Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (24)
Raspunsuri - Pagina 10
Roxana_G spune:
Salutare. Am avut o zi destul de buna, am rezolvat tot ce era pe lista. M-am vazut si cu Sabina si frumuselul de Gheo, care era cuminte in carucior. Mi-am luat si cazierul judiciar si cel fiscal, si cred ca reusesc saptamana asta sa ma inscriu in Camera Consultantilor. Luat si tort pentru mama, impartit din cadouri de Mos Niculae.
Intentionat am lasat la urma chestiunea cu controlul de la doctor. Sa stiti ca nu a fost asa rau cum credeam, mi s-au parut super ok acolo. Nu pozitia aia de ma stresam, f finut, rapid, cu un aparat cu luminita doar s-a uitat si cam atat, ca nu se putea din pricina ranii. Am vorbit foarte mult, vreo ora. Mi-a explicat si povestit. Lucrurile nu sunt asa rau cum credeam, insa am o fisura post-partum (ce sa fac, grasomega al meu mi-a rupt si fundul) pe partea anterioara, care este cam rau si eu am agravat-o cu supozitoarele. Insa o sa se vindece, deocamdata asta e prioritara. Incercam cu tratament local de la ei, si abia apoi ajungem la botox daca nu se imbunatateste asa.
Problema mov insa nu e asa rau, adica nu am deloc hemoroizi externi, nici o tromboza, nici o infectie. Probabil sunt cativa interni cam umflati de la nastere si sarcina, pe care ii putem rezolva dupa ce scap de fisura. Ca atare toata afacerea va dura vreo 2-3 luni si va costa cam 20 mil, dar macar sa rezolvam totul. Dupa ce rezolv rana o sa pot face si investigatii mai detaliate. Deocamdata nu se putea. Dar au fost draguti, ca eu atat m-am vaicarit ca primul lucru mi-au facut anestezie ca sa nu fac scandal.
In fine, deci la momentul actual am nevoie de multe lichide si fibre, atentie la alimentatie, niste creme locale ptr exterior - adica numai pe rana, vit A, Detralex si niste bai locale cu apa rece si betadina.
Cam asta.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Roxana_G spune:
Nana, cam la 3 ore minim ar trebui sa manance. Insa fomistul meu a avut o perioada in care nu puteam sa il tin seara mai mult de 2 ore jumate. Acum mananca numai la 3.1/2 - 4.
Afibebe, am povestit ce si cum. Imi pare rau ca am asteptat atata si ca am mers dupa ureche, de aceea in loc sa imi treaca am agravat rana, ca am folosit supozitoare. Of!
Lavinia, multa sanatate, sa te faci bine repede. Felicitari pentru botez si mica ta crestina. Nu iti face griji cu mancarea, uneori si Andrei mananca 100 ml. Are pase si pase, maine chiar vreau sa il duc la doctor sa vad ce si cum.
Maria, vezi ca sunt mai optimista? Mai ales acum pana se duce anestezia aia.
Alehiam, imi pare rau ca nu m-ai tras de maneca, poate mai stateam de vorba putin.
Gabriela si SabinaY, pupati dulcetile de fete de la noi!
Legat de problema mov, vreau sa va multumesc din nou ca m-ati sustinut. Mesajul meu insa este sa nu tratati dupa ureche, ca uite ce am facut eu cu supoztioarele alea indesate.
Rox ,
Poze
youngrita200 spune:
Devylla, am solicitat si aici control cerebral mai amanuntit... adica o tomografie sau un RMN, dar nu se poate face atata timp cat Maya e dependenta de oxigen. In incaperea in care sunt aceste aparate nu se poate introduce un tub de oxigen. E periculos. In plus, ambele examinari dureaza destul de mult in timp, iar la copii se fac sub anestezie. La Maya exista riscul sa nu se mai trezeasca si nimeni nu-si asuma responsabilitatea asta. Si in strainatate s-ar pune problema acelorasi examinari: CT sau RMN. Deci... Tot acasa ramanem.
Roxana_G spune:
Cat despre bratarile alea, stati asa ca nici eu nu stiam ce e cu ele. Mi-au dat aia la intrare un bat fosforescent, abia inauntru am vazut ca se face bratara si cand am bantuit pe acolo dupa gasca am vazut mesajul afisat cu codul bratatrilor.
Alina.clau, pai exact asta spuneam si eu, ca nu mergem acolo la agatat si nici sa demonstram ceva, asa ca nu e nici un motiv de stress ptr kg. Si pe cuvant erau gagici cred ca de 2 ori cat mine imbracate cu niste pantaloni de crapau pe ele si cu bluze mulate si nu aveau nici o jena, ca sa nu mai spun ca purtau bratari de dispobilitate.
