Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (24)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Multumesc din suflet poentru raspunsuri.

Youngrita, ai dreptate cu investigatiile.
Ce pot sa iti spun eu, este ca imediat dupa nastere, adica a doua zi, Andrei a fost internat la terapie intensiva si i-au administrat medicamente ca sa ii poata face investigatii, iar 2 saptamani a tot stat sedat, timp in care i-au facut tomograf, RMN, EEg,. etc
Cand am fost internati din nou, adica la 4 saptamani, i-au facut eeg fara a mai fi anesteziat sau sedat, i-au lipit electrozii pe capulet si peste i-au pus o fasa ca un fesuloi si a stat conectat 3 zile la el. Nu stiu daca te ajuta, DAR in strainatate conditiile sunt cu totul altele iar medicina a evoluat mult. Nu vreau sa iti dau sperante desarte, departe d emine gandul asta, insa ma gandesc ca poate undeva exista totusi o speranta. E cumplit sa iti vezi copilasul bolnav si sa nu ai nici o putere sa il ajuti.
Noi de atunci tot facem investigatii cu Andrei sa vedem cauza spasmelor si nici acum dupa aproape 2 luni jumate, nu am depistat ce este. Toate analizele sunt normale, au trimis teste si in Danemarka si in Amerika si au venit normale, si totusi el in continuare face aceste spasme care ne termina psihic. Acum iar a crescut nivelul medicamentelor in sange si iar e somnoros si nu maninca, iar noi nu putem face nimic ptr ca dr e plecata in Amerika si vine cu cateva zile inainte sa plecam noi spre Romania. E cumplit...
Va pup pe tine si pe Maya si va imbratisez cu mult drag. Curaj si multa putere.

Sabinule ti-am dat si eu mail.

Nana, Andrei Stefan - 26 septembrie 2007
Ingerasul care ne-a schimbat viata!
Andrei la 1 luna
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Buna,

Mie doctorita mi-a spus de espumisan in doza cam cum a zis si Lia_B (or fi fost la acelasi congres sau avem aceeasi pediatra ) ceea ce mi se pare mult, 5ml de espumisan adunati pe zi...

Eu vad o diferenta ligeea, parca la espumisan nu numai ca ragaie mai bine, dar a inceput sa dea si partzuri ca o mitraliera ceea ce inainte nu facea.

Gripe l-a ajutat cu ragaielile, dar l-a constipat rau, deci am renuntat la Gripe si bine ca am reusit sa il scot afara cu termometrul.

Acum sunt pe espumisan si ceai de colici de la humana (am zis sa-l incerc si pe asta ca nu mai stiu ce sa-i fac). Al meu nu plange chiar nonstop, dar are dupa masa si seara cate 4 - 6 ore de agitatie in care mi-e si frica sa nu-i crape vreo vana-n cap de atata urlat si nu se calmeaza cu nimic...ce suzeta ca o scuipa de mama focului.

Din fericire nu vomita. Dar regurgiteaza daca nu reusesc sa-l fac sa ragaie.

Nana 2 ore jumate e minim, 3 ore este optim la lapte praf, ala de mama am vazut ca pe-al meu il digera in umai putin de 2 ore, dar cred ca depinde de la mama si copil ...bafta sa nu ai parte de colici ca ai lui Mircescu ca iti vine sa te dai cu capul de pereti.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Si cand ma gandesc ca Victor n-a avut, habar nu am avut ce-s alea...Mircescu are colici pentru amandoi, cu varf si-ndesat...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

stai linistita ca nu-i crapa . Si la mine ii ieseau venele de la tample in evidenta si i se innegrea capsorul , ca sa ma calmez ma gandeam ca n-am auzit de nici un copil care sa moara de la colici .
pe de alta parte , tot pt. autocontrol imi ziceam ca pe mine -la urma urmei ma deranjeaza ,,auditiv dar cat de tare trebuie sa-i doara pe ei bietii de racnesc asa ?
Fi-miu n-a urlat asa de tare nici cand i-a pus branula lamanuta -si l-a intepat vaca aia de vre-o 10 ori de0i ciuruise manuta , cum a urlat la colici , ziceai ca e pus la fiert .

