Mamici de mai-iunie 2008 (21)
Raspunsuri - Pagina 17
inais spune:
V-am zis eu ca dorm...am uitat sa scriu ceva, relativ important as spune: stiu ca intrebau unele fete despre medici la care sa faca eco la Medsana...Ei bine eu va pot spune un medic la care sa NU mergeti la eco la Medsana: Benedict Ancar. Vorbim deci nu de batranul Ancar, ci de fiu-su...medic primar: un incompetent!
Cam atat...sper sa fie de folos info!
Ina
pana ne vom strange in brate ...adica pe
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by inais
V-am zis eu ca dorm...am uitat sa scriu ceva, relativ important as spune: stiu ca intrebau unele fete despre medici la care sa faca eco la Medsana...Ei bine eu va pot spune un medic la care sa NU mergeti la eco la Medsana: Benedict Ancar. Vorbim deci nu de batranul Ancar, ci de fiu-su...medic primar: un incompetent!
Cam atat...sper sa fie de folos info!
Ina
eu is programata la dr. Parvu.
Desi...la Medsana ie destul de scump, unu din cele mai scumpe, ce ti-o facut (sau ce nu) dr Ancar fiul?
18+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra
inais spune:
Pai cleo e mai curand ce nu mi-a facut!
Eu am abonament prin firma la Medsana, deci nu am platit.
Asa ca merg la doi medici: la un medic din Medsana (o doctoritza) si la un altul cu care voi naste. Merg in ambele locuri mai mult ca sa repet analizele. In rest, voi naste cu medicul meu si urmez strict sfaturile lui (cel care nu e la Medsana).
Deci, experienta la Medsana cu dr. Ancar: eco a durat 5 minute; vorbea in termeni medicali si aia cativa; nu i-a estimat greutatea, nu s-a uitat sa-i vada osul nazal, nu i-a ascultat inimioara...maximul a fost ca nu-i poate masura translucenta pt ca statea intins si nu se misca din pozitia respectiva. I-am zis ca-mi trebuie masuratoarea pentru ca trebuie sa fac DT. Raspunsul a fost: dar ce va trebuie DT, lasati ca faceti TT ca acolo nu va trebuie translucenta...si oricum copilul pare normal!!
Cum naiba poti sa dai astfel de verdicte ca medic, cand nu te uiti la cei cativa markeri de down clasici?!! Si cand i-am spus cum trebuie sa faca sa-l miste pe bb (vazusem la cealalta eco), a inceput sa tipe ca n-am vazut ca a incercat dar inutil!
Cam asta cu medicul Ancar...judeca fiecare cum crede cele de mai sus.
Ina
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by inais
Pai cleo e mai curand ce nu mi-a facut!
Eu am abonament prin firma la Medsana, deci nu am platit.
Asa ca merg la doi medici: la un medic din Medsana (o doctoritza) si la un altul cu care voi naste. Merg in ambele locuri mai mult ca sa repet analizele. In rest, voi naste cu medicul meu si urmez strict sfaturile lui (cel care nu e la Medsana).
Deci, experienta la Medsana cu dr. Ancar: eco a durat 5 minute; vorbea in termeni medicali si aia cativa; nu i-a estimat greutatea, nu s-a uitat sa-i vada osul nazal, nu i-a ascultat inimioara...maximul a fost ca nu-i poate masura translucenta pt ca statea intins si nu se misca din pozitia respectiva. I-am zis ca-mi trebuie masuratoarea pentru ca trebuie sa fac DT. Raspunsul a fost: dar ce va trebuie DT, lasati ca faceti TT ca acolo nu va trebuie translucenta...si oricum copilul pare normal!!
Cum naiba poti sa dai astfel de verdicte ca medic, cand nu te uiti la cei cativa markeri de down clasici?!! Si cand i-am spus cum trebuie sa faca sa-l miste pe bb (vazusem la cealalta eco), a inceput sa tipe ca n-am vazut ca a incercat dar inutil!
Cam asta cu medicul Ancar...judeca fiecare cum crede cele de mai sus.
Ina
inais, esti exact ca mine. Intre 2 medici si bucurandu-te de asigurare.
Cat despre ecografie... da, te inteleg. O ecografie ar trebui sa dureze mai mult; mie la eco de 12 sapt dormea tun, era 8 dim, si medicul a apasat de 3-4 ori pe burtica cu aparatul, s-a trezit bb, a facut nishte tumbe asha demonstrative, dandu ne gata.
Cat despre ecografia din sapt 16, cu dr Parvu (Mentosana), desi era clar grabit, avand multe paciente si in inatrziere, a durat cel putin 15 min, a incercat de 5-6 ori sa prinda si putsa dar daca bb ne-a aratat ce a vrut el, adica pumnii si energia... Si da, parametrii aia care ii zici tu mi-a dictat medicul; si-a gasit timp sa faca si glumitse cu noi, sa ne explice una alta. Asha, intre picaturi.
