LMA ! Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (120)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marani spune:

Stephanie si Isabel de Mamaana

Stefania de Ama.lia

Alin de Mormelvio

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

Ana Maria….

3 luni de incercari, teste negative ce ma determinau sa plang ca un copil mic…dar nimic nu se compara cu ultimul test….

Mi-am anuntat seful in martie ca vreau sa-mi iau liber vinerea sa plec in Bucegi cu sotul; ne-am suit in autobuz si am plecat, cazati la Predeal apoi de ziua sotului in Bucegi unde am “creat-o” pe Maria Isabela care mai apoi s-a dovedit a fi Ana Maria…

Imi intarziase ciclul 2 saptamani dar mi-am zis ca e prea frumos ca sa fie adevarat, nu mai vroiam sa-mi fac sperante; cand ramasei singura acasa m-am dus in baie sa-mi fac un test, dupa 5 secunde vad 2 liniute…am inceput sa urlu, nu sa plang…mi-am sunat sotul care veni urgent acasa crezand ca am patit ceva..nu puteam vb…i-am aratat testul si el blegul ma intrebase “ce-ai stricat? Nu mai plange ca reparam, il lipim la loc”. I-am zis printre suspine “o sa fii tatic!”…of… cata bucurie…mergeam pe strada si aveam impresia ca toata lumea se uita la mine, ca stie ca sunt insarcinata…

La servici am tinut secret 3 luni….3 luni in care am suferit din cauza frigului, a statului in picioare la inventare, a mancatului pe apucate ca aveam mult de lucru…a mersului cu masina zilnic lucru ce-mi crea greata; mi-am facut curaj si i-am zis sefului care nu fu deloc incantat, gasi el o metoda de-a anunta colegii de sarcina :”Mira are samanta in ea, de-acu se umfla”; mi-am zis sa dau” ignore”, dar ma suparam tare la fiecare nemernicie pe care o comitea asupra-mi; mereu ma intrebam “de ce trebuie sa-mi umbreasca perioada asta atat de frumoasa?”

Am facut miscare toata sarcina, m-a cocolosit sotul zi de zi, am stat in concedii mdicale de la 5 luni din cauza sefului meu dobi care nu stia ce sa mai faca sa pierd sarcina…

Ajung la 38 sapt; 4 gravide eram in bloc. Dimineata ne vedeam la o cana cu lapte ( in loc de cafea ). Surpriza mare: pe 28 nov una se internase in Bacau cu probleme, celelalte doua la judetean programate urgent pentru cezariana. M-am vazut deodata singura….Mergand intr-o seara la maica-mea, ma pune naiba si fug ( alergam ) pe trecerea de pietoni caci mai erau 5 secunde pana se facea roshu. Ajung la mama, merg la baie si observ pe chilot ceva gelatinos. Hopa…sa fie dopul? Bucurie mare in sufletul meu si frica mi-a cuprins deodata trupul…

Toata noaptea n-am putut dormi, mereu ma uitam pe chilot ca scurgerile erau tot mai mari…sa fie aproape oare momentul? Pe la 3 dimineata apar primele contractii, la interval de 5 minute. Astept sa se faca 8 a.m. si sun dr, care imi spune sa ma duc la spital cu bagaj cu tot. Ma machez, ma parfumez, imi fac parul…ce mai…de parca mi-ar fi facut aia poze…

Dupa ce are loc internarea, ma vede medicul si-mi spune ca in nici un caz nu nasc degraba. Ma asez pe pat si incep a citi din revista “Mami”. Langa mine o tipa ca m-a inspaimantat : era in travaliu, lovea cu pumnii de pereti, se musca….ma ascundeam dupa revista…asistentele o certau ca face scandal mare si ma sperie. Saraca din cand in cand se uita la mine si-mi spunea: “iarta-ma, nu vreau sa te sperii, nu-i chiar asa de rau…doar ca am mai nascut o data si stiu ce urmeaza”. Hopa…gata…vroiam cezariana…De la 9 dim pana la 18 contractiile s-au intetit iar eu nu mai puteam vb de durere. Ma suna familia…vb cat puteam si cand aveam o contractie gafaiam si intrerupeam orice conversatie…..si-mi spuneau “trimite Mira sms”. Ce sms frate? Sa apas atatea taste? Prea mult pt mine. Dar mi-am jurat sa nu tip, sa nu plang, sa nu fac urat. La 18.58 primesc sms de la sot ( inca il mai pastrez in telefon ): “inimioara mea de ursulet bate acolo langa tine;sufletelul, e si el prin preajma; te iubesc”. Imi dadea putere pe moment…dar cum venea o noua contractie uitam de toata sustinerea lui.

