Mamici de iulie-august 2008 (9)
Raspunsuri - Pagina 4
Chuny spune:
Buna ziua fetelor,
Imi fac si eu, in sfarsit, curaj sa ma inscriu la odisee. Am avut ceva probleme cu sarcina, dar sa speram ca nu vor mai reveni. Familia o voi anunta abea la Craciun dupa eco de 12 saptamani.
Datele mele :
DN : 16/04/1978
UM : 20/09/2007
DPN: 04/07/2008
Am deja un baietel adorabil, Vladimir nascut pe 17 octombrie 2006. Daca doriti sa va distrati, puteti citi Povestea nasterii lui Vladimir de la semnatura, se pare ca am talentul de a reda cu umor lucruri serioase din viata.
Mona, pe mine nu ma mai dor sanii decat f putin.
Din experienta mea de la cealalta odisee pot sa spun ca se va intampla de multe ori ca un mesaj sa nu fie observat; de asemenea vor fi persoane care nu vor avea timp sa scrie multe mesaje si se vor integra destul de greu. Dar eu cred ca cel mai important lucru e ca aici sa gasim suportul necesar acestei perioade si informatii utile. Cand aveti intrebari importante sfatul meu e sa le scrieti cu rosu si ingrosat, macar asa veti sti ca nu va fi ratat.
Sarcina usoara tuturor si sa ne ocoleasca problemele.
Nasterea ariciului junior Pozele mele Poze cu noi si Vladimir
Alina Maria spune:
Fetelor , eu sunt in potriva testelor astea , la noi nu se fac decat in cazuri deosebite cu precedente in familie , etc. Voi faceti cum credetei dar eu zic ca prea va stresati degeaba . Sati cuminti acasa , luati-va din banii respectivi , anumite produse pt. a va rasfata , sau luati la bb. deja un cadou etc.
Alina 10+ si Mandy Stephanie 2,11 ani
crisis81 spune:
Fetelor eu am pierdut bebele, deci...am iesit din cursa. Va pup pe toate si sper sa fiu ultima careia i s-a intamplat asa ceva. Mult succes in continuare!!!
www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">POZELE NOASTRE TOATE
tuchi123 spune:
Buna ziua fetelor,
Iacata ce am eu in burtica in loc sa fie un bebe si laudandu-ma cu inseminare reusita din prima...mai bine n-ar fi fost nimic
Va doresc tot binele din lume si fiti atente cu voi.
Sarcina fara embrion (cu ou clar)
Care sunt cauzele sarcinei fara embrion?
Sarcina cu ou clar este o cauza frecventa a pierderii timpurii a sarcinii. Se produce atunci cand ovulul fertilizat dezvolta o placenta si o membrana dar nu un embrion. Sarcina cu ou clar se produce de obicei in primele cateva saptamani de sarcina – adesea inainte ca femeia sa-si dea seama ca este insarcinata.
Ecografia indica un sac gestational gol (de aici si denumirea de ou clar). Sarcina neembrionata se datoreaza adesea unor anomalii cromozomiale ale oului fertilizat.
Cum sumt simptomele sarcinii fara embrion?
In cazul in care aveti o sarcina fara embrion, este posibil sa nu va vina ciclul, iar testul de sarcina sa fie pozitiv. Motivul este ca placenta secreta un hormon de sarcina numit gonadotropina corionica umana (HCG – human chorionic gonadotropin).
Este posibil sa aveti si unele simptome de sarcina, precum oboseala si intarirea sanilor. Dar ulterior, cand placenta inceteaza sa creasca, iar nivelul hormonilor scade, simptomele de sarcina vor disparea. In acest moment, este posibil sa aveti crampe abdominale, sau o usoara sangerare ori patare a chilotului.
Cum sfarseste sarcina fara embrion (neembrionata)?
O sarcina cu ou clar va duce pana la urma la avort spontan, desi este posibil ca avortul sa nu se produca decat dupa mai multe saptamani.
Ramanerea acestui tesut in organism nu este periculoasa, dar asteptarea avortului spontan poate fi stresanta.
Astfel incat este posibil ca medicul sa va recomande medicamente care sa declanseze procesul natural al avortului. Alta optiune este procedura numita D & C (dilatatie si chiuretaj) pentru a ineparta tesuturile placentale.
Cele mai multe femei care au avut un avort sponan reusesc sa ramana din nou insarcinate si sa duca sarcina la termen. Daca ati avut mai multe avorturi spontane consecutive in primul trimestru, medicul va poate recomanda niste analize pentru determinarea cauzei avorturilor.
