La job, de sarbatori
Voi cum procedati in zilele de sarbatoare, la birou?
Ma refer la cele intre 26-31 decembrie... aduceti cozonac, ceva, de acasa, iesiti pe undeva, organizati ceva, decorati...etc?
Sint in dubiu - daca sa le tratez ca pe zile obisnuite, sau sa "marcam" cumva faptul ca e Craciun.
Daca eu nu preiau initiativa, probabil nimeni nu o va face.
Mie imi e simplu sa dau ignore si sa sarbatoresc acasa cu familia. Dar ma gindesc ca atmosfera la birou oricum e preponderent rece si ostila, desi fiecare luat individual e o persoana ok, si poate ar fi o idee buna sa organizam ceva ca sa "ne mai imprietenim". Asa, la nivel restrins. De departament. In afara de marea masa protocolara cu toata firma, care are loc undeva prin decembrie.
Pe de alta parte, poate am eu o idee gresita, si la job te duci sa stai cu nasul in monitor si sa fugi repede acasa cind e ora de plecare. Si atit, fara kestii personale. Daca se trezesc astia cu bradutz, sa nu se oripileze ca nu e atmosfera lucrativa sau mai stiu eu ce.
Ca daca le aduc cozonaci nu cred ca se supara. Probabil ii iau si ii rontaie fiecare la biroul lui. Au rezolvat masa de prinz.
La voi cum e?
Elise & BBLisa
Raspunsuri
anamaria spune:
noi ne straduim sa ne simtim cat de bine se poate la job, ca in fond stau mai mult timp acolo decat cu familia, acasa, din pacate!
anul trecut de exemplu, am adus dupa Craciun de toate, fiecare cate putin. am avut salata boeuf, piftie si mezeluri de casa, chiar si putin sorici. cozonaci, cateva sarmale, friptura si carnati (se incalzesc super daca le pui de dimineata pe calorifer). un pic de vin si 1 sticla de sampanie.
pe la ora 13 ne-am asezat la masa si am stat vreo 2 ore impreuna. a fost frumos...
am avut si un brad (e drept, cam chel) impodobit si cu luminite.
si, evident, pt ca erau foarte multe mancari, am tot mancat la resturi pana pe 31 dec...
sigur ca daca faci astfel de propunere ar trebui intai sa ai acceptul 'conduceri'; la noi a fost ok, nu s-a oripilat nimeni, atata timp cat fiecare si-a rezolvat ce avea de facut!
mult succes, sa ne povestesti la ce concluzie s-a ajuns...
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
tzuc spune:
Draga mea, la institutia (de stat) unde lucrez se facea bradut in fiecare an...era un brad artificial. Anul trecut eu am propus sa contribuim oti si sa cumparam un brad natural si daca mai raman banuti facem si cadori la copilasii colegilor. Majoritatea colegilor au fost de acord si ca sa nu stabilim o suma fixa, am facut o cutiuta frumos ambalata pe care am scris "Bradut si Mos Craciun" si am lasat-o la secretariat, am trimis un mail pe intrat net in care le reaminteam si ii invitam sa contribuie fiecare cat doreste la cutiuta, explicand ce vrem s afacem cu banutii etc si evident cu termen limita de depunere banuti si cand deschidem cutiutas sa facem "bilantul".
La data respectiva ne-am adunat , cei care au dorit, si am cumparat bradut, ornamente, globuri si cadouri pt. fiecare dintre noi (a contribuit si conducerea cu ceva banuti).Bradutul l-am impodobit de Mos Nicolae, am contribuit toti, am vreut ca fiecare sa puna cel putin un glob sau betea, am facut poze pe tot parcursul impodobirii..
De asemenea..mi-a venit o idee si am cautat o carte cu motto-uri si le-am scris si le-am printat pe hartie cerata si rulate, legate cu fundita am pus la intamplare in fiecare punguta,
Astfel ca pe 23 decembrie (parca) ne-am adunat toti la bradut si am primit cadourile, fiecare a citit motto-ul gasit si ne-am amuzat...la unii s-a nimerit, la altii mai putin, am facut poze multe multe.
Din pacate anul asta nu sunt la birou, ci sunt cu micuta mea acasa, dar deja am primit invitatie ca v-a veni Mos Craciun la Mariuca mea si va trebui sa mergem la birou...abia astept sa vad cum au organizat colegele.
