Mamici de mai-iunie 2008 (21)
Raspunsuri - Pagina 7
CamiM spune:
Dupa cum se vede nu pot sta departe mult de forum, si cum Sofia face nani am mai bagat si eu un oki pe aici.
Diana felicitari pentru a doua bombonica..o sa aiba tati mult de furca..cu doua pardon trei fete asa faine..
Alysh ce sperietura..brr!! Ma bucur oricum ca esti ok.
Gabitzam si mie imi plac tare mult hainutele de fara panou, din pacate aici nu se prea gasesc. Sa porti sanatoasa pantalonii. In alta ordine de idei ce bunatati ai mai gatit? Mai da-ne idei.. poate ne pui si pozici..
Inais la carucior conteaza cam ce au zis fetele. pentru noi a fost important sa fie usor si sa se manevreze usor( inchis cu o mana,luat curbe, etc). Dupa 6 luni si noi am cumparat un carucior sport( tip umbreluta)de la Chicco si suntem tare multumiti de el. A.. si foarte important caruciorul sa fie potrivit pentru cat de inalti sunteti voi. la noi era mare problema ca si eu si tati suntem inaltuti si majoritatea aveau manere tare joase de mergeai cocosat.Si sa aiba cos.. ca atatea o sa carati dupa voi cand plecati cu bebe..o nebunie...
Onyx e ok, si eu am facut Papanicolau dupa ce am ramas insarcinata si nu am avut nici o problema.
MsBB te inteleg, la prima sarcina in ianuarie aveam deja patutul si caruciorul si o tona de hainute..te pui cu fluturasii de ?!!
Cami 17+ & Sofia Alexandra(8 mai 2006)
poznewww.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/" target="_blank">1 si 2 si filme1, www.dropshots.com/camiM" target="_blank">2
gabitzam spune:
Bravo Diana Ma bucur ca a iesit cum iti doreai, o sa fie tare dragutz cu doua fetite, iar tati sunt sigur ca nu o sa mai fie nimeni ca el cand i-or sari amandoua de gat sa-l pupe
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
gabitzam spune:
Cami, o sa te dezamagesc, dar eu sunt de belea in bucatarie. Am cateva chestii pe care le stiu si imi ies bine, dar in rest gatesc foarte rar. Eu mananc la servici, sotul la el la banca, in weekend mergem la mama sau mancam prin oras, sau luam cate o pizza.
Gatesc mai des doar pentru Andrei, si asta cand nu ii face bona.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
madaluta spune:
am citit si eu din urma si incerc sa raspund cat ma pricep si ce am mai retinut
Alexuta: tratamentul lui tutunaru este in regula.chiar foarte bun. Si ca medic e renumit , gaseti chiar un subiect al tutunareselor...Stiu insa k acum e din ce in ce mai ocupat si ma tem sa nu fie superficial din cauza asta. poti afla insa numai mergand de cateva ori la el.
Inais: despre carut ti-au spus fetele in mare cam ce sa aiba...Eu sunt tare curioasa daca vei gasi unul care sa indeplineasca toate aceste conditii. Eu nu am gasit, asa k am cumparat 2. Unul tip landou pe care l-am folosit pana pe la 5-6 luni si unul sport, de vara ,pt cand a inceput sa stea in fundulet.
Si oricat de usor ar fi carutul..tot e foarte greu sa cobori concomitent cu el si cu bb. Eu il las in portbagajde obicei.Cat e bb mic ar mai fi mers..dar apoi..nici sa nu te gandesti..
masa de infasat cu cadita o vad total inutila....in prima luna cand bb e cumintel totul ar fi in regula..dar mai tarziu cad va incepe marea balaceala, nu stii in ce colt al camerei sa o pui k sa nu faci balta in toata casa. asa daca ai cadita separat o poti duce in baie, sau in orice alt loc doresti ...Si inca ceva..din momentul in care bb a stat in fundulet n-a mai vrut in cadita...am trecut la cada mare...