Ma rog….sa nu ma lungesc prea mult…dupa chinuri si chinuri…la 12 noaptea vine moasa sa ma vada si tipa disperata la alta moasa “repede, dilatatie 8! Suna dr”. Gata….se apropie….Le-am dat lor telefonul, mi-au sunat sotul care se duse dupa dr acasa s-o aduca la spital. Fara clisma, fara injectii…m-au luat din pat taraindu-ma…efectiv nu stateam in picioare….ma urc cu greu pe masa si incepe: “la prima contractie impingi puternic”. Dupa trei contractii simt ceva…ca o usurare….veni pe lume bubamara care dormea. Nici un scancet, nimic. Am intrebat daca traieste. “Bineinteles”, spuse dr. Si nu se trezi a mea fata deloc, nici la curatare, nici la masuratori. La fel s-a intamplat si cu sotul meu cand il aduse pe lume a lui muma, dormea ca valiza-n gara. Mi-au dat-o in brate…n-o puteam tine asa ca am preferat s-o pup pe frunte. Dr imi da telefonul ei si-mi zice sa-l sun pe sot. Femeia ma cosea si eu pe speaker cu sotul “Gonzi, ce faci? Ma chinuie astia ca pe mine….nu mai resist…vreau cezariana. Uite ca vrea cineva sa vb cu tine”. Si atunci moasa o “pishca” usor pe fata care incepe sa planga…..Mi-a zis barbatul ca niciodata nu o sa uite primul planset al copilului nostru….nici macar nu poate sa-mi descrie in cuvinte ce a simtit….dar eu eram bucuroasa ca am putut sa-l fericesc in asemenea mod.

Ce a urmat a fost cat de urat se poate….nu aveam lapte, storceam maxim 5 mil la o masa dupa trei zile de muls, in 3 zile 4 ore dormisem…se inecase fata la san cu aer mult mult si nu mai putea respira si dr sefa mi-a zis ca are o malformatie. M-a pus sa-i zic tot ce se intamplase in sarcina, mi-am dat acordul pt investigatii….verdictul : “n-am gasit nik suspect, probabil o infectie e pe undeva, intra pe antibiotic. Urlam non stop…sotul era daramat…socrul meu internat in coma in spital. Gonzi pleca de la mine si se ducea la el…imi spunea “Mirutza, un ochi imi rade..unul imi plange…”

Totul se termina cu o cearta intre mine si dr sefa care imi spune la final “stii, copilul tau nu avea nik, i-am facut antibiotic degeaba; se ineca cu aer…”Cata rautate…dar nu mai conta….era bine ca puiul meu era sanatos…Ne externeza, a doua zi dimineata primesc telefon “a murit socrul”. Alta durere…ce n-am s-o depasesc niciodata…regretul ca nu si-a vazut nepotica fffff mult dorita ma chinuie…consolarea mea e ca o vazu in poze in prima zi de viata.

Acum traiesc numai pentru Ana Maria si pentru Gonzi….

p.s.: imi pare rau ca m-am lungit atat, scuze pt eventualele greseli, iertare ca n-am talent de povestitor….

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Buna dimineata la minunate!
Bubamara
Isabel; Stephanie
Alin
Stefania
Marani,citit si emotionat la povestea voastra. Stii, de multe ori se spune ca cei in varsta stau si asteapta micile minuni sa apara pe lume, fiindca fara de asta nu se pot duce! Eu sunt convinsa ca socrul tau a plecat cu inima impacata si de acolo de sus o vede si vegheaza pe Bubamara!
Mamaana, frumoase pozele. Dar cum de la voi a venit Mosul asa devreme?
Ziggy, de cand nu l-am mai vazut pe Calin si uitasem cum arata! Sa ne pui poze mai des cu frumusetea ta de baiat!
Luciaro, sanatate multa! Nici Maria-sa nu sta deloc la periatul pe dinti. In general periem dimineata , cand facem si restul toaletei, in timpul zilei bona nu se descurca cu asta , iar seara nu ma bag fiindca e rupt de oboseala si asta ar fi bomboana de pe coliva!!!
Fetelor, la Superbebe de luna asta este un cadou, o pasta de dinti pt copii de la Lacalut! Eu una sunt fun Lacalut, asta folosesc de cand am ramas gravida, cum o fi aia pt bebei? Ati incercat vreouna?
Noi astazi avem program de alergat...al meu iubit vrea laptop si o sa cam colindam sa vedem pe unde-s promotii, plus ca tre sa ajungem pe la tripleti si pe la o amica graviduta ( donam arsenalul de lucrusoare pt bebe....facem loc in debara)!
Asa ca duminica minunata va doresc!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