Afibebe, eu nu sunt pro operatie si nici nu imi vor face operatie pentru ca nici ei nu recomanda. Deocamdata nici botox nu e cazul. O sa facem ligaturare de hemoroizi interni daca e cazul, ramane de vazut dupa investigatiile detaliate.
Sabina, tie ti-am raspuns in persoana. Te rog sa pui cand poti o poza cu poneiul ala.
Rox ,
Poze
Lia_B spune:
Afibebe, multumesc, fetita a fost sanatoasa, dar nu vreau sa mai vorbesc despre asta.
Lia si Runa Miruna 21-08-2007
danielle02 spune:
moldoveanca,lia
roxana ma bucur ca nu e nica grav
rita Dumnezeu sa va dea puterea sa treceti peste problema asta
eu am venit din oras,dar nu prea am gasit nimic,nici macar ptr. bebelusha,am vrut sa iau niste globuri albastre ptr. bradutzul din living si nu am gasit,erau toate culorile pamantului numai albastre nu
asa ca,am venit acasa cu fomista mea micutza care a ras o sticluta de lapte si acu tipa la urechile mele cat o tine gura,nu plange,numai tipa si rade,nu stiu ce stil are
Danielle de Ebonee (02/10/2007)
pozici
ramonaiani spune:
Am facut si noi astazi de dimineata vaccinul. D-l doctor foarte de treaba, i-a facut injectiile asa usurel, ca mai mult a plans cand am imbracat-o decat de intepaturi.
Am intrebat printre altele si despre posibilitatea de-a zbura acasa cu avionul. Mi-a spus ca el nu recomanda avionul copiilor pana intr-un an, dar .. avand in vedere situatia noastra, mi-a spus sa am grija si sa-i dau sa suga (suzeta sau biberon) la decolare si la aterizare, a.i. sa nu aiba probleme cu urechile. Si .. in niciun caz sa nu zburam daca copilul e bolnav! Acum vreo cativa ani am racit bine si am zburat Fr-Buc. A fost cea mai nashpa caltorie - mi-a bubuit capul de durere si la decolare, si la aterizare. Noroc cu stuardezele, mi-a udat niste guma de mestecat... Oricum, n-as pune copilul sa indure ceea ce-am indurat eu atunci.
Eliza (06.09.07)
bikmaria spune:
quote:NANA TEUTA PAPA TOT NAM1 ,IAR PEDIATRA MI-A SUBLINIAT SA NU-I DAU SA PAPE DECAT CU PAUZE DE CEL PUTIN 3 ORE INTRE MESE .pt bebe ANDREI
Originally posted by NanaMotoc
Vin si eu cu o intrebare pentru mamicile care dau bebelusului Nan1 sau formula: cat timp trebuie sa treaca intre mese pentru ca laptele sa fie digerat sigur?
Andrei are momente cand cere laptic la 2 ore si daca se intample sa nu am san, trebuie musai sa-i dau Nan si nu as vrea ca cel din burtica sa fie nedigerat si sa-i dau altul proaspat, din motiv de frica de colici si dureri de burtzoaca. EL pana acum nu a facut colici si ar fi pacat sa faca tocmai acum si asta din nestiinta mea.
Ma ajuta cineva? ANdries, Annisia, Roxana, Carpatina si cine mai da formula. Va rog mult, un sfat!pt mamica si un
Nana, Andrei Stefan - 26 septembrie 2007
Ingerasul care ne-a schimbat viata!
Andrei la 1 luna
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
BIKMARIAmamica de dulceata micaMARIA TEODORA(05-09-07) side papanas maricel ALEX(14-07-96)poze
Gabriela77 spune:
Lavinia draga, bine ai revenit! Felicitari pt mica crestina!
Roxana, ma bucur ac vestile sint totusi bune si tu esti optimista!
Nana, si Sara papa Nan 1 in completare si pediatra chiar mi-a subliniat sa las neaparat 3 ore pauza intre mese. DOAR alaptatul la san se face la cerere, nu si cel artificial. Altfel exista riscul sa nu se digere bine si sa aiba probleme cu burtica si stomacelul.
Va multumim mult de aprecieri!
Gabriela si bebe Sara (29.08.2007)
bikmaria spune:
ROXANAma bucur sa aud vesti bune !Daca iti pierzi din optimism dupa anestezie se poate rezolva ,facem alta anestezie ,numai sa te stiu optimista
BIKMARIAmamica de dulceata micaMARIA TEODORA(05-09-07) side papanas maricel ALEX(14-07-96)poze