Ce este o sarcina cu ou clar?
Este un tip de sarcina care cauzeaza frecvent avortul spontan. Se produce cand un ovul fertilizat se implanteaza in uter, insa embrionul care ar trebui sa se formeze fie inceteaza sa se dezvolte fie nu se formeaza deloc. In zilele noastre, denmirea „ou clar“ este considerata depasita. In locul ei, cei mai multi profesionisti folosesc denumirea pierdere timpurie a sarcinii pentru a descrie aceasta situatie.
In cazul unei sarcini neebrionate, testul de sarcina iese pozitiv, deoarece placenta incepe sa se dezvolte si incepe sa secrete hCG, hormonul care este depistat cand se fac testele de sarcina. Anterior, este posibil sa fi avut unele dintre simptomele comune intr-o sarcina normala, ca oboseala, greturile si marirea sanilor. Apoi, cand nivelul hormonilor incepe sa scada, aceste simptome vor disparea si este posibil sa va apara pete pe chilot sau chiar sangerari.
Ce se va intampla daca am o sarcina neebrionata (cu ou clar)?
La inceput este posibil sa observati pete de culoare rosu-maroniu pe chilot, sau poate aceste pete nu vor aparea. Apoi veti avea crampe sau sangerari, pe masura ce scade nivelul hormonilor. Daca aveti crampe sau sangerari, sau daca uterul nu creste cum ar trebui, sau daca medicul nu poate auzi bataile inimii copilului la testul Doppler de la circa 12 saptamani, veti face o ecografie pentru a controla starea bebelusului. Daca este cazul unei sarcini neembrionate, ecografia va evidentia un sac gestational gol.
Este posibil sa se produca un avort spontan – adica sa eliminati sacul gestational si tesutul acumulat pana la sfarsitul primului trimestru sau chiar mai devreme. Procesul poate dura saptamani, totusi, iar dupa ce aflati ca nu mai purtati un bebelus in burtica, este posibil sa simtiti ca este un chin emotional sau fizic prea mare (daca aveti multe crampe) sa asteptati producerea avortului spontan.
In acest caz, probabil ca veti putea lua medicamente pentru a mari viteza de producere a avortului. Sau este posibil sa decideti pentru un chiuretaj cu absorbtie sau unul de tip D&C pentru a indeparta tesutul. Tesutul va trebui sa fie indepartat si daca aveti probleme care arata ca sanatatea v-ar fi pusa in pericol de asteptarea avortului, cum ar fi sangerarile masive sau semnele unei infectii.
Cand se poate incerca din nou conceperea unui copil?
Menstruatia va reveni probabil in patru-sase saptamani dupa avortul spontan sau dupa ce a fost indepartat tesutul. Unii medici spun ca puteti incerca din nou sa concepeti un copil dupa aceasta menstruatie, dar altii recomanda sa asteptati pana cand va vine o noua menstruatie. (Va trebui sa folositi metode contraceptive in acest timp, deoarece este posibil sa ovulati la doua saptamani dupa pierderea sarcinii.)
Desi probabil ca sunteti pregatita fizic sa ramaneti din nou insarcinata, este posibil sa nu fiti pregatita emotional. Fiecare femeie infrunta in felul ei durerea pierderii unei sarcini, iar pentru unele femei dureaza luni de zile pana cand doresc sa conceapa din nou un copil.
Faptul ca am avut o sarcina oprita din evolutie inseamna ca este probabil sa pierd din nou sarcina?
Nu. Desi este probabil sa fiti ingrijorata de posibilitatea unui alt avort spontan, expertii in fertilitate nu considera ca o pierdere timpurie a sarcinii este un semn ca ar fi ceva in neregula cu dumneavoastra sau cu partenerul dumneavoastra. Cei mai multi medici vor astepta producerea a doua-trei avorturi spontane consecutive pentru a recomanda analize speciale de sange si teste genetice pentru a incerca sa afle ce nu este in regula.
Alina Maria spune:
Crisis , mai ce veste ne dai , ce rau imi pare , cum e posibil , la cate saptamani s-a intamplat . Poti sa ne spui mai multe daca nu te doare prea tare , poate invatam ceva din spusele tale , poate nu . Dumnezeu e mare si stie mai multe ca noi .
Ce zi trista ...
