Mamici de mai-iunie 2008 (21)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Inais, eu am mai zis: noi am ales carutul Laurei in 2 luni, masina in 2 saptamani si casa de ne-o cumpararam in 2 zile ...
Si noi am avut cam aceleasi criterii ca Gabitzam si Leeloo...
Noi am luat quiny speedi sx 3 in 1 cu landou si scaun de masina maxi-cosi.
Mie foarte important mi s-a parut cat de bine se pliaza caruciorul. Noi acuma avem masina break, deci portbagaj mare, dar daca bag quiny-u in portbagaj imi ramane f putin loc pentru cumparaturile saptamanale. Intre timp am mai cumparat un carut care se pliaza "umbrela" si acela sta in majoritatea timpului in portbagaj. Deci avem 2: quiny cu roti mari il luam la plimbari lungi sau pe teren accidentat, celalalt la shopping.
Problema cea mai mare pe care o vad la un carut de bb mic e landoul. E o chestie scumpa si imensa pe care o folosesti 4 luni (apoi bb vrea sa vada afara) si apoi ramai cu el in casa si nu ai unde sa il pui. Acuma, noi daca tot ne-am pricopsit cu landoul l-am folosit la maxim caci Laura a dormit exclusiv in el 4 luni. E super: ai pat mobil pe care il tii in orice parte a casei vrei si noaptea poti si sa o hatzani daca il pui pe carut.
Parerea mea e ca ideal e un sistem 2 in 1: carut + scaun de masina, insa carutul trebuie sa se lase complet pe spate ca sa poti pune in el bb mic.
Noi scaun de masina am avut maxi-cosi, asta vine in pachet cu quiny. Foarte bun, am tinut-o pe Laura pana la 1 an in el si Laura a fost un bb mare.
Acu, vorba lui leeloo, depinde ce vrei de la viata... Daca intentionezi sa iesi mult cu masina recomand un carut mai ieftinache cand e bb mic urmand ca sa cumperi apoi unul mai scump tip "umbrela" pe care sa il folosesti dupa 6 luni. Sau ideal ar fi sa gasesti un model umbrela de bb mic...

Aaa, util mi se pare sa ai un sac pt carut (sac de se prinde in curele si il bagi pe bb cu totu). Noi avem unul de la quiny si l-am folosit masiv iarna trecuta si iarna asta. E marfa caci e si sub bb, nu numai deasupra ca o patura, se face un "ecosistem" si sta animalutzu la caldurica.

Fetele din BE (Esme si Simonix), noi am luat multe lucruri pt Laura de la un magazin numit "Baby 2000" http://shop.baby2000.be/home.asp. Au reduceri substantiale in iulie si ianuarie la carucioare de firma. Alte magazine nu reduc decat modelele din magazin sau modelul de acu' nu's cati ani. Au magazine in mai multe orase. Va mai aduc aminte in ianuarie ...

Simona, multiple felicitari pt eco!!! Sincer insa dupa ce am vazut ce ai patit mi-a pierit tot chefu de TT, mai ales ca ginecoloaga e total impotriva.

Azi merg la eco - prima eco. Am vorbit la cresa si o tin pe Laura pana la 8 pe seara, super draguti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Onyx ce n-as da sa fie si la noi 7 grade, ieri am crezut ca murim de frig, desi numai 10 minute am iesit, erau -20 cu tot cu vant! Dar asta e Canada. Iar azi de dimineata, furtuna de zapada, se prevad acumulari de 15 cm. Aici nu se inchide niciodata nimic, numai cateva scoli, in rest, la servici trebuie sa te prezinti pe orice vreme! Noroc ca bebe are un strat de grasime protector sa ii tina de cald

Super ideea cu lista de cumparaturi Inais, nici noi nu avem nici cea mai mica idee ce trebuie sa cumparam ! Si multumim fetelor cu experienta pentru sfaturi!

Va pup, plec sa infrunt vijelia!

Doloress 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

revin caci am uitat:
inais, eu am toate biberoanele si tetinele Avent. Au o gama foarte larga si orice se potriveste la orice. Si mie imi plac calitativ. Si sterilizator tot de la ei am.

onyx, eu sunt in 11 sapt miercuri si am luat cam 1/2de kg. insa ma stradui sa nu rontai seara, asta ma ingrasa pe mine. in rest mananc un pic mai mult ca de obicei caci imi e foame des in timpul zilei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

buna burtici,
Inais, multumim de lista, ne va prinde tare bine, ca ne-ai dat startul.