EU zic ca poti face o incercare si sa propui colegilor, sigur conducerea nu va avea nimic de zis..cred ca se va bucura ca voi incercati sa faceti si alteceva impreuna ..decat proiecte etc..
SUCCES!
AAA..si am avut si chestii de rontait si unde ne-am urat cele bune si frumoase de sarbatori. DUpa sarbatori am adus de acasa fiecare ce a vrut putut, pregatit, am intins masa si am stat si am depanat povestile de sarbatori...: cu caltabosi, carnati de casa, chiar si sarmale, cozonac etc...
Sper ca am fost coerenta ca deja urca trompeta lu' fimea..:-)
szivarvany spune:
Si noi decoram birourile, facem brad, ducem de mancat si de baut Si trece mai repede programul de 9 ore Si vom avea si cina de Craciun cu colegi si patronat
Daria & GIULIA(2004 08 16)
Amethyst spune:
La noi se face brad + alte decoratiuni, se organizeaza petrecere pentru copiii angajatilor, angajatii primesc in afara de prime un cozonac si un vin bun si se face si petrecere de Craciun pentru angajati+sot/sotie/partener.
"Exista o infinitate de moduri prin care poti dovedi ca esti prost. E greu sa le eviti pe toate."
valentinag spune:
Noi decoram biroul,deja am facut-o de fapt,mai subtirel,dar mai avem idei,cum pe 27 ne vedem cu totii la servici,atunci aducem cozonaci,etc,etc si mancam cu totii!Cadouri nu ne luam intre noi,doar prajiturele si bomboane!
"La vita e bella"
De mancare
Elise spune:
mda... frumos...
Eu am lansat initiativa si cei citiva colegi care au auzit doar ca n-au facut "ptiu-ptiu, piei !" Cik asa ceva nu s-a facut "in nici un birou".
Las' ca o sa se faca la noi, anu' asta ...sa vedem dak ma dau afara din cauza asta! O sa iau un bradutz mic, si il poticnesc exact in mijlocu' incaperii!
Elise & BBLisa
daliaailad spune:
La noi se decoreaza holul de la intrare cu ghirlande, se aranjeaza bradul, avem colegi care canta in cor colinde in fiecare an...
Si vine mosul pt copilasii nostri. Acum cativa ani se cumparau cadouri pt copii, un tip de casouri pt fetite si altul pt baietei dar din cauza diferentelor mari de varsta, s-a decis sa primeasca fiecare banuti pt copii si sa le cumpere ce doresc, urmanda ca Mosul sa le ofere cadourile.
Avem liber intre Craciun si Revelion, urmand a fi recuperate zilele respective in primele saptamani din anul urmator.
http://by.lilypie.com/X8XZp2.png
http://b1.lilypie.com/Ck8qp2.png
herra spune:
si la noi se creaza atmosfera de sarbatoare; dar eu tot sper sa fiu libera de pe 21, cum nu am fost de cand lucrez...
iepumic spune:
Noi avem brad impodobit la intrarea in firma in fiecare sediu iar in birouri isi pune fiecare pe birou cate o decoratiune, daca are chef. Peste tot pe unde am lucrat se intampla asa si, de asemenea, nu era nimic ciudat ca atunci cand cineva face, de ex. acasa, o prajitura sa aduca si sa imparta si cu colegii. De Craciun ne si cumparam cadouri simbolice intre noi dar, e drept, pe "preferinte" (adica...na...bisericutele, stiti voi). Dar intotdeauna dupa Craciun sau Revelion aduce fiecare cate ceva si facem asa, de-o gustare (desi la noi Regulamentul este ca nu este permisa mancarea in alte locuri decat sala de mese). Cum spunea cineva mai sus: cu oamenii aia stai nas in nas mai mult decat cu familia si mi se pare bine sa te stradui sa creezi o atmosfera placuta pt. ca si echipa se sudeaza mai bine si fiecaruia ii va fi mai drag sa vina la servici. In plus, cred ca este foarte greu sa te concentrezi la servici in zilele dintre Craciun si Revelion cand gasesti acolo aceeasi atmosfera din fiecare zi si te gandesti ca altii stau cu familia acasa sau la munte si se relaxeaza....mai bine sa iei sarbatoarea cu tine la birou. Si inca ceva: omul sfinteste locul, nu?
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.