Alina Maria spune:
Tuchi123 si tu vii cu vesti proaste , offf astazi chiar nu e o zi buna , imi pare nespus de rau , tu cum ai aflat ? speram sa vii cu vesti mai bune pe o data viitoare sa te putem felicita din nou si sa ne bucuram pt. tine .
ankalaura spune:
Salut noilor venite!
Tuchi - s-a confirmat, inteleg? Eu iti doresc tot binele din lume, si nu te lasa batuta! Asteapta urmatoarea ocazie si profita de ea. In nici un caz nu te mai gandi ca esti.... asa cum ai spus ca esti; eu nu pot sa repet, pentru ca nu este adevarat.
Cu analizele - am vazut ca la cati medici te-ai duce, tot atatea pareri vei obtine. In cate tari, atatea obiceiuri. Alina - acum, fiecare procedeaza cum considera si cum o sfatuieste medicul. Daca mie imi recomanda sa fac analizele alea, nu pot sa ma gandesc ca ar fi mai bine sa fac altceva cu banii . Prefer sa fac si analizele, sa imi fac si micile bucurii.
Din pacate, chiar aici, pe forum, sunt destule mamici care se lupta cu SD, cu ideile preconcepute, cu birocratia, fereasca Dumnezeu! O colaga a mea a fost diagnosticata pozitiv cu CMV prin luna a 5-a... A stat cu spaima in suflet. A avut noroc sa fie totul bine. V-am mai spus mai demult, o prietena a mea care mai are un copilas minunat, la al doilea, fara sa aiba probleme aparente in sarcina, totusi, s-a intamplat ceva. Are 10 luni si retard neuropsihic. Motor, se recupereaza. Dar psihic... Ma infior numai cand ma gandesc. Si cum sa nu faci analizele pe care ti le recomanda medicul? Sigur, nu sa pici acuma in extrema cealalta, incat sa te tot "analizezi" la 2 saptamani. Dar testele importante mi se pare normal sa le faci.
Fetele, voi va ganditi la recoltare de celule Stem?
MIKYCRIS spune:
LUANA ME,eu nu mai am greturi ,am avut doar o zi-de dim pana seara-dar dupa o injectie am scapat de ele.tu la ce medic esti?nu stiu daca am sa mai fac vreun test!
9+
MIKYCRIS
MIKYCRIS spune:
TUCHI 123 SI CRISIS,imi pare tare rau fetelor de ceea ce aud!
sper sa aveti puterea sa mergeti mai departe si sa nu renuntati la ideea de a mai face un bb!va doresc tot binele din lume si sa auzim in curand vesti bune!
9+
MIKYCRIS
tuchi123 spune:
Dragele mele,
Am ecografia in fata si am cautat pe net tot ce poate fi posibil in legatura cu sarcina cu ou clar,arata exact ca a mea, se vede clar ca nu este embrionul acolo, iar ceea ce spuneam eu cum ca nu am simptome, nu am vorbit aiurea, iar beta hCG-ul care era prea mic din punctul meu de vedere, iata tot nu m-am inselat, chiar daca medicul spunea ca la inseminare nu se dubleaza la 2 zile si m-am contrazis cu el pt. ca nu se dubla nici la 7 zile... ei asta este cand stiu ca am dreptate am pt. ca prea mult m-am documentat si nu aveam cum sa gresesc avand in vedere simptomele care nu existatu in afara sanilor care si acum ma dor un pic datorita beta hCG-ului care culmea, acum a crescut mai mult ca niciodata, de la 12953 a ajuns la 7 zile la 28000, curios!? Am sa vad ce am sa fac, mai grav este faptul, ca nu m-am mai dus la facultate din cauza faptului ca sarcina datorita
durerilor de spate pe cere le aveam, era pusa sub semnul inttebarii si medicul mi-a zis sa stau la pat si iata, au trecut 4sapt. in care
nu m-am dussi am pierdut cate 4 laboratoare la chimie, botanica si fizica, asta insemnand ca am dat dracu un an de facultate pt. a creste un sac getational gol!
Dumnezeu ma pedepseste pt. faptul ca, de la extrauterina pe care am avut-o acum 7 ani, am ramas insarcinata si l-am dat afara pt. ca nu eram pregatita sa am un bebe si uite... mai bine era atunci caci sigur ajungeam la termen caci ma simteam cumplit de rau, exact cum nu m-am simtit acum. Iata, am incercat sa raman insarcinata iar si nimic dar, am facut inseminarea cu mari sperante care s-au dovedit a fi false.
Nu-mi ramane decat sa va citesc si sa mai discutam din cand in cand, daca mai doriti cumva prezenta mea.