MENIU PENTRU SARBATORILE DE IARNA !
Raspunsuri - Pagina 8
monica-elizabet spune:
Marilen, eu am folosit glazura asta la un tortuletz si pe bune ca a stat atat de ferma pe tort...mult mai bine ca cea fiarta pe foc ![]()
monica
mami de alex
si ruxi 
Prajituri si papa bun
Papa de Post
NinaR spune:
quote:
Originally posted by Roxana Claudia
Eu am de gand sa "gatesc" masa de Craciun cam asa:
- sarmalute servite cu smanatana (desi mie-mi place mai mult cu sana ca-i mai acrisoara)
- curcan umplut si sosul aferent
- o garnitura de cartofi
- niste platouri cu racituri traditionale si nu numai ( a propos, suna a blasfemie, dar mai cumpara cineva toba?? si daca da, imir ecomandati o marca buna?)
- salate in fel si chip
- tort Foret Noir (cel mai bun din Bucuresti) de la Agapitos
- VOIE BUNA CAT CUPRINDE!!
Roxana31 sapt cu
si
Catalin (5 iunie 2006)
Toba buna gasesti la Angst.
Orice fapta isi are rasplata ei
Nina
danangie spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
danangiesi multumesc pentru aprecieri(sa sti ca nu le stiu pe dinafara...tot timpul ma uit pe reteta)
uite reteta de somon cu andive : si DA somonul afumat este gata de papat, poti pune pe o felioare de paine putin unt, cateva fashiutze subtiri de somon si sa storci lamaie...asta-i cea mai simpla
Salata de andive cu somon afumat
Astea sunt andivele
Ingrediente
1 andiva (trebuie sa fie cat mai albe si sa nu fi stat la lumina, altfel sunt amare) taiata transversal in fasiute ca la salata de varza
1 pachet somon afumat taiat (de fapt se rupe singur in bucatele mici daca este din cel feliat)
sos, din branza Almette cu verdeata + un pic de smantana + zeama de lamaie
Ingredientele pentru sos se amesteca si sosul se toarna peste andiva + somon.
Gustul este acrisor. Se comsuma numai pe loc, imediat ce a fost facuta, altfel se lasa sosul si nu mai este gustoasa. Daca nu va plac andivele din principiu, e posibil sa nu va impresioneze nici gustul la aceasta salata. Dar somonul o indulceste un pic, la fel si branza.
monica
mami de alexsi ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Am dat cu batul in balta. d-ne ce credeam eu ca-s andivele....mai mare rusinea!
mult asteptat
Vianne spune:
[/quote]
Oare
au voie sa manance somon afumat? Nu-s imuna la toxoplasmoza.....hmmmm......Multumesc de reteta. Daca nu e prea mare deranjul, da as vrea si reteta cu andive. Sunt pestisorii aia mici si subtiri,nu?
Multam si de reteta cu sarmale. Saru'mana! Sarbatori fericite!
mult asteptat[/quote]
Danangie, aici,in USA, doctorul mi-a zis clar fara nimic crud, asta inseamna fara somon afumat. Si mie imi place de mor....dar asta e.
Alina
18+~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova
monica-elizabet spune:
danangie, stai linistita...de-aia suntem aici sa ne invatzam, sfatuim una pe alta...si in final sa iasa ok ![]()

noi am terminat piftia de facut si acum urmeaza sarmalutele
monica
mami de alex
si ruxi 
Prajituri si papa bun
Papa de Post
danangie spune:
VIANNE ma gandeam eu.....multumesc mult de raspuns....oricum am sa-l gatesc pentru sot si pentru eventualii oaspeti.
MONICA inca o intrebare....cine stie daca mai esti pe fir, dat fiind ca suntem pe ultima suta de metri...........stii cumva cum se pregateste maioneza fara ou crud?
Din nou istoria ca nu-s imuna la toxoplasmoza......plssss.
Eu abia am terminat sarmalele de infasat. Maine le pun la fiert. Acum ma pun sa tai legumele si carnea pentru salata boeuf.
mult asteptat
Rufus spune:
Mai fetelor, da' o jumara bine facuta nu mananca nimeni? Cu ceapa rosie...
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
2006
2007
Monique_new spune:
Buna seara.
Stie cineva cum se servesc icrele de somon (rosii)? Pe piine prajita sau normala??
Monica am vazut in albumul tau foto ceva cu icre rosii care m-au inspirat sa cumpar dar nu stiu daca sa le pun pe piine normala sau prajita 

POZE COSMI 1 ANISOR
Cosmi bebe

Monica si Cosmina (13 septembrie 2006 )
monica-elizabet spune:
Monica, icrele se pun de obicei pe paine prajita taiata f subtire
danangie, nu stiu cum se face maioneza fara ou crud...da o cautare pe nenea google ![]()
Rufus, daca ai pliz arunca si la mine o jumara ca ceapa am ![]()
gasisem niste sorici mama si ce fericita mai eram...era talpa
l-am aruncat direct la cos...asta e...
fetelor voi ce garnitura faceti pentru friptura?
eu am pus niste legume intr-o tava si le pun la cuptor...dar ma gandeam la ceva mai sofisticat si nu-mi vine nimik in minte ![]()
am terminat si noi salata de boeuf si cozonacul este la crescut...
urmeaza fripturica
monica
mami de alex
si ruxi 
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Vianne spune:
Danangie, nu ai de ce!
Cat despre maioneza fara ou crud....si eu am avut aceeasi problema. Mama o face ditr-un galbenush fiert, 1 lingurita mustar si un cartof fiert, fierbinte. Mie nu mi-a iesit
Asa ca eu am renuntat si am laut una ditr-un magazin cu produse organice, facuta pe baza de ulei din samburi de strauguri si putina soia. E delicioasa dar nu stiu daca acolo se gaseste.
In alta ordine de idei, stii ca nu ai voie ficat, nu?
Alina
18+
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

si