Discutii despre clasa I (partea 3)
Raspunsuri - Pagina 15
violeta69 spune:
filofteia,o sa avem probleme cu cititu'....
copii astia nu mai sunt ca noi,ei au acces la internet si la tv zi si noaptea,asa ca....adio citit!!! cel putin ,adio citit de placere 
noi citim lectia din manual,insa asa cum zici si tu doamna stie ca lectia se poate invata pe dinafara si a mai luat o carte
"sa dezlegam tainele abecedarului" si aici e de citit nu gluma....
acum au avut 2 pagini,si asta vine cam cat 6-7 lectii din manual!
noi am citit de vreo 3 ori paginile astea doua,dar tot nu le citeste bine...sigur ca mai binisor,dar nu bine....
sau poate ca sunt eu prea pretentioasa! ![]()
asa ca eu zic sa cauti cartea asta...parca e editata chiar in Pitesti(daca mai tin bine minte)...si acolo lectiile sunt facute dupa manual....
va doresc o saptamana linistita.....si sa fiti sanatosi!
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
filofteia spune:
Da, Violeta, dar la calculator se descurca. Aici este buba cea mare spun eu. Are un simt tehnic extrem de ridicat, ca doar este din doi ingineri,
asa ca nu are nevoie de prea multe cuvinte. Ultima preocupare...a inregistrat emisiunile de pe Animal Planet pe calculator, le-a pus pe un CD si le-a vazut la CD-player.![]()
Si noi mai avem o carticica, care parca se numeste "Sa invatam sa citim si sa scriem corect" editata tot pe aici prin Arges. Bineinteles ca trebuie sa citim de acolo si nu facem fata. Problema este ca mai mult de o pagina nu vrea si pace, desi au inceput mici povestioare. Cititul nostru de desfasoara ceva de genul...citesc eu o pagina, dar imi citesti si tu dupa aceea ce vreau eu. 
violeta69 spune:
filofteia ai dreptate,daca nu le da doamna de citit ffff greu reusesti sa-i faci sa citeasca in plus ![]()
lasa-l ca o sa citeasca el,incet -incet.....ce crezi ca ceilalti se descurca perfect?!
normal ca are inclinatie spre matematica
ca si Mihnea(moama ce mi-au murit laudatorii !!!
) si acum vorba sotului meu,de asta au inventat astia calculatorul....nu mai e necesar sa scrii frumos ![]()
si decitit citim noi ...odata!!!
Vio,mamica lui Mihnea
melinav spune:
SI noi luptam in continuare cu cititul; aseara l-am pus sa citeasca pe ziar, era cuvantul 'IANUARIE' - a facut toate literele din el, dar ce greu a fost sa-l citeasca! si chiar mi-a reprosat in final ca ii dau cuvinte prea grele sa citeasca!
In rest se pare ca la scoala sunt multi copii raciti, pentru ca au lipsit multi saptamana trecuta. Cred ca vine o noua sesiune de raceli of
! si noi acum suntem si in pauza de echinaceea, am terminat un tub de ursuletzi d ela Walmark la inceputul lui ianuarie, si o luna trebuie sa facem pauza...
Melina
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
anamaria spune:
salutare fetelor ! 
am cam tras chiulul pe forum... am o perioada super-incarcata la serviciu, si din pacate nu se va termina curand!
copilul pare ca si-a re-intrat in regim de scoala, acomodarea dupa vacanta de craciun a fost destul de grea si la noi; in plus, acum incep sa ma gandesc ca vine alta vacanta, saptamana viitoare! o sa-mi instruiesc insa soacra sa ii dea de lucru zilnic, ca sa nu mai fie atat de 'aerian' la reinceperea scolii.
ce sa zic, la mate merge relativ bine insa mai are greseli, probabil daca e mai obosit sau se grabeste. am gasit socoteli den 2+3=6 
cel mai simpatic este la exercitiile alea cu o necunoscuta, 'a'... cand le facem acasa, in liniste, se concentreaza si pare ca a inteles. la scoala insa cand le da doamna, este de multe ori dezorientat.
la scadere nu pricepe deloc de ce nu e corect ce scrie el: '0-2=2'... desi eu i-am explicat si pe degete; intelege pe moment si uita.
e un smecher, la adunare cand are de scris x+y=8, scrie repede 0+8=8; acum la scadere nu mai tine
i-am spus ca nu-i dau voie sa mai se foloseasca de zero in astfel de exercitii... sa vedem daca tine minte!
la romana, cu scrisul sta destul de prost, adica scrie relativ dezlanat, la dictari uita sa puna litera mare cand e un nume pro[priu, mai mananca litere in unele cuvinte mai grele.
de citit citeste relativ bine, insa nu reuseste sa citeasca decat cu greutate o propozitie cap-coada (bine, ma refer la propozitii mai lungi, nu 'Ana are mere'); pana ajunge la ultimul cuvant uita despre ce era vorba... de ex citim lectii din cartea de religie: el citeste cuvintele, si cand termina un paragraf ii citesc eu din nou, cursiv...
