. Pe mine nu prea m-a placut moasa, dar pentru mine nu conta, ma simteam bine, in siguranta, un prieten bun de-al sotului fiind medic rezident chiar pe sala de nasteri. Numai ca prietenul a plecat acasa, caci deja statuse destul, dar imi zisese sa il sun daca am probleme.
Moasa zicea ca o nastem pe la 3 dimineata, fapt pentru care nici nu ma mai consultat. Dupa o ora jumate de la punerea epiduralei, ma simteam ciudat, nu prea mai aveam aer, imi pune o masca de oxigen, inca o doza de anestezic, dar tot ma simteam ciudat, parca tragea cineva in lateral de bazinul meu. Moasa nu prea mai zicea nimic, eu respiram cum invatasem la cursurile Lamaze. Tot vazandu-ma asa, peste un timp vine o dr. rezidenta si ii zice mosei: #8220;poate s-a angajat copilul#8221;, hai sa o controlam. Si in urma consultului ei constata ca dilatatia este maxima. Cheama repede de pe telefonul ei medicul. Acesta vine foarte repede, caci locuieste aproape de spital. Intre timp, pana sa vina medicul, moasa tot bolborosea: #8220;cum sa fie maxima deja, sa vezi ca cheama doctorul degeaba de acasa, mai rezidentii astia cred ca le stiu pe toate#8221;. Eu ii multumeam lui D-zeu ca o trimisese pe rezidenta aceea la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziggy spune:

Eri_ka, iti multumesc pentru semnificatiile numelor.
Si tuturor mamicilor care ne-au felicitat va multumesc si va doresc tot binele din lume pentru fulguletii vostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

www.youtube.com/watch?v=JGFSOwal82A" target="_blank">SUNT MARE

CALIN
ANDREI
MARANI

Flore Alessia Liane (16-12-2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eri_ka spune:

Si un special La multi ani! pentru mamica Maria Mirabela.
Maria - Desi acest prenume induce dorinta de a lucra in armonie cu ceilalti, determina, totodata, un sentiment de superioritate si o fire bagacioasa. Isi doreste sa ii inteleaga si sa ii ajute pe ceilalti, dar, in acelasi timp, se poate implica prea mult in problemele lor facandu-si, astfel, prea multe griji. Isi doreste sa isi intemeieze o familie si propriul camin si are capacitatea de a instaura intelegerea si armonia in familie, fiind flexibila, iertatoare si plina de tact. Iubeste copiii si nu ezita sa aiba grija de orice copil are nevoie de ea. Evita certurile si animozitatile ori de cate ori este posibil, preferand sa evite un subiect, decat sa aiba o discutie care ar rani sentimentele cuiva.
MIRABELA - de la "mirabilis", cuvant latinesc insemnand "miraculos".Forma a numelor Mirel, Mirela - prenumele cel mai melodios din cate exista este considerat a fi MI-RE-LA, un prenume imprumutat din onomastica occidentala. Mirela, alaturi de Mirel, a patruns in spatiul romanesc pe cale culta, sub influenta directa a literaturii. Mirel(a) si-a desavarsit recunoasterea internationala printr-un celebru poem de dragoste francez, scris in limba provensala, o limba romanica vorbita in regiunea Provence, din sudul Frantei. Acesta se numeste "Mireille" si este scris de poetul Frederic Mistral. Se pare ca acesta a imprumutat numele de Mireille dintr-o legenda, unde avea semnificatia de "minunat" si era inrudit cu numele latin Mira (regasit in onomastica actuala alaturi de derivatul sau italian Mirella). Poetul francez Mistral a dat, insa, si un alt sens numelui. Cuvantul provensal "mirar" se traduce prin "a admira".

SONIA
www.protv.ro/petitie.php" target="_blank">Salvati animalele!
Jocuri & activitati
Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai. Burton Hills

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

ziggy...asteptam finalul....hai nu ne tine in suspans...

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

dbunny - ce.ati facut cu plecarea in ro? mai mergeti anul asta? eu plec la anu pe 1 februarie, am luat deja biletele :)

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eri_ka spune:

Sunt indignata ! Dupa 2 luni de la comanda, iata ce primesc: "V#259; anun#355;#259;m c#259; produsul comandat de Dvs., cod AI 495943, denumire „Juc#259;rie multifunc#355;ional#259;”, nu mai este disponibil. Din aceast#259; cauz#259; livrarea lui nu mai este posibil#259;."
A mai primit careva acest mail?

SONIA
www.protv.ro/petitie.php" target="_blank">Salvati animalele!
Jocuri & activitati
Fericirea nu e o destinatie. E un mod de a trai. Burton Hills

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

Ziggy, finalul pls. Asa frumos ai povestit.

Flore felicitari pentru umblareata.

noi suntem bine de tot, umbla perfect, e un dragut.

Fetelor am o intrebare: de vreo saptamana nu mai vrea sa suga din sanul stang. suge doar din dreptul. dreptul se face mare (era mai mare de la inceput cred ca am mai mult lapte aici ) si deja in stangul e lapte mai putin. ce sa fac? sper sa nu raman cu un san mult mai mare ca altul. de ce nu mai vrea din stangul? de la inceput l-a preferat pe dreptul dar acum suge o data din stangul si se stramba si vrea celalat san. sa aiba alt gust sau ce? plange daca incerc sa il fac sa suga si la stangul.
V-ati intalnit cu asa ceva?

Va pup mult pe toate si

LA MULTI ANI!!! fulguletilor de ieri si azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

Calin, andrei si sorana

Maria

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

bravo Alessia

Calin Ioan
Andrei Daniel

La Multi Ani draga noastra Marani
sa fii fericita alaturi de sotul tau si de minunea cu ochi albastri .

Monica si www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)

Mergi la inceput