Mamici de iulie-august 2008 (9)
Raspunsuri - Pagina 19
MissJJ spune:
Gata am pus link-urile.
Caprioara tu erai cu link-urile. Inca o data scuze ca de fiecare data am vrut sa modific si tot uitam. Gata acuma am modificat.
Diana tu ce fel de medicina practici?
Eu as vrea sa fac aici ceva legat de medicina mama lucreaza la sectia de oncologie si eu am cam crescut prin spitale si etc si m-ar tenta sa fac ceva de genul aici. Bine mai trebuie sa studiez sa vad ce si cum e mai bine aici. Dar chiar m-ar pasiona.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
Biribu spune:
ANNABABY ce pot sa-ti spun e ca in america miopia nu exista ca indicatie de ceza. si nu vad de ce ar fi asa de grav ca esti gravi, e adevarat ca vederea s-ar putea modifica un pic din cauza sarcinii, dar din cite stiu eu isi revine la normal dupa ce nasti.
bobitamica am sa-ti dau si eu citeva info cu privire la aceste analize si sper ca iti vor fi utile:
- rubeola e o boala virala a copilariei, in genere cam toti am facut-o, si se testeaza titrul de anticorpi sa vada daca ii ai. acuma are dreptate ginecologul tau, si daca nu esti imuna problema e ca acum in sarcina nu te mai poti vaccina, si doar poti sa te feresti in principal de copii cu infectii.
- toxoplasma e un parazit transmis in general de pisici, si in romania chiar sunt imunizati cam toti cei care au avut contact cu pisici in copilarie. daca nu esti, iarasi nu se poate face decit preventie, dar e f usor ca asta nu zboara prin aer, o poti lua numai prin contact cu mite sau mincind carne insuficient preparata.
- listeria e o infectie care se ia din mincare insuficient preparata termic, miini murdare etc. nu are nici un sens sa faci test pt listeria caci nu e o infectie care confera imunitate, si daca ai avut-o o mai poti face de n ori in contact cu aceasta bacterie, deci sunt bani aruncati. iar ca preventie: se contraindica pateul proaspat, brinzeturi moi( gen brie, camembert), orice suc sau lapte nepasteurizat.
- citomegalovirus sau CMV e o infectie virala transmisa cam ca gripa. daca ai avut-o esti imuna, daca nu oricum in afara de preventie ca si la gripa nu ai altceva ce face, nu exista vaccin si nici tratament asa ca...
sper ca sunt cuiva de folos cele de mai sus si nu am repetat prea tare ce au spus si celelalte fete
Camy_pus nu prea e bine sa astepti cu tratamentul pina joi, se incepe in general cu un antibiotic cu spectru larg si apoi daca e cazul in functie de antibiograma se schimba.
Alina Maria sa nu fi facut vreo gripa ceva?
10+
Mami de Anna (5.02.2007)
map spune:
Diana Mirela eu in prima sarcina ma "dopam" cu mg din cauza fibromului, sa fie relaxat si sa nu faca probleme. Dar daca-l luam inainte de pranz doarmeam si mai mult
Imi venea somn la munca de numa. Este bine ca pe tine te pune pe picioare ![]()
Pentru ce iei tu Utrogestan ca eu nu prea am ideea de medicamentul asta? O sa-l caut acum sa-mi mai fac ceva idee. Vad ca are progesteron.
Eu una is mare bautoare de cafea dar sincera sa fiu acum nici nu-mi mai trebuie. Am baut pana saptamana trecuta cate o ceasca dimineata pana cand a inceput-o pulsul s-o ia razna iar, sare la 120 si sta asa ceva vreme. Din pacate si eu am o usoara disgravidie si nu pot bea atata apa cata ar fi nevoie sa compenseze pulsul asta nebun. Si daca beau apa de obicei o dau afara
. La prima sarcina ajunsasem in vara sa beau 3 l de apa pe zi ca atata spunea dr ca-i OK pentru pulsul meu nebun.
Fetelor voua ce medicemente vi se mai recomanda in afara de acid folic si ceva vitamine si poate si ceva iod (care mai sunt pe langa el in medicamente)? Eu in prima sarcina in afara de folio si mg chiar nu am pus gura pe nimic. Vad ca voi mai pomeniti si de alte medicamente.
Monica
si
Robertel cel istetel
Duminica la munte
Toamna la munte
Mallorca
1 an
poze mai noi
Süd Tirol
O vacanta minunata
Prima mea drumetie
madina71 spune:
quote:
Originally posted by map
Fetelor voua ce medicemente vi se mai recomanda in afara de acid folic si ceva vitamine si poate si ceva iod (care mai sunt pe langa el in medicamente)? Eu in prima sarcina in afara de folio si mg chiar nu am pus gura pe nimic. Vad ca voi mai pomeniti si de alte medicamente.
Monicasi
Robertel cel istetel
Duminica la munte
Toamna la munte
Mallorca
1 an
poze mai noi
Süd Tirol
O vacanta minunata
Prima mea drumetie
Eu la prima sarcina nu am luat decat vitamine, no spa la nevoie si tratamentul pt hipotiroidie....Altceva nu am luat....
De data asta sa vad ce imi da medicul, dar cred ca tot elevit si no spa.... Acid folic nu am luat....
7 sapt. si
Adrian (20.01.2007)
madina71 spune:
Am uitat de fierul pe care l-am luat din luna a 7-a fiindca aveam anemie si tot atunci am luat si niste calciu (imi iesise sub limita inf)...
7 sapt. si
Adrian (20.01.2007)
ina C spune:
Buna, fetelor!
Pe voi va doare burta?Citeodata parca as avea o piatra in partea de jos a abdomenului.
Mie mi-a dat Utrogestan, Acid folic si N-spa la nevoie.Mi-a spus ca Elevit voi lua mereu din luna a treia.
pupici.
"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)
ina C
6+
ina C spune:
map, cum simti fibromul in sarcina?
Mie mi l-a descoperit la controlul de saptamina trecuta .Poate fi asta cauza durerilor de burta?Intradevar ma doare mai tare in dreapta, unde mi l-a identificat.
Posibil sa mi-l fi deranjat la control?Nu l-am simtit inainte.
"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)
ina C
6+
MissJJ spune:
Aici se da numai acid folic si vitamine primele 3 luni de sarcina si mai tarziu daca esti anemica se mai da fier in rest nu am luat nimic nici sarcina trecuta.
Ina eu mai simt asa cateodata mai ales daca am facut putin efort sau m-am miscat mai brusc dar trece repede. Am mai avut senzatii din astea si sarcina trecuta.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
madina71 spune:
Si pe mine ma mai doare burta cateodata, la miscari bruste sau asa, pur si simplu...Sapt trecuta am mers pe jos intr-un ritm mai sustinut si ma cam durea burta....
7 sapt. si
Adrian (20.01.2007)
vias spune:
...buna fetelor...
...eu nu mai stiu ce sa mai zic de doctorii astia..parca sunt nebuni...pai doctora mea a vazut analizele...mi-a zis ca am inf urinara...dar nu m-a trimis nici macar sa-mi fac o urocultura....cea care mi-a dat trimitere dupa ce mi-a vazut analizele a fost medicul de la serviciu..:((
...nu mai stiu ce sa mai zic...daca nici ei nu stiu ce aau de facut...eu de unde???...
...o sa merg joi sa vad ce a iesit...
pustai