pachet pt USA-cum?
Este pt prima data cind trebuie sa pun la posta ( in Bucuresti) un pachet pt USA, de obicei primeam...
Ce trebuie sau nu trebuie sa fac. Pachetul va avea cca 4 kg si contine cd si carti.
Stiu ca trebuie intrebat in principiu la posta dar poate ca eceva in plus care ar trebui sa stiu.( cum se scrie adresa, ce sa nu pun in interior, cum sa fie pachetul ambalat etc). Multam.
pozele mele
poze
Ruxmax cu bebe Tudor - 08.12.06
Raspunsuri
RWheelwright spune:
In primul si primul rand, adresa trebuie scrisa FOARTE citet; de preferat cu litere de tipar. Nu incerca sa o traduci, ci scrie-o exact asa cum apare cand primesti tu pachete sau scrisori de la respectiva persoana. La fel si in cazul tau, al expeditorului.
Gaseste o cutie de carton care sa nu aiba prea multe etichete si, cel mai important, sa fie in stare foarte buna si rezistenta; gandeste-te cate o sa sufere, saracul. Nu introduce obiecte usor casabile sau alterabile pentru ca nu stii niciodata eaxct cand va ajunge pachetul.. Sper ca nu pui lucruri foarte importante inauntru...
Nu sigila pachetul de acasa (dar sa ai cele trebuincioase la tine: banda scotch, foarfeca, poate chiar sfoara). Vei avea de completat un formular; ti se va cere si valoarea continutului pachetului. Vezi ce scrii; in caz ca se pierde, nu vei primi mai mult decat scrii. Ai grija ca exista articole, in functie de tara, care nu se pot trimite. Mare atentie si la Cd-uri. Cel mai bine este sa iti faci timp sa mergi la oficiul postal de unde vrei sa trimiti si sa intrebi acolo toate aceste detalii. Este posibil sa platesti in afara de taxele postale si o mica suma de asigurare a coletului, dar nu obligatoriu.
Nu stiu daca ti-am fost de folos, insa te rog sa mergi la acel o.p. si sa intrebi totul cu de-amanuntul. Oricum, daca are 4 kg. asteapta-te sa platesti cateva sute de mii (vechi) bune....
Daca trimiti carti sa mentionezi ca trimiti carti, pentru ca, din cate stiu, tarifele pentru expediere carti sunt mai mici/kg, decat daca ai trimite altceva!
Tine-ne la curent si... succes!
RUXMAX spune:
Multumesc , esti foarte draguta, m-ai ajutat foarte mult! P
Poate le pun sub forma de plic ( cu bule si tarif de imprimat), n-am cutie adecvata si mi-e teama sa nu se faac zob...
Te voi tine la curent.
pozele mele
poze
Ruxmax cu bebe Tudor - 08.12.06
ralcat spune:
Sunt doua tipuri de servicii de coletarie: cele expres la care iti dau un cod de bare cu care poti urmari pachetul pe drumul sau spre sua si care ajunge in cam 4 zile la destinatie si cel clasic, care ajunge in cam 12 zile la destinatie.
Te duci cu pachetul la posta, il verifica vama (pe site-ul postei romane gasesti ce ai voie si ce nu sa trimiti, si ce program cu publicul au oficiile cu mesagerie externa si care sunt taxele). Din cate imi amintesc eu parca la cd-uri aveau ceva de comentat, legat de drepturile de autor.
Tot ce pot sa-ti spun este ca: programul este mai mic decat cel afisat, inghesuiala e cumplita, nervii sunt mari, taxele mari (am platit pentru un pachet de 2,1 kg cu mesagerie expres 160 ron).
Copiii merita tot efortul nostru
Sonia, Crisa
Alex, Andrei