Povestea nasterii lui d
eram atat de ...aeriana..in toata logica mea, in toata ordinea mea..era un haos. pe ultima suta de metri am realizat ca inducerea e o prostie. dar imi era atat de frica de nastere incat am fost in stare sa iau asa o decizie. sa aleg intre sanatate puiului meu si micsorarea durerilor mele la nastere...si asa incepe ciclul a doua oara n-o sa mai fac asa.
casa era vraiste. pusesera termopanele dar nu se uscase spuma, toata mobila lui davidutu era acoperita de cearceafuri si celofane, dadusem al 15 lea aspirator si tot era praf peste tot, lucrusoarele lui calcate si spalate de n ori stateau in sertarele alea unde intra praf zilnic. venise si mama si nu avem unde dormi toti in ultima noapte acasa, decat de-a latul pe canapea. asa a fost ultimul somn fara bb
dimineata cu emotiile in gat si bagajele facute am plecat la spital.
fetelor multumesc mult, noi plecam in 30min, sa-mi tineti pumnii.am emotii dar nu foarte mari ca nu m-am trezit inca bine din somn. ultima mea noapte de nu-inca-mamica a fost groaznica, n-am dormit mai deloc, cu pozitii nasoale....hai ca mi-as pune si o majoreta pt mine, doar doar...
va pup pe toate
unde am inceput, evident, cu asteptatul...a venit dr, m-a trimis sa ma interneze. eram atat de in ceata...debusolata complet. sus m-a luat o tanti, acra pana in dinti. nu stiam ce e, asistenta, dr, habar n aveam. dar era acra rau. m-am dezbracat, pregatit, stau in pat si astept. peste vreo ora vine tanti cu pricina: dati-mi un pahar. panica! din toate sutele de liste de pe net, cele doua genti uriase, sfaturi peste sfaturi...nimeni nu imi zisese nimic de pahar. pahar? pai..nu am...a....pai cum ati venit fara pahar?
in fine, peste inca jumate de ora vine infirmiera cu un pahar de plastic cu un deget de ceva odios pe fund. sa beti niste suc dupa sau multa apa ca e gretos. panica dinnou. ramasese sa luam apa dimineata dar cum nu am vrut sa intarziem...sun alex, vino cu apa si suc. peste inca jumatate de h am luat uleiul si sucul de rigoare.
bun. si acum? asteptam..si asteptam...si asteptam...alex nu are voie in sala de travaliu. mai cobor la el, mai vorbim, ne mai pupam...imi tot spunea ca sunt atat de frumoasa in dimineata aia...si eram atat de fericita..si de in aer...
de pe la 12 timpul a trecut greu. foarte greu...alex a plecat acasa, am zis ca nu are rost sa il mai tin, dr imi zisese ca pe seara voi naste. peste vreo 3 ore l-am chemat dinnou. durerile erau destul de nasoale plus ma plictisisem infiorator. singura in spitalul ala.
am aflat ca individa acra era moasa. ma gandesc ca daca ii dau ceva poate s-o mai indulci...nu..atentia dupa..sa vedem ca totul iese bine si vorbim apoi. dar parca i-a aparut un zambet pe buze. alea acre...ma tot controlau. si plecau. nu intelegeam nimic. la un mom dat o intreb. cum e? e..permite un deget, dar sa nu mai spui la nimeni. ramane intre noi, da? habar nu aveam ce inseamna asta..ma gandeam ca o fi vreo dilatatie 4-5...
dupa ce i s-a luat acreala primei moase a aparut ca din senin inca o tipa. tot blonda dar mai tinerica si ceva mai draguta. din ce in ce mai draguta. pana mi-a picat fisa ca tot moasa era..acum eram iar in ceata. asteia ii dau? intra peste ailalta? sau lucreaza impreuna..? in fine..durerile erau tot mai nasoale, tot ceream peridurala aia...
a mai venit si alex, l au lasat sa intre. era atat de ingrijorat pt mine si imi spunea in continuare ca sunt atat de frumoasa...eu deja nu mai puteam. si nu atat de dureri ci pt ca vedeam ca nu ma dilat destul si ma gandeam ca in ritmul asta nu o sa rezist 2 zile..
care epidurala la un mom dat vine...si ma asteptam sa fie..mana cereasca..sa nu mai simt nimic..sa pot sa ma culc linistita..de unde...parca nu mai simtem tot, dar durerile alea de burta, undeva fff jos, erau tot acolo. tot nu puteam sa ma misc, dar macar nu ma mai durea spatele.ma tot controlau, dar de la 3 cm cand au pus anestezia..nici o schimbare. au incercat manual..nimic...
pe la 5 jumate a venit dr, s-a uitat, a mesterit, si odata am simtit ceva cald. era apa. m-a trimis la loc in pat. cam la 5 min veneau moasele, cand una, cand amndoua. dar de dilatat..nimic.
la 6 jumate deja eram obosita. le intrebam pe moase daca au nascut, daca e normal sa fie asa nasol...sa dureze atat...li se cam termina tura, ar mai fi stat sa ia si ele un ban, ar fi plecat ca, de...se terminase tura...a venit dinnou dr. ce faceti? cum va simtit? hai sa mai vedem o data. sus pe masa. moment in care incep sa vomit. o data, de doua...dr, draguta, imi explica ca asta e semn ca incepe dilatarea. cred ca nu te incalzeste prea mult asta, nu? de unde...eram super fericita. vomitam si eram fericita. cu chiu cu vai ajunsa pe masa, am mai vomitat de cateva ori, de abia a reusit sa se uite. veneau cu tava in stanga, vomitam in dreapta..