Eu voiam sa inttreb burticile la bb2: ce fel de termometru e mai bun? care reda mai bine tmep? cel 'normal' (anal, parca tin minte de la mama+ fratele meu) sau cel de ureche/frunte?

Si apoi, sa va cer parerea: nu mai pot respira pe nas. De prin luna 2.. Inainte de sarcina aveam rinita alergica, stranutam etc si depindeam de olinth. CINE baga in seama stranutul?
Acum sunt veshnic infundata, am incercat mArimer/seromer (alea pe baza de apa de mare=apa de ploaie), si a inceput sa curga nasul... si curhe...s curge... doar apa, nu e consistenta, sa ma gandesc ca e infectie. Si de aici: nu respit pe nas niciodata (3-5min, dupa ce spal nasul cu apa cu sare, cate o nara cand dorm pe o parte, adica f. rar), am inceput as sforai -ca respir pe gura; si mi se usuca si gatul noaptea si incep sa tushesc...iar afara, pe frig, daca mai trag 1-2 ori aer rece in plamani... o sa ajung nasol.
Deci, ce sa fac???
Plus ca nu irig suficient plamanii, si am senzatia ca nu am aer, si incep sa suflu rece si repede. Sa nu mai zic ca ma trezesc speriata noaptea ca nu am aer.
Am fo la medicul de familie, si la inca 3 generalisti. Ridica din umeri, nu e sinuzita, nu am ganglioni umflati si nici rosu in gat, nu am febra, nu expectorez galben sa acuz vreo infectie; plamanii haraie un pic deranjati, dar nu pot sa imi faca investigatii....mi-au dat sa iau sodal (sirop de tuse..), un paracematol, frectii cu carmol si chestii mentolate, ceai de ceapa (asta parca s-a vazut ceva relaxare a mucoasei nazale si a respiratiei....) ceai de mushetel, stat la abur, etc. Altceva...nu mai stiu.

Voi ati intalnit asha ceva? Nu e grav..inainte de sarcina bagam un vin fiert+paracetamol sinus si o frectie sa transpir... dar acu... nu am voie. Sa incerc o aspirina saracului?a?

18+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

quote:
Originally posted by Doloress

Onyx ce n-as da sa fie si la noi 7 grade, ieri am crezut ca murim de frig, desi numai 10 minute am iesit, erau -20 cu tot cu vant! Dar asta e Canada. Iar azi de dimineata, furtuna de zapada, se prevad acumulari de 15 cm. Aici nu se inchide niciodata nimic, numai cateva scoli, in rest, la servici trebuie sa te prezinti pe orice vreme! Noroc ca bebe are un strat de grasime protector sa ii tina de cald

Super ideea cu lista de cumparaturi Inais, nici noi nu avem nici cea mai mica idee ce trebuie sa cumparam ! Si multumim fetelor cu experienta pentru sfaturi!

Va pup, plec sa infrunt vijelia!

Doloress 11+

As vrea sa fie si la noi macar putina zapada, dar aici ninge poate de doua ori pe an si nu tine zapada, se topeste imediat. In schimb sunt niste vanturi de te iau pe sus. Noroc cu bb ca ma tine cu picioarele pe pamant.

19+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

Salutare fetele
o saptamana noua cu vesti bune sa avem
Simona felicitari pt eco si pp bb sanatos, Cadina te asteptam cu aceleasi vesti cat de repede
Am luat si noi rez la triplu test si e bun, n-am mai avut rabdare sa-l trimita pe mail, m-am dus peste ei de dimineata si m-au lasat sa astept pana il interpreteaza...in fine, lunga asteptare dar s-a terminat cu bine.
Ylari eu merg sigur la babyexpo, vreu sa ma uit la carucioarele inglesina, poate prindem vreo reducere ceva ca in rest sunt foarte scumpe si mie mi s-a pus pata, nu vreau nici un alt carucior decat inglesina sau pegperego, care sunt unele mai scumpe ca altele
Alexa eu si Cadinasuntem pecientele lui tutunaru. Eu una sunt f multumita, cu atat mai multumita cu cat la ultima intrevedere mi-a zis ca e in tara cand nasc si el vine mereu la nasteri oricum, parerea trebuie sa ti-o faci personal, insa ca profesionist e f bun, specializat in infertilitate si sarcini cu pb. eu am fost un caz de infertilitate...
felicitari fetelor pt carucioare, gabitza multumesc pentru caruciorul de pe prima pagina. vreau si eu va rog pe PM parola de la contul comun sa incarc niste poze cu bebe si sa le pot vedea pe ale voastre.
intrebare: mobilier de camera de copil de unde va ganditi sa luati? pe mine m-ar interesa doar alb, nu se potriveste altceva in camera respectiva si nu sunt prea incatata de ce am gasit, ori de preturi, ori de design..

