Mamici de mai-iunie 2008 (21)
Raspunsuri - Pagina 4
gabitzam spune:
Onyx, nu stiu daca cumva nu se schimba in vreun fel structura colului in timpul sarcinii. Nu-mi amintesc sa fi facut vreun Papanicolau pe timpul sarcinii trecute, cred ca doar pentru secretie.
Inais, in ce priveste caruciorul. Daca stai la etaj si ai lift trebuie in primul rand sa te gandesti daca iti intra in lift. Conteaza enorm de mult greutatea, mai ales daca o sa-l manevrezi tu. Si cat de mult loc iti ocupa in casa. Vezi daca se manevreaza usor, la intoarceri, la urcat pe treapta. Conteaza daca il poti plia/desface cu o singura mana. Sau cat mai usor, in orice caz. Te gandesti daca vrei un landou acum si mai tarziu iei altul sport, sau iei din astea 3 in 1, care se fac si carucior sport. Vezi daca mai au alte accesorii, gen husa de ploaie, aparatoare de soare. Conteaza foarte mult sa ai un loc de pus diverse chestii (biberon, jucarii, mancare, scutece), deci sa ai plasa din aceea dedesubt. Unele carucioare mai au si geanta atasata.
Eu am avut carucior Graco, si cu cosulet scoica de masina. De obicei cei de la Graco au reduceri destul de mari in perioada Babyexpo.
Sa ma gandesc ce marci bune mai stiu. Cred ca si Inglesina au carucioare bune. Mai uitati-va pe site-urile care vad produse de copiii sa va orientati la preturi si caracteristici.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
inais spune:
Multumesc Gabitzam! La tine ma gandeam cand ziceam mamicile la al doilea bb, dar sigur mai sunt si alte fete de pe aici!
Cam tot ceea ce ai spus tu, am urmarit si noi. Eu eram omul de decizie...naspa pentru vanzatori...dupa ce ne aratau toate functiile, il desfaceau, il strangeau, se chinuiau de numa'...venea proba de foc: trebuia sa ridic eu cosuletzul de masina. Daca strambam din nas ca-i prea greu, aia e...NEXT!
Stam la etajul 2 din 4...si nu avem lift! Deci zic ca nu-s chiar nebuna!
Dintre toate carucioarele doua marci ne-au atras atentia: prima nemteasca (dar jur ca nu mai stiu numele) si a doua italieneasca (pe asta il am notat acs) a celor care vand si produse "Bebe Comfort".
Nu cred ca am vazut Inglesina si nu stiu Graco...dar rasfoiesc acs pliantele sa vad care erau!
Oricum, mi se pare ca alegerea caruciorului se apropie (daca nu, depaseste) alegerea masinii!
Noi cautam exact ce ai spus tu: carucioarele 3 in 1, care se transforma si in carucior sport.
Mai am o intrebare: a folosit cineva stilul ala de masutza de infasat, care are sub blatul de infasat si caditza? Ma intreb daca nu cumva acel pal (sau ce o fi) din care e fabricat corpul de mobila in sine nu este afectat de apa care invariabil va sari pe el. Poate are vreuna dintre voi habar si ma lumineaza si pe mine!
Am scris cam mult, ma opresc...momentan!
Ina
pana ne vom strange in brate ...adica pe
MsBB spune:
inais mare dreptate ai cu caruciorul la masina ne-am hotarat usor ..dar cu carutul... . Si noi am iesit la vanatoare de patut si carucior , am vazut cateva de m-au topit . Sotul imi tot zice sa ma mai abtin un pic dar nu mai pot , pana nu vad in casa patutul si tot cred ca am sa fac ca un leu in cusca.
Plus ca vb ta , mi se par tare grele ... ori sunt eu in categoria furnica si ma lupt din greu sa ridic un graunte dar am pus mana pe cateva cosulete si goale pareau de 876576576 kile ... cand mai pui si bb ce faci ?
Cred ca asa se slabeste dupa nastere ... ridicarea de greutati
Orice sfat e bine venit mai ales pt cele ca mine .. adiq atot-necunascatoare
Adri 16+ , posibil
http://bd.lilypie.com/cAoqm7.png
leeloo2004 spune:
Buna!
Inais - in mare ti-a raspuns deja Gabitzam la intrebarea ta si sunt intr-totul de acord cu ea - astea au fost si criteriile mele. In plus, daca vei conduce cu bb, conteaza cit de mult se stringe carutul si daca iti intra sau nu in portbagaj, respectiv cit loc ocupa...Eu de exemplu am avut Chicco 3 in 1.
Cit despre masa de infasat cu cadita - mie sincer mi s-a parut nepotrivita, noi am luat cadita normala si un corp de sertare care deasupra are placa/masa de infasat (ulterior am scas masa de infasat si a ramas un corp simplu cu 3 sertare in care ii tin lucrurile lui Stefan. In plus eu de la 6 luni l-am spalat in cada mare, deci nu am mai avut nevoie de cadita. Si inca ceva - eu nu am spalat niciodata copilul in camera lui ci doar in baie.