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
violeta69 spune:
anamaria,la scaderile cu zero (sau cu alte numere ) fa-i demonstratie practica...
de exemplu ia un cos,o fructiera, ceva...si las-o goala...
spune-i sa ia din nimic(adica zero) 2 mere ....
sau daca vrea sa scada 3-5 pune 3 mere si spune-i sa ia 5 de acolo...ca sa inteleaga ca nu are cum sa ia mai multe de unde sunt mai putine!! ![]()
sper sa inteleaga..... asta e (a fost)metoda strabunicii lui Mihnea care a fost invatatoare sa faca copii sa inteleaga cum e cu scaderea !!!![]()
Vio,mamica lui Mihnea
filofteia spune:
quote:
aseara l-am pus sa citeasca pe ziar, era cuvantul 'IANUARIE'
Melina, tot este bine ca l-a citit, ca la noi s-ar fi desfasurat cam asa "Dar de ce sa citesc, ca eu nu citesc ziare. Nu vreau, nu-mi pasa, etc"
Violeta
strabunica lui Mihnea.Sunt convinsa ca va invata sa citeasca, dar parca imi pare rau ca nu vad la el un strop de interes.
anamaria spune:
quote:
Originally posted by violeta69
anamaria,la scaderile cu zero (sau cu alte numere ) fa-i demonstratie practica...
cam asta am incercat si eu, insa era tarziu seara, obositi si el si eu; am folosit doar degetele: i-am aratat mana mea cu pumnul strans si i-am cerut sa ia el 2 degete... l-a bufnit rasul, si a corectat imediat greseala!
chestia e ca nu le tine minte, adica acum pare ca a priceput, peste 1 minut face poate aceeasi greseala.

incerc sa ma consolez zicand ca inca este micut, si ca in timp va invatat de toate...

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
filofteia spune:
Anamaria, stai linistita ca va invata el! Important este ca a inteles. Nu uita, ci nu se concentreaza.
Eu am inceput pe Adi sa-l pun sa-mi repete ce spun, atunci cand ii explic ceva. Asa am aflat ca este cu gandul aiurea. Apoi devenea atent si chiar i se parea interesant ce aveam de spus.
Incerc sa-l invat tot felul de chichite, care la scoala nu i le spune nimeni.
Exemplu: 4+2=4+1+1=5+1=6 si din ce in ce mai grele. Iar la romana cel mai recent exemplu este "ea" si "ia". I-am explicat sa se gandeasca atunci cand este vorba de a lua sau de persoana "ea".
Si mai am o dilema. Ieri la dictare mi-a spus ca nu le-a spus nota. Azi la matematica la fel. Sa o sun pe invatatoare sa vad daca este asa?
violeta69 spune:
filofteia,pai de ce sa nu suni?
zici si tu ca nu stii daca copilu' inventeaza ca a luat note si doamna nu le-a spus ![]()
noi la mate am facut descompunerea numerelor ,cum zici tu
6=1+5
6=2+4
6=3+3
si invers
deci aici se face,banuiesc ca peste tot....
si noi mai avem probleme cu ea si ia 
ieri la dictare(ca au in fiecare zi dictare in caietul de dictari) a luat numai B ca a mancat cateva litere si nu a pus punct peste tot dupa fiecare fraza....
in loc de Marcu a scris Macu,in loc de malul a scris malu si in loc de corn a scris con....
voi aveti probleme cu articolul hotarat?!
asa ca aseara cand am trecut la ce dupa ce a scris vreo 3 pagini de cuvinte si dictari a zis ca mai bine face la mate
ca e mai usor!!!
doamna cica sa mai exersam la dictare,pai cat sa mai exersez?!
ca el face 2 pagini de dicatari in fiecare seara....
si uite aseara am facut 3 pagini dar el nu rezista atat....eu as face si 5 pagini 
cred ca doarme pe el....
seara acasa stiu ca e obosit dupa scoala,semi etc,dar la clasa?!
acolo sigur doarme pe el,ca daca e odihnit si-l intrebi stie....
deci,rabdare si tutun 
Vio,mamica lui Mihnea