Cleo: eu stiu k temperatura bebicilor se ia numai rectal cu termometru electronic...Noi il folosim cu brio...
Balansoarul: l-am vrut si eu..dar a fost un moft..acum nu stiu pe unde sa-l ascund ca nu se catare darius pe el si sa se balanseze in cap...
Si nici macar nu mi-a folosit caci la alaptare tb sa tii spatele drept ,si in ele numai drept nu stai...Apoi cotierele lor sunt foarte incomode si in loc sa tii copilul in brate asa cum iti vine mai bine, tb sa il tii undeva deasupra lor k sa nu-l lovesti cu capul de ele...
tetine:am folosit din silicon ortodontice( seamana mult cu mamelonul)pt k am si alaptat dar i-am dat si supliment si astfel nu a refuzat sanul...Am fost foarte multumita de cele de la nuk. sunt pe marimi ,k hainele: S,M, L...Fiti atente daca luati de la Avent, caci ele se potricesc numai cu sticlele avent...
Hainute si pampersi: nu faceti stoc pt toate anotimpurile si toate marimile caci nu stiti ritmul de crestere al copilului...Luati strictul necesar pt prima luna...Oricum veti primi de la rude si prieteni o multime incat pana la 6 luni nu prea veti avea nevoie de altele.Eu am facut greseala sa-i iau combinezon de iarna din iarna trecuta pt k incepusera reducerile. I-am luat pt un an( darius acum are 11,5luni) si nu ii vine..ii iau hainute pt 1,5 ani de-acum...
Cam asta imi amintesc...daca mai imi vine in minte ceva mai completez..
Madalina 16+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Darius la 11 luni
VIENA
CamiM spune:
Tot io vin sa-mi dau cu parerea si despre listuta:
- cantar noi nu am luat, e prea mare tentatia si devenea obsesie.
- tetine luati una doua de un fel si altele de alt fel vedeti pe care le accepta bebe mai usor si mergeti cu alea. E drept ca noi nu am folosit bibe prea mult dar chiar si asa.
- hainute nu luati prea multe marimi mici( bebeii cresc enorm de repede si ies una doua din el, plus ca o sa primiti probabil gramezi si dupa nastere)- noi avem o gramada de la Sofia pe care abia le-a imbracat o data sau poate deloc.
- la noi a mers foarte bine spaltul hainutelor cu detergent normal si o clatire in plus. Fara balsam!!!
Lilly si Alra bafta la eco. Tinem pumnii sa veniti cu vesti bune!!
Onyx eu am luat cam 5 kg, bine ca eu sunt mare deja asa ca..ce mai conteaza. Dupa bebe asta insa gata.. dam militaria jos din pod si vreau sa ajung la greutatea de ...cand eram eu tanara si frumoasa..
Doloress facem schimb de temperatura daca vrei ca la noi sunt 16 grade Celsius.. vreau si eu iarna.... si zapada!!!
Cleo in legatura cu termometrul aici nu se recomanda folosirea termometrului de ureche sau frunte in primele 6 luni poate chiar primul an. Noua de fiecare data ne recomandau termometru digital si sa luam temperatura rectala, e cel mai simplu cu bebe mic. pe urma.. e alta poveste.
Multa sanatate si sa te simti mai bine repejor.
Ralu_t felicitari pentru test!!
Adidana mie mi-a cazut parul rau de tot (credeam ca peruca scrie pe mine) dar a inceput la vreo trei luni dupa nastere. Din fericire isi revine!!
mai voiam sa zic ceva.. moara stricata ce sunt dar ma striga "stapana",
revin!!
Cami 17+ & Sofia Alexandra(8 mai 2006)
poznewww.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/" target="_blank">1 si 2 si filme1, www.dropshots.com/camiM" target="_blank">2
Victoria_mami spune:
Buna seara, burtici!
Oricat as incerca, nu pot tine pasul cu voi, va citesc pe sarite. Of, cata energie aveti! Aruncati si aici putina. De fapt, acum cred ca imi revine si mie energia, ca am fost leguma 3 luni!
