Bebe e prea mic?

Bebe e prea mic? | Autor: raluk.m

Link direct la acest mesaj

Am cautat subiectul asta pe forum, dar nu am gasit nimic, poate nu stiu eu sa caut,,,
am fost la doctor in sapt 30, si mi-a spus ca bebe este dezvoltat cam cu o saptamana de intarziere, in loc sa fie ca de sapt 30-31, el este de sapt 29-30. doctorul mi-a zis ca nu trebuie sa imi fac griji, si mi-a dat exemple de bebei care au intarzieri de 10, 15, 20 de zile,,, dar mie tot mi-e teama. practic, in loc de cca 1500-1600g, are cca 1350g, si restul corpului, ca si dezvoltare, corespunde , practic , acestei greutati , adica nu e mai dezvoltat dar mai slab decat ar trebui, ci dezvoltat per total ca si cand ar fi cu o saptamana mai mic. de cand am aflat asta nu ma pot gandi la altceva, si imi vine sa mananc toata ziua, numai ca sa il fac pe el sa creasca, desi stiu ca nu ar influenta foarte mult. voi ati patit asa ceva? urmatoarea eco ar trebui sa o fac in saptamana 34, deci intre 18 - 24 decembrie, dar nu stiu cum voi rezista pana atunci, sincer! mi se pare ca am burta prea mica, desi sunt constienta ca nici asta nu are legatura cu dezvoltarea copilului, ci mai mult cu conformatia mea, si am inteles ca si cu pozitia bebelului, care la mine este deja cu capul in jos. astept parerile si incurajarile voastre, ca sa nu imi mananc nervii de tot pana la urmatoarea eco!de atunci (acum 10 zile) nici nu prea m-am mai ingrasat. multumesc pt ajutor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

In primul rand eu zic sa te linistesti fiindca faci rau bebelului si tie!
Ingrasatul tau nu are nici o legatura cu dezvoltarea fatului, ba chiar e mai bine ca nu ai pus prea mult pana acum (gandeste-te ce usor o sa fie sa le dai jos dupa nastere!!!)
Iar bebele tau e perfect normal. Si mie, prin sapt 29 mi-au zis la eco ca arata de sapt 27-28, iar in sapt 34 arata de sapt 33, si asta nu l-a impuedicat sa se nasca cu 3400g si perfect sanatos!
Stai linistita ca e perfect normal!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Nu te mai necaji ca asa mi-a spus si mie de am iesit plangand din cabinet. Dar sa te mai intreb ceva esti sigura de cate saptamani are? Caci la mine in tot deauna mi-a pus aproape doua saptamani in plus si in loc de 36-37 saptamani eu aveam 34-35 de saptamani si sunt sigura de asta caci am consultat preventiv si alt dr. Deci eu am nascut la 36 de sapt si el a zis ca aveam 38 de sapt. dar nu aveam cum pentru ca daca calculez eram chiar in prima zi de menstruatie asa ca ...
Nu te mai stresa ca ai sa faci un copil agitat.
Apropo teo a mea a avut 3400g si 51 de cm.
Asteptam vesti bune pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk.m spune:

multumesc pentru incurajari!
pt danutz: de ingrasat,,, m-am ingrasat chiar destul pana acum, am plecat de la 58-59 kg, si acum am cca 76, la o inaltime de 168cm
pt ramyteo: de sigura,,, sunt sigura, cu o marja de 2 zile, sincer, ca un facut chiar la ultima menstruatie nu mi-am mai notat ziua, desi pana atunci o notam de fiecare data, cam cu cateva luni inainte, fiindca am vrut sa raman insarcinata si am urmarit cat de cat calendarul, mai ales ca aveam un ciclu regulat. deci, prima zi a ultimei menstruatie a fost ori 23 ori 25 aprilie. Doctorii (merg la doi, unul cu care voi naste, iar altul care e un f bun ecografist, dar e in alt oras) au zis ca dupa calculele lor ar iesi 23 aprilie. Cand mi-a zis doctorul parca a cazut cerul pe mine,,, si a observat, ma tot intreba ce e, ce e, imi zicea sa il intreb orice, apoi si-a dat seama si a inceput sa imi dea alte exemple de intarziere la bebei, dar tot sunt stresata.