a venit toamna...cu un bebe albastru!!!
14+
drumul lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Salutare!
Sunt tareeee ocupata,asa ca de citit mai 'pe sarite'.Ma simt mai bine,desi nu am luat Zinnat.Multumesc tuturor pentru sfaturi,incurajari
In leg.cu baby expo,eu cred ca nu voi merge..am fost in septembrie.Pentru Mariuca in afara de haine nu prea e nimic,adica nimic ce nu pot gasi in oras.Iar ptr.BB2 e prea devreme....patut am de la Mariuca,la fel si cadita,termometru......O sa merg in Martie,cred ca mai e si atunci o editie.
caruciorul de la mariuca a fost un Graco,model obisnuitcu rotile de pe fata flexibile,se manevra exrtrem de usor.Eu m-am inteles bine.Nu mi-au placut niciodata landourile,mi se par mari,greu de transportat si inutile dupa 3-4 luni cand o sa vedeti ca BB vrea sa vada lumea .Iar la BB 2 dat fiind ca va fi vara,nici nu ma gandesc la landou.Ce sa faca in landou la 40 grade???O sa iau ceva usor de manuit.Graco a fost fff bun,si-a facut toti banii,acum creste a 4-a generatie de BBlusi in el.Deci s-a mai ..uratit,decolorat,de aceea voi lua altul.Imi plac mai ales cu 2 manere,ce se plaiza 'umbrela',dar si celelalte sunt OK.Si nu ma omor dupa cele cu 1 roata,mai ales daca roata respectiva nu 'se misca' in voie,e fix.Sunt cumplit de greu de manevrat.
In rest,totul e bine.Burtica..off,nici macar nu ma gandesc la ea asa cum faceam la prima sarcina.Acum am pe cap alte sute de griji....Cred ca sunt o viitoare mama rea..
Voi merge azi sa iau cadou ptr.Maria de Mos Nicolae....si habar nu am ce
Pupici si sanatate multa tuturor

Petrecere 3 ani
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adidana13 spune:

Mamicilor,

Eu am doua probleme la care nu cred ca o sa gasesc solutie prea usor.
Una ar fi caderea parului...sa consult un dermatolog??? Mamicile la a doua nastere - ati patit asa ceva la primul bebe?
Iar a doua - mi se umfla picioarele...nenea doctorul mi-a spus sa pun punct preparatelor ce contin sare.Cam delicata problema...Plus ca e greu cu incaltatul/descaltatul, ca burtica a cam crescut si tare greu e sa ma aplec!
Of, of...scap eu o data si-o data!
Ce bine ca discutati despre carucioare, suzete si alte probleme "bebelicesti".

Adidana 18+

http://bd.lilypie.com/frYQp3.png

Sa invatam sa fim mai buni in fiecare zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cleo, si eu am aceeasi problema cu respiratul. Am o rinita alergica veche, din copilarie, nasul meu e varza. Cand nu mai pot si nu mai pot bag un puf de Muconasal, macar ca sa pot adormi. Sau pun in priza vaporizatorul de la Olynth. Sau sparg o capsula de Karvol pe o batista si o pun la indemana.
Termometru de bebe eu am avut unul digital de bagat in fundulet. Cand este inca mic merge, ca saracul nu protesteaza. In primavara asta i-am luat lui Andrei unul de ureche, ca nu mai statea deloc la bagat termometru in funduletz.

Adidana, nu-mi cade parul, ba dimpotriva. Si la prima sarcina a fost la fel. Am un par ca matura. Mi-a cazut dupa ce am nascut ceva mai mult. Ar trebui sa asculti doctorul in ce priveste sarea. Ai si tensiunea marita?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adidana13 spune:

M-a pus sa monitorizez tensiunea zilnic, tb. sa-mi iau un tensiometru, dar nu stiu ce marca...

Adidana 18+

http://bd.lilypie.com/frYQp3.png

Sa invatam sa fim mai buni in fiecare zi!

Mergi la inceput