nu cred sa am concurenta la cea mai "idiot mom"...de sapta-luna-anul asta...,a mai cazut de doua ori din pat...,noaptea cind eu sforaiam de zor...,dar a cazut intr-un spatiu mic...,dintre patut si patul mare...,deci cumva prin alunecare...,cred!,aseara ,in schimb a cazut intr-un spatiu deschis... direct in cap din patul mare,a escaladat bratul canapelei...,care era o piedica dupa mintea mea ingusta...
m-am trezit intr-o bubuitura...si am sarit ca arsa...,cind am realizat...,imi venea sa mor de nervi...,ce proasta sint...,dupa primile cazaturi din noapte,am cumparat perne SPECIAL sa le pun pe jos,linga pat...,m-am carat singura cu ele de la ikea...,le-am spalat...si le-am pus bine...,mama idioata ce sint...
nu ma pling ca sa primesc compatimire...,nu deasta va scriu...,acum nimic nu ma face sa ma simt bine...,sint proasta si gata...,doar ca va rog...,sa nu faceti aceiasi gresala...,daca dormiti impreuna,puneti perne pe linga pat...,luati ceva masuri de precautie...,va rog...,am un stres cu cazaturile astea de nu va spun...,se loveste zilnic...,stiti si voi cum...,nu mai suport sa vad ca plinge de durere...de la o cazatura...,efectiv nu mai suport...
am nascut copil sanatos...,ca sa mi-l nenorocesc ,dupa?!?,numai ca mintea mea nu mai functioneaza?!?...nu se poate...,nu este de glumit cu asa ceva...

Luciaro,
Crinuta este prietena cu periuta...,i-a placut din prima...,initial am folosit-o pe cea de la nenodent...,acum o avem pe nr 3 de la primii pasi...,dar trebuie s-o schimbam...
o spal la baita,in cada...,sau dupa ce am scos-o de la baita...,o spal eu cit reusesc...,inist pe la maselele astea rele care nu-i dau pace...,apoi i-o dau ei...s-o pot imbraca in liniste...

Fiti mai buni de Craciun
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius/www.crisa.ro/" target="_blank">Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

cu intarziere urez si eu sarbatoritelor de ieri Bianca-Andreea si Georgia Helia La multi ani!

ce de sarbatoriti avem azi:
Stefania de Ama.lia
Alin de Mormelvio
Ana-Maria de Marani

mamaana ai fost mortala ca nu mai stii ce sa faci cu mainile pe strada. nu degeaba se spune ca obisnuinta e a doua natura.
marani vad ca si tu esti nascuta zilele astea. anul trecut ai avut cel mai frumos cadou de ziua ta.
danutz si ep mine ma intereseaza lectii de dans.
Dbunny eu ii dau numai piure. supa (zeama in care au fiert legumele) i-o mai pun in biberon si o bea in loc de apa.

Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dayanara

am ras cu lacrimi, sa vedeti, de cate ori il pieptanam pe ivan, ii dateam peria in mana si.i msicam mana asa ca si cum s.ar pieptana singur, si cand i.am dat periuta de dinti a inceput sa se pieptene cu ea in cap :)))

ivan si dayanara

Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Isabel si Stephanie
Alin
Stefania
Bubamara
LA MULTIIIII ANIIII!!!
Mamici fericite,sa va traiasca minunile,
sa creasca mari,sanatoase

Fiti mai buni de Craciun
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius/www.crisa.ro/" target="_blank">Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crykett spune:

Stefania de Ama.lia

Alin de Mormelvio

cristina de Antonio 20-11-2006 Andrei 31-08-2004

Mergi la inceput

mamaana cum au reactionat fetele cand l-au vazut pe mos craciun?

Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crykett spune:

ANA-MARIA

Foarte frumoasa povestea nasteri ei, sa va traiasca.sa creasca mare si sanatoasa,ca frumoasa este

cristina de Antonio 20-11-2006 Andrei 31-08-2004

Mergi la inceput