ok, dinnou in pat, mai e un pic. mai vb ceva cu moasa in cadrul usei, venise si anestezistul, tot discutau ceva...plecasera moasele si venisera altele. doua. tot blonde. discutau toti in usa. venise si alex, ma mai imbarbata un pic. desi la cum aratam , plima de voma, cred ca el era un pic mai dus decat mine. si noroc ca imi vine ideea sa intreb:
'e normal sa am niste dureri..ca de colon? ' dr mea, o draguta ca de obicei, se apuca sa imi explice de la a la z. pai durerile de colon se pot manifesta..ceva cu in capul pieptului...si ceva cu diafragma..contractiile uterului...imi tot explica draguta. zic nu..nu..a, si mai pot fi...A! HAI REPEDE SA VAD! hopaaaa sus pe masa. nu e colonul, e capul lui bb care iese. nu mai mergem in sala de nasteri, aduceti tot aici.
mi-au pus niste carpe sterile -alb din ala spalat cu clor de n ori -pe burta. sa nu pui mana aici. asa...impinge. hai inca o data da' luuuung. gata. si inca o data.
19.05
era d. micul de el. cat asteptam acolo auzisem vreo 4 bbi. si plansul lor era atat de frumos...iar acum il auzeam pe d. era perfect. tot tipam sa imi dea telefonul din pat sa il sun pe alex. si mi l-a aratat. doamen..stateam si ma uitam la el. inlemnisem. nu mai puteam face nimic. nici sa ma misc...mi-a zis 'se poate atinge ' si efectiv mi-a fost frica sa pun mana pe el. sa nu ii fac vreun rau. era atat de mic..si vinetiu...si avea cearcanele lui alex . era asa obosit mititelul dupa un travaliu lung...
alex nu s-a putut duce acasa. era asa mandru..si fericit..mi-a zis ca a mers pe jos pana acasa. de la bucur la domenii. nu mai putea de fericire. nu stia pe cine sa sune, ce sa spuna. au am dat sms cred, la toata lumea din agenda. doamne ce mandra eram. si sunt. si fericita.
mi l-au adus a doua zi dimineata. si toata noaptea numai la el m-am gandit. nu am putut sa inchid un ochi. il voiam langa mine. pur si simplu nu am putut dormi.
acum nu pot sa cred ca a facut un an. nu stiu cand a trecut de la bebelus la baietel. nu pot sa imi imaginez cum mi se putea parea frumoasa viata fara el. sau implinita. ce bucurii firave aveam. ce echilibru instabil. de abia acum am o viata. e d.
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
Raspunsuri
A_Iulia spune:
Ce frumos!
La Multi Ani, sa-ti traiasca, sa fie sanatos si fericit!
Adina + Olivia Q1.04
Dia1609 spune:
LA MULTI ANI D! sa cresti mare, sanatos, frumos, bucuros si sa fii un copil fericit! iar mami si tati sa fie cel putin la fel de fericiti ca si acum !
Donia spune:
Dureri de colon...
Ce sarmaluta mica era Davidutzu... pare incredibil!
Foarte frumos ai povestit, felicitari pentru rabdarea de acum 1 an, ca mult s-a mai lasat d asteptat... dar merita, nu?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Teutz spune:
Ai un stil bestial de a povesti! Foarte frumoasa povestea nasterii lui d!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
a_deju spune:
ti-am mai zis ca te iubesc, daaa??? na, sa stie si marele public
LA MULTI MULTI MULTI ANI D!!!!!!!!!!!!! cu sanatate, bucurii si muuuuulta iubire! felicitari diana si alex pt primul an de parinti!!!
Deea, mami de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
mami_papatot spune:
ce dagutz si gasutz este davidutzul tau! sa-ti traiasca si sa te bucuri mereu de el!
mami_papatot 22+ cu Honey mica
http://community.webshots.com/user/mami_papatot
Sunt cucoana-n casa mea!
http://bd.lilypie.com/24Mjp3.png
ramyteo spune:
Ah si tu ai avut un travaliu lunggggg. Eu stiu ce inseamna am stat 15 in travaliu si 11 ore fara lichid, nasol.
Sa-ti traiasca si sa fiti sanatosi si va pupam
asiza spune:
Am savurat fiecare cuvintel...
David!!!! Sa cresti mare si sa fii sanatos!!
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
laura_dimitris spune:
LA MULTI ANI SANATOSI DAVID !!!!
SI TIE, MAMICA LUI DAVID, FELICITARI PENTRU BAIETELUL MINUNAT, FELICITARI PENTRU STILUL SUPER DE A POVESTI.
Laura 30+ Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
dandusa spune:
minunat...,sinteti minunati...,o familie superba...,d este special...
La multi,multi ani d,sa cresti mare,sanatos...,sa ai parte de mult noroc in viata...si de muuulte impliniri...
ps:abia asteptam a doua poveste...
Fiti mai buni de Craciun
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius/www.crisa.ro/" target="_blank">Crisa