Eu cred ca daca nu eram multumita, faceam plangere-platesti tu sau firma, oricum costa. Ai un timp alocat pt ecografie, daca nu ma insel 20 min sunt distantsele dintre programari. De aceea si merg la clinici particulare (nu ca am asigurare si e moca ), ci pt ca dreptul de a plati imi da si dreptul de a-mi cunoaste si cere timpul alocat. Altfel...ma duceam la spital, unde medicul este la orice ora, si daca am noroc sta sa imi povesteasca, daca nu , fuge.
Si nici nu e el cel care sa judece alegerea ta& a medicului curant de a face DT.
Deci, data aviatoare...spui.
Eu m-am certat cu asistentele de la programari....acu 2 ani. M-am programat la gineco, la Parvu, astept 1 luna ca e medic ocupat..si surpriza, pe drum spre clinica ma suna asistenta: Nu veniti, ca nu e dr-are o nastere. Va reprogramez.
Si am fo reprogramata peste 2 zile, undeva intre alte 2 programari ale lui. Si am pus problema: "doamna, eu in 5 min intre 2 paciente nu am timp sa ii intind toate analizele din ultimii 5 ani, si sa isi aduca aminte stadiul meu de pashienta. Daca imi alocati 5 min din 20, platesc de atat. Mai punem cat ma dezbrac si ma sui la consult; etcetc" vedeti voi argumente logice ieshite la suparare. Intradevar.. au pacienti. Dar platim...(noi sau firma) pt ceva palpabil.
Deci, cereti-va drepturile. Nu cu scandal, nu suntem noi mai deshtepte ca ei, dar cu asha rezultat de la ecografie, tu te poti duce sa faci plangere: le lasi o copie...o arati si medicului curant care te urmareste in Medsana...care banui ca te-a trimes la eco si la DT (stiu ca asta e cea mai buna succesiune, altfel ei zic ca analiza nu e facuta la trimiterea unui medic intern, asha ca o platesti).
Si uite cate argumente ai.
Te rog sa faci asta. stiu ca ti-e greu, dar mai sunt si alti medici ecografi mai buni, care pot lucra la Medsana.
18+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra
inais spune:
cleo stai linistita. am iesit din cabinet si am mers glontz la ghiseu...m-am reprogramat la alt medic. ce-i drept intre 2 paciente ale lui.
insa eu cea mai mare incredere o am in eco pe care am facut-o deja. evident contra cost si evident nu la medsana. eco care a durat 45 de minute si care nu suporta comparatie!
mi-am propus o stare de liniste si o lipsa totala a nervilor. de-asta nu m-am agitat dupa experienta cu Ancar...noroc ca si sotzul meu a fost calm!...eram asa pentru ca stiam ca totul e ok.
si sa-mi spui cum a mers la dr. Parvu.
Ina
ralu_t spune:
adina ura!!!!
sa va traiasca baietelul cel sanatos, altfel nici nu se putea. pune caruciorul la semnatura.
si o intrebare, probabil penibila-se vede la amnio sexul lui bb? era testosteron p-acolo?
a venit toamna...cu un bebe albastru!!!
15+
drumul lui bebe
cadina spune:
Dragele mele, multumesc mult de tot ca va bucurati alaturi de mine! Va pup pe toate cu mult drag si imi doresc din suflet sa ne vedem in brate cu bebeii nostri sanatosi!
Ralu pe rezultatul de la amnio, scrie la sfarsit: nr de cromozomi 46 (toti avem nr asta de cromozomi) si apoi XY.Iar XY e sexul lui bebe, in cazul asta baietel. Eram atat de stresata ca l-am sunat pe dr. T si l-am intrebat daca este vreo problema. A fost simpatic rau mi-a spus ca am ditamati baietelul, sa stau linistita ca nu sunt probleme.
chinabulina spune:
hello, fetele si la multi ani de sf nicolae!
am tot citit ce ati mai scris, dar nu am reusit sa mai scriu si eu... am fost si eu la TT, acum asteptam rezultatul... dar n-am de gand sa pun prea multa baza in rezultat, desi sper ca va fi foarte bine ...
eu stiu ca abia amniocenteza iti poate da un verdict clar privind sexul copilului... la ecograf se mai poate insela lumea, dar amnio este foarte precisa
16+5, pana la noi ordine
maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/DCTtp3.png
YLARI spune:
Ce mult ma bucur, cadina!!!!! Bravo, Bravo!!!! Sa va traiasca baietzelul!!!!
Eu vreau sa merg sambata dimineata la tanti doctora cu rezultatul de la TT si sa fac si o eco... Abia astept sa vad pe bebe!!! Ieri au venit niste prieteni pe la noi si le-am aratat eco de la 15 sapt, erau gramada pe ecran!!!!
M-ati speriat fetelor cu Medsana. Eu tot acolo m-am programat pe 9 ianuarie la dr. Hadi parca... Cred ca daca dau aia rasol acolo, fac o criza de nervi de ma afla tot Bucurestiul. Si asa am o mare boala pe sistemul sanitar, daca fac misto de mine la particular, au bagat-o pe maneca...
Pupici!!!!
YLARI
http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png