Va rog sa imi spune si mie daca sunt eu prea incantata sau prostuta sau E POSIBIL sa simti pe bb miscand la 14 saptamani. Acum vreo 2 seri mi s-a parut ca am simtit ceva, dar nu stiu daca era bb sau altceva. Poate ca sunt eu prea nerabdatoare sa simt bb miscand... sau... poate, totusi? E posibil?
_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
mihaser spune:
Salutare!
Fetele am avut niste migrena/nevralgii ce naiba or fi fost...de duminica au inceput si abia azi ma simt mai bine...Aveti mare grija cu vremea asta!
Vroiam sa felicit si eu toate noile carucioare aparute...Vad ca se cam poarta dublurile...si ma refer in special la colegele mele de la aspirante leeloo si Diana79! Nu-i bai fetelor important e sa fie sanatos...Suntem tinerele avem timp sa mai facem o/un fetita/baietel, dupa preferinte.
Simona ma bucur ca ai bebe sanatos! E important sa te vada un ecografist bun...analizele pot iesi aiurea daca aparatul nu e bun!
Va pup si va doresc o zi minunata!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!
Bebe 2
inais spune:
Buna dimineata si va multumesc pentru raspunsuri CamiM si Madalutza
Am tot stat si m-am gandit si am hotarat si eu ca nu e practica masutza de infasat cu caditza...deci am taiat un obiect de pe lista.
Cu caruciorul recunosc...nu stiu daca o sa gasesc ceva care sa indeplineasca concomitent toate cerintele, dar important este sa le indeplineasca pe cele pe care le consider necesare pentru mine si bb. Deci va voi tine la curent cu subiectul...dupa Baby Expo.
In rest, felicitari celor care au aflat culoarea...roz sau bleu!
Eu la primul nu-s chiar atat de pretentioasa...sa vedem la al doilea!
Va pup si va doresc sa aveti o zi buna!
Ina
pana ne vom strange in brate ...adica pe
andreap spune:
'neata!
Eu cred ca e un pic prematur sa vb de liste..nu ma.Cumparaturi..la fel.mai avem cel putin 4-5 luni unele,altele,ca mine,chiar 6.Multe din lucrurile din listuta sunt bune...altele nu o sa le folositi niciodata.Depinde si de copil foarte mult.Mariuca mea urla numai cand o puneam in leagan.Voia numai in brate.Deci nu am folosit leaganul,scoica....numai bratele mele..Masa de infasat....nu am avut si nici nu am simtit lipsa.Cadita am avut normala.si multe altele...
Adidana,problema asta am avut-o la prima sarcina,da' spre luna 6-7.Purtam pantofi 38,cu 2 numere mai mari....dar recunosc:fara sare nu pot..sper de data asta sa scap.
Pupici,mai vb
Petrecere 3 ani
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004
leeloo2004 spune:
madaluta - poti s afaci TT pina in saptamina 21, asa ca mai ai timp, daca doresti...
Eu am fost si l-am facut azi, plus am repetat toxoplasmoza si CMV (mi s-a spus sa le repet la fiecare 2 luni) - din cite am inteles o sa am rezultatele la toate undeva pe la sfirsitul saptaminii viitoare ceea ce ar fi bine pentru ca pe 17 am programare la dr.
Andreap - eu zic ca nu e prematur sa vorbim de liste - mai ales pentru fetele la prima sarcina - oricum cumparaturile pentru bb, dupa mine, sunt extrem de placute si nu strica sa ai timp sa colinzi magazinele si sa vezi oferta precum si sa beneficiezi de experienta mamicilor care nu sunt la primul copilas...Nu te supara!
Fetele care aveti abonamente la CMU - aveti idee cum se procedeaza cu maternitatea lor privata de la Elias? Toti dr de la CMU pot opera acolo? Sau cum se procedeaza?
Gabriela 15+ cu si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.