Daca cineva este in tema cu momentul de la care se incepe achitarea sumelor aferente asigurarii suplimentare, as dori sa ma puna si pe mine pe directie.
Sotia, inainte de nastere nu a beneficiat de concediu prenatal. Dupa nastere, i s-au cumulat cele 100 si ceva de zile. Toate in regula pana am pimit de la firma ei rasuns ca va beneficia de sumele aferente asigurarii suplimentare dupa trecerea acestor zile, respectiv din momentul intrarii in concediul de ingrijire a copilului.
Au dreptate ei sau ?
Din firavele mele surse de informare a rezultat ca nu au dreptate. Doresc totusi o parere avizata. In cazul in care am dreptate, ce este de facut?
Multumesc.
Deci pentru determinarea bazei privind calculul indemnizatie pt cresterea copilului se considera toate veniturile asigurate indiferent de natura lor salarii+indemnizatii individuale+somaj+concedii medicale realizate cu 6 sau 10 luni dupa caz anterior datei nasterii copilului. De asemenea citind cele scrise de dvs. eu personal v-as recomanda intrarea si beneficierea concediului postnatal la care aveti dreptul pt o perioada de 126 de zile tot din momentul nasterii copilului baza de calcul fiind identica dar nu veti avea retinut un procent de 6.5% lunar din indemnizatie, reprezentand asigurari de sanatate procent ce se calculeaza si se retine la concediul pt ingrijirea copilului in timp ce la cocediul postnatal nu se retine ceea ce inseamna bani mai multi in buzunar timp de 126 de zile.
Sa inteleg ca la momentul solicitarii concediului postnatal nu ati dus adeverinta privind asigurarea individuala? Daca este asa atunci au dreptate dar in acest caz cred ca este mai rentabil sa renuntati la postnatal in favoarea concediului pt ingrjirea copilului. Cel putin teoretic
Marius (www.desprecopii.com)
Multumec de raspuns.
Problema este ca desi am depus adeverinta privind stagiul de cotizare, imediat dupa nastere, cei de la firma nu au tinut inca cont de ea, declarind ca o vor lua in considerare doar la expirarea concediului de maternitate(pe care ei cosidera ca beneficiez in mod obligatoriu, fara sa am dreptul sa renunt la el).
Intreaba-i conform carei dispozitii legale sustin obligativitatea concediului de maternitate. Daca ai depus adeverinta dupa calcularea indenizatie de maternitate au dreptate.
Marius (www.desprecopii.com)