Mi-ai dat idei cu gripe water , am vazut eu ca si asat mic e cam constipat si nu stiam de ce , n-am sa-i mai dau nici eu .
Cu suzeta de data asta sunt baftoasa , asta mic o accepta celalat la fel , o scuipa si mai rau se enerva .

Incearca si cu alt model, crede-ma e de real ajutor .

Mi se pare cam mult 5 ml -pe zi , o singura data ?
bine , adevarul e ca mai rau decat durerea de burta aia groaznica nu cred ca are ce sa-i faca , am sa ma uit ce medicament e asta pe care-l contine espumisanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nana, am raspuns

Andriesule...serios?? pai gheorghe facea kk in cascada dupa gripe
La tine pe burtica se linisteste? ai incercat sa-l pui in wrap?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

La noi espumisan ala a fost miraculos, gripe inutil. Insa nu prea am stiut ce sunt aia colici, ma refer ca si durata. Crize avea crunte, urla cu orele, dar de pe la 2 luni si o saptamana nu am mai avut probleme.

Andrei e chiar cumintel, plange foarte rar. De vreo 3 zile are iar cate un moment in care mai mult tipa. Nu imi dau seama daca are vreo durere sau e de oboseala, adesea adoarme de cum il iau in brate. Doarme cam mult in opinia mea. Si mananca mult mai putin, asta apropos ca ne invidiati. Mai nou mananca in jur de 700 ml pe zi, ceea ce e putin pentru el, impartiti in 5 mese.

E asa haios cum se ridica el pe coate, nu mai plange cand se trezeste din somn, se ridica si sta asa. Ieri era cu capul in perne si statea asa ridicat saracul chiar daca nu vedea nimic. E foarte atent in jur si s-a obisnuit cu Alex. Acum 3 seri a ras in hohote la ea care se maimutarea si ii vorbea. Iar Alex e incantata, il tot iubeste si il pupa. Azi m-a suprins, cand a venit acasa, s-a dus glont la el si l-a pupat si ii vorbea si il mangaia.

Maine duc baiatul la control de 3 luni, o sa va spun ce si cum.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Buna seara tuturor.
Toate vechi si noua toate: noua sunt eu pe forum, vechi e faptul ca citesc cu sirg de la inceput. Abia acum mi-am luat inima in dinti sa scriu.

sunt fericita mamica a unei dulcetzi-papanashe: Ana -Maria, nascuta pe 5 septembrie , ora 10, 20, natural, cu epidurala, greutate 3,200 kg, 52 cm.

Simt de parca v-as cunoaste de cind lumea....vorba vine, lumea asta dureaza de prin februarie 2007, de cind va citesc.
N-am mai activat pe forumuri, sper sa ma descurc....

Ma leaga de voi multe clipe virtuale frumoase si vreau sa le salut in special pe acelea care mi-au inseninat zilele...si noptile...cu postarile lor , si mi-au descretit de multe ori fruntea: Roxana G-de departe cea mai " epica " membra, Annisia-cea mai " zglobie" , insa mult mai putin de cind a nascut, Sim Stoian-calm si ratiune,Sabina-plina de umor, Tomasa-delicata si sfatoasa
Ar mai fi multa lume de pomenit...

As vrea , daca s-ar putea sa va rasplatesc intr-un fel pentru " energia" pe care am " furat-o " de pe forum atita vreme...

Nu pot sa promit c-am sa fiu nici pe departe atit de activa ca mai sus pomenitele dar sper sa ma acceptati printre voi chiar daca am sosit cu o intirziere de 11 luni.

Citeva date despre noi: la aproape 3 luni avem 6,500 kg, 65 cm.

In prima luna am papat numai sin, apoi , desi sunt la al doilea copil , m-am panicat ca nu mai am lapte si incet, incet am trecut pe formula.Si nici chiar Sabina nu m-ar fi putut salva de la asta.
Formula cu care luam in greutate cam multishor dupa parerea pediatrei( in a doua luna am luat 1,5 kg), lucru care m-a " speriat" nitel si pe mine. Dar mi-a trecut pentru ca acum , spre trei luni s-au mai potolit lucrurile: "doar" 25o gr/sapt.