Gabriela 14+ cu si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
leeloo2004 spune:
Uitasem sa-mi actualizez semnatura....
Gabriela 15+ cu si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
inais spune:
Multumesc leeloo
Da, voi conduce cu bb, deci chestiunea cu pliatul si si spatiul aferent e imp. Voi vedea ce e si Chicco...dar la Kidex nu erau.
Legat de baitza si caditza ...aceeasi dilema o am si eu: sa-l spal in camera?! Hm! Pe de alta parte, ce ma incanta la solutzia asta e ca economisesti spatiu de depozitare. Nu-ti mai ocupi si cu caditza si suportul ei un spatiu.
Alta chestiune...dar aici chiar sunt depasita: tetinele de biberon! Din latex, din silicon, pe dimensiuni, anti-colic! Maaaama! Noi dupa 1 ora de Kidex ne-am declarat net depasiti de situatie!
Nu vreau sa stiu cum o sa fim dupa Baby Expo...!
Sa va zic ce cred eu ca trebuie cumparat si v-as ruga pe voi sa mai completatzi sau sa stergetzi:
1. patutz + saltea
2. masutza de infasat + sertare
3. caditza
4. carucior + scaun masina + landou
5. sursa de lumina difuza (veioza, etc)
6. biberoane (ok, dar cu ce tetina?? din ce material??...ufff!!)
7. sterilizator biberoane
Apoi urmeaza niste mofturi personale gen:
- balansoar pt alaptat
- bouncer pt bb
- termometru camera/caditza
- cosuletz rachita pe roti pentru tinut bb.
Apoi urmeaza chestiunile "must have" gen:
- scutece
- hainutze
- medicamente
- termometru
- cosmetice
- interfon bb
- aspirator secretii
- cos de aruncat scutece (pentru mai incolo...cand devin mai greu de suportat).
Ar mai fi si un cantar...dar nu stiu unde sa-l incadrez.Unii zic ca-i must altii ca poate deveni obsesie...deci mai bine sa nu-l ai.Vom vedea...eu vreau!
Ce ziceti? E cat de cat completa?
Ina
onyxg1998 spune:
quote:
Originally posted by inais
Multumesc leeloo
Da, voi conduce cu bb, deci chestiunea cu pliatul si si spatiul aferent e imp. Voi vedea ce e si Chicco...dar la Kidex nu erau.
Legat de baitza si caditza ...aceeasi dilema o am si eu: sa-l spal in camera?! Hm! Pe de alta parte, ce ma incanta la solutzia asta e ca economisesti spatiu de depozitare. Nu-ti mai ocupi si cu caditza si suportul ei un spatiu.
Alta chestiune...dar aici chiar sunt depasita: tetinele de biberon! Din latex, din silicon, pe dimensiuni, anti-colic! Maaaama! Noi dupa 1 ora de Kidex ne-am declarat net depasiti de situatie!
Nu vreau sa stiu cum o sa fim dupa Baby Expo...!
Sa va zic ce cred eu ca trebuie cumparat si v-as ruga pe voi sa mai completatzi sau sa stergetzi:
1. patutz + saltea
2. masutza de infasat + sertare
3. caditza
4. carucior + scaun masina + landou
5. sursa de lumina difuza (veioza, etc)
6. biberoane (ok, dar cu ce tetina?? din ce material??...ufff!!)
7. sterilizator biberoane
Apoi urmeaza niste mofturi personale gen:
- balansoar pt alaptat
- bouncer pt bb
- termometru camera/caditza
- cosuletz rachita pe roti pentru tinut bb.
Apoi urmeaza chestiunile "must have" gen:
- scutece
- hainutze
- medicamente
- termometru
- cosmetice
- interfon bb
- aspirator secretii
- cos de aruncat scutece (pentru mai incolo...cand devin mai greu de suportat).
Ar mai fi si un cantar...dar nu stiu unde sa-l incadrez.Unii zic ca-i must altii ca poate deveni obsesie...deci mai bine sa nu-l ai.Vom vedea...eu vreau!
Ce ziceti? E cat de cat completa?
Ina
Ar trebui sa te gandesti si la sutiene speciale pentru alaptare, sunt putin mai scumpe dar sunt foarte bune si foarte practice; discuri pentru alaptare (sa nu te patezi). Tetinele sunt mai bune din silicon (alea albe), nu au gust si miros asa de cauciuc si biberoane, vezi ca sunt din alea putin curbate de CHICCO care au tot timpul tetina plina. Tetinele, in general, au mai multe pozitii 1, 2 si 3 pentru cand este mititel de tot sa-i dai pe la 1 sa nu-i curga prea mult dintr-o data sa nu se innece si trei este mai ales pentru cand ii pui putine cereale solubile in biberón sa poata sa traga din el usor. Exista niste scaunele speciale in care il poti lasa pe bb, ca un fel de scaunel de masina, dar nu asa mare, voluminos, mai mititel, special pentru in casa. Este foarte practic, un scaunel pentru cand i-oi da sa manance mai solid si sta in fundulet. Eu am avut de toate dar le-am dat acum trebuie sa cumpar altele. Mai putin hainute ca am de la Vlad o gramada, si nu cred ca le-a purtat mai mult de 2-3 ori ca imediat crestea, chiar daca i le-am cumparat putin mai mari la vremea respectiva.