Mergi la inceput

Pai bine mie mi-a zis ca in saptamana 30 are 1100g. Ce te ingrijoreaza atat?
Am nascuto pe Teo cu 3400g si nu am facut abuz de mancare. Si ti-am zis am mai duso doar 6 saptamani.
Asa ca nu te mai lua dupa toate prostiile da?
Stiu sigur toate astea ca am caietul de gravide in fata.
Va pupam .
Pa

Mergi la inceput

multumesc inca o data, fetelor, in special lui ramyteo!
mi-ati ridicat mult moralul, acum de cate ori se misca ii explic cum trebuie sa creasca si sa stea mai cumintel, sa nu mai faca atata sport... :)
e drept, inainte de ultimul control a avut vreo 2 saptamani in care se misca toata ziua,,,, nu stiu de ce. acum s-a mai potolit, , asa ca incerc sa gandesc pozitiv, cu ajutorul vostru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

greutatea normala la nastere variaza intre 2500 grame si 4200 grame.
Eu am avut ambii copii mititeti, fetita 2.7 si baiatul 2.9, fiind perfect sanatosi si foarte vigurosi (au tinut capul din primele zule, f precpoce neurologic, etcetc)

Pur si simplu ecografiua are ca punct de referinta o anume greutate (mi se pare 3.6 kg, dar nu stiu exact, n-asvrea sa spu rpostii).
fata de aceasta greutate se calculeaza aceste intarzieri.

Eu fiind ingrijorata tare de tot pe tema asta, mi-am intrebat de nenumraate ori medicul ce inseamna intarzierea si raspunsul lui a fost f clar:
pana la 14 zile intarziere de crestere (impropriu zis intarziere!! e bb mai micut, atata tot), nu exista nicio problema.
de pe la 17-20 de zile incolo incepi sa te intrebi daca nu exista si alta cauza!

Deci, stai calma, o sa ai un bebelush mai micut si mai finut, atata tot:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Cu multa placere Raluk.m hai sa-ti mai zic ceva pe mine dupa cum ti-am zis m-a facut sa plang doctorul ca facea o moaca si imi zicea vai da ce mic e copilul... Cumnata mea tot la el s-a dus si i-a zis vai ce mare e bb find gravida in 14 saptamani a zis ca are bb dbp=24 iar eu aveam dbp=27. Ei ce zici?
Va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Problema asta, cu retard de crestere fetala, am avut-o si eu. In cazul meu dr.Cristian Radoi, ginecologul care-mi urmarise sarcina a luat o hotarare drastica, de a scoate copilul imediat dupa eco facuta de Iosup, adica la 34 de sapt. Era vorba despre un retard de crestere de 3 sapt, adica bb arata de 31 sapt si o zi si avea 1700g. Eu n-am prea fost de acord cu masura asta extrema si-am tot intrebat daca toti copii care se nasc la termen si cantaresc 2 kile si ceva ar trebui scosi mai devreme. Am cam intrebat degeaba, ca singurele raspunsuri primite de la Radoi au fost ca riscul de moarte fetala si de retard mental este foarte mare, iar bb odata scos se va descurca f bine. Pana la urma m-am speriat si m-am lasat pe seama bisturiului. BB a avut intr-adevar greutatea de la eco, iar placenta era mica (300g) imbatranita, cu chisturi si calcifieri. Copilul s-a descurcat intr-adevar f f bine.
Si cu toate astea eu nu sunt inca sigura ca am facut ce trebuia...

Cred ca fiecare medic i-a hotararea de a scoate copilul/a lasa sarcina sa evolueze in functie de situatie si de experienta lui. In cazuri din astea e optim sa ai incredere in medicul tau.

Multa sanatate tuturor mamicilor si bb-icilor!

Bernix si Degetica (Ana Elena)

Poze Bebe

Mergi la inceput

fetelor, multumesc mult pentru sfaturile si parerile voastre. ieri am fost la doctor, din 2 motive - trebuia sa ii returnez un ziar pe care mi-l imprumutase cu privire la celulele stem, si vroiam neaparat sa il intreb despre problema asta, fiindca eram din ce in ce mai ingrijorata, deoarece am constatat ca in ultimele 10 zile nu mai pusesem nimic pe mine, din contra, parca am slabit vreo jumatate de kg. e drept ca nu am mai avut gleznele umflate, poate nu mai retin atata apa (ura!). asa ca i-am spus ca sunt stresata, desi logic nu as avea motive, dar subconstientul ma chinuie oricum... si am facut ecografia. (si mi-a facut si discount, fiindca am revenit la control atat de repede ). daca data trecuta (pe 22 noiembrie) bebe avea 1300 g si un pic, acum are 1700 g si un pic, ceea ce arata ca totusi se dezvolta bine, pastrand o intarziere de cateva zile. sincer, m-am linistit, sper sa fie bine. multumesc inca o data!

Mergi la inceput

Super Raluk esti tare!
Vezi? sa vezi ce bb mare faci uite atat... da nu pot sa-ti arat ca nu ma vezi da glumeam. Oricum e mare a mea nu a fost asa mare si a avut 3400g la 36 sapt. da tu il faci mai mare ei oricum nu asta conteaza conteaza sa fie sanatos pai nu?
Pupici si la burtica ca doar na si daca ii nimeresc funduletu nui nimic e doar un bb.
Multaaaaa sanatate

Mergi la inceput