Dar, asa cum s-a mai zis pe aici ...nu kilogramele fac pe om.
Daca e sa vorbim de realizari mai intelectuale: zimbim cu adresa de la 7 saptamini,tinem capul binisor, ridicam bine capul de pe burta,ridicam ambele picioare in sus de pe spate si le proiectam in toate directiile,vorbim cu lustrele, cu peretii, si uneori nici mami nu intelege cu ce vorbim. Inca nu ridem cu voce, asa cum am vazut ca fac multi papanashi de aici, dar nu-i zor...fiecare copil are ritmul lui.Pentru noi termenul de comparatie cel mai la indemina e fratiorul nostru Cristian, care pe 5 ianuarie implineste 4 ani.

Despre mine..ce sa va zic, ma inscriu in clubul celor care au mai luat in greutate dupa ce au nascut. A propos, acest club mai numara si alti membri afara de mine? Dupa ce rezistasem "eroic" pe parcursul sarcinii, cu numai 11,5 kg luate (ceea ce mie mi s-a parut extraordinar, pentru ca la prima sarcina am luat 26 kg!) am reusit sa iau, in 2 luni de stat acasa 4 kg, peste cele 4 ramase dupa ce am nascut.
Acum incerc, fara prea mare succes, sa merg in sens invers...
Dezvoltasem o pasiune morbida pentru dulciuri, dar nu pentru eugenii, cum am vazut pe aici, ci pentru...ecleruri.

mama de Cristian(05.01.2004) si Ana-
Maria (05.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenita spune:

Remember me? Nu am mai reusit sa intru de foarte multa vreme, dar am mare nevoie de voi.
Fetelor, noi suntem singurei, tati e plecat la munca si pana pe 15 decembrie, tot sa asteptam. Nu stiu cum va descurcati voi, dar eu sunt la pamant, fizic si psihic. A ajuns pediatra sa imi prescrie mie calmante, ca sunt prea stresata.
Vad ca si voi va chinuiti cu colicii. Noi pana la 7 saptamani nu am avut probleme prea mari, dar de 2 saptamani, urla de i-a iesit buricul si avem o "frumusete" de hernie ombilicala, iar cand urla ii clipoceste buricul de ma baga in sperieti. Dar pe mine ma deranjeaza ca nu mai mananca bine, il apuca durerile in timpul mesei si nu mai reuseste sa termine biberonul. Parca nici pofta de mancare nu prea mai are. Pe langa astea, are si nasucul infundat si sforaie ca un om mare. Am fost la orl si mi-au spus ca are nasucul prea stramt si retine mucisorii, iar pana nu creste, nu rezolvam problema. Ii trag mucisorii cu batista bebelusului, dar trag cu gura nu cu aspiratorul si dupa, tot asa urat se aude. Si cred ca datorita nasucului infundat, inghite mult aer cand mananca, pentru ca nu trage bine din biberon si cand ragaie, regurgiteaza destul de mult.
Apelez la experienta voastra. Va rog, spuneti-mi si mie, e normal sa nu mai manance bine din cauza colicilor? Si cu nasucul a mai avut cineva probleme de genul asta? Si regurgitatul asta, e normal sa regurgiteze mai mult? Nu se intampla mereu, dar uneori parca da afara destul de mult.
Sunt sigura ca par niste nimicuri problemele mele, dar cand esti singura 24 din 24 si nu dormi decat 3-4 ore in 24 de ore, totul are o alta amploare.
Va pup si va doresc sa aveti bebei sanatosi si cumintei!

Carmen si Andrei (02.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Sabina, ti-am dat mail cu calendarele. Te rog da-mi detalii despre Mosul cu Rudolf, poate il abordez si eu.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bikmaria spune:

CARMENITA fruntea sus 2 saptamani trec repede,incearca sa fi tu mai calma si mai linistita ,bebe devine si el nelinistit daca te simte pe tine stresata,pt colici eu am folosit GRIPE si i-a mers f bine .CAND TE SIMTI SINGURA VINO ALATURI DE NOI TIMPUL TRECE ALTFEL ALATURI DE ACESTE FETE MINUNATE

BIKMARIAmamica de dulceata micaMARIA TEODORA(05-09-07) side papanas maricel ALEX(14-07-96)poze

Mergi la inceput