19+
Pupik de la Onyx si Vlad
inais spune:
Onyx
Am inteles smecheria cu "vitezele" tetinelor!
M-a suparat o tanti ieri la targ...cand am intrebat-o care-i diferenta intre tetine de latex si de silicon s-a uitat la mine ca la ultimul fraier! De parca n-aveam o notiune elementara ce se invatza la gradinitza!
In fine, mi-a raspuns sec: alea de silicon sunt mai tari si mai rezistenta, insa daca le prefera pe cele din latex (care-s mai moi si se deterioreaza mai usor) inseamna ca e mai lenes! Cred ca o strangeam de gat daca aveam bb deja si el le prefera pe cele de latex!
Mi-ai zis de sutiene si dischete pentru sani...stiam de ele, dar am omis din lista produsele pt mama!
Poate facem o lista completa pe cele 2 categorii: bb, mama. Ar fi foarte utila! Ce ziceti?
Eu mi-am dat seama ca e de dorit sa ne implicam noi, nu sa-i lasam pe tatici (vb mai ales pentru mamicile la primul bb). Si mi-am mai dat seama ca din punct de vedere buget e mai bine sa le iei pe rand decat sa scoti zecile de milioane in 1-2 luni. Nemaivorbind de faptul ca aceste targuri vin cu oferte, uneori chiar substantiale.
Iar eu personal cred ca prin martie (sau cand 'or mai fi editiile de la anu') nu voi mai fi la fel de sprintena ca acum...
Imi plac targurile mai ales pentru faptul ca te misti intr-un spatiu mic unde oferta e ff mare. Deci nu trebuie sa bati orasul in lung si lat!
Nu v-am zis...mi-am cumparat 2 fuste si o pereche de pantaloni de ...si 3 dresuri. Sunt f mandra...mai ales ca la mine nu se vede mai deloc burtica ...asa ca mai dureaza pana o sa port ce am cumparat.
Gata!
Lilly79 spune:
Buna fete cu burtici.
Inais f buna listuta ta. Eu nu aveam nici o idee de unde sa incep, dar stiu ca la balansoarul ala pt alaptat ma gandeam inca inainte de-a face planuri pentru bebe. Acuma sa vedem daca vom gasi loc in camera pt el si finantele necesare sa-l cumparam.
Apropo de finante, noi incepem sa ne facem probleme ce vom face cu bebe dupa ce se naste, cat stau eu acasa, si daca ma intorc mai repede la lucru cu cine il lasam (eu as sta cu el pana la 5-6 ani , dar ratele la banca si cheltuielile nu cred ca ma vor lasa sa-mi pun planul in aplicare; nici pana la 2 ani nu stiu daca voi reusi, din acelasi motiv: banii ).
Astazi m-am imbracat cu pantalonii cu burtica, dar imi cam aluneca de pe mine . Nu e burtica suficient de mare sa-i sustina, ca numarul pantalonilor e nr meu obisnuit. Dar lasa, va creste ea burtica mare
La nr de kilograme vad ca stationez de vreo 2 sapt, desi mananc tot ce-mi trece prin cap.Am vazut sambata seara la TV pe una care arata cum prepara ea micul dejun: niste ochiuri (cred ca toata lumea stie sa gateasca asa ceva). Ideea e ca mi s-a facut pofta de ochiuri, si mi-am facut rapid unul Aseara am rontait cam tot ce aveam de rontait prin casa: popcorn, musli, ciocolata si ma simteam ca un balon, dar tot bagam in mine.
Maine ma voi duce la eco. Sper ca totul va fi bine, si bebe imi va face cu manuta.Poate aflam si ce culoare va avea caruciorul (sotul nu concepe ideea ca nu e baiat; am incercat sa-i zic ca poate totusi e fata, ca sa nu fie f dezamagit daca nu iese cum vrea el. Ce au toti barbatii astia de vor ca bebe sa fie baiat? Vor sa aiba cu cine sa joace fotbal? )
No gata. Prea m-am intins, si eu am de lucru.
o zi faina
Lilly 15+ Bebe
onyxg1998 spune:
Chiar, fetelor, cat v-ati ingrasat pana acum? Eu am luat aprox. 5 kg. Parca mi se pare mult, dar nu se vede rau, doar burta imi iese in evidenta, si parca m-am latit putin in solduri.
Pupik de